Προς το περιεχόμενο

Θα έχω πρόβλημα; Linux Mint 7 Gloria σε Flash Drive 64 Gb

trikkk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Επειδή τον τελευταίο καιρό ήθελα να δοκιμάσω για πρώτη φορά Linux στο Pc μου, και ψάχνοντας από εδώ, ψάχνοντας από εκεί, κατέληξα στα Linux Mint 7 Gloria 64bit.

Μετά από αρκετές προσπάθειες να τα εγκαταστήσω σε κάποιον δίσκο, τα εγκατέστησα στο Usb flash drive μου το SuperTalent Luxio 64 Gb, για λόγους ευκολίας.

Η ερώτηση είναι: Θα μπορώ να εκμεταλλευτώ το 100% της ταχύτητας του λειτουργικού ή επειδή τρέχει από flash drive θα "σέρνεται"?

Επίσης, κατά την εγκατάσταση των LInux άφησα την αυτόματη ρύθμιση, οπότε δεν έχω ορίσει σύστημα αρχείων ούτε swap. Υπάρχει πρόβλημα?

Και τέλος για να μην σας κουράζω με τις n00b ερωτήσεις, πήγα να ανοίξω μια εφαρμογή και επειδή η εγκατάσταση έγινε με ελληνικές ρυθμίσεις, δεν έβρισκε το path. Διορθώνεται με αλλαγή άπό τα ελληνικά στα αγγλικά ή υπάρχει άλλος τρόπος?

Τέλος (οριστικά), καλά έκανα και έβαλα Linux Mint Gloria 7 64 bit? Τι άλλο προτείνετε? Σε σύγκριση με Sabayon?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω πολλές τεχνικές γνώσεις γύρω απ' το Linux, οπότε περίμενε σίγουρη απάντηση απ' τους γνώστες, αλλά κάποια πράγματα που έμαθα είναι τα εξής:

Δεν προτείνεται ιδιαίτερα η εγκατάσταση λειτουργικού (οποιουδήποτε) σε εξωτερικό δίσκο. Κι επειδή η σύνδεση γίνεται με usb, θα "ζοριστεί" μιας και θα γίνεται συνέχεια μεταφορά δεδομένων. Κι ενδεχομένως θα καθυστερεί στο I/O.

Αν δεν κάνω λάθος, η default επιλογή στον installer της διανομής είναι να φτιάχνει αυτόματα /swap, οπότε δεν έχεις πρόβλημα. Όχι ότι αν δεν έβαζες swap θα είχες πρόβλημα, με τις μεγάλες μνήμες που έχουμε τώρα δεν πολυχρειάζεται.

Για να βρει directory μ' ελληνικούς χαρακτήρες, νομίζω θα πρέπει να γράψεις κάτι σαν κι αυτό:

/home/"μήτσος"/"Επιφάνεια Εργασίας"/"μπλα"

Η διανομή που θα βάλεις, είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Δες ποιά σ' αρέσει και σε βολεύει περισσότερο και χρησιμοποίησέ την.

Ok Wise_One ευχαριστώ πολύ. Βασικά το διαπίστωσα μόνος μου. Το λειτουργικό δεν αξίζει να τρέχει από το flash. Η ανάγκη αυτή υπήρξε όμως λόγω του ότι είχα δυσκολία στο να το εγκαταστήσω σε κάποιον από τους υπάρχοντες δίσκους μου, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση έχουν ελεύθερα 70 gb. Οπότε και δεν μπορώ να κάνω partition και να εγκαταστήσω τα mint dual boot με τα xp , ή μπορώ και δεν το ξέρω?

μπορεις να κανεις partition και να τα εγκαταστησεις εκει

Πως?

Μέσα από τα xp? Αν ναι, με το Disk Manager που υπάρχει στα Windows ή μέσω τρίτου προγράμματος?

Ή μέσα από την εγκατάσταση των mint?

