Προς το περιεχόμενο

"τακτικός πελάτης" ή "όπου βρω φθηνότερα";;;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα προβληματίστηκα πραγματικά, μετά από αναζήτηση ενός φωτογραφικού προϊόντος....Ο "τακτικός πελάτης" και καλά έχει "άλλη" μεταχείριση, ίσως και άλλες τιμές, αλλά ο "οπου βρω φθηνότερα" δείχνει σαφέστερα καταναλωτική συνείδηση και βοηθάει και την τσέπη του.

Πήγα σε 3-4 μαγαζιά στην Αθήνα για αυτό που ήθελα και επειδή δεν μύριζα απο μακρια "μοσχάρι-που-θα-του-πουλήσω-ό,τι-θέλω" ούτε 500ευρο με πόδια, μου φέρθηκαν λες και θα τους πλήρωνα με φιστίκια. Και ενώ δεν είχε και κανένας αυτό που ήθελα, δεν μου έδειξαν κάτι αντίστοιχο. Οπότε , λες, αν ήμουν "πελάτης" θα ήταν αλλιώς - ίσως. Αλλά από την άλλη πως γίνεσαι πελάτης με τέτοια εξυπηρέτηση και -σε ορισμένους- με τέτοιες τιμές?

Εννοείται δεν μιλάμε για διαφορές πολλών %, οπότε ισχύει το δέυτερο σκέλος του τίτλου. Μιλάμε για διαφορές λίγων ευρώ που παρόλα αυτά είναι τιμολογιακά αδικαιολόγητες.

γνώμες?????

για την ιστορία, τελικά αυτό που ήθελα το παρήγγειλα από Θεσ/νίκη με σούπερ εξυπηρέτηση από κεντρικότατο μαγαζί που δεν με είχε "πελάτη", 1 ευρώ ακριβότερα...

Δημοσ.

Πιστεύω πως στις μέρες μας δεν υφίσταται τακτικός πελάτης. Ο καθένας θα κοιτάξει να αγοράσει αυτό που θέλει όσο φτηνότερα γίνεται γιατί κοιτάει τη τσέπη του και είναι λογικός. Ποιος ο λόγος ας πούμε να αγοράζω άδεια dvds από το Χ κατάστημα τακτικά αν τα βρω φτηνότερα στο Ψ κατάστημα;

Για να είσαι τακτικός πελάτης πρέπει είτε να έχει κάποιος γνωστός σου το μαγαζί είτε να το κατάστημα να διαθέτει προϊόντα που δε βρίσκεις αλλιώς.

Υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά και σαφώς προτιμάται αυτός που έχει τις καλύτερες τιμές. Γι' αυτό πολλοί κάνουμε ψώνια online.

Α και συμφωνώ με τον από πάνω.

Δημοσ.

Άποψη μου είναι ότι σε κατάστημα ηλεκτρονικών δεν μπορείς να είσαι τακτικός πελάτης εκτός και αν αγοράζεις πολύ συχνά και αυτό είναι συνοικιακό. Οπότε γνώμη μου είναι να επιλέγεις πάντα το φθηνότερο μετά από έρευνα αγοράς.

Το κατάστημα που αναφέρεις στη Θεσσαλονίκη μήπως είναι στη Μητροπόλεως;

• Super Moderators
Δημοσ.

όπου βρεις φτηνότερα αρκεί να υπάρχει αξιοπρεπές after sales support...

Δημοσ.

πιστεύω πως αν αγοράζεις υλικά αγαθά δεν έχει νόημα το "τακτικός πελάτης" εκτός και αν μιλάμε για ρουχισμό όπου καμιά φορά αν είσαι καλός πελάτης σου κάνουν (πολύ) καλύτερες τιμές.

εκεί που έχει περισσότερο νόημα - οικονομικά - είναι στις υπηρεσίες όπου ο άλλος μπορεί να σε προσέξει λίγο παραπάνω.

αποτελεί δε αυτό δίκοπο μαχαίρι αφού αν παραγνωριστείς κινδυνεύεις με εξυπηρέτηση "άρπα κόλλα"

Δημοσ.

Κι εγώ γενικά ψηφίζω τα φθηνότερα, απλά μου έκανε εντύπωση η ανυπαρκτη εξυπηρέτηση από ΠΟΛΛΑ μαγαζιά που οι αγοραστές τα ψηφίζουν "τα καλύτερα αθηνών" και άλλες παπα**ες, και περπατούσα μέσα στην ντάλα στο κέντρο της Αθήνας να αναρωτιέμαι σαν φιλόσοφος μα τι σκατά πρέπει να κάνεις τελικά για να σε εξυπηρετούν??? Μ'αρέσει που είπα ευκαιρία για ψώνια τώρα που κατέβηκα Αθήνα. Το ένα μαγαζί σε απόσταση αναπνοής από το άλλο, ενίοτε και απέναντι, και δεν τους πολυνοιάζει... Ολων τα site να βγάζουν stock, επιτόπου όμως δεν είχε κανένας (τι μπακάλικη νοοτροπία είναι αυτή?) με αποκορύφωμα έναν που μου είπε στο τηλέφωνο "έχω" και μετά από λίγο που πήγα έφαγα άκυρο!

