BonJovi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα, έχω δύο υπολογιστές, από τους οποίους ο ένας συνδέεται ασύρματα σε wireless router sagem f@st 2404. Ο δεύτερος υπολογιστής δεν έχει ασύρματη κάρτα δικτύου. Υπάρχει τρόπος να συνδέσω ενσύρματα τους δύο υπολογιστές, ώστε να έχει πρόσβαση στο internet και ο δεύτερος? Θέλω να αποφύγω την ενσύρματη σύνδεσή του με το router λόγω της απόστασης των δωματίων. Αν, λοιπόν, γίνεται, ποιες είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να βάλω στις κάρτες δικτύων των δύο υπολογιστών? Όσον αφορά τις ρυθμίσεις της ασύρματης κάρτας του υπολογιστή με το router, είναι οι εξής: Ip: 192.168.1.3 Subnet: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 Έχω διαβάσει διάφορα posts σε διάφορα θέματα, όπως και τους ανάλογους οδηγούς αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη.
astrea966 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 κανεις κοινοχρηστη την ασυρματη συνδεση δικτυου και βαζεις στο αυτοματο την αποδοση διευθυνσης ip στις ενσυρματες καρτες των pc.οποτε οταν εισαι συνδεμενος ασυρματα και συνδεσεις το δευτερο pc με καλωδιο στην καρτα δικτυου του πρωτου θα παρει αυτοματα ip
BonJovi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 κανεις κοινοχρηστη την ασυρματη συνδεση δικτυου και βαζεις στο αυτοματο την αποδοση διευθυνσης ip στις ενσυρματες καρτες των pc.οποτε οταν εισαι συνδεμενος ασυρματα και συνδεσεις το δευτερο pc με καλωδιο στην καρτα δικτυου του πρωτου θα παρει αυτοματα ip Έτσι το είχα κάνει αρχικά, αλλά δεν παίρνουν αυτόματα ip οι δύο κάρτες και εμφανίζεται το μήνυμα 'This connection has limited or no connectivity. You might not be able to access the Internet or some network resources.' κλπ.
astrea966 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 δοκιμασε να βαλεις στο αυτοματο και την ασυρματη καρτα
Oasisdesign_And Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μιλάς για ενσύρματη σύνδεση των 2 υπολογιστών, άρα δεν έχουν μεγάλη απόσταση, εγώ θα έκανα το παρακάτω: Access Point που θα παίρνει το σήμα από το ρούτερ και θα το δίνει σε ενα switch (Δηλαδή , θα παίζει το ρόλο bridge. Πρόσεξε ότι τα Linksys τα περισσότερα δεν κάνουν για άλλη μάρκα router.) Και από το switch θα έχεις 4/5 ή/και παραπάνω θυρούλες για ενσύρματη! Μπορεί να κάνει λίγο παραπάνω από κάρτα, αλλά η εξυπηρέτηση είναι ασύγκριτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.