Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν θα είχα πρόβλημα να έλεγε οτι ήθελε οπουδηποτε απλά επειδή είναι ενα νήμα με κάποιους να ζητάνε συμβουλές δεν μπορώ να ρισκάρω κάποιος να πάρει μια συμβουλή απο ένα τσαρλατάνο που ακόμα και τώρα δεν έχει απαντήσει ουτε στα μισά. Επίσης μπορούν πολλοί με συγγενείς σε Καναδά να βγάλουν βίζα και να δουλέψουν εκεί ειδικά αν το έκανε ενας με πτυχίο ΤΕΙ. Δεν εχω ΤΙΠΟΤΑ με τα ΤΕΙ αλλά φαντάσου τι μπορεί να κάνει ενας πολυτεχνίτης με τα ανάλογα resources

Κανενας δεν θα κανει τιποτε εαν πιστευει οτι θα βρει δουλεια μονο κ μονο επειδη ειναι πολυτεχνιτης , phd , TU-Munich , Imperial College , MIT , RWTH ή δεν ξερω γω τι αρχικα σχολης να γραψω αλλο.

Δεν καταλαβαινω για ποιον λογο του επιτίθεσαι τοσο προσπαθωντας να υποβαθμισεις το οτι εχει πετυχει (μεγαλη ή μικρη επιτυχια δεν ενδιαφερει κανεναν ετσι κ αλλιως για τον εαυτο μας κ τα ονειρα μας δουλευουμε )  βγαζοντας - αθελα σου ελπιζω - το κλασσικο κομπλεξ του στυλ " ειναι ΤΕΙ κ εγω ειμαι μηχανικαρα"  . Προφανως σε οτι κανει ειναι καλος γιαυτο κ τον εχουν στην δουλεια κ τον πληρωνουν και του κανονιζουν κ το working permit . Δεν ειναι χαζοι οι καναδοι ουτε παιζουν κουμπαριες κ συμφεροντα . Αν δεν ηταν καλος θα τον ειχαν στειλει πισω.

Ειδικα αν οπως εγραψες εχεις εμπειρια απο πολυεθνικες φανταζομαι ξερεις καλα οτι τα πτυχια και τα ονοματα εχουν σημασια στο ξεσκαρτισμα και επειτα στο screening & background check απτο screening department του HR . Δεν υπαρχει περιπτωση σοβαρη εταιρια να σπαταλησει χρονο απο interview  για να τις εξηγησεις το εκπαιδευτικο συστημα της Ελλαδας . Τους ενδιαφερει τι επαγγελματικες πιστοποιησεις εχεις , τι ξερεις να κανεις , που εχεις δουλεψει , τι projects εχεις να παρουσιασεις κλπ.

Ζουμε σε μια εποχη που κανενας απολυτως παίρνοντας το πτυχίο(ειτε δίπλωμα για να σε προλαβω πριν με διορθωσεις) δεν βγαινει στην αγορα εργασιας εχοντας πιασει τον παπα απτα @@....

Και επειδη δεν θελω να εχω καμια σχεση με την ιδιοτυπη κοντρα σας να πω οτι καμια σχεση δεν εχω ουτε με τον χεντμπανγκερ ουτε με τα ΤΕΙ ουτε με τους καναδους ουτε με τους πινγκουινους . Χαιρομαι απλα για καθε ατομο που εξελίσσεται στον τομεα του και πετυχαίνει επαγγελματικα σε δυσκολες συνθηκες γιατι αποδεικνύει οτι οντως υπαρχει ακομα κ αυτη η Ελλαδα που προσπαθει και γιαυτο το λογο εγραψα και την προφανως υποκειμενικη αποψη μου

μαι του € σεντς

Επεξ/σία από epp
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το από πάνω αποτελεί κοινή λογική: είσαι καλός σε κρατάνε. δεν είσαι; το πουλί και σπίτι σου. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα αυτονόητα.

Τώρα το κατά πόσο εργάζεται ο συγκεκριμένος χρηστης σε πολυεθνική και έχει επαγγελματική εμπειρία με futureproof χαρακτηριστικά είναι ένα άλλο θέμα.

