Προς το περιεχόμενο

Intel Postville , ssd 34nm

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το μεγαλύτερο bottleneck είναι πρώτα ο δίσκος, μετά η RAM και έπειτα η CPU. Απλά πράγματα. Μιλάμε για γενική και καθημερινή χρήση του υπολογιστή και όχι games και benchmarking τα οποία κοιτάνε μόνο ένα μέρος του συνολικού συστήματος.

Δεν είναι απαραίτητο να φταίει ο δίσκος, γι'αυτό έγραψα το προηγούμενο post.

Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα από προσωπική μου εμπειρία.

Έχω Athlon 64 XP 3800+ @ 5100+ (OC), 2GB DDR500, Perc 5/i 512MB cache, 2xsavvio 15K (RAID) & 3 Seagate 1TB.

1) Στο Visual Studio, σε web applications, από την στιγμή που θα επιλέξεις ένα control μέχρι να εμφανίσει δεξιά τα properties, χρειάζεται κάποιες φορές αρκετά δευτερόλεπτα. Ιδιαίτερα στο Visual Studio 2010 beta μπορεί και σχεδόν 7-8 δευτερόλεπτα. Κατά την καθυστέρηση αυτή το λαμπάκι του δίσκου δεν ανάβει ούτε μια φορά.

s

2) Στο Autocad σε πολύπλοκα σχέδια, αν ενεργοποιήσεις το shade και τα Textures η κίνηση στο 3d orbit είναι σπαστή. Έκανα softmod την κάρτα γραφικών σε FireGL και η κίνηση είναι πολύ πιο ομαλή. Αν είχα καινούργια FirePro ή Quadro η κίνηση θα ήταν άψογη.

3) Σε copy αρχείων έχω περίπου 100ΜΒ/sec. Ταχύτητα εγγραφής στους Savvio >170MB. Δεν νομίζω να μου χρειαστεί παραπάνω, ούτε ο Intel δεν έχει τις επιδόσεις του σε sequencial write.

4) Στο photoshop όταν εφαρμόζεις πολύπλοκα φίλτρα σε μεγάλες φωτογραφίες, συνολικά μπορεί και περισσότερο από το 50% του χρόνου σου να περιμένεις να τελειώσει η επεξεργασία. Αν ανάβει πολύ το λαμπάκι του δίσκου σημαίνει ότι έχει γεμμίσει η μνήμη και χρησιμοποιείται το swap file. Και ο γρηγορότερος επεξεργαστής δεν θα σου βελτιώσει τις επιδόσεις, ένας δίσκος θα τις βελτιώσει λίγο και αναβάθμιση μνήμης θα προσφέρει τρελή αύξηση ταχύτητας.

5)Έχω ένα 3D μοντέλο που είχα κάνει σε μια εργασία στο mechanical desktop, όταν είχα pentum pro με 128MB μνήμη (οι περισσότεροι τότε είχαν 32ΜΒ και ελάχιστοι 64ΜΒ). Το regen μου έπαιρνε 5 λεπτά με το ρολόι, render με ray tracing περίπου 18 ώρες. Σε επόμενο σύστημα με 1GB μνήμη το regen χρειαζόταν 10 δευτερόλεπτα και το render 4-5 λεπτά.

Δεν λέω ότι ο δίσκος δεν παίζει ρόλο, απ'ότι βλέπεις έχω επενδύσει πολλά για να έχω γρήγορο υποσύστημα αποθήκευσης. Απλά λέω ότι η κάθε εφαρμογή ζορίζει διαφορετικούς τομείς.

Δημοσ.
Κατι τετοιο θελουμε:-D:-D:-D

Χαχαχα !!

Φαση εχει εκει που κανει defrag στους SSD

Το defrag ειναι τελειως αχρηστο για τους ssd αφου δε λειτουργουν με τον τροπο που λειτουργουν οι απλοι HDD

Συν οτι με τα πολλα defrag του μειωνεις και το χρονο ζωης

Δημοσ.

μετά απο 2 ημερες μπορω να πω οτι αξίζει τα χρήματα και με το παραπάνω τα προγράμματα ανοίγουν στιγμιαία... os windows 7 64bit

Δημοσ.

Για πείτε πόσο περίπου πιο γρήγορα ανοίγει το PC? Ας πούμε 2 φορές ή 3 φορές πιο γρήγορα?

Αν μπορείτε ανεβάστε ένα videaki από bootάρισμα/κλείσιμο και άνοιγμα εφαρμογών.

Ειδικά αν κάποιος έχει περιορισμένη μνήμη, και είχε σκαλώματα προηγουμένως πως είναι τα πράγματα με τον SSD? Ακυρώνει την ανάγκη για έξτρα μνήμη?

Δημοσ.

οχι φιλε μου η μνημη ειναι αλλο θεμα...οταν η μνημη σου ειναι full τπτ αλλο περα απο extra μνημη δεν σε βοηθαει...

τωρα οσο για το ποσο ανοιγει γρηγοροτερα ο υπολογιστης...σιγουρα εχει καλητερη αποκριση...αλλα αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι το ποσο καλα τα πηγαινει γενικοτερα σε εναρξη προγραμματων και τα σχετικα...το boottime δεν σημαινει κατι απαραιτητα...

Δημοσ.
οχι φιλε μου η μνημη ειναι αλλο θεμα...οταν η μνημη σου ειναι full τπτ αλλο περα απο extra μνημη δεν σε βοηθαει...

τωρα οσο για το ποσο ανοιγει γρηγοροτερα ο υπολογιστης...σιγουρα εχει καλητερη αποκριση...αλλα αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι το ποσο καλα τα πηγαινει γενικοτερα σε εναρξη προγραμματων και τα σχετικα...το boottime δεν σημαινει κατι απαραιτητα...

