Προς το περιεχόμενο

Εχω δύσπνοια?...τι να κάνω?ανησυχώ

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν εδω και 5 ημέρες ανα 5 λεπτά θέλω να κάνω μια βαθιά ανάσα,αυτό όταν είμαι μόπνος μου οταν είμαι κάπου με φίλους η στο μάθημα μπορέι να περάσουν και ώρες για να το κάνω!δεν ξέρω τι είναι υαρχει περίπτωση να έχω δύσπνοια?είπαμε θέλω να πέρνω μαι βαθιά ανάσα τίποτε άλλο!δεν έχω πόνους ουτε τίποτα αν είναι η δύσπνοια σαν το παρακάτω Video τότε δεν έχω!μπορεί να εκδηλώνετε απο την απο αλλεργία ή απο την ζέστη?

ετσι εκδηλώνεται?αυτές οι κινήσεις γίνονται στην κοιλιά και στο λαιμό'

[ame]

[/ame]
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το μονο που θα σου πω ειναι σταματα να ψαχνεις στο ιντερνετ για το παραμικρο ιατρικο. Το καλυτερο και μοναδικη λυση ειναι ενας γιατρος. Ειναι πιθανο να ειναι η ιδεα σου(αγχος αρκετα πιθανο), αλλα αυτο θα στο πει ο γιατρος. Παντως κατα την γνωμη μου το χειροτερο που μπορεις να κανεις αμα εισαι και λιγο ευαισθητος με θεματα υγειας ειναι πληροφοριες στο ιντερνετ.

Δημοσ.

Το γεγονός και μόνο πως μετράς κάθε πότε παίρνεις βαθιά ανάσα μαρτυράει υποχονδρισμό.

Αν δεν έχεις κάποιο ιατρικό ιστορικό, πιθανότατα είναι ιδέα σου.

Αν θες πήγαινε και σε ένα γιατρό να σου το επιβεβαιώσει για να σου φύγουν οι υποψίες.

Γρήγοροι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματός σου είναι να κόψεις το youtube, την τιβί, και να ανάψεις ένα τσιγάρο να ηρεμήσεις.

:P

Δημοσ.
Το γεγονός και μόνο πως μετράς κάθε πότε παίρνεις βαθιά ανάσα μαρτυράει υποχονδρισμό.

Αν δεν έχεις κάποιο ιατρικό ιστορικό, πιθανότατα είναι ιδέα σου.

Αν θες πήγαινε και σε ένα γιατρό να σου το επιβεβαιώσει για να σου φύγουν οι υποψίες.

Γρήγοροι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματός σου είναι να κόψεις το youtube, την τιβί, και να ανάψεις ένα τσιγάρο να ηρεμήσεις.

:P

Ακόμα καλύτερη εκδόχη.

Να τα κόψεις όλα και να πιάσσεις να πιεις μια μπύρα τις επιλογής σου σε καμια παραλια :-):-)

Δημοσ.

Να πάει στο γιατρό τώρα ε, φάση ε...πάρε βαθιές...oh wait! :devil:

Παίζεις με τον πόνο μου γιατρέ; :shock:

Δημοσ.
Ακόμα καλύτερη εκδόχη.

Να τα κόψεις όλα και να πιάσσεις να πιεις μια μπύρα τις επιλογής σου σε καμια παραλια :-):-)

Δεν διευκρίνησα τι τσιγάρο, οπότε η μπύρα πάει άπατη στη μάχη της χαλάρωσης. :P

Δημοσ.

A,άλλο αυτό.

Απλά εμένα μου κολάει πιο πολύ να πάει παραλία για μπύρα,παρά για τσιγάρο(εξαιρούνται τα "καλά"):P

Δημοσ.
Λοιπόν εδω και 5 ημέρες ανα 5 λεπτά θέλω να κάνω μια βαθιά ανάσα,αυτό όταν είμαι μόπνος μου οταν είμαι κάπου με φίλους η στο μάθημα μπορέι να περάσουν και ώρες για να το κάνω!δεν ξέρω τι είναι υαρχει περίπτωση να έχω δύσπνοια?είπαμε θέλω να πέρνω μαι βαθιά ανάσα τίποτε άλλο!

