george85ca Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Γεια σας παιδιά, sorry για το μεγάλο post αλλά έπειτα από διάβασμα στο net μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Σε αυτές τις ερωτήσεις υποθέστε ότι στις συστοιχίες υπάρχουν μόνο δεδομένα και όχι λειτουργικό σύστημα (δεν ξέρω αν παίζει κάποια σημασία αυτό): 1) Όταν έχεις RAID 1, 2x500Gb, ποια η διαφορά με το να έχεις 4x500 πάλι σε RAID1; Αυξάνεται η χωριτηκότητα; Απ’ ότι νομίζω όχι! Ποιο είναι τότε το συμφέρον; 2) Στο RAID1 αν ο ένας δίσκος βγει off, μπορείς να βγάλεις τον άλλον που δουλεύει και να τον βάλεις σε άλλο pc ώστε να πάρεις το backup μέχρι να αντικαταστήσεις τον άλλον ή είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα; Όταν αντικαταστήσεις τον χαλασμένο πρέπει να ξανακάνεις από την αρχή τα array ή αυτόματα αναγνωρίζεται και παίρνει τα δεδομένα του άλλου; Τι γίνεται στην περίπτωση βλάβης; 3) Σε RAID1, γίνεται να πάρεις τους 2 δίσκους από το pc σου και να τους βάλεις σε άλλο pc και να δουλεύουν, ώστε σε περίπτωση που πάθει κάτι το mobo σου, να μπορείς να κάνεις backup; Ή άμα αλλάξεις pc θα έχεις τα δεδομένα σου ή τελείωσαν όλα; Αντίστοιχα σε RAID 0+1 ή RAID 1+0 1) Αν πάθει βλάβη ένας δίσκος, πως επαναφέρεις την συστοιχία; Απλά κοτσάρεις έναν όμοιό του και διορθώνονται όλα ή έχει κάποια διαδικασία; 2) Σε περίπτωση απώλειας του ενός, το σύστημα δουλεύει κανονικά και μπορείς να πάρεις κάποιο backup, σωστά; 3) Αν θέλεις να αυξήσεις την χωρητικότητα, να προσθέσεις δίσκους σε αυτές τις συστοιχίες δεν γίνεται, σωστά; Πρέπει πάλι από την αρχή να την φτιάξεις; 4) Ίδια με προηγούμενη 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.