πόσο κόμπλεξ και μιζέρια βγάζει κατηγορώντας για αδιαφάνια στην εργασία και στην επιτυχία του καθενός, δείχνει και το επίπεδο χαρακτήρα του - ίσως εκδηλώνει ασυναίσθητα και την μέθοδο που ακουλούθησε στον τωρινό επαγγελματικό προσανατολισμό του . 

Ίσως οι χρήστες να πρέπει να αποφεύγουν συμβουλές ατόμων που δεν μόχθησαν και η αχαριστία και υπεροψία τους χαρακτηρίζει σαν οντότητες. Παρόμοιες ιδεολογίες με ώθησαν εκτός συνόρων. 

Δημοσ.

Dark_Sage, αν ο headbanger δε σου έχει φολιάσει το σκύλο, δεν δικαιολογείται το ύφος σου.

Παρακαλώ λίγο πιο κόσμια (και πιο τεκμηριωμένα, εγώ πχ ακόμα δεν έχω καταλάβει ξεκάθαρα για ποιο πράγμα και για ποιο λόγο αμφισβητούνται τα λεγόμενα του hb) η έκφραση της όποιας αμφιβολίας σου.

Όλοι φίλοι είμαστε και θα πεθάνουμε στο τέλος, τσιιιλ.

• Like 1
Δημοσ.

Κανενας δεν θα κανει τιποτε εαν πιστευει οτι θα βρει δουλεια μονο κ μονο επειδη ειναι πολυτεχνιτης , phd , TU-Munich , Imperial College , MIT , RWTH ή δεν ξερω γω τι αρχικα σχολης να γραψω αλλο.

Δεν καταλαβαινω για ποιον λογο του επιτίθεσαι τοσο προσπαθωντας να υποβαθμισεις το οτι εχει πετυχει (μεγαλη ή μικρη επιτυχια δεν ενδιαφερει κανεναν ετσι κ αλλιως για τον εαυτο μας κ τα ονειρα μας δουλευουμε )  βγαζοντας - αθελα σου ελπιζω - το κλασσικο κομπλεξ του στυλ " ειναι ΤΕΙ κ εγω ειμαι μηχανικαρα"  . Προφανως σε οτι κανει ειναι καλος γιαυτο κ τον εχουν στην δουλεια κ τον πληρωνουν και του κανονιζουν κ το working permit . Δεν ειναι χαζοι οι καναδοι ουτε παιζουν κουμπαριες κ συμφεροντα . Αν δεν ηταν καλος θα τον ειχαν στειλει πισω.

Ειδικα αν οπως εγραψες εχεις εμπειρια απο πολυεθνικες φανταζομαι ξερεις καλα οτι τα πτυχια και τα ονοματα εχουν σημασια στο ξεσκαρτισμα και επειτα στο screening & background check απτο screening department του HR . Δεν υπαρχει περιπτωση σοβαρη εταιρια να σπαταλησει χρονο απο interview  για να τις εξηγησεις το εκπαιδευτικο συστημα της Ελλαδας . Τους ενδιαφερει τι επαγγελματικες πιστοποιησεις εχεις , τι ξερεις να κανεις , που εχεις δουλεψει , τι projects εχεις να παρουσιασεις κλπ.

Ζουμε σε μια εποχη που κανενας απολυτως παίρνοντας το πτυχίο(ειτε δίπλωμα για να σε προλαβω πριν με διορθωσεις) δεν βγαινει στην αγορα εργασιας εχοντας πιασει τον παπα απτα @@....

Και επειδη δεν θελω να εχω καμια σχεση με την ιδιοτυπη κοντρα σας να πω οτι καμια σχεση δεν εχω ουτε με τον χεντμπανγκερ ουτε με τα ΤΕΙ ουτε με τους καναδους ουτε με τους πινγκουινους . Χαιρομαι απλα για καθε ατομο που εξελίσσεται στον τομεα του και πετυχαίνει επαγγελματικα σε δυσκολες συνθηκες γιατι αποδεικνύει οτι οντως υπαρχει ακομα κ αυτη η Ελλαδα που προσπαθει και γιαυτο το λογο εγραψα και την προφανως υποκειμενικη αποψη μου

μαι του € σεντς

εχεις απομονώσει μόνο το τελευταίο μου ποστ και δεν έχεις εξετάσει όσα άλλα έχω πει. Δεν είπα οτι μετράνε ΜΟΝΟ τα πτυχία απλά στέκομαι στις ανακρίβειες και στις αντιφάσεις κάποιου που δίνει συμβουλές.

