Προς το περιεχόμενο

Τρομακτικές ταινίες που άφησαν εποχή

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Μου φαίνεται περίεργο πάντως που κανένας ακόμα δεν ανέφερε το The Others με την Νικόλ Κίντμαν, μακράν το πιο τρομαχτικό θρίλερ κατά την γνώμη μου, έχει 10 σημεία που σου κόβετε η ανάσα.Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ και η Έπαυλη του κίνγκ.

Δεν είμαι fan των ταινιών "θρίλερ" (με την ελληνική έννοια, ήτοι ταινιών όπου φοβάσαι), το The Others το λατρεύω - σημειωτέον δεν το θεωρώ ταινία "θρίλερ" (υπό την έννοια του The Ring, του The Grudge ή του Friday The 13th) αλλά ψυχολογικό θρίλερ.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Παρεδώσε : όταν λες ''ελληνική έννοια'' τι εννοείς ?

Ίδια έννοια δεν έχει και εκτός Ελλάδος η λέξη thriller ?

Όχι. Στον πολιτισμένο κόσμο, η λέξη thriller υποδηλώνει τις ταινίες που προκαλούν αγωνία στον θεατή (από το thrill = ρίγος, ανατριχίλα, "σκίρτημα"). Έτσι, κλασσικές ταινίες thriller είναι οι ταινίες του Hitchcock, οι οποίες βέβαια ως επί το πλείστον δεν μπορούμε να πούμε ότι προκαλούν "τρόμο" (άντε να εξαιρέσουμε το Birds, οριακά ίσως και το Psycho). Ταινίες action-thriller είναι επίσης οι ταινίες της τριλογίας Jason Bourne. Όχι οι ταινίες που σε φοβίζουν!

Άλλωστε τι σχέση έχει το "The Man Who Knew Too Much" με την κλασσική ταινία εφηβικού τρόμου "Nightmare On Elm Street"; Ουδεμία.

Βέβαια, στο παρόν thread αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός thriller μέχρι και στη Σιωπή των Αμνών (!) ή το Underworld (!!) ή ακόμα το Lucky Number Slevin (!!!). Κατ'εμέ δείχνει σύγχιση για τι πράγμα μιλάμε.

ΥΓ: Ιδού και ένα, δύο, τρία posts που θέτουν τα πράγματα στη σωστή βάση.

ΥΓ2: Ενδεικτικά, η λίστα του imdb για τα κορυφαία 50 thriller, παραθέτω ενδεικτικά τα 20 πρώτα (αν και διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό thriller για πολλά εξ αυτών):

1. The Godfather (1972)

2. The Godfather: Part II (1974)

3. Pulp Fiction (1994)

4. The Dark Knight (2008)

5. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

6. Rear Window (1954)

7. Cidade de Deus (2002)

8. Fight Club (1999)

9. Psycho (1960)

10. The Usual Suspects (1994)

11. The Silence of the Lambs (1991)

12. North by Northwest (1959)

13. The Matrix (1999)

14. Memento (2000)

15. Se7en (1995)

16. Léon (1994)

17. Taxi Driver (1976)

18. Vertigo (1958)

19. Double Indemnity (1944)

20. M (1931)

Δημοσ.

Έκτη Αίσθηση, The Others, The Ring I και ΙΙ ( το αμερικάνικο εννοώ),Το σπίτι του Τρόμου, SAW ( τα τρία πρώτα μου άρεσαν όχι τα υπόλοιπα), Βutterfly Effect

Δημοσ.
Με κάλυψαν πολλοί απο πάνω. Να προσθέσω το Martyrs. Αγωνία και φόβος την περισσότερη ώρα της ταινίας, με τις ανατροπές της και ένα αμφιλεγόμενο τέλος.

Πωωωω!!! Το είδα χθες το έργο και έμεινα άναυδος!:shock: Ήταν καταπληκτικό...:-D

Μπράβο που μας το πρότεινες...;)

Δημοσ.

Το ''Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά'' έχει γυριστεί -επί Χίτσκοκ- δυο φορές.

Το πρώτο -νομίζω,ύστερα από ότι διάβασα προσφάτως- μπορεί να θεωρηθεί και τρόμου ταινία και όχι απλά ένα θρίλερ.

Στο ριμεϊκ έχουν παραλειφθεί σκηνές και άνθρωποι.

Σχετικά με την ''Σιωπή των Αμνών'',είναι θρίλερ -ή έστω ταινία ''τρόμου''.

Δεν μπορώ να την κατηγοριοποιήσω σε κάποια άλλη κατηγορία ταινιών.

Βέβαια,στην ουσία του θέματος -πλην αυτού του ''στις πολιτισμένες χώρες''- έχεις δίκιο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρόσφατα είδα το let the right one in..δεν ήταν κάτι το εξαιρετικά τρομακτικό αλλα μπορώ να πώ οτι ήταν μια ταινία που σε κράταγε και ξέφευγε απο τις κλασσικές Αμερικάνικές!Δεν είναι καθαρά τρόμου,χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν έχει και πολύ τρομακτικές σκηνές..μια δοκιμή θα σας πείσει!

Δημοσ.

ΥΓ2: Ενδεικτικά, η λίστα του imdb για τα κορυφαία 50 thriller, παραθέτω ενδεικτικά τα 20 πρώτα (αν και διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό thriller για πολλά εξ αυτών):

Nαι , αυτοι εννοουν ταινια θριλερ=αγωνιας,

με την εννοια του θριλερ οπως το λεμε εμεις ειναι το horror.

Δημοσ.

Ειδα αυτες τις ημερες τα εξης :

The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning

The Broken

The Unborn

Πολυ καλες. Σημερα θα δω το " The Last House On The Left "

Δημοσ.
Και εγω με τον εξορκιστη! Πειτε ταινιες για να χασω τον υπνο μου ρε παιδια!!

''The it'' του Stephen King

το πρώτο και τελευταίο θρίλερ που είδα

πριν τέσσερα χρόνια και ακόμα έχω εφιάλτες

στο συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...