Προς το περιεχόμενο

2 προβληματα

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω 2 προβληματα και θελω να μου πειτε καμια ιδεα γιατι θα τρελαθω.

1) εχω παρει ενα λαπτοπ hp, με ιντελ και ειχε vista οταν το πηρα.

πριν το παρω ειδα οτι υπαρχουν και drivers για xp, και ετσι θελησα να βαλω xp.

πριν ομως εκανα κατι πειραματα με αλλα λειτουργικα οπως, windows 7, windows vista pro, MACOS X86, linux...

και ολα δουλεψανε αψογα!

μετα απ'ολα αυτα ειπα να βαλω xp.

οταν παω να κανω εγκατασταση, δειχνει τη μπλε οθονη που φορτωνει τους drivers αλλα εκει που παει να αλλαξει η οθονη και να βγαλει τα κουμπια για εγκατασταση, πεταει μπλε οθονη με κινεζικα σφαλματα και κολαει!

τι μπορει να φταει? γινεται να μη δεχεται xp και να δεχεται ολα τα υπολοιπα???

2) εχω ενα desktop με 5 δισκους, τροφοδοτικο 450watt και ενα ups 850va.

οταν κανει διακοπη ρευματος το pc παγωνει και δεν ανταποκρινεται!

συνεχιζει ομως ειναι αναμενο!

αν του πατησω reset ενω δεν εχει ρευμα και δουλευει με το ups, τοτε δουλευει κανονικα.

τι φτιαει? το τροφοδοτικο δινει λιγο ρευμα οταν δουλευει απο το ups?

το ups δινει λιγο ρευμα στο τροφοδοτικο??

Δημοσ.

οταν παω να κανω εγκατασταση, δειχνει τη μπλε οθονη που φορτωνει τους drivers αλλα εκει που παει να αλλαξει η οθονη και να βγαλει τα κουμπια για εγκατασταση, πεταει μπλε οθονη με κινεζικα σφαλματα και κολαει!

Πολύ πιστεύω ότι θέλει οδηγούς sata.Δοκίμασε να ενσωματώσεις τους οδηγούς με το nlite.

Δημοσ.

πιστευω πως ειτε φταιει το cd ειτε ο σκληρος!το επαθε ενας φιλος μου αυτο με το pc του και ειχε φαει κολλημα ο σκληρος!τα xp τα εχεις δοκιμασει σε αλλο pc?

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου..

Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εσένα με το desktop. Καταρχάς κάνε ένα κόπο και κάνε google το συγκεκριμένο stop error που σου βγάζει να δεις τι φταίει. Εμένα το δικό μου stop error ανέφερε κάποιο πρόβλημα στους drivers μου και μου παρουσιαζόταν το πρόβλημα με windows xp & windows 7 release candidate, ενώ έμπαιναν κανονικά τα vista. Τελικά έλυσα το πρόβλημα βάζοντας τα windows 7 RC με flashάκι..:P

Ελπίζω να βοήθησα..:-)

Δημοσ.

ok τα καταφερα.

επρεπε να βγαλω απο το bios το "sata native mode".

το περιεργο ειναι οτι αφου μπηκαν τα xp, το δισκο το βλεπει σαν DMA 5 mode

αλλα το dvd-rw λεει PIO και δεν αλλαζει....

Δημοσ.

Για το ups σου πρέπει να έχει κάποιο software που επικοινωνεί με το pc και το κάνει suspent για οικονομία ρεύματος. Δες το λίγο, τι ρυθμίσεις έχεις ;

• Moderators
Δημοσ.

Το DVD-RW με τι ειναι συνδεδεμενο?

Οσο για το PSU, οντως softwarικό μου μυριζει το θεμα...

Δημοσ.
ok τα καταφερα.

επρεπε να βγαλω απο το bios το "sata native mode".

Aφού ήταν το sata,τότε δοκίμασε να ενσωματώσεις με nlite και να το ξαναβάλεις για να μην πάει χαμένο.Μπορείς και μέσα από windows να το ξανακάνεις αλλά έχει κάποια διαδικασία.Θα κοιτάξω αν ξαναβρώ τον οδηγό που είχα διαβάσει να στο πω

Δημοσ.

ευχαριστω παιδια.

λογικα και το dvdrw θα ειναι sata και θα θελει drivers.

οσο για το ups οχι δεν ειναι software το προβλημα γιατι πολυ απλα ΔΕΝ το εχω συνδεσει με usb ή com...

κατι που ξεχασα να πω ειναι οτι οταν γινεται η διακοπη ρευματος, ακουω μερικους δισκους να σβηνουν!

πραγμα που σημαινει οτι δε περνουν αρκετο ρευμα, αλλα ποιος δε δινει αρκετο ρευμα??

