Προς το περιεχόμενο

Atom 330 1,6

melaslog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

ηθελα να ρωτήσω το εξής:

Ο Atom 330 1,6 (Dual Core) περίπου με ποιον επεξεργαστή αντιστοιχεί;

Π.χ. με Celeron με C2D 2,0;

Απλά για να καταλάβω την επεξεργαστική του ισχύ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν και στα χαρτιά φαίνεται ικανότατος επεξεργαστής (2 πυρήνες με επιπλέον hyperthreading), μερικές λεπτομέρειες όπως το in-order execution και ο χαμήλος χρονισμός FSB τον κόβουν πολύ.

Έχω εργαστεί αρκετά με ένα σύστημα του αδερφού μου που περιέχει την Intel mobo με τον 330 «κολλημένο» επάνω και η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι οποιαδήποτε desktop CPU με 2 πυρήνες (ακόμη και Celeron) είναι αρκετά ταχύτερη. Βάσει και του διαγράμματος που παρέθεσε ο the_eye, με λίγο projection μπορείς να καταλάβεις ότι ισοδυναμεί περίπου με έναν υψίσυχνο Northwood P4 που είναι μονοπύρηνη αρχιτεκτονική μερικών γενεών πίσω. Νεότερες αρχιτεκτονικά CPU τον αφήνουν αρκετά πίσω, μόνο και μόνο λόγω των >1 πυρήνων. Δε γίνεται και διαφορετικά, αν το καλοσκεφτείς βάσει της κατανάλωσης: Δε μπορείς να περιμένεις μία CPU ολίγων Watts να παίζει στα ίσα άλλες CPU κοντινής κλίμακας ολοκλήρωσης σε νανόμετρα, που έχουν όμως πολλαπλάσιες ενεργειακές απαιτήσεις!

Τα παραπάνω βέβαια δεν εκμηδενίζουν τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Atom (χαμηλότατη κατανάλωση και ανάγκες ψύξης). Αν τα χρειάζεσαι αυτά, ο Ατομάκος αξίζει πέρα για πέρα.

• Moderators
Δημοσ.

Τυπικα σαν ενας Pentium 4 ~2,4Ghz.

Ο απλος μονοπυρηνος Atom ειναι χειροτερος απο εναν Pentium 4 ~ 2Ghz...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

Η χρήση που τον θέλω είναι απλή.

Σπίτι-σαλόνι-κατέβασμα ταινιών-αποσυμπίεση-προβολή. Μόνιμα συνδεδεμένο με τηλεόραση. Που και που κανένα σερφάρισμα.

Απλά δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να φτιάξω ένα Htpc και βέβαια αυτό που θα πάρω είναι τρελά μικρό με Ατομ 330, 4G ram και W7.

Βασικότερο κριτήριο στην απόφασή μου ήταν ο ελάχιστος χώρος που διαθέτω, η μικρή χρήση που προορίζεται. Απλά δεν θέλω να με προδόσει. (Θα φάω και την μουρμούρα της γυναίκας).

Τώρα όλα αυτά τα κάνω με έναν P4 2,8 με 768 μνήμη και που και που τρώει κολλήματα (π.χ. όταν κατεβάζω ταινία δεν μπορώ παράλληλα να δω μια άλλη λόγω χρήσης του επεξεργαστή ή της μνήμης και την δείχνει καρέ-καρέ).

• Moderators
Δημοσ.

Ο Atom θα κολωσει στο μερος "αποσυμπιεση - προβολη".

Θα ειναι σα να εχεις ενα P4 να αποσυμπιεζει, ενω σε ο,τι αφορα στη προβολη, θα τα καταφερνει περιφημα σε SD ταινιες (οπως θα τα καταφερνε και ο P4), ενω στις HD θα ζοριζεται. Full hd δεν μπορει να παιξει ο Atom, ενω ακομα και στις "απλες" HD θα πρεπει να κανεις καποιες παραχωρησεις.

Αν θες παραλληλα να κατεβαζεις + να βλεπεις HD... εχμ νομιζω οτι δε πρεπει να διακινδυνεψεις να κανεις μια αποτυχημενη αγορα με τον Atom... Πλεον βρισκεις dual core με 40€...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...