dark_banishing Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 (επεξεργασμένο) Και όμως κάνεις λάθος. Πρέπει να κάτσεις μόνος σου να τα μάθεις. Δυστυχώς όλοι θέλουν να πάνε απευθείας από το στάδιο 0 στο στάδιο 10 χωρίς να περάσουν τα ενδιάμεσα. Και στο εξωτερικό αν παρουσιαστείς με ένα πτυχίο στο interview και του πεις θέλω δουλειά τον *** θα πάρεις. Μην τα ρίχνετε όλα στην ελλάδα και στο τι σκατά που είμαστε. Και λάβε υπόψιν ότι στην ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα της μόδας το outsourcing σε ινδούς προγραμματιστές. Μόνο άλλους έλληνες έχεις να ανταγωνιστείς. Όταν θα έρθουν και οι ινδοί θα δείτε ωραία που είναι τα πράγματα. Λοιπόν στρώστε κώλο και σταματήστε την γκρίνια. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2011 από dark_banishing
ExaByte Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Πληροφορική δεν είναι προγραμματισμός. Μπορείς να ασχοληθείς με 1002+ πράγματα. Ο προγραμματισμός είναι απλά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όσο για τις διάφορες τεχνολογίες που ζητάνε, οκ δεν είναι δυνατόν ένας απόφοιτος τμήματος πληροφορικής να τα ξέρει όλα σε τέλειο βαθμό, αλλά αν είναι σωστός επιστήμονας με μικρή σχετικά προσπάθεια μπορεί να τα μάθει. Δεν νομίζω π.χ. να υπάρχει κάποιος που να ξέρει άπταιστα C/C++ και να μην μπορεί να μάθει php. Το ίδιο και με Javascript κτλ. Το θέμα είναι να ξέρεις να προγραμματίζεις σε βάθος. Από εκεί και πέρα κάθε φορά προσαρμόζεσαι ανάλογα με αυτό που θες να κάνεις. Έτσι το βλέπω εγώ.. Ακόμη κάτι που με "ενοχλεί" είναι "τι να τα κάνω τόσα μαθήματα μαθηματικών άσχετα με πληροφορική" ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κλάδοι όπως Κρυπτογραφία, Απόδοση Δικτύων, Σχεδιασμός Λογισμικού Υψηλής κλίμακας απαιτούν καλή θεωρητική γνώση. π.χ. τι να το κάνω εγώ αν θέλω να βρώ το 2ο μεγαλύτερο στοιχείο ενός πίνακα ακεραίων και ο άλλος μου το λύσει σε O(n^5) ??
vuvuzelas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 http://reviews.in.gr/greece/education/article/?aid=1231125035 ενδιαφερον για οσους νομιζουν πως ειναι ενδιαφερον
PC555paul Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Επαναφέρω το θέμα γιατι έχω τον ίδιο προβληματισμό. Σε ο,τι αφορά το πτυχίο των δύο σχολών υπάρχουν μεγάλες διαφορές? Το πτυχίο της εφαρμοσμένης πληροφορικής παρέχει τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες διεξόδους με το αντίστοιχο της "καθαρής" πληροφορικής?΄ Η είναι ουσιαστικά το ίδιο +της εφαρμοσμένης σου δίνει και οικονομικές διεξόδους?
vuvuzelas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα,δες τα προγραμμάτα σπουδών ψάξτο γενικότερα και πορεύσου... να συμπληρώσω στα προηγουμένα πως καμια 50 + είναι τα μαθήματα στην εφ.πληροφορικη...αλλά δές τα προγράμματα για σιγουριά γιατι άλλαξαν σε σχέση με παλιά
vuvuzelas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 για να το αναθερμανουμε λιγο το λοιπον γιναν πολλες αλλαγες απο τοτε που τα λεγαμε π.χ στην Ε.Πληροφορικη Παμακ απορροφηθηκε το τμημα της Διοικησης Τεχνολογιας,το οποιο εγινε κατευθυνση της συνολικα θεωρω πως η συγκεκριμενη σχολη(καθως οπως βλεπω ειναι και ανεξαρτητη πλεον)της Εφαρμοσμενης Πληροφορικης εχει ευελικτο προγραμμα σπουδων,ο φοιτητης ουσιαστικα σπουδαζει πληροφορικη,αλλα διδασκεται και οικονομικα κ.