το τροφοδοτικο ή το ups?

μηπως ειναι μικρο το τροφοδοτικο?

• Moderators
Δημοσ.

Μια λυση ειναι να κανεις απεγκατασταση τον controller που εχει γυρισει σε PIΟ. Στο επομενο boot θα τον ξαναβρει και θα τον βαλει ως UDMA οπως πρεπει. Προϋποθεση να ειναι σωστα ρυθμισμενο στο BIOS.

Αλλη λυση να πεταξεις τα XP... καιρος ειναι νομιζω...

Εμενα μετα απο μια μοντα το pc εκανε ακριβως αυτο που λες (επεφτε καποιος δισκος απο τους 4 και κολλαγε, αλλα δεν εσβηνε).

Εφταιγε οτι στιγμιαια επεφτε η ταση στη +5v γραμμη και "επεφτε" ο δισκος με το λειτουργικο, με αποτελεσμα να κολλαει το pc.

Εσενα για να λες οτι το κανει αυτο τι στιγμη που πεφτει το ρευμα, υποθετω οτι

1)"Αργει" το PSU να δωσει ρευμα οταν πεφτει απο τη κεντρικη παροχη.

2) Το PSU δινει οκ ρευμα, απλα το τροφοδοτικο εχει πολυ μικρους πυκνωτες οποτε δεν αντεχει να τροφοδοτησει το συστημα σωστα για τα χιλιοστα του δευτερολεπτου που διαρκει η αλλαγη τροφοδοσιας (απο τη μπριζα περναει σε ρευμα απο τις μπαταριες).

Δημοσ.

Εμενα μετα απο μια μοντα το pc εκανε ακριβως αυτο που λες (επεφτε καποιος δισκος απο τους 4 και κολλαγε, αλλα δεν εσβηνε).

Εφταιγε οτι στιγμιαια επεφτε η ταση στη +5v γραμμη και "επεφτε" ο δισκος με το λειτουργικο, με αποτελεσμα να κολλαει το pc.

αυτο ακριβος κανει και μενα...

το τροφοδοτικο φταιει?

αλλα το το ups δεν ειναι υπευθινο για να κραταει σταθερη τη ταση?

• Moderators
Δημοσ.

Υποτιθεται οτι απο οταν διαγνωσει κοψιμο ρευματος το UPS μεχρι να ενεργοποιησει τα κυκλωματα για τροφοδοσια απο τη μπαταρια περνουν καποια (ελαχιστα) χιλιοστα του δευτερολεπτου.

Αν τωρα αυτο αργει ελαχιστα παραπανω και οι πυκνωτες του τροφοδοτικου δεν εχουν την απαιτουμενη αποθηκευμενη ενεργεια για να τροφοδοτησουν το συστημα για τα ελαχιστα επιπλεον χιλιοστα, η ταση πεφτει στιγμιαια, αρα κατι υπολειτουργει στιγμιαια, με αποτελεσμα να φριζαρει το συστημα.

Ετσι οπως ειναι δε μπορεις να ξερεις ξεκαθαρα ποιανου ειναι το φταιξιμο, οποτε καλο θα ηταν να δοκιμασεις το psu σε ενα αλλο pc.

Δημοσ.

πωωωωω

εβαλα τα vista επειδη για xp δεν δουλευανε σωστα ολοι οι drivers και τωρα το σκυλομετανιωσα!

αφου ολα εχουν μπει σωστα, τα vista απο την αρχη ψιλοσερνονται!

με τα windows 7 πηγενε πολυυυυ καλυτερα αλλα δεν μπενουν οι drivers που εχω για τα vista.

αληθεια δε λενε οτι οι drivers των vista κανουν και στα 7?

σε μενα γιατι δε μπενουν?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:01 ----------

οκ τελικα εβαλα ξανα τα windows 7 και με προσπαθειες εβαλα τα drivers που ηταν για τα vista.

τα βασικα δηλαδη...

Δημοσ.
Πολύ πιστεύω ότι θέλει οδηγούς sata.Δοκίμασε να ενσωματώσεις τους οδηγούς με το nlite.

+1

Tα winxp σε κάποιες μητρικές δε μπορούν να δούνε το sata σκληρό αν δεν περάσεις πρώτα τους sata drivers. Όταν ξεκινάει η εγκατάσταση των xp σου λέει να πατήσει το f6 αν για να προσθέσεις scsi drivers κλπ. Πατάς f6 και βάζεις τη δισκέτα με τους sata drivers της μητρικής σου. Στους φορητούς δεν έχει floppy οπότε ή κάνεις αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω, ή μπαίνεις στο bios και αλλάζεις τη ρύθμιση στο σκληρό από sata σε ide.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...