Προς το περιεχόμενο

Συνδεση PC με TV μεσω HDMI.

mihachris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Θελω να συνδεσω το PC μου με την TV για να βλεπω ταινιες HD και εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με αυτο.

1) Εχω την VGA Point Of View GeForce 9600GT 1GB DDR2 και θελω να ξερω αμα εχει θυρα HDMI (αν και ειμαι 99% σιγουρος οτι εχει, απλα θελω να μου το επιβεβαιωσετε).

2) Μπορω ευκολα να βρω καλωδια που να συνδεουν την TV με το PC;

3) Εκτος απο αναλυσεις κλπ πρεπει να κανω καποιες συγκεκρειμενες ρυθμισεις για να εχω την οθονη της TV στο PC και για να εχω τη μεγιστες επιδοσεις;

4) Χρειαζομαι καποιον συγκεκρειμενο player ή ο Windows Media Player ειναι ενταξει;

Θα εκτιμουσα πολυ καθε βοηθεια!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλα κοτα τις υποδοχες της καρτας για σιγουρια

Απ οτι ειδα με ενα προχειρο ψαξιμο εχει dvi και αντάπτορα μετατροπης σε hdmi οποτε παιρνεις ενα καλωδιο HDMI TO HDMI και το συνδεεις

Στο Πλαισιο eshop κλπ εχει καλωδια

Βαλε και τον KMPLAYER για να βλεπεις ταινιες

Για αναλυση κοιτα αν ειναι Full HD ή HD ready η τιβι σου και βαλε αναλογα 1920χ1080 ή 1360χ768

Δημοσ.

Η θυρα DVI της HDMI;

Edit:

Α και επειδη η TV ειναι λιγο μακρια (το PC ειναι στο δωματιο μου ενω η τηλεοραση στο σαλονι) ποιο ειναι το μεγαλυτερο μηκος καλωδιου που μπορω να βρω;

Δημοσ.
Edit:

Α και επειδη η TV ειναι λιγο μακρια (το PC ειναι στο δωματιο μου ενω η τηλεοραση στο σαλονι) ποιο ειναι το μεγαλυτερο μηκος καλωδιου που μπορω να βρω;

Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Καταρχάς δεν υπάρχει τόσο μεγάλο καλώδιο, αλλά και να βρεις απλά μην το αγοράσεις μιας και δεν πρόκειται να σου παίξει...

Θα πρέπει να μετακινήσεις το PC σου κοντά στην τηλεόραση (όχι μακρύτερα από 2-3 μέτρα)

Δημοσ.
Η θυρα DVI της HDMI;

Edit:

Καταρχας επειδη αυτο το καλωδιο το χρυσοπληρωνεις πρεπει να μετρησεις την αποσταση για να μην παρεις τζαμπα παραπανω μετρα απο οτι χρειαζεσαι.

εγω με ενα προχειρο ψαξιμο βρηκα αυτο στο e-shop το οποιο ειναι κ καλη τιμη νομιζω σε σχεση με κατι αλλα που ειδα.Ειναι 10 μετρα φυσικα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751683

οριστε και ενα με 5 μετρα που ειναι απευθειας hdmi to dvi

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751908

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:07 ----------

Καταρχάς δεν υπάρχει τόσο μεγάλο καλώδιο, αλλά και να βρεις απλά μην το αγοράσεις μιας και δεν πρόκειται να σου παίξει...

Μπορεις να το εξηγησεις λιγο αυτο?γτ δεν θα μπορει να παιξει?

Δημοσ.

Τι διαφορα εχει η θυρα DVI απο την HDMI;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:51 ----------

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Σε μεγάλες αποστάσεις θες extender.

Το μακρύ HDMI καλώδιο είναι πανάκριβο, το ίδιο και ο Extender.

Εάν δεν τον νοιάζει το κόστος... πάω πάσο

Πιστευω το καλωδιο 10 μετρων φτανει. Θα χρειαστω extender;

Δημοσ.

παλαιοτερα ειχα παρει ενα dvi to dvi 10m (απο το eshop με 12€) και σε συδυασμο με ενα μικρο dvi to hdmi ειχα συνδεσει επιτυχως το pc με την τιβι

Μετα βεβαια μετεφερα ολο το pc διπλα στην τιβι για να εχω και πληρη ελεγχο με ασυρματα ποντικι και πληκτρολογιο και οχι ενα σπιτι γεματο καλωδια

Δημοσ.

Θα πρέπει να μετακινήσεις το PC σου κοντά στην τηλεόραση (όχι μακρύτερα από 2-3 μέτρα)

Πέρισυ τον Νοέμβρη αγόρασα ένα καλώδιο DVI to HDMI με 35 ευρώ.. Το σήμα μεταφέρθηκε καλά μπορώ να πω, αν και είχε λίγο θόρυβο (κόννικες κουκίδες, σαν "χιονάκια") στο μαύρο.