το από πάνω αποτελεί κοινή λογική: είσαι καλός σε κρατάνε. δεν είσαι; το πουλί και σπίτι σου. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα αυτονόητα.

Τώρα το κατά πόσο εργάζεται ο συγκεκριμένος χρηστης σε πολυεθνική και έχει επαγγελματική εμπειρία με futureproof χαρακτηριστικά είναι ένα άλλο θέμα.

πόσο κόμπλεξ και μιζέρια βγάζει κατηγορώντας για αδιαφάνια στην εργασία και στην επιτυχία του καθενός, δείχνει και το επίπεδο χαρακτήρα του - ίσως εκδηλώνει ασυναίσθητα και την μέθοδο που ακουλούθησε στον τωρινό επαγγελματικό προσανατολισμό του . 

Ίσως οι χρήστες να πρέπει να αποφεύγουν συμβουλές ατόμων που δεν μόχθησαν και η αχαριστία και υπεροψία τους χαρακτηρίζει σαν οντότητες. Παρόμοιες ιδεολογίες με ώθησαν εκτός συνόρων.

δεν εχεις απαντήσει ούτε στο 10% όσων σου εχω γράψει και συνεχίζεις με αερολογίες και εκτός θέματος τοποθετήσεις

Dark_Sage, αν ο headbanger δε σου έχει φολιάσει το σκύλο, δεν δικαιολογείται το ύφος σου.

Παρακαλώ λίγο πιο κόσμια (και πιο τεκμηριωμένα, εγώ πχ ακόμα δεν έχω καταλάβει ξεκάθαρα για ποιο πράγμα και για ποιο λόγο αμφισβητούνται τα λεγόμενα του hb) η έκφραση της όποιας αμφιβολίας σου.

Όλοι φίλοι είμαστε και θα πεθάνουμε στο τέλος, τσιιιλ.

είμαι μέλος του φόρουμ απο: Εγγραφή: 16 Feb 2005. Ουτε τρολλάρω ούτε flamάρω ποτέ.

εγώ στέκομαι απλά στις αναρτήσεις ενός ατόμου που μιλάει με ψεύτικα στοιχεία και ενδεχομένως να παραπλανεί. Αν κοιτάξεις τα ποστς μου σε αυτό το νήμα θα δεις οτι μιλάω τεκμηριωμένα. Απλά δεν μπορώ τις αερολογίες και τα ψεύτικα CVs και τις δήθεν απόψεις οταν δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από που και ως που ρε Νταρκ έχω ψεύτικα στοιχεία. 

Το ότι ο ορισμός engineer είναι regulated και χρησιμοποιείται architect jr αντίστοιχα σε ενοχλεί. Το εξέφρασες με τον χειρότερο τρόπο, είτε σου αρέσει είτε όχι, εγώ δεν είμαι Ευρώπη. Αν οι ορισμοί σε ενοχλούν πρόβλημα σου. Workstation Architecture είναι το team, να στο τρίβω στην μούρη να ζορίσεσαι.

Για πια πραγματικότητα. Αντιλαμβάνεσαι πόσο μονοδιάστατος είσαι; Το να με ρωτάς απλά τι κάνει ένας Enterprise Architect ελπίζω να καταλαβαίνεις πόσο παιδκό και βλακώδες είναι; (για αυτό ίσως και τα εριστικά σχόλια στην αρχή) Λες και πάμε νηπιαγωγείο. 

Για το Πανεπιστήμιο /ΤΕΙ το διόρθωσα να ηρεμήσεις. να μην σε θίγουμε άλλο. είπα κιόλας ότι απλά ποτέ δεν έδωσα την αντίστοιχη σημασία. Ίσως κάποτε φτιάξω και πολύ καλά μελετημένο facebook/λινκ. 