λπ και αναλογως την τελευταια χρονια μπορει να παρει καμια 12αρια μαθηματα πληροφορικης ή οικονομικων επιπλεον.Ο συνολικος αριθμος ειναι καμια 50αρια μαθηματα.Βεβαιως και τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι διπλα. Το διδακτικο προσωπικο συνολικα θεωρω πως ειναι καλο,οι εγκαταστασεις καλες,καταληψη σπανια γινεται εχει ανταγωνιστικα πλεονεκτηματα η σχολη αλλα οποιος δεν αντεχει τα οικονομικα και δεν θελει ουτε να διδασκεται τα υποχρεωτικα που υπαρχουν,να μην δηλωσει ουτε την ΕΠ στην θεσσαλονικη ουτε την πληροφορικη στο ΟΠΑ(το οποιο εχει και πολυ λιγοτερα μαθηματα παρεπιπτοντως τοσο στην καθαρη πληροφορικη,οσο και στα οικονομικα) τα προγραμματα σπουδων μπορουν να βοηθησουν τον ενδιαφερομενο
doctor_667 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, αλλά αυτό που θυμάμαι εγώ με τις δυο σχολές είναι ότι αυτή η ευελιξία που σου δίνει η ΕΠ, στο τέλος δεν βγαίνει σε καλό σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με καθαρή πληροφορική. Κακά τα ψέματα, η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει να τελειώνει όσο πιο γρήγορα και γι'αυτό επιλέγει τα ευκολότερα μαθήματα, εν προκειμένω τα οικονομικά και όχι τα μαθήματα της πληροφορικής. Αυτό οδηγεί σε αποφοίτους που έχουν κάνει προφανώς τα βασικά στην πληροφορική μεν, έχουν βασικές ελλείψεις δε. Δεν λέω ότι είναι άχρηστα αυτά τα μαθήματα και στη δουλειά μου έχω πει αρκετές φορές ότι θα χρειαζόμουν κάποιες τέτοιες γνώσεις, αλλά μπορεί να είναι παγίδα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με πληροφορική μόνο και να "παρασυρθεί" και να κάνει άσχετα μαθήματα με αυτό που τον ενδιαφέρει. Κάτι ακόμα που είναι πολύ κακό είναι ότι η πτυχιακή δεν είναι υποχρεωτική και πολλοί φοιτητές, πάλι στα πλαίσια του εύκολου δρόμου, επιλέγουν να πάρουν απλά τρία μαθήματα επιλογής.
vuvuzelas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) και παλι τα μαθηματα πληροφορικης τα υποχρεωτικα δινουν τον τονο,ειναι επαρκη σε αριθμο,οπως γενικοτερα το προγραμμα σπουδων.Π.χ ακομα και η ΗΜΜΥ μετσοβιου με κατευθυνση πληροφορικης δεν εχει το ιδιο επαρκες προγραμμα σπουδων στην πληροφορικη με την πληροφορικη του παμακ,αλλες βεβαια εχουν πληρεστερο(αν και χωρις μεγαλες διαφορες),αλλες οχι. και εδω που τα λεμε αν στο τελευταιο ετος,δεν εισαι πια ωριμος να επιλεξεις ειτε 12 επιλογης καθαρης πληροφορικής ειτε οικονομικων ειτε συνδυασμο...ποτε θα εισαι ωριμος; (γενικα μιλωντας)τα ιδια και με την πτυχιακη..οι περισσοτεροι του τμηματος που γνωριζω καναν πτυχιακη οι μισοι πληροφορικη,αλλοι οικονομικα,μανατζμεντ κ.λπ,αλλωστε θεωρω δυσκολοτερη την επιλογη 3 επιπλεον μαθηματων επιλογης απο την επιλογη μιας πτυχιακης σε ενα πεδιο που σου αρεσει. (παρεπιπτοντως σε αρκετες σχολες που γνωριζω,καποιες κορυφαιες σε αλλα πεδια ομως, η πτυχιακη δεν ειναι υποχρεωτικη). παντως η ευελιξια στο προγραμμα σπουδων ειναι κλασικη τακτικη στην δυση... το μονο αρνητικο στην σχολη οπως το βλεπω ειναι τα πολλα μαθηματα,αν και ειναι αναποφευκτο αυτο οταν δινεις διπλα επαγγελματικα..Κατα κανονα παντως οι σχολες πρεπει να εχουν γυρω στα 35 μαθηματα συνολο οπως γινεται συνηθως εξω.