barrcode Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Εχω κοιταξει αρκετες αντιπροσωπειες.Το αστρα μου αρεσε αλλα. ειδα 15500 90 αλογια και ξενερωσα.Νομιζω οτι η εκπτωση 10% θα παιξει καθοριστικο ρολο
Fronimitis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Εγώ θα πήγαινα και μια βόλτα από ΚΙΑ να δώ το Ceed.Το έχει ένας φίλος μου και είναι όμορφο.Δεν ξέρω αν έχει χειρότερη ποιότητα πλαστικών απο τα SEAT αλλά και πιό αξιόπιστο μοτέρ έχει και τα 7 χρόνια εγγύηση δεν θα με άφηναν αδιάφορο.Και σίγουρα θα έχει χαμηλότερο κόστος συντήρησης από το Leon.Συμπαθητικό αυτοκίνητο...
doctorkostis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 ρε παιδια ωραια αυτα που λετε αλλα ακουστε 1ον Καλο να λετε την γνωμη σας για το εξωτερικο του λεον αλλα με το συμπαθειο δεν με νοιαζει.Γουστα ειναι αυτα.Εγω π.χ βλεπω λεον σε ασπρο και ερεθιζομαι οπως και με το καινουριο ρενο μεγκαν κουπε σε ασπρο(ασχετο). 2ον Ενω η μανα μου ειχε ψηθει και ειχαμε καταληξει στην σεατ ειτε σε ιμπιζα ειτε σε λεον μιλησε με συγκενολοι και ηταν διστακτικοι με την σεατ σαν αυτοκινητοβιομηχανια. Ειναι οντως προβληματικη?Ποσα χρονια θα κρατισει το λεον αμα το παρω με σωστη χρηση ενοειται?Ειχα ακσεντ και κρατησε 9 χρονια,τωρα τρωει λαδια. 3ον Ασχετα αν σας αρεσει το λεον ή οχι μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλυτερο στα λεφτα του?(Να ενημερωσω οτι βρηκα το σεατ λεον 1.4 125 αλογια στην εκδοση DESIGN με 15440 ενω η sport εχει 16160).Η μανα μου ενοειται προτιμαει το φθηνοτερο.Επομενως με 15440 παιρνω κατι καλυτερο του λεον? 4ον Μπορει καποιος να μου καταταξει καπως(αν και ακουγεται ηλιθιο) τις εταιριες π.χ seat--->opel---->audi βαζοντας μεσα και αλλες εταιριες (OXI porsika και ιστοριεσ) Και 5ον καλες οι πληροφοριες για bmw και τετοια αλλα μαγκες και με το λεον ειμαι ηδη πανω απο το badget μου οποτε το να λετε ''μην παρεις λεον παρε α3'' δεν βοηθαει. 6ον Υπενθυμιζω οτι η σεατ μεχρι το τελος του μηνα θα εχει 10% εκπτωση,γι αυτο αλλωστε σκαλωνω με το λεον.αλλιως δεν θα εδινα για κανενα λογο 18000 Ευχαριστω πολυ 2.Μην ακους το συγγενολοι σε τετοια θεματα.Ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του.Οτι αμαξι εχει,εκεινη την εταιρεια θα παινεψει.Μια χαρα αξιοπιστο ειναι το Λεον και γενικα η Σεατ.Με τη σωστη φροντιδα σε σερβις λαδια κλπ θα σε βγαλει πολλα χρονια. 3.Σε αυτα τα χρηματα καλυτερο ειναι δυσκολο.Τις ροπες του τουρμπο δε θα τις βρεις σε ατμοσφαιρικο.Το μονο που κοντραρει το Λεον ειναι το Fiat Bravo 120Hp.Τα υπολοιπα ειναι πισω σε επιδοσεις.Πηγαινε δες και το Bravo και παρε προσφορα. 4.Τετοια καταταξη δε μπορει να γινει.Μπαινουν πολυ οι προσωπικες αποψεις μεσα.