Blondeamon και Slipknot αγοράζω από εξωτερικό συχνά, απλά κάποια πράγματα πρέπει να τα δω πριν τα πάρω, γιατί στα φωτογραφικά κυκλοφορεί τρελή μαϊμού στο νετ.

Chrisxxx όχι δεν είναι Μητροπόλεως. Ούτε και Βενιζέλου. Αν ψάχνεσαι για κάτι πες μου να σου στείλω pm μα κρίνεις μονος σου (αν και μερικοί το θέλουν το ξεκούμπωμα στη ρόμπα τους)

Δημοσ.

Δεν ψάχνομαι πλεον αλλά οταν έψαχνα πήγα σε ενα μαγαζι στη Μητροπόλεως και ο τύπος ήταν απιστευτα εξυπηρετικός και προθυμος να μου λύσει κάθε απορία..

Δημοσ.

υπαρχει και το αλλο καλυτερο απο το τακτικο πελατη.

οταν πας πρωτη φορα σε καποιο καταστημα να αγορασεις κατι, κανονικα θα πρεπει να σου φερονται πιο αψογα απο τον τακτικο πελατη για να σε ΠΙΑΣΟΥΝ τακτικο πελατη...

ο καθε μαγαζατορας εχει τη λογικη του....

Δημοσ.

Αν δεν κλέψεις τον συγγενή σου, ποιόν θα κλέψεις ?

Ελληνικό ρητό που κρύβει μπόλικες αλήθειες για το καλός και σίγουρος πελάτης.

Προσωπική αντίληψη εδώ και χρόνια είναι ότι στην Ελλάδα οτιδήποτε και να αγοράσεις είτε προιόν είτε υπηρεσία γίνεται προσπάθεια να σε κλέψουν.

Δημοσ.
Προσωπική αντίληψη εδώ και χρόνια είναι ότι στην Ελλάδα οτιδήποτε και να αγοράσεις είτε προιόν είτε υπηρεσία γίνεται προσπάθεια να σε κλέψουν.

Είμαι παράξενος που προτιμώ να με κλέβουν με χαμόγελο?

Δημοσ.
Είμαι παράξενος που προτιμώ να με κλέβουν με χαμόγελο?

Δεν αναφερόμουν στην κίνηση που έκανες. αλλά γενικά σαν βάση στην αγορά.

Σίγουρα η αγορά προιόντος δεν εξαρτάται μόνο από τη τιμή.

Πχ. θα αγοράσω από τη γειτονιά μου κάτι πιο ακριβά παρά να τρέχω και να χαλάσω χρόνο , ή από το τάδε Μήτσο που μου εξηγεί κάθε φορά τι θα κάνω με αυτό που πήρα κλπ.

Δημοσ.

arxaggelos καταλαβαίνω αυτά που λες για το checkάρισμα προϊόντων πριν την αγορά. Αποδεδειγμένα πάντως συμφέρουν οι αγορές μέσω internet, από μικροπράματα μέχρι προϊόντα μεγάλης αξίας.

Τουλάχιστον σε συνοικιακά καταστήματα με λίγο παζάρι μπορεί να σου κάνουν καλύτερη τιμή.

Δημοσ.
arxaggelos καταλαβαίνω αυτά που λες για το checkάρισμα προϊόντων πριν την αγορά. Αποδεδειγμένα πάντως συμφέρουν οι αγορές μέσω internet, από μικροπράματα μέχρι προϊόντα μεγάλης αξίας.

Τουλάχιστον σε συνοικιακά καταστήματα με λίγο παζάρι μπορεί να σου κάνουν καλύτερη τιμή.

Δεν είναι τυχαίο που οι αγορές μέσω ιντερνετ είναι το μέλλον, απλά είμαστε πολύ πισω ακόμη και από κάποια ποσά και πάνω δεν θα το ρισκαρα. Άσε που θέλω να έχω επαφή με το προϊόν πριν το πάρω, και ακόμη καλύτερα, και με τον πωλητη να δω τι κουμάσι είναι. Όσο για τα συνοικιακά, αν είναι ήδη αρκετά ψηλά οι τιμές, και να σου τις κατεβάζει δεν κερδίζεις και πολλά πέρα από κάποια συμπάθεια. Τελικά δεν ισχυει προφανώς το "πελάτης" πιά, άντε ίσως στα εστιατόρια μπας και σε βάλουν σε κανένα καλύτερο τραπέζι. Στα εμπορικά, όπου είναι φθηνότερα, και δοξα τω θεω, με το ιντερνετ είναι ευκολότερο να ελέγξεις. Το καλό είναι ότι ήδη έχουν στρώσει οι τιμές σε σχέση με παλιότερα, το κακό είναι τα καρτέλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...