Εδώ αφήνεις υπαινιγμούς ότι αμα δεν είχα βίσμα όπως εσύ δεν θα κατάφερνα τίποτα. Μέχρι και άρθρα και ρεπορτάζ σε εθνικό επίπεδο σου παρέθεσα που δείχννουν την αρχή της πορείας μου. Το ότι είσαι επίσημα ένας τίποτας που απλα θάβει και κατηγορει το αντιλαμβάνεσαι;  Ποιός ο λόγος να ακούσει κάποιος εσένα, και τι παρέθεσες από το έργο σου σαν άτομο. Σε ενοχλεί που ήρθα με Internship , δούλευα τα βράδια σε ταβέρνα και έπιασα Tier 3 Θέση 1 χρόνο και 8 μήνες πριν; Επειδή η μαμά και ο μπαμπάς δεν είχαν να με στείλουν Αγγλία για σπουδές σε ενοχλεί που δεν είμαστε της ίδιας κάστας;

Που ακριβώς δούλεψε σε πολυεθνική ο φίλτατος - και κινητά να πουλάς στην Wind/voda σε πολυεθνική δουλεύεις ,να ξέρεις πόσο βάση έχουν τα δικά σου λεγόμενα.  τα ξέρεις όλα για το ΙΤ και τις δομές του και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση από την βίβλο σου είναι λάθος. Τον Μιχαλιολάκο θείο τον έχεις;

Με ποιον ακριβώς προσπαθείς να συγκριθείς; Μήπως σε ενοχλεί που το ανυπέρβλητο εγώ σου δεν είναι συμβατό με το εσωτερικό σου τίποτα; 

Τι κρίμα που μας λέει τι και πως. Προείπα, θα είμαι ο πρώτος που θα σε συγχαρεί. Έχω και πμ αν δεν το θες δημόσια. θα τα βρούμε. 

Θα κλείσω σοβαρά, σαν συμβουλή, μάθε να δέχεσαι την διαφορετικότητα αλλιώς ψηλά εκτός Ελλάδος δεν πας. Ένας που πάει και ακόμα ψηλότερα. 

Επεξ/σία από headbanger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη γραφτηκε κατι για δημοσιευσεις των καθηγητων στις σχολες ...η ΕΠ ηταν οντως χαμηλα..*

ωστοσο η πληροφορικη στο ΠΑΜΑΚ εχει πολλους ...και εχει και καθηγητες σε πεδια που δεν δινουν πολλες δημοσιευσεις π.χ μανατζμεντ,λογιστικη,οικονομικα κ.λπ

στα μαθηματα πληροφορικης εχουν καλες δημοσιευσεις πολλοι καθηγητες..π.χ χατζηγεωργιου ειναι 4 στον κοσμο σε δημοσιευσεις στην τεχνολογια λογισμικου.

ενω τα πραγματα εχουν αλλαξει..καποιοι καθηγητες πληροφορικης ΠΑΜΑΚ παλαιοτερα πηγαν στην ΔΤ...φετος απορροφηθηκε αυτη..εχει υψηλοτατο δεικτη απηχησης στις δημοσιευσεις

βεβαιως να πουμε πως αυτο δεν λεει πολλα...π.χ ενας καθηγητης πασιγνωστος με πολλες δημοσιευσεις(δυο για την ακριβεια,οχι αυτος που κανει την τεχνολογια λογισμικου) δεν ειναι αυτο που λεμε και μαστορας στην μεταδοση,αντιθετως αλλοι που δεν ειναι ακουστοι γι αυτες εχουν μεταδοτικοτητα...και τελικα στην διδασκαλια και σε προπτυχιακο επιπεδο μετραει πολυ αυτο...