1ον: Πηγαινε σε ενα γιατρο. Χθες!

2ον: Αν σου πει δεν εχεις τιποτα και εσυ συνεχισεις να εχεις αισθημα μη υγειας(αυτο που νιωθεις τελοσπαντων) πηγαινε και σε αλλον γιατρο.

3ον: Αισθημα δυσπνοιας ειχα και εγω προ διετιας και προερχοταν απο μια αιτια που δεν μπορουσα να φανταστω. ΓΟΠΝ (Γαστροοισοφαγικη παλινδρομικη νοσος-Δεν ειναι κατι σοβαρο.) Ενω μπορουσα να παρω ανετα αναπνοη για να ζησω(hand0002.gif) ενιωθα ενα αισθημα δυσφοριας, ενιωθα οτι δεν μπορουσα να παρω βαθια ανασα χωρις ομως να ποναω φυσικα, αλλά ουτε και να εχω κανενα ιδιαιτερο προβλημα πχ να κουραζομαι δυσκολα κλπ, οχι, ολα ηταν φυσιολογικα, απλως ειχα αυτη την αισθηση δυσφοριας.

Οι γονεις μου και ολοι γυρω μου μου ελεγαν οτι ειναι η ιδεα μου και να μην το σκεφτομαι, κλπ. Αυτο κρατησε καμια εβδομαδα οπου και πηγα σε γιατρο και βρηκε αυτο το ειδος γαστριτιδας που ανεφερα, μου εδωσε κατι χαπια και σε 3 ημερες μου ειχε φυγει η δυσπνοια.

Φυσικα η πιθανοτητα να εχεις το ιδιο προβλημα, ειναι ελαχιστοελαχιστη απλως το ανεφερα για να δεις οτι πρωτον πισω απο εστω και ενα ελαχιστο αισθημα μη υγειας((ανωδυνο) συμπτωμα) μπορει να κρυβεται καποιο προβλημα που να θελει επιλυση. Και δευτερον για να καταλαβεις οτι Δεν πρεπει να ακους κανεναν που σου λεει "μην το σκεφτεσαι", "ειναι η ιδεα σου" κλπ. Ακου το σωμα σου! Τον οργανισμο σου.

Οποτε πηγαινε σε γιατρο και να παρακαλας να σου βρει κατι μικρο, ενα μικροπροβλημα που λυνεται ευκολα. Γιατι αν δεν σου βρει τιποτα και συνεχισεις να νιωθεις το προβλημα τοτε εκει υπαρχει προβλημα.

ΠΧ μπορει να εχεις ενος ειδους ελαφρυ ασθμα. Τυχαινει νομιζω και ειναι αρκετα συχνο η εμφανιση τετοιων μορφων ασθματος.

Σε γιατρο λοιπον.

Δημοσ.
1ον: Πηγαινε σε ενα γιατρο. Χθες!

2ον: Αν σου πει δεν εχεις τιποτα και εσυ συνεχισεις να εχεις αισθημα μη υγειας(αυτο που νιωθεις τελοσπαντων) πηγαινε και σε αλλον γιατρο.

3ον: Αισθημα δυσπνοιας ειχα και εγω προ διετιας και προερχοταν απο μια αιτια που δεν μπορουσα να φανταστω. ΓΟΠΝ (Γαστροοισοφαγικη παλινδρομικη νοσος-Δεν ειναι κατι σοβαρο.) Ενω μπορουσα να παρω ανετα αναπνοη για να ζησω(hand0002.gif) ενιωθα ενα αισθημα δυσφοριας, ενιωθα οτι δεν μπορουσα να παρω βαθια ανασα χωρις ομως να ποναω φυσικα, αλλά ουτε και να εχω κανενα ιδιαιτερο προβλημα πχ να κουραζομαι δυσκολα κλπ, οχι, ολα ηταν φυσιολογικα, απλως ειχα αυτη την αισθηση δυσφοριας.