το καλυτερο ειναι να φτιαξεις τα partition σου μεσω των XP με καποιο tool, επειδη εισαι εξοικειωμενος με τα windows. Στη συνεχεια κανεις εγκατασταση δηλωνοντας τα partition που εφτιαξες για εγκατασταση και swap (αν θελεις) στο mint

το καλυτερο ειναι να φτιαξεις τα partition σου μεσω των XP με καποιο tool, επειδη εισαι εξοικειωμενος με τα windows. Στη συνεχεια κανεις εγκατασταση δηλωνοντας τα partition που εφτιαξες για εγκατασταση και swap (αν θελεις) στο mint

Βασικά συγνώμη για την επιμονή, αλλά επειδή όπως ανέφερα και πιο πάνω είχα ένα θεματάκι με το Partition, ας πουμε πως πάμε στο My Computer--->Δεξί κλικ----> Manage-----> Disk Management και προσπαθούμε από εκεί να κάνουμε partition τον δίσκο E: , ο οποίος είναι ένας 500άρης,είναι βοηθητικός ( δεν έχει εγκατεστημένο λειτουργικό ), δεν έχει partition και έχει ελεύθερα περίπου 70 Gb. Επίσης του έχω κάνει defragment. Στο disk management όμως δεν μου εμφανίζει τίποτα σχετικά με επιλογη για partition, υποθέτω επειδη είναι σχεδόν γεμάτος.

Υπάρχει τρόπος να το κάνουμε?

τα XP δεν εχουν καποιο εργαλειο για να φτιαχνεις partition, οποτε δεν εχει κατι να βρεις στο disk management

Οκ! Ωραία! :confused: Μήπως μπορείς να προτείνεις κάποιον τρόπο? Btw, thnx για το ενδιαφέρον σου I appreciate it ;)

partition magic, paragon partition manager, easeus partition manager

Επισης το linux mint live cd θα εχει μαλλον το gparted το οποιο κυκλοφορει και σε ξεχωριστη live εκδοση.

ΟΚ ! Θα δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ

Οκ! Έγινε.

Μέσα από το Partition Magic μείωσα το μέγεθος του E:, οπότε μου εμφάνισε ένα μέρος "unallocated space" του σκληρού το οποίο μπορούσε να δημιουργηθεί καινούργιο partition. Έτσι εγκατέστησα τα Mint 7 Gloria 64 bit εκεί δίνοντας μέγεθος swap μέσα από την εγκατάστασή τους 4 Gb.

Ευχαριστώ disqualified και Wise_One.

Αυτό τώρα μάλλον θα είναι ερώτηση για άλλο topic, οπότε αν έχει επαναληφθεί απλά πείτε μου να το ψάξω καλύτερα:

1) Επειδή ως λειτουργικό ακόμα δεν έχω δει την πιο άμεση απόκριση του, και για τη ακρίβεια μου κολλάει πολύ συχνά και όχι με πολύπλοκες διεργασίες, μήπως υπάρχει ένας οδηγός με τα optimal settings ίσως? Μήπως υπάρχει και προτεινόμενος τρόπος εγκατάστασης?(Πόσα Gb σκληρού χρειάζονται κτλ)

2) Επειδή το μηχάνημά μου τώρα πια είναι dual boot, μήπως υπάρχει τρόπος να μην τρέχει στην αρχή του boot το Grub και να επιλέγω λειτουργικό από εκεί, αλλά από την μαύρη οθόνη (κλασικά) των Windows?

3) Αν και ζητάω πολλά και το ξέρω, αν θα μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει, αυτό που με λίγο ψάξιμο στο web είδα : Δεν υποστηρίζεται η κάρτα μου ( Sapphire hd 3870 ), και γενικά οι Radeon? Ενώ έχει βρει από μόνο του τον driver, όταν επιλέγω κάποιο desktop effect, βγαίνει το μήνυμα : Desktop effects could not be enabled.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...