Προς το περιεχόμενο

Εχω δύσπνοια?...τι να κάνω?ανησυχώ

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύσπνοια μπορεί να προκαλέσει υπέρπνοια από την πλευρά σου, όταν προσπαθείς να πάρεις όλο και περισσότερο αέρα.

Πιθανόν να ακολουθήσει ζάλη και αν συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα αυτή

η ιστορία με τις υπέρπνοιες, οι οποίες δεν είναι πάντα αντιληπτές, θα καταλήξεις με καμμιά κρίση πανικού.

Το ότι παρατηρείς την ανάσα σου, σημαίνει ότι έχεις περισσότερο άγχος από το φυσιολογικό. Είναι υποχονδρισμός, όπως ειπώθηκε.

Ωριλα, λοιπόν και αν δεν βρεθεί κάτι παθολογικό, σφαίρα σε νευρολόγο/ ψυχίατρο.

Και μην κουκουλώσεις το άγχος σου με μπύρες....μόνο με γκόμενες.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φυσικα και παιζει ρολο το οτι ειναι καλοκαιρι και η ζεστη. Φροντισε να εισαι σε ατμοσφαιρα με καθαρο αερα και να μην εχει ζεστη. επισης αν καπνιζεις, κομμενο το καπνισμα.

Οσον αφορα το φαγητο, τωρα που ειναι καλοκαιρι, μην τρως πολλα κρεατα, γενικως λιπαρα , γλυκα κλπ. Να προτιμας λαχανικα φρουτα δηλαδη ελαφρια γευματα.

τελος, ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ! Οταν σου ερχεται παρε ανασα και ολα καλα. Δεν χρειαζεται να πανικοβαλεσαι.

Ενταξει οπως ειπαν και οι αλλοι μπορεις να πας σε γιατρο. εγω τουλαχιστον για τετοια απλα θεματα δεν συνηθιζω να τρεχω σε γιατρους.

νομιζω σε ολους μας συμβαινει να παιρνουμε βαθιες ανασες καποιες φορες. θα το ξεπερασεις εκει που δεν θα το καταλαβεις. :)

Δημοσ.

Ελεγα να μην συμμετεχω καν αλλα οι ανακριβειες που ειπωθηκαν δεν εχουν προηγουμενο.

Αρχικα ΓΟΠΝ ειναι σχετικα δυσκολο να εχεις απο τη στιγμη που δεν παρουσιαζεις/αναφερεις οπισθοστερνικο αλγος(μιμουμενο στηθαγχη).

Συνηθως η λαρυγγο-οισοφαγικη παλινδρομηση προκαλει φαινομενα απο το αναπνευστικο.(πνευμονιες,ασθμα,βηχα,κτλπ).

Επισης η ΓΟΠΝ δεν οφειλεται σε "κακη" διατροφη αλλα κυριως σε ανεπαρκεια του κατω οισοφαγικου σφιγκτηρα.Η ΓΟΠΝ ειναι μια δυνητικα σοβαρη νοσος εξαιτιας του ενδεχομενου εμφανισης οισοφαγου Barrett.Επομενως ειναι ανευθυνο να αναφερεται ως μια απλη/ακινδυνη νοσος.

Μπορει η διατροφη (σοκολατες,αλκοολ,κτλπ) να την επιδεινωσουν,για αυτο και χρειαζεται σωστη διαιτα μετα την διαγνωση της.(βεβαιως χρειαζεται και καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη,αντιοξινα,κτλπ).

Επισκεψου λοιπον εναν γιατρο,γιατι οπως καταλαβαινεις διαγνωση μεσω διαδικτυου δεν ειναι δυνατη συν οτι διαβαζεις οτι ερθει στο μυαλο του καθενος.

Κατα πασα πιθανοτητα θα προκειται για καποια αγχωδη διαταραχη αλλα επισκεψου εναν γιατρο,να μπορεσει να σε ακροαστει να διαπιστωσει εαν υπαρχουν αντικειμενικα ευρηματα ή οχι,ετσι ωστε να ηρεμησεις και 'συ.