Οι γονεις μου και ολοι γυρω μου μου ελεγαν οτι ειναι η ιδεα μου και να μην το σκεφτομαι, κλπ. Αυτο κρατησε καμια εβδομαδα οπου και πηγα σε γιατρο και βρηκε αυτο το ειδος γαστριτιδας που ανεφερα, μου εδωσε κατι χαπια και σε 3 ημερες μου ειχε φυγει η δυσπνοια.

Φυσικα η πιθανοτητα να εχεις το ιδιο προβλημα, ειναι ελαχιστοελαχιστη απλως το ανεφερα για να δεις οτι πρωτον πισω απο εστω και ενα ελαχιστο αισθημα μη υγειας((ανωδυνο) συμπτωμα) μπορει να κρυβεται καποιο προβλημα που να θελει επιλυση. Και δευτερον για να καταλαβεις οτι Δεν πρεπει να ακους κανεναν που σου λεει "μην το σκεφτεσαι", "ειναι η ιδεα σου" κλπ. Ακου το σωμα σου! Τον οργανισμο σου.

Οποτε πηγαινε σε γιατρο και να παρακαλας να σου βρει κατι μικρο, ενα μικροπροβλημα που λυνεται ευκολα. Γιατι αν δεν σου βρει τιποτα και συνεχισεις να νιωθεις το προβλημα τοτε εκει υπαρχει προβλημα.

ΠΧ μπορει να εχεις ενος ειδους ελαφρυ ασθμα. Τυχαινει νομιζω και ειναι αρκετα συχνο η εμφανιση τετοιων μορφων ασθματος.

Σε γιατρο λοιπον.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί και χωρίς φάρμακα?Σε τι γιατρό να πάω?ολα οσα λες ισχύουν και για εμένα... ευθύνετε λες η πολύ κακή διατροφή (πολλάαα γλυκκκκκααααα//)

Δημοσ.

Ε σίγουρα, ιδίως αν είσαι συνέχεια μπουκωμένος με πάστες και προφιτερόλ, λογικό να έχεις δύσπνοια.

Κι εμένα με πιάνει ενίοτε, συνήθως λόγω άγχους και τα καλοκαίρια σε περιόδους καύσωνα. Αλλά τράβα σε κανένα γιατρό βρε παλικάρι μου κι εσύ, δεν έχεις bug να σου πούνε οι ινσόμνιαξ τι θα κάνεις, αναπνευστικό πρόβλημα έχεις.

Δημοσ.
Μπορεί να αντιμετωπιστεί και χωρίς φάρμακα?

Η ΓΟΠΝ απο οτι εχω καταλαβει και εχω διαβασει(δεν ειμαι γιατρος) μπορει με σωστη διατροφη να ιαθει.

Αλλά μπορει να κανω και λαθος.

Σε τι γιατρό να πάω?

Εγω πηγα σε γαστρεντερολογο.

Μου πηρε 100 €.

Δεν ξερω αν χρειαζεται να πας και εσυ και δεν σου προτεινω τιποτα.

Εσυ αποφασιζεις προφανως.

ολα οσα λες ισχύουν και για εμένα...

Ελπιζω να εννοεις τα συμπτωματα. Διοτι για την αιτια δεν θα εβγαζα καθολου ευκολα τετοιο συμπερασμα. Επειδη αν εχουμε κοινο ενα συμπτωμα(ή ακομα και 2) και μαλιστα τοσο κοινο(συνηθισμενο) δεν σημαινει και οτι η αιτια, δηλαδη η ασθενεια που προκαλει τα συμπτωματα, ειναι η ιδια.

ευθύνετε λες η πολύ κακή διατροφή (πολλάαα γλυκκκκκααααα//)

Δεν ξερω(για το προβλημα σου).

Για την ΓΟΠΝ ευθυνεται και η κακη διατροφη και μπορει να την προκαλεσει αποκλειστικα αυτη(η κακη διατροφη) νομιζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...