Όταν η μνήμη είναι full αρχίζει να λειτουργεί ο δίσκος. Αν ο δίσκος είναι αρκετά γρήγορος ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα. Θα είναι σίγουρα πιο αργό από το να είχες επιπλέον μνήμη, ίσως όμως να είναι αρκετά γρήγορο ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι ενοχλητική καθυστέρηση.

Το boot time για εμένα είναι αρκετά ενδεικτικό γενικότερα της ταχύτητας του δίσκου. Πέραν του ότι προσωπικά σπάνια κλείνω τον υπολογιστή μου ακριβώς επειδή βαριέμαι να περιμένω. Αν μπορούσε να ανοίγει σε 10-15 δευτερόλεπτα αντί για 45 που θέλει τώρα θα μου άρεσε πολύ!

• Super Moderators
Δημοσ.
ίσως όμως να είναι αρκετά γρήγορο ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι ενοχλητική καθυστέρηση.

δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...

Δημοσ.

Δεν το λέω τυχαία αυτό. Είχα δει video στο youtube όπου σε Mac SSD άνοιγε τις εφαρμογές σε χρόνο λίγο χειρότερο από το ξαναάνοιγμά τους οπότε είναι αποθηκευμένες στη μνήμη.

Πέραν του ότι υπάρχουν μαρτυρίες πως με SSD netbook παίζουν χαλαρά High Definition video που προηγουμένως δεν μπορούσαν.

Αν δεν έχω τα κλασσικά παγώματα δε χρειάζομαι μνήμη, τουλάχιστον για χρήση γραφείου.

Δημοσ.

Αν και ο thresh (οπως παντα) εχει δικιο σε αυτο που γραφει, και λεω οπως παντα μιας και διαβαζω χρονια απαντησεις του και παντα εχει δικιο! , παρολα αυτα και εγω εχω δει review ssd με τετοια βιντεακια σαν αυτο που γραφει ο nickolas και με τιτλο περιπου αν θυμαμαι καλα, bye a ssd first and yoy might find that you dont need more ram.. Παρολο δηλαδη τη χαωδη οποσδηποτε διαφορα που εχει σε ταχυτητα ενας ssd σε σχεση με ram, επειδη και ο ssd ειναι πολυ γρηγορος, σε πολλες εφαρμογες κυριως γραφειου φαινεται οτι η διαδικασια αναγνωση δεδομενων απο ssd στην ram γινεται αρκετα γρηγορα ωστε σε καποιες περιπτωσεις να μη χρειαζεσαι παραπανω ram. Φυσικα σε ολα αυτα παιζουν παρα πολοι παραγοντες ρολο, ταχυτητα του ssd, ποση ram εχεις ηδη, ρυθμησεις του λειτουργικου page file κλπ. Απο οτι διαβαζω και εγω δεν το εχω τεσταρει αλλα μου ακουγεται λογικο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:15 ----------

Για πείτε πόσο περίπου πιο γρήγορα ανοίγει το PC? Ας πούμε 2 φορές ή 3 φορές πιο γρήγορα?

Και εμενα με ενδιαφερει πολυ αυτο μιας και ανοιγω/κλεινω το pc πολλες φορες και 10δες φορες τη μερα, πχ απλα για να δω αν ηρθε ενα email. Αν και οσο γρηγορα και αν διαβαζει το λειτουργικο απο το ssd, το πιθανοτερο ειναι οτι παλι θα θελει αρκετα δευτερολεπτα να ανοιξει, γιατι το pc αργει να ανοιξει και για αλλους λογους πχ διαβασμα του bios. Στο δικο μου το pc απο τη στιγμη που παταω το διακοπτη, μεχρι τη στιγμη να διαβαζει το λειτουργικο περνανε 10-12 δευτερολεπτα, οσο δηλαδη να διαβασει το bios κλπ. Ακομα και 10 δευτερολεπτα μονο να κανει να διαβαζει το λειτουργικο θα εχεις παλι συνολο 20-22 δευτερολεπτα.

Παντως σε ενα βιντεακι στο νετ οπου ειχε κανει raid με 24!! ssd διαβαζε το λειτουργικο σε 2 δευτερολεπτα..

Δημοσ.

Η άπλετη RAM σε σύστημα επιδόσεων είναι όχι απλα απαραίτητη, αλλά ουσιαστική μιας και οι καινούργιοι memory managers του Linux και των Windows 7 την χρησιμοποιούν στο έπακρο κάνοντας caching όλα τα data τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά από την χρήση του εκάστοτε χρήστη με έξυπνους αλγόριθμους. η RAM πλέον λειτουργεί και σαν Level 1 caching αυξάνοντας τις υποκειμενικές επιδόσεις, βοηθώντας αρκετά τα υποσυστήματα των δίσκων. Αρκετοί χρήστες έχουν μείνει στο παρελθόν προτιμώντας setups με γρήγορες μνήμες και όριο τα 4GB και υποτιμώντας setups με ποιο αργές στα 8GB, μπορεί στα benchmarks να παίρνουν καλύτερα νουμεράκια, αλλά στην πράξη και σε καθημερινή χρήση με Multitasking τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει το πλεονέκτημα της άπλετης ram, διότι όταν έρθει η ώρα ο VM να χτυπήσει δίσκο/swap, το σύστημα θα γονατίσει πολύ ποιο εύκολα στα 4GB. Σε συνδυασμό κιόλας με έναν γρήγορο SSD δίσκο κάποιος έχει το καλύτερο δυνατόν setup πραγματικών επιδόσεων σε καθημερινή και βαριά χρήση του υπολογιστή και σχετικά φθηνά σε σύγκριση με ότι υπήρχε πριν ακόμη και έναν χρόνο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...