Να θυμασαι παντως οτι πλεον δεν υπαρχουν κακα αυτοκινητα,σχεδον ολα ειναι καλα(ευτυχως). Το VW Group μοιραζεται πατωματα,κινητηρες και αναρτησεις.Για να πουλησει παρομοια αυτοκινητα στις ιδιες κατηγοριες πρεπει αυτα να διαφερουν και σε κατι εκτος του ονοματος.Γιαυτο βλεπεις αλλο εσωτερικο στο λεον και αλλο στο γκολφ και στο Α3. 5.Η αναφορα στη BMW εγινε γιατι σε επιδοσεις το Λεον ειναι ανωτερο απο την 116.Εχεις δικιο ομως οτι ειναι ασχετο με την κουβεντα. 6.Αν σου αρεσει τοσο πολυ,παρτο οσο πιο γρηγορα γινεται.Συνολικα ειναι πολυ καλο αυτοκινητο και σε αυτα τα χρηματα,ειναι ευκαιρια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 ρε παιδια ωραια αυτα που λετε αλλα ακουστε 1ον Καλο να λετε την γνωμη σας για το εξωτερικο του λεον αλλα με το συμπαθειο δεν με νοιαζει.Γουστα ειναι αυτα.Εγω π.χ βλεπω λεον σε ασπρο και ερεθιζομαι οπως και με το καινουριο ρενο μεγκαν κουπε σε ασπρο(ασχετο). 2ον Ενω η μανα μου ειχε ψηθει και ειχαμε καταληξει στην σεατ ειτε σε ιμπιζα ειτε σε λεον μιλησε με συγκενολοι και ηταν διστακτικοι με την σεατ σαν αυτοκινητοβιομηχανια. Ειναι οντως προβληματικη?Ποσα χρονια θα κρατισει το λεον αμα το παρω με σωστη χρηση ενοειται?Ειχα ακσεντ και κρατησε 9 χρονια,τωρα τρωει λαδια. 3ον Ασχετα αν σας αρεσει το λεον ή οχι μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλυτερο στα λεφτα του?(Να ενημερωσω οτι βρηκα το σεατ λεον 1.4 125 αλογια στην εκδοση DESIGN με 15440 ενω η sport εχει 16160).Η μανα μου ενοειται προτιμαει το φθηνοτερο.Επομενως με 15440 παιρνω κατι καλυτερο του λεον? 4ον Μπορει καποιος να μου καταταξει καπως(αν και ακουγεται ηλιθιο) τις εταιριες π.χ seat--->opel---->audi βαζοντας μεσα και αλλες εταιριες (OXI porsika και ιστοριεσ) Και 5ον καλες οι πληροφοριες για bmw και τετοια αλλα μαγκες και με το λεον ειμαι ηδη πανω απο το badget μου οποτε το να λετε ''μην παρεις λεον παρε α3'' δεν βοηθαει. 6ον Υπενθυμιζω οτι η σεατ μεχρι το τελος του μηνα θα εχει 10% εκπτωση,γι αυτο αλλωστε σκαλωνω με το λεον.αλλιως δεν θα εδινα για κανενα λογο 18000 Ευχαριστω πολυ 1. Εφοσον αρεσει στο γουστο το δικο σου, τελος. Μην ακους κανεναν αλλον περι εξωτερικης εμφανισης. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. 2. Μια χαρα μαρκα ειναι η ΣΕΑΤ. Το συγκενολοι ας λεει οτι θελει. Με τα σου πα, μου πες, ακουσα απτον μπατζανακη μου, ακρη δε βγαζεις. Η ουσια ειναι πως η SEAT ανηκει στο VW Group και φοραει ιδια μοτερ με τα αντιστοιχα VW (και Audi). Επισης το Leon εχει ιδιο σασι με το Golf και το Audi a3. Απο κει και περα στην καθε μαρκα υπαρχουν διαβαθμισεις στα extra και τις πολυτελειες. Εχω το ibiza εδω και 5 χρονια και δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα, πλην οτι τα φτυσε ο αισθητηρας στροφων στο 4ο χρονο (150 ευρω ζημια σε συνολο 5 