Προς το περιεχόμενο

Τρομακτικές ταινίες που άφησαν εποχή

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο τοπικ πρόσφατο.

Γι'αυτό και ξεκινάω/ανοίγω ετούτο.

Όπως λέει και ο τίτλος ''Τρομακτικές ταινίες που άφησαν εποχή'' .

Ανεξαρτήτως χρονολογίας φυσικά .

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η προφητεία. Την είχα δει τυχαία στην τηλεόραση πολύ πιτσιρίκα και μου είχε ταράξει τον ύπνο.

Εντάξει μετά είναι τα κλασσικά Psycho, το City of the Dead, το μωρό της Ρόζμαρι που πραγματικά δε βρίσκω το λόγο, το Tenebre και το La Chiesa (κυρίως αυτό) είναι καρδούλες και γενικά ο Ντάριο που γαμεί και ο Carpenter που γαμεί ακόμη περισσότερο και τον συμπάθησα πολύ μετά τα μπινελίκια που έριξε σε έναν ηλίθιο δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντεξη.

Τα κορεάτικα που καθιερώθηκαν δικαίως με εξέχοντα τις κατάρες, το the eye και το the ring.

Ε και τέλος τα γνωστά frankestein, dracula, mummy, exorcist, halloween, nightmare on elm street, friday 13th, night of the living dead κλπ.

Και τώρα που ξεφύγαμε απ' αυτά, μπορεί το θρεντ να γίνει εποικοδομητικό στο εξής.

• Members
Δημοσ.

Χαχα, η προφητεία όντως δεν είναι για να τη δεις σε πολύ νεαρή ηλικία (κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ - λίγο μεγαλύτερος από τον Ντέμιαν πρέπει να ήμουν όταν την είδα :P)

Επίσης, παιδικό τραύμα μου είχε αφήσει και ένα θρίλερ με τίτλο "η αγριόγατα" και πρωταγωνίστρια τη Ναστάζια Κίνσκι - το είχα δει σε ακόμα μικρότερη ηλικία (κάπου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού) και μετά από αυτό έκανα πολύ καιρό να ξαναδώ οτιδήποτε έχει στην περιγραφή του τη λέξη "θρίλερ". Μετά από κάποια χρόνια αποφάσισα να νικήσω τους παιδικούς δαίμονες και να ξαναδώ την ταινία, και κατέληξα να γελάω με τα αστεία εφέ που κάποτε με είχαν τρομάξει.

Από τα ωραία "κλασικά" θρίλερ πάντως, είναι και ο Ένοικος (The Tenant - Πολάνσκι), το Μετά τα μεσάνυχτα (Dont' look now), αλλά και το Peeping Tom, το οποίο όμως είναι λιγότερο γνωστό γενικά.

Επίσης, άλλο ένα που επανεκτιμήθηκε μετά την έκτη αίσθηση είναι και το Carnival of souls, γυρισμένο κάπου στο 60.

Δημοσ.

Α όχι, πλέον και με όλη την ωριμότητα που με διακατέχει, πιστεύω ότι τέτοια θρίλερ είναι να τα δεις σε μικρή σχετικά ηλικία, διότι μετά δε σου λένε τίποτα. Μετά την προφητεία και το διάστημα ταραχής ύπνου επανήλθα και άρχισα να ξαναβλέπω φανατικά ταινίες τρόμου. Βέβαια τώρα δεν κολλάει να πω "και να που είμαι φυσιολογική" αλλά.

Ένα εξαιρετικό, αρκετά καινούριο, είναι το La sconosciuta (η άγνωστη) του Tornatore. Αυτή η ταινία πραγματικά θα -και πρέπει- να αφήσει εποχή.

Δεν είναι θρίλερ-τρόμου ή κάτι τέτοιο, είναι απλό, κοινό και καθημερινό θρίλερ με μυστήριο, ωραίο σενάριο και σκηνοθεσία.

Δημοσ.

Τα θρίλερ που για μένα έχουν αφήσει εποχή,κάτι που για τον καθένα είναι υποκειμενικό καθαρά θέμα και δεν χωράει σε ένα ποστ,είναι το κλασσικό ''Εφιάλτης στον δρόμο με τις Λεύκες'' και ''Η μύγα''.

Ειδικά στο δεύτερο,έπαθα τέτοιο τραύμα που απέκτησα απέχθεια για παντός είδους μεγάλα έντομα.

Υ.γ. Γκσαριγκ, τι υπόθεση είχε αυτό το θρίλερ με την Κίνσκι ?

Δημοσ.

o εξορκιστής και το blair witch. Αν και κορυφή των slash είναι το halloween. Ο εφιάλτης, ειναι για μικρά παιδιά. Νομίζω, ότι απλά βρίσκεται, εκεί που είναι, λόγω του ότι τα παιδιά των 80s, χρειάζονταν μια μυθολογία.

• Members
Δημοσ.
Τα θρίλερ που για μένα έχουν αφήσει εποχή,κάτι που για τον καθένα είναι υποκειμενικό καθαρά θέμα και δεν χωράει σε ένα ποστ,είναι το κλασσικό ''Εφιάλτης στον δρόμο με τις Λεύκες'' και ''Η μύγα''.

Ειδικά στο δεύτερο,έπαθα τέτοιο τραύμα που απέκτησα απέχθεια για παντός είδους μεγάλα έντομα.

Υ.γ. Γκσαριγκ, τι υπόθεση είχε αυτό το θρίλερ με την Κίνσκι ?

Ήταν κάτι άνθρωποι που μεταμορφωνόταν σε λεοπαρδάλεις - πάει καιρός όμως από τότε που το είδα και δεν πολυθυμάμαι πια την υπόθεση. Εδώ είναι το link πάντως αν ενδιαφέρεσαι: http://www.imdb.com/title/tt0083722/

Επίσης, τρομακτικά και ωραία θρίλερ ήταν και τα Jacobs ladder και Angelheart (δαιμονισμένος άγγελος)

Δημοσ.
o εξορκιστής και το blair witch. .

Συμφωνω απολυτα για το Blair witch project.Απλα η κατασταση με αυτο το εργο ειναι οτι οσοι το λατρεψαν αλλοι τοσοι το μισησαν.Θυμαμαι την πρωτη φορα που το ειχα δει.Τρομερη εμπειρια και το αγαπημενο μου ειδος θριλερ.

Δημοσ.

Λιγο οφ τοπικ αλλα προτιμω να χρησιμοποιω τη σωστη εννοια οταν αναφερομαι σε ταινιες τρομου (horrors). Τα περισσοτερα τα ειπε η garnele. Ας προσθεσω και το Hellraiser...

Δημοσ.

Για θρίλερς αρκούν οι Χίτσκοκ και David Lynch .

Από Vertigo και Rear Window ως Blue Velvet και Lost Highway. Το Don't look now που ανέφερε ο gsarig βέβαια είναι εξαιρετικό επίσης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...