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να αστειευτώ με κάτι σοβαρό αλλά το συγκεκριμένο δε μου ακούγεται και ιδιαίτερα σοβαρό ρε συ.. και στο εύχομαι ολόψυχα να μην είναι τίποτα, πάνε σε ένα γιατρό φυσικά αφου σε απασχολεί αλλά η αλήθεια είναι ότι με έκανες και γέλασα... :-)

θέλω να παίρνω μια βαθιά ανάσα... :-D :-D :-D

κι εγώ όταν πίνω κοκα κόλα θέλω να ρίχνω ένα βροντερό ρέψιμο, για να μην πω τι θέλω να κάνω όταν τρώω φασολάδα. . .

Λέτε να μαι κάφρος; ανησυχώ...

συγγνώμη ελπίζω να μην παρεξηγηθείς. Ελα...θα δεις δεν είναι τίποτα. Μάλλον απο το αγχος είναι. Μήπως απλά βαριαναστενάζεις.... μας συμβαίνει καμιά φορά όταν μας απασχολεί κάτι έστω και υποσεινήδητα.

Θυμήθηκα μια φόρα έναν ταξιτζή που έλεγε στον πελάτη στη θέση του συνοδηγού (εγώ καθόμουν πίσω), αφού πρώτα είχε βαριαναστενάξει... "όλο αυτό το πράμα" του λέει "όλο βαριαναστενάζω, τι έχώ;" και τότε μου φάνηκε αστείο, γιατί έτσι που το έλεγε φαινόταν σαν να υποθέτει ότι κάτι πρέπει να τον απασχολεί όχι γιατί πραγματικά κάτι συνεβαινε στη ζωή του αλλά μόνο και μόνο επειδή βαριαναστέναζε. Ωστόσο μετά απο καιρό τον θυμήθηκα όταν μου συναίβει κι εμένα, βαριαναστέναζα χωρίς να έχω κάτι.. υποσυνείδητα όμως ήξερα ότι υπήρχαν ένα σωρό πράματα που με απασχολούσαν και προσπαθούσα να αγνοήσω.

Δημοσ.
;2815067']

Αρχικα ΓΟΠΝ ειναι σχετικα δυσκολο να εχεις απο τη στιγμη που δεν παρουσιαζεις/αναφερεις οπισθοστερνικο αλγος(μιμουμενο στηθαγχη).

Ουτε εγω ειχα κανεναν τετοιο πονο. Μονο αυτη τη δυσπνοια. Και ομως μου ειπαν οτι ειχα ΓΟΠΝ.

Επισης η ΓΟΠΝ δεν οφειλεται σε "κακη" διατροφη αλλα κυριως σε ανεπαρκεια του κατω οισοφαγικου σφιγκτηρα

Οταν ρωτησα τον γιατρο τις πιθανες αιτιες που ειχα απεκτησει ΓΟΠΝ μου ειπε:

1)Αγχος.

2)Κακη διατροφη.

3)Καποια άλλα (θλιβερα) πραγματα.

4)Αγνωστες αιτιες.

Οποτε μην πυροβολεις εμενα για την παραπληροφορηση.

Η ΓΟΠΝ ειναι μια δυνητικα σοβαρη νοσος εξαιτιας του ενδεχομενου εμφανισης οισοφαγου Barrett.Επομενως ειναι ανευθυνο να αναφερεται ως μια απλη/ακινδυνη νοσος.

Εδω πυροβολησε εμενα διοτι αυτο το "δεν ειναι κατι σοβαρο" που ειχα αναφερει' date=' παραηταν απλουστευμενο και πιθανως λανθασμενο. Εννουσα οτι με την καταλληλη θεραπεια με φαρμακα και διατροφη, μπορει να ιαθει πληρως χωρις περαιτερω συνεπειες.

Ισως και δεν μπορει πληρως ομως(μπορει? ρωτω εσενα), για αυτο εγραψα και το πιθανως λανθασμενο.

Δημοσ.

