Προς το περιεχόμενο

Intel Postville , ssd 34nm

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε μη με πιστευεις απλα, σιγα μην κατσω να σου αποδεικνυω τι εννοω, εχω και αλλες δουλειες- ασε με στη φαντασιωση μου. Η φαντασιωση μου λεει οτι οι I7 ειναι πιο γρηγοροι απο τους παλιοτερους επεξεργαστες οπως γινεται παντα. Και ερχεσαι και μου λες εσυ τωρα οτι ο 650 ειναι πιο γρηγορος και με χαλας την φαντασιωση, λυπησου με

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελίκα αριβαρε σημερα ο σκληρος απο Σαλονικη. Ενδεικτικα το HDtune δινει

-min : 137

-max : 227

-avg : 220

-access : 0.1

-burst : 147

-cpu : "- 1.0%" <-- κ ετσι βλεπουμε οτι οχι μονο δε καταναλωνει επεξεργαστικη ισχυ αλλα προσδιδει κιολας παραπανω στο συστημα. Ετσι ειναι ,σε αλλους η cpu δινει καλυτερες επιδοσεις στους σκληρους,σε εμενα συμβανει το αναποδο. :P

Δημοσ.

Οκ, αλλά για να καταλάβω και εγώ που δεν ακολουθώ την σκηνή πλέον, σε multimedia/coding φάση μηχάνημα βλέπεις επιδόσεις πλέον ή είναι η σκηνή όπως τότε με MLC-SLC??

αν όχι τότε αυτόν τον intel που συζητάτε θα τον χτυπίσω και εγώ άμεσα... επειδή έχω laptop σαν main μηχάνημα θα μπορέσω επιτέλους να δουλέψω σαν άνθρωπος... Στέκει το ονειρό μου πλέον;;;

Δημοσ.

Βλέπω αρκετά post σχετικά με το τι είναι πιο σημαντικό, ο δίσκος ή ο επεξεργαστής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση. Σε άλλες περιπτώσεις ο αδύναμος κρίκος του συστήματος είναι ο επεξεργαστής, σε άλλες ο δίσκος, σε άλλες η μνήμη, κτλ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να δείτε στην περίπτωσή σας τι χρειάζεστε είναι ο εξής:

Ανοίγετε το task manager και κάνετε κανονικά την δουλειά σας.

Τις στιγμές που ψιλοκολλάει ο υπολογιστής

- αν το task manager δείχνει 100% CPU usage τότε είναι αργός ο επεξεργαστής.

- αν είναι σχεδόν συνέχεια ανναμένο το λαμπάκι του δίσκου, είτε χρειάζεστε περισσότερη μνήμη (αν το available memory έχει πέσει πολύ) διαφορετικά πιο γρήγορο δίσκο.

Το παραπάνω δεν πολυισχίει στα παιχνίδια όπου παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών, ανάλυση, κτλ.

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο bottleneck είναι πρώτα ο δίσκος, μετά η RAM και έπειτα η CPU. Απλά πράγματα. Μιλάμε για γενική και καθημερινή χρήση του υπολογιστή και όχι games και benchmarking τα οποία κοιτάνε μόνο ένα μέρος του συνολικού συστήματος.

Δημοσ.

ναι ναι ο σκληρός είναι, αυτό είναι αλήθεια. μεγάλο θέμα σε δυναμικό επίπεδο είναι και η virtual ram, σε μένα πχ μπορεί να φτάσει 7G και μετά καθυστερεί τρελά όταν πας να ξανα ανοίξεις ένα πρόγραμμα. Για αυτό και ρωτάω αν πλέον είναι αξιόπιστοι αυτοί οι δίσκοι για αυτά τα θέματα...

Δημοσ.

Ο δίσκος θα βοηθήσει ελάχιστα στην δικιά σου περίπτωση με πρόβλημα ελεύθερης RAM, δεν γνωρίζω τα περί OSX αρκετά καλά αλλά γνωρίζω ότι "τρώει"/χρησιμοποιεί την RAM σαν φιστίκια. Όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο, αναλόγως και τι δουλειά κάνεις στον υπολογιστή σου. Στην δικιά μου περίπτωση, πολύ σπάνια πλέον χτυπάω ταβάνι σε RAM με swapping στον δίσκο με τα 8GB σε Vista 64bit και Windows 7 64bit.

Δημοσ.

όχι ρε φίλε, δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Το mac γενικά το κάνει αυτό, έχεις δεν έχεις μνήμη. βασικά όλα το κάνουν. Πάρε παράδειγμα αν φύγεις από τον υπολογιστή για ώρα και μετά γυρίσεις. Στο mac βρίσκονται τα πάντα στην εικονική πλέον. Νομίζω ότι έτσι γίνεται και γενικώς. Αυτοί οι σκληροί υποτίθεται ότι βοηθούν σε start up times οπότε οποιοδήποτε πρόγραμμα θα βοηθηθεί. Αυτό που ρωτώ είναι κατά πόσον ξεπεράστηκαν τα παλιά προβλήματα...

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως "παίζουν" οι Intel με τα συστήματα της Apple, το δεδομένο είναι ότι η Apple χρησιμοποιεί Samsung SSD's στα προϊόντα της. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις γενικά reviews από την κοινότητα.

Δημοσ.

yeap. Αλλά και πάλι λέω ότι όλα τα λειτουργικά το κάνουν. Είδα και αυτό μόλις http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3607&p=4 , ίσως σας ενδιαφέρει ;)

από ότι κατάλαβα ναι, υπάρχει βελτιώση. Τώρα το πόση... πρέπει να περιμένουμε όντως για να μάθουμε.

Δημοσ.

Windows 7 Memory Caching + Intel Braidwood στα νεα chipsets + SSD.

4.5GB δεδομένων cached στην RAM, 16GB cached στο Braidwood πριν χτυπήσουν τα data τον SSD.

Μια χαρά...

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά τί λέτε πάντως στο youtube υπάρχουν videακια όπου OSX με SSD ανοίγει τα προγράμματα από το δίσκο σχεδόν με την ίδια ταχύτητα που τα ξαναανοίγει (οπότε τα έχει κρατήσει στη μνήμη).

Υπάρχει μικρή διαφορά στην ταχύτητα, το άνοιγμα όμως σε απόλυτους όρους είναι ταχύτατο.

Mε απλά λόγια αν κάποιος θέλει RAM και καλοβλέπει την αγορά SSD, καλό είναι να αγοράσει τον SSD πρώτα και ίσως ανακαλύψει πως τελικά δε χρειάζεται RAM. ;-)

Τουλάχιστον για χρήση γραφείου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...