Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη προστασία εξωτερικού σκληρού

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Αγόρασα σήμερα αυτόν εδώ τον εξωτερικό σκληρό και θα ήθελα να σας ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για την καλύτερη προστασία του. Αν το έχω όλη την ημέρα στο ρεύμα κινδυνεύει από υπερθέρμανση κλπ? Ή πρέπει να το αποσυνδέω από την πρίζα? Επίσης καλό είναι να σβήνω το φωτάκι του (έχει ειδική επιλογή turn leds off) ή δεν παίζει ρόλο?

Και τέλος σχετικά με την σκόνη και γενικότερα την "βρομιά" που μπορεί να δημιουργηθεί στο δωμάτιο. Τι μπορώ να κάνω για αυτά?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:43 ----------

Κάποια γνώμη?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:24 ----------

Aς βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά, είναι σημαντικό ζήτημα

Δημοσ.

Αν έχεις UPS βάλτον πάνω του, αν δεν τον χρησιμοποιείς συνέχεια μπορείς να το σβήνεις και ένα ξεσκόνισμα που και που δεν είναι κακό... πάντως κυρίως τις πτώσεις να προσέχεις ;)

Δημοσ.

Καλό είναι να μην τον έχεις όλη μέρα στην πρίζα, όχι γιατί κινδυνεύει από υπερθέρμανση, αλλά γιατί ελαττώνονται οι ώρες λειτουργίας του χωρίς λόγο, εκτός και αν όλη μέρα τον χρησιμοποιείς! Έχει ο συγκεκριμένος (και εγώ πριν δύο μέρες πήρα ολόιδιο) επιλογή στο Seagate Manager για αδρανοποίηση του σκληρού μετά από 15 λεπτά, 20 λεπτά κλπ (εσύ το ρυθμίζεις) που είναι μία καλή λειτουργία. Να τον κάνεις ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης του, εξέταση για σφάλματα και ανασυγκρότηση σε τακτά διαστήματα. Μην τον βάζεις πάνω από άλλες συσκευές που βγάζουν ζέστη. Και αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει πως καλό είναι σε επανεκκινήσεις να τους κάνουμε τους εξωτερικούς ασφαλή κατάργηση (την οποία πρέπει γενικά σε όλες τις usb αποθηκευτικές συσκευές να κάνεις για να μην κάψεις τις usb θύρες της μητρικής σου). Είναι ζόρι γιατί πρέπει μετά να σηκώνεσαι να τον βάλεις στην πρίζα....

Δημοσ.

Δε νομίζω να χρειάζεται ανασυγκρότηση αν ο εξωτερικός σκληρός χρησιμοποιείται απλώς ως αποθηκευτικός χώρος (δηλ. δεν τρέχουν απ' αυτόν εφαρμογές ή παιχνίδια). Η όποια αύξηση της ταχύτητας δε θα έχει κάποιο αντίκρισμα.

Κάποτε έκανα το λάθος να ανασυγκροτήσω έναν εξωτερικό 1ΤΒ γεμάτο με 900GB δεδομένα (ως επί το πλείστον αρχεία από 700ΜΒ ως 8,5GB) και μου πήρε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 12 ώρες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...