Η πλάκα είναι ότι στην 8800GT ο θόρυβος ήταν έντονος, και μέχρι να την αντικαταστήσω με μία 4850, είχα βάλει προσωρινά μια x700, η οποία δεν έκανε σχεδόν τίποτα (από θόρυβο)! Τα περίεργα της τεχνολογίας..:shifty:

Δημοσ.
Καλησπερα,

Θελω να συνδεσω το PC μου με την TV για να βλεπω ταινιες HD και εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με αυτο.

1) Εχω την VGA Point Of View GeForce 9600GT 1GB DDR2 και θελω να ξερω αμα εχει θυρα HDMI (αν και ειμαι 99% σιγουρος οτι εχει, απλα θελω να μου το επιβεβαιωσετε).

2) Μπορω ευκολα να βρω καλωδια που να συνδεουν την TV με το PC;

3) Εκτος απο αναλυσεις κλπ πρεπει να κανω καποιες συγκεκρειμενες ρυθμισεις για να εχω την οθονη της TV στο PC και για να εχω τη μεγιστες επιδοσεις;

4) Χρειαζομαι καποιον συγκεκρειμενο player ή ο Windows Media Player ειναι ενταξει;

Θα εκτιμουσα πολυ καθε βοηθεια!

Eγω παιζω με καλωδιο 10 μετρο dvi -hdmi χωρις κανενα προβλημα.

Ριξε μια ματια εδω και εδω

Δημοσ.

Εσεις τι λετε να παρω ενα DVI-HDMI οπως ανεφερε και ο mimidon ή καλυτερα να καταληξω σε αυτο για να ειμαι πιο σιγουρος για την ποιοτητα;

Δημοσ.
Εσεις τι λετε να παρω ενα DVI-HDMI οπως ανεφερε και ο mimidon ή καλυτερα να καταληξω σε αυτο για να ειμαι πιο σιγουρος για την ποιοτητα;

Αναγκαστικά θα πάρεις DVI to hdmi καλώδιο, η κάρτα σου δεν έχει hdmi έξοδο.

(εκτός και αν πρόκειται για κάποια ειδική υλοποίηση και εγώ κοιτάω λάθος κάρτα)...

Ποιότητα στην εικόνα λόγω αλλαγής από hdmi σε DVI δεν θα χάσεις.

Μόνο λόγω απόστασης μπορεί να χάσεις υπό προυποθέσεις, όπως ήδη ειπώθηκε.

Δημοσ.
Αναγκαστικά θα πάρεις DVI to hdmi καλώδιο, η κάρτα σου δεν έχει hdmi έξοδο.

(εκτός και αν πρόκειται για κάποια ειδική υλοποίηση και εγώ κοιτάω λάθος κάρτα)...

Ποιότητα στην εικόνα λόγω αλλαγής από hdmi σε DVI δεν θα χάσεις.

Μόνο λόγω απόστασης μπορεί να χάσεις υπό προυποθέσεις, όπως ήδη ειπώθηκε.

Τελικα εχεις δικιο, δεν εχει HDMI. Εκανα βλακεια που δεν το εψαξα απο την αρχη αλλα στο google βρηκα την ιδια καρτα και ελεγε οτι ειχε θυρα HDMI.

Τωρα η αποσταση ειναι γυρο στα 7 μετρα για αυτο θα παρω ενα 10μετρο καλωδιο. Απο ποιους παραγοντες ισως χασω ποιοτητα λογω αποστασης; Δηλαδη και στα 7 μετρα υπαρχει περιπτωση να χασω ποιοτητα;

Δημοσ.
Τελικα εχεις δικιο, δεν εχει HDMI. Εκανα βλακεια που δεν το εψαξα απο την αρχη αλλα στο google βρηκα την ιδια καρτα και ελεγε οτι ειχε θυρα HDMI.

Τωρα η αποσταση ειναι γυρο στα 7 μετρα για αυτο θα παρω ενα 10μετρο καλωδιο. Απο ποιους παραγοντες ισως χασω ποιοτητα λογω αποστασης; Δηλαδη και στα 7 μετρα υπαρχει περιπτωση να χασω ποιοτητα;

Αφού θα πάρεις 10μετρο καλώδιο, 10 μέτρα θεωρείται η απόσταση και όχι 7.

Δημοσ.

Αγορασα το καλωδιο hdmi to hdmi και 1 adapter DVI - HDMI. Συνδεσα το PC με την τηλεοραση αλλα εχω 2 προβληματα.

1) Απο τον πινακα ελεγχου της nvidia κανω την επιλογη του κλωνου ετσι ωστε να χρησιμοποιω και τις 2 οθονες αλλα η μεγιστη αναλυση που μπορω να βαλω ειναι 1280x1024 (που ειναι και η μεγιστη της οθονης μου). Τι πρεπει να κανω για να πιασω την Full HD αναλυση 1920x1080;

2) Δεν εχω καθολου ηχο. Τι κανω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...