ετων). Κατα τα αλλα απροβληματιστο, παροτι δεν οδηγω καθολου συντηριτικα, αντιθετως... Ομοιως οταν πηγαινα να το αγορασω τα ιδια ακουγα περι Seat. Ετυχε λοιπον ενας εξαυτων που θαβανε την Seat να αγορασει την ιδια περιοδο το Ford Fiesta. Ε, δε θελει πλεον να συγκρινουμε τα αμαξια μας και το ποσο καλο η κακο βγηκε το καθενα. Εκνευριζεται και παρεξηγειται Υποψιν οτι η Ford ειναι καλη μαρκα κατα τη γνωμη μου. Το point μου λοιπον, ειναι οτι σημερα το πως θα σου βγει το αμαξι σαν αγορα απο θεμα βλαβων ειναι κυριως θεμα τυχης και συμπεριφορας σου απεναντι του. Πανω κατω ολα τα αμαξια ολων των γνωστων εταιριων κυμαινονται σε παρομοια επιπεδα αξιοπιστιας. 3. Προσωπικα δεν βρισκω κατι καλυτερο. Αλλα και παλι ειναι γουστα αυτα. Ενας αλλος μπορει να σου πει πχ να παρεις το Alfa romeo mito, που ειναι μικροτερης κατηγοριας αμαξι, αλλα το θεωρει καλυτερο η ομορφοτερο. Το θεμα ειναι για τις δικες σου αναγκες, απαιτησεις και γουστο αν βλεπεις μια καλυτερη επιλογη στα λεφτα αυτα περαν του Leon. 4. Ειναι πολυ υποκειμενικο. Επισης καταλαβαινεις οτι αν ο αλλος εχει Lada, θα βαλει τα Lada σε περιοπτη θεση στη λιστα αυτη. Οποτε δωρον αδωρον. Απλα εχε στο νου σου, οτι σου ειπα παραπανω. Οτι η SEAT ειναι στην ουσια VW-Audi-Skoda.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 ρε παιδια ωραια αυτα που λετε αλλα ακουστε 1ον Καλο να λετε την γνωμη σας για το εξωτερικο του λεον αλλα με το συμπαθειο δεν με νοιαζει.Γουστα ειναι αυτα.Εγω π.χ βλεπω λεον σε ασπρο και ερεθιζομαι οπως και με το καινουριο ρενο μεγκαν κουπε σε ασπρο(ασχετο). Αφου σου αρεσει τοτε δεν εχουμε να πουμε κατι παραπανω εδω. Ορμας. 2ον Ενω η μανα μου ειχε ψηθει και ειχαμε καταληξει στην σεατ ειτε σε ιμπιζα ειτε σε λεον μιλησε με συγκενολοι και ηταν διστακτικοι με την σεατ σαν αυτοκινητοβιομηχανια. Ειναι οντως προβληματικη?Ποσα χρονια θα κρατισει το λεον αμα το παρω με σωστη χρηση ενοειται?Ειχα ακσεντ και κρατησε 9 χρονια,τωρα τρωει λαδια. Ασε τους συγγενεις και τους μπατζανακηδες του θειους σου του περιπτερα της κικιτσας στην ακρη. Απο την στιγμη που πλεον τα αυτοκινητα οταν τα ανοιγεις βλεπεις μεσα στα ηλεκτρικα τους και μηχανικα τους "siemens, garret, oki, G.M," τοτε θα καταλαβεις οτι ολα στο εσωτερικο τους ιδια ειναι. Πανε οι παλιες εποχες που ανοιγες αμαξι και εγραφε "Toyota, Honda, Audi" πανω του. Ολα θεμα τυχης ειναι απο εδω και περα. Αν συντηρεις σωστα το αμαξι σου τοτε θα σου βγαλει ανετα 10+ χρονια. 3ον Ασχετα αν σας αρεσει το λεον ή οχι μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλυτερο στα λεφτα του?(Να ενημερωσω οτι βρηκα το σεατ λεον 1.4 125 αλογια στην εκδοση DESIGN με 15440 ενω η sport εχει 16160).Η μανα μου ενοειται προτιμαει το φθηνοτερο.