Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 9.04: Εξαφανίστηκαν τα πάντα..!

kostasSTi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού πήρα στα χέρια μου ένα MSI Wind U100 αποφάσισα να του βάλω ένα Ubuntu να δω τι παίζει... Όλα ΟΚ μέχρι που αποφάσισα να αλλάξω την επιφάνεια εργασίας, από αυτή που έχουν για τα netbooks (πολύ ωραία και βολική, με την ευκαιρία) στην κλασική που είχα δουλέψει και παλιότερα... Στο επόμενο restart, εξαφανίστηκαν τα πάντα! Το μόνο που βλέπω είναι το wallpaper και το βελάκι του mouse... Δοκίμασα διάφορους συνδιασμούς πλήκτρων μήπως βρω κάτι, αλλά το μόνο που ανοίγει είναι το Ctrl+F που δε μου χρησιμεύει σε κάτι...

Καμιά ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξανακάνεις μια επανεγκατάσταση μέσω κονσόλας του gnome αν θέλεις να βάλεις αυτό. Για να πας σε κονσόλα από εκεί που είσαι πάτα ctrl+alt+f7 δώσε username pass κανονικά και μετά στην γραμμή εντολών δώσε

sudo apt-get install gnome

Thnx chek2fire... Αποφάσισα να το περάσω από την αρχή, μιας και πέρα από τα updates δεν είχα βάλει κάτι άλλο... Απλά μου έκανε εντύπωση αυτό, αφού δεν πρόλαβα να πειράξω τίποτα...

Τα ίδια και στο Samsung NC10 και πήρε πόδι με τη μια. Ούτε δεύτερη ευκαιρία δεν του έδωσα. Μου αρέσει που είχα βάλει και την netbook remix.

Σωστά. Ώστε στις οδηγίες χρήσης γράφει τι κάνεις σε περίπτωση που πέσει ο window manager; Πολύ μπροστά το Ubuntu Foundation. Δίνει λύσεις στα bug που έχει η κάθε έκδοση του λειτουργικού... μαζί με το λειτουργικό!

Στο linux το να πέσει ο xserver είναι ότι πιο απλό μπορείς να πάθεις. Ακόμα και να μείνεις χωρίς καθόλου γραφικό περιβάλλων είναι και αυτό εύκολο για κάποιον που ξέρει να χειρίζετε το σύστημα. Δυστηχώς στα windows λόγο του πολύ κλικ κλικ έχουν ξεχάσει ότι όταν έχεις μια γραμμή εντολών μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα με το να έχεις παράθυρα και φανταχτερά χρώματα.

Σωστά. Μιας και όλοι οι χρήστες που έχουν netbook είναι advanced, βγήκε και η netbook remix για να έχουν κάτι να παίζουν.

Μετά λέμε γιατί μηδενίστηκαν οι πωλήσεις netbook με Linux και κατηγορούμε την Microsoft για "λαμογιές". Δεν βλέπουν που το πιο "απλό πράγμα" όπως λες, θέλει γνώσεις κονσόλας για να φτιαχτεί, θέλουν να ανέβει και το ποσοστό του Linux. Και το MacOS Unix είναι, ας παραδειγματιστούν κι ας φτιάξουν κάτι user friendly. Και για όσους θέλουν, ας παίζουν με την κονσόλα.

Σωστά. Μιας και όλοι οι χρήστες που έχουν netbook είναι advanced, βγήκε και η netbook remix για να έχουν κάτι να παίζουν.

Και το MacOS Unix είναι, ας παραδειγματιστούν κι ας φτιάξουν κάτι user friendly. Και για όσους θέλουν, ας παίζουν με την κονσόλα.

δηλαδη κατι σαν αυτο wt7o26u7wjri6ue5kkhy_thumb.png

που μπορεις να κανεις τα παντα με gui 4p7tz3tiselski6yxeqs_thumb.png

ακομα και η κονσολα υπαρχει με gui 2z9sqhx7faxy5oyvvku6_thumb.png

Netbook compatibility http://wiki.mandriva.com/en/2009.1_Reviewers_Guide#Netbook_compatibility

νομιζω αντιστοιχα και οι αλλες διανομες θα ειναι συμβατες με Netbook

Τελικά κάπου διαφωνεί το Ubuntu με το wind μου, οπότε προς το παρόν θα δοκιμάσω την τύχη του με MacOS X :-P

Μπορείτε να μου πείτε πως θα σβήσω το παραθυράκι που εμφανίζεται μετά το post για την επιλογή λειτουργικού (έχω κάνει παλιότερα την ίδια ερώτηση, αλλά δεν το βρίσκω...) ?

Thnx 4 all!!! :)

EDIT: Wind είναι, δεν έχει CD/DVD :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...