ενημερωτικα

* τελικα ψαχνοντας βρηκα πως  στην πραξη οι δημοσιευσεις ειναι πολυ ουσιαστικες και με απηχηση...ο σημαντικος δεικτης των δημοσιευσεων που ειναι ο δεικτης απηχησης

Στο επιστημονικό πεδίο “Engineering & Technology” δραστηριοποιούνται δεκαέξι Πανεπιστήμια, δώδεκα από τα οποία παρουσιάζουν υψηλότερη απήχηση από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Πρόκειται για τις δημοσιεύσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης (σχετικός δείκτης απήχησης: 1,65), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1,54), του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (1,28),  του Πολυτεχνείου Κρήτης (1,27), του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1,27), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1,18), του Πανεπιστημίου Πειραιώς (1,17), του Πανεπιστημίων Ιωαννίνων (1,12), του Πανεπιστημίου Πατρών (1,11), του Πανεπιστημίου Αιγαίου (1,10), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1,08) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1,06). Τον παγκόσμιο μέσο όρο προσεγγίζουν οι δημοσιεύσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (0,99), του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (0,98) και του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (0,96).

http://report03.metrics.ekt.gr/el/chapter4.4

Επεξ/σία από vuvuzelas
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σκέφτομαι κι εγώ ως υποψήφιος στις φετινές πανελλαδικές να δηλώσω πληροφορική και, όπως πολλοί άλλοι, είμαι κι εγώ ανάμεσα στην Πληροφορική του Α.Π.Θ και στην Εφαρμοσμένη πληροφορική του ΠΑ.ΜΑΚ . Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να επιλέξω περιγράφοντάς μου τις διαφορές μεταξύ των δύο σχολών σε θέματα ποιότητας αιθουσών/διαθέσιμων μέσων, καθηγητών, μαθημάτων ( αυτά της πληροφορικής, γνωρίζω ότι η εφαρμοσμένη έχει και οικονομικά ), καθώς και τυχών πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της κάθε σχολής ?

• Like 1
  • 9 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας , απευθύνομαι εδώ γιατί θεωρώ ότι θα βρεθεί κάποιος να μου λύσει κάποια διλήμματα που έχω . Αρχικά να πω ότι πέρσι έδωσα πανελλήνιες και ήθελα τρέλα να περάσω πληροφορική γιατι με ενδιαφέρει αρκετά το gaming design and development. Τέλος πάντων έγραψα και όταν ήρθε η ώρα λόγο οικονομικών έπρεπε να δηλώσω σχολή κοντά στην πόλη μ   δλδ να δηλώσω Θεσσαλονίκη . Μέσα στο μηχανογραφικό έβαλα απθ , και τα 2 τμήματα του παμακ πληροφορικής και μετά επειδή είδα ότι και η σχολή του παμακ λογιστικής ητανε κάπως ενδιαφέρον έβαλα και αυτήν . Περασα σε αυτήν εν τέλη , απογοητευτικά που δεν ήτανε πληροφορική αλλά είπα θα πάω με καθαρό μυαλό να δω πως θα πάει εφόσον όπως είπα τα μαθήματα έδειχναν κομπλέ . Τελικά όμως κατάλαβα αργότερα καθώς περνούσαν τα μαθήματα και είχα επαφή μαζί τους ότι δεν με τραβάγε τόσο  και ότι το μυαλό μου είναι συνέχεια στην πληροφορική και πως θα μπορούσα να κάνω το όνειρο μ . Προσπάθησα να δω αν μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό π ήθελα παράλληλα σαν χόμπι για αρχή αλλά και πάλι ένιωθα πολύ χαμένη και ότι δεν μου ητανε  αρκετό . Γενικός επειδή η σχολή λογιστικής είναι και αυτήν ενός επιπέδου ήθελε αρκετή προσοχή . Τώρα τελειώνει το 2ο εξάμηνο και σκέφτομαι αρκετά να κάνω 10% και να αλλάξω ή και μαζί μεταγραφή αν χρειαστεί  . Μπορεί κάποιος να μου πει για αυτό που αναζητώ εγώ ποιο τμήμα πληροφορικής γενικά θα ταίριαζε παραπάνω να πάω ; Ξέρω ότι το design and development είναι κάτι πιο  specific και δεν θα το αποκτήσω με απλά ένα  προπτυχιακό  πρόγραμμα απλά θα ήθελα να ξέρω ποια σχολή προσφέρει πιο κοντινά μαθήματα έτσι ώστε να με βοηθήσουν στο μέλλον να φτάσω εκεί . 

ευχαριστώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...