Επομενως με 15440 παιρνω κατι καλυτερο του λεον? Μονο το Bravo και το Auris 1.6 ειναι αντιστοιχα και το καθενα για δικους του λογους, καλο θα ειναι να τα δεις και αυτα. Παντως σε αυτα τα λεφτα μαλλον δεν υπαρχει κατι καλυτερο και σιγουρα δεν θα μετανοιωσεις την αγορα σου αν το παρεις. 4ον Μπορει καποιος να μου καταταξει καπως(αν και ακουγεται ηλιθιο) τις εταιριες π.χ seat--->opel---->audi βαζοντας μεσα και αλλες εταιριες (OXI porsika και ιστοριεσ) Αδυνατον. Θα πρεπει να πεις εσυ σε ποιους τομεις για κατι τετοιο. Π.Χ Toyota σε αξιοποιστια-after sales, Audi σε ποιοτητα εσωτερικου, BMW για αισθηση οδηγησης και παει λεγοντας. Και 5ον καλες οι πληροφοριες για bmw και τετοια αλλα μαγκες και με το λεον ειμαι ηδη πανω απο το badget μου οποτε το να λετε ''μην παρεις λεον παρε α3'' δεν βοηθαει. Μην το σκεφτεσαι φιλος, το Leon ειναι υπεροχο αυτοκινητο. Χωρις πλακα το αμαξι απλα τα εχει ολα πλην απτη ποιοτητα σαλονιου αλλα δεν ειναι το χειροτερο εκει εξω και χωρια αυτου θα εχεις ενα ισχυροτατο μικρομεσαιο αυτοκινητο αντι για μικρο η μινι που σιγουρα μετραει για την μικροτερη πιθανοτητα μηχανικων και ηλεκτρικων βλαβων. Απλα ορμα και δεν θα χασεις. 6ον Υπενθυμιζω οτι η σεατ μεχρι το τελος του μηνα θα εχει 10% εκπτωση,γι αυτο αλλωστε σκαλωνω με το λεον.αλλιως δεν θα εδινα για κανενα λογο 18000 Τρεξε να προλαβεις τοτε, κλειστο και μας ευχαριστεις αργοτερα. Ευχαριστω πολυ Αντε και καλοταξιδο.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Παιδιά τί πληρώνουμε για να κάνουμε service το αυτοκίνητο με turbo? Τι παραπάνω έξοδα έχει το service του; Και το κυριότερο: πόσο μπορεί να κοστίσει μια πιθανή βλάβη; ps. Οι tsi καίνε 98άρα βενζίνη και πάνω;
doctorkostis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δε νομιζω οτι εχει παραπανω εξοδα.Τα λαδια του,τα φιλτρα του και τιποτα παραπανω απο το ατμοσφαιρικο.Με προσοχη και σωστη φροντιδα η τουρμπινα θα βγαλει ευκολα 150Κ+ χιλιομετρα.Αμα δεν προσεχεις μπορει να εχει προβλημα απο τα 100Κ.Η προσοχη συνισταται στο να μη σβηνεις το αυτοκινητο αμεσως μετα το "σκισιμο".Δηλαδη αν το πατας και το ζοριζεις,τα τελευταια 5 λεπτα πριν φτασεις στον προορισμο σου να το πηγαινεις χαλαρα.Αν το σκιζεις μεχρι κατω απο το σπιτι σου να το αφηνεις κανα διλεπτο στο ρελαντι να κρυωσει το τουρμπο.Αυτο αρκει για την μακροζωια της τουρμπινας.Α,και εννοειται δεν το σκιζουμε πριν ζεσταθει,αλλα αυτο ισχυει και στο ατμοσφαιρικο. Οι TSI καινε και 95αρα κανονικα.Απλα με την 98αρα εχουν μεγαλυτερη οικονομια(εχω διαβασει μεχρι και 1λιτρο/100χλμ διαφορα). ΑΣΧΕΤΟ.Για να δειτε καταναλωσεις υποψηφιων οχηματων προς αγορα δειτε αυτο http://www.spritmonitor.de εχει στοιχεια απο κατοχους.Γιατι οι μετρησεις στα περιοδικα ειναι ο,τι να'ναι...