Ένα αρκετά σύνηθες σύμπτωμα είναι το αλγος που ανέφερα.Αυτό είναι που οδηγεί συνήθως τον ασθενή στο γιατρό.Η λαρυγγο-οισοφαγικη παλινδρομηση είναι συνήθως πιο ´ αθόρυβη ´ και είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για πνευμονιες,άσθμα και λοιπές εκδηλώσεις από το αναπνευστικο.Είναι μια νόσος που αντιμετωπίζεται με κατάλληλη δίαιτα και φαρμακευτική αγωγή,αλλά επειδή συχνά δεν δίνεται η πρέπουσα προσοχή είναι δυνατό να προκαλέσει κακοηθη εξαλλαγή του επιθηλιου του οισοφαγου.(Barrett)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά λέω σήμερα να πάω να κάνω γενικές ξετάσεις να μου φύγει το άγχος....μπορεί να μου θυμίσει κάποιος πως γίνεται?πρέπει να πάω προετοιμασμένος?εννοώ να μην φάω κάτι η κτλ?είχα κάνει πέρισυ όταν χτύπησα σοβαρά και δεν θυμάμαι...όποτε και να πάω θα μου της κάνουν ή θα περιμένω 10 ώρες?

Δημοσ.

Αν εξακολουθεις να εχεις δυσπνοια μην ακους κανεναν που σου λεει οτι δεν ειναι τιποτα και πηγαινε σε ενα πνευμονολογο η εστω σε ενα παθολογο.Μην πας να κανεις εξετασεις απο μονος σου,η γενικη αιματος και τα βιοχημικα μπορει να μη δειξουν κατι σε μια οξεια δυσπνοια.

Δημοσ.

Καλυτερα ενας πνευμονολογος ο οποιος με αναλυση αεριων αιματος η με ενα οξυμετρο θα μπορεσει να διαπιστωσει αν υπαρχει καποια διαταραχη στο οξυγονο του αιματος.Αν δεν ειναι ευκολο να πας σε πνευμονολογο και ο παθολογος σιγουρα θα σε βοηθησει.Θα μπορεσει δηλαδη να δει αν υπαρχει καποιο οργανικο προβλημα πισω απο τη δυσπνοια σου η αν οφειλεται σε αγχωδη διαταραχη.

Δημοσ.

Λοιπόν πήγα σε παθολόγο και του είπα τα σχετικά είμαι 16 χρονών πότε πότε με πιάνει δύσπνοια όταν κάνω κάτι ξεχνιέμαι και μπορεί να περάσει πολύ ώρα για να πάρω ανάσα κτλ....μου έκανε μερικές ερωτήσεις τη τάξη πηγαίνω κτλ με ρώτησε αν κάνω μαθήματα τώρα το καλοκαίρι και του λέω ναι....μετά μου εξέτασε το διάφραγμα οπου δεν είχε τίποτα,μετά την καρδιά μου λεεί μια χαρά ούτε φυσήματα ουτε τίποτα και τέλος του πνεύμονες οπου και εκει μου είπε οτι οτι είναι αψογή......και μου έβγαλε μια διάγνωση οτι ΕΧΕΣ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΖΕΣΤΗ

Δημοσ.

Ναι λίγο νιώθω πιο ανανεομένος και με τον καιρό θα μου φύγει ειδικά τώρα που Παρασκευή τελιώνω αγγλικά και θα είμαι ολη μέρα με φίλους στο χωριό μου και γενικά....βασικά μολις ένιωσα για πρώτη φορά αυτο το πράγμα μπήκα και έψαξα στο νετ για δύσπνοια και έλεγε απο καρκίνος μέχρι έμφραγμα-καρδιακή προσβολή!γιαυτό τρελάθηκα και μου το είπε και αυτός ακριβώς έτσι("θα νιώθεις οτι θες να πάρεις ανάσα και μετά θα λες ωχ τι έχω και τι έχω και μετά θα μεταδίδεται ο πόνος εκει που νομίζεις οτι έχεις κάτι π.χ καρδιά)αυτο ακριβώς ένιωθα και εγω και μου το είπε αυτό χωρίς να του πω τίποτα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:23 ----------

Επίσης μου είπε οτι μπορεί α σου πάρει αρκετό καιρό να σου περάσει απλά εσυ μην ζορίζεσαι οταν σου έρθει κάντο και μην το σκέφτεσε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...