shkreliand Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα παιδιά, δεν ξερω αν το εχω βαλει το ποστ σε σωστό η λάθος σημείο... Πήρα έναν δεύτερο σκληρό raptor και έβαλα τα Vista εκεί και στο παλιό σκληρό φόρτωσα τα Ubuntu 9. Τώρα με τα Ubuntu θα σας ρωτήσω πολλά πράγματα γιατί είναι η πρώτη φορα που τα δουλεύω... Η πρώτη ερώτηση, έχω και τους 2 σκληρούς συνδεμένους και για να διαλέξω με ποιο λειτουργικό να μπω πρέπει να μπαίνω στο βίος και να διαλέξω ποιος σκληρός έχει "προαιτεροτητα".. dld ποιος να κάνει boot. Ήθελα να ρωτήσω η mobo που έχω (Άσους M3A78 ΠΡΟ) δεν βγάζει μενού επιλογής με ποιο να ξεκινήσω..? και αν ναι πως μπορώ να το κάνω.? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Κατα την εγκατασταση του ubuntu, θα εγκατασταθει στον MBR του 1ου σκληρου ο grub. Αυτος θα αναλαβει το "multiboot με επιλογες", δεν χρειαζεται να κανεις κατι εσυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkalop Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Γεια χαρά, 1η επιλογή είναι να βρεις ποιο Fκουμπί της μητρικής σου μπαίνει στο quick boot menu και να αλλάζεις πολύ γρήγορα το σκληρό που θέλεις να bootάρει ( στις ASUS είναι F8 ) 2η επιλογή είναι να βάλεις πάντα να bootάρει ο σκληρός όπου βρίσκονται τα Ubuntu και να διαλέγεις λειτουργικό από το Grub μενού, αφού πρώτα βάλεις εκεί και τα vista σαν επιλογή Για το 2ο θα βρεις διάφορους οδηγούς , δεν είναι κάτι τρομερό ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shkreliand Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι όντος με το F8 γίνεται να διαλέξω μετάξι των δυο σκληρών αλλά η δεύτερη επιλογή που μου λες φίλε όταν ξεκινάει με το Ubuntu δεν μου βγάζει καμιά επιλογή του Grup menou. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 πρέπει να συμπληρώσεις το αρχείο menu.lst θα έχεις 1η επιλογή απο bios το δίσκο με το ubuntu και αφού διορθώσεις το menu.lst θα σου βγάζει επιλογές ρίξε μιά ματιά σ'αυτό http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=204039 αν ψάξεις στο forum γιά dual boot grub θα βρείς πολλά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.