anterovgaltis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου με το leon II (1 έτους) είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Αυτές βέβαια δεν αφορούν τον 1,4TSI αλλά πρόκειται για το ίδιο αμάξι με διαφορετικό κινητήρα. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά η οποία σου επιτρέπει να κινηθείς σβέλτα σε δρόμο με στροφές αλλά και άνετα σε διαδρομή που περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο. Το τιμόνι του είναι ακριβές και σε κερδίζει αμέσως. Διαθέτει την καλύτερη θέση οδήγησης στην κατηγορία(προσωπική άποψη) Τα φρένα του για τον 1,4tsi είναι υπεραρκετα. Πάρα πολύ καλό κιβώτιο, κοντό και σαφές. Το εσωτερικό σε ποιότητα δεν είναι το κορυφαίο (πολύ πιο πίσω από audi, golf, bmw 1) αλλα είναι μακραν καλύτερο από πολλούς ανταγωνιστές του. Η τιμή του για αυτά που προσφέρει είναι πολύ χαμηλή (value for money) Στα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι το φτωχό εσωτερικό (με το facelift βελτιώθηκε κάπως), η παντελής έλλειψη αποθηκευτικών χώρων (α ρε golf:mad:) και η σκληρή ρύθμιση των αναρτήσεων η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι σχεδόν όλες τις ανωμαλίες του δρόμου αλλά και έχει και κάποια επίδραση στο εσωτερικό αν σημαδεύεις όλες τις λακούβες. Αν πάρεις την έκδοση με τις 17αρες ζάντες το αμάξι θα γίνει ακόμη πιο κούτσουρο. Οι tsi γενικά σαν κινητήρες είναι οικονομικοί, καίνε 95αρα (προσωπικά δεν έχω δει διαφορά με περισσότερων οκτανίων καύσιμο όσον αφορά την κατανάλωση), είναι γραμμικοί και "φιλικοί" προς τον οδηγό. Μειονέκτημα τους το ότι "μπουκώνουν¨στις υψηλές στροφές.
barrcode Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Λοιπον ισως αυριο παω τελικα να κλεισω το λεον.Την εκδοση δεν την ξερω ακομα.Ειναι οι εξης¨ Design:απλη με βασικο εξοπλισμο Sport: οπως η design + σπορ καθισματα+σπορ αναρτησεις+θερμαινομενοι και ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι καθρεπτες+προβολεις ομιχλης+800 ευρωπουλα πανω Αξιζει λετε?Εμενα παντως δεν με ενδιαφερουν. Ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Το mp3 player του δεν εχει usb.Μπορω να προσθεσω μετα?Ειναι φθηνο?Επισης για φιμε τζαμια ποσο θα παει το μαλλι?
barrcode Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Λοιπον εκλεισα τελικα το λεον 1.4 125αλογια την εκδοση STYLE ΣΤΑ 17000.Εχει μεσα κομπλε usb.Mου ειπαν οτι αμα εβαζα αλλο player με usb θα εχανα την εγγυηση. Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες σας
imr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Λοιπον εκλεισα τελικα το λεον 1.4 125αλογια την εκδοση STYLE ΣΤΑ 17000.Εχει μεσα κομπλε usb.Mου ειπαν οτι αμα εβαζα αλλο player με usb θα εχανα την εγγυηση. Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες σας Καλοταξιδο Αλλα τι ηταν αυτο με την εγγυηση??? Αν αλλαξεις ηχοσυστημα χανεται η εγγυηση?? πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο!
Alfamoto Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Όντως κουφό αυτό με την εγγύηση! Μάλλον επέμενες πολύ με το usb και την είπαν την καλή τους! Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
barrcode Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δεν ηταν μονο το usb εχει και αλλα εξτρα. συν οτι το παιρνω σε 10 μερες.Τεσπα το μονο που με απασχολει ειναι οτι εχω διαβασει οτι σε καποιους κανουν δωρο τον συναγερμο + διαφορα (ηλιοροφες,φιμε κλπ) .Εμας μας ειπε μονο για αισθητιρες και πατακια ο τσιγκουναρος
bikey77 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Όχι και δώρο η ηλιοροφή!!!! Πατάκια, συναγερμό, άντε και κανένα στεροφωνικό ναι... η ηλιοροφή κάνει 600-1000 ευρώ και γίνεται ειδική παραγγελία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.