Αλλα οκ οχι αυτο που κανει η πληροφορικη ΟΠΑ κατω,που δινει μεν 36,αλλα δινει και διπλα επαγγελματικα ,επομενως η π. ΟΠΑ οφειλε να αυξησει τον αριθμο των μαθηματων για να καλυψει και το αλλο πεδιο επαρκως. μια και εγινε λογος η κατευθυνση της απορροφημενης σχολης ΔΤ (η οποια ειχε και υψηλοτατο δεικτη απηχησης στις δημοσιευσεις)νομιζω δεν δινει επαγγελματικα πληροφορικου,αλλα ισως κανω λαθος. επιστρεφοντας στην κουβεντα, μιλαμε για προπτυχιακο επιπεδο..ειναι οκ για προπτυχιακο επιπεδο η σχολη,ολα εξαρτωνται απο τονφ οιτητη απο ενα σημειο και μετα και η εμπεδωση,και το διαβασμα και η εμφαση στα πεδια που επιθυμει...η σχολη αυτη δινει τις γνωσεις που πρεπει,δινει και τα ερεθισματα...ο ελληνας φοιτητης ειναι ωριμος; σε γενικες γραμμες οχι(μιλω γενικα),αλλα υπαρχουν και δυνατες και δυναμικες εξαιρεσεις.. καποιος επειδη αναφερθηκε για τους αποφοιτους απο την εμπειρια του...να πουμε εδω πως αποφοιτοι της σχολης βρεθηκαν ακομα και αντιπροεδροι ελβετικων χρηματοπιστωτικων ιδρυματων,γενικοι στα πληροφοριακα συστηματα της deutsche bank,αλλα και καποιες ιστοσελιδες που βλεπουμε π.χ tospitimou,το flooxi οπως μαθαινω τελευταιως ειναι δημιουργηματα αποφοιτων.Γνωριζω παιδια που δουλευουν με τον προγραμματισμο αποκλειστικα και αλλοι με τα οικονομικα.Αλλωστε η πληροφορικη του ΠΑΜΑΚ ειχε για πολλα χρονια υψηλοτερα μορια απο την πληροφορικη του ΑΠΘ(οπως και καποια ηταν η μονη πληροφορικη στην θεσσαλονικη),ειχε καλυτερο επιπεδο δηλ φοιτητων. Οποτε μην γενικευουμε... γενικως οποιος δεν θελει να σπουδασει και καποια μαθηματα οικονομιας υποχρεωτικα κ.λπ που εχει το προγραμμα σπουδων ,αλλα αποκλειστικα πληροφορικη να μην την επιλεξει...η μονη καλη λυση ειναι να συγκρινει τα προγραμματα σπουδων,να δει τι του αρεσει(ή τι νομιζει οτι του αρεσει γιατι σε εκεινη την ηλικια δυσκολα να κατασταλαξει),να περασει και απο τα πανεπιστημια,τις σχολες,να δει τα επαγγελματικα δικαιωματα και να επιλεξει,Αλλη λυση δεν υπαρχει Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2014 από vuvuzelas
headbanger Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Αν θέλετε να κάνετε κάτι "τρανό" εκτός πανεπιστημιακής καριέρας, ασχοληθήτε μόνοι σας. Ωραία και ρομαντικά τα ποστ σου βουβουζέλα, αλλά για κάποιον με στροφή academia, γιατί για industry, γελάνε και οι πέτρες. Ένας ταπεινός IT architect, από ΤΕΙ Γρεβενών. 1
vuvuzelas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 κοιτα οι σχολες τα παμε δεν ειναι πανακεια... οτι γινεται γινεται ουσιαστικα απο την παρτη μας ουδεις εγινε προγραμματιστης ή τι μονο απο τις σχολες...αν δεν ασχοληθεις μονο σου στον χωρο της πληροφορικης(που μαλιστα ανανεωνεται καθε τρεις και λιγο σε υλικο και γνωση) εισαι ενα τιποτα αυτο ειναι σαφες,αυτο πρεπει να το εχουν υποψιν τους ΑΠΑΝΤΕΣ... ps επισης σημειωνω στα παραπανω που εγραφα πως σχολη πληροφορικης απο σχολη πληροφορικης διαφερει..π.χ εκανα λογο για την ΗΜΜΥ μετσοβιου με κατευθυνση πληροφορικης...μια σχολη που δινει και γενικοτερα βασεις στα ηλεκτρονικα(αλλωστε σχολη μηχανικων ειναι κατα βαση),αλλα εχει αλλα κενα στα 36 απαιτουμενα μαθηματα που πρεπει να διδασκει μια σχολη πληροφορικης)...ή του ΠΑΜΑΚ π.χ καθως και αλλες τωρα καλυπτει πεδια της επιστημης της πληροφορικης που δεν καλυπτει η ΗΜΜΥ,οχι ομως και τα ηλεκτρονικα(που εδω που τα λεμε στην αγορα εργασιας της ελλαδας δεν βλεπω να χρειαζονται εξισου). εκτος αυτου η συγκριση εχει να κανει και με ποια απο τα μαθηματα του προγραμματος θες δεν θες θα τα διδαχτεις ή και να θελες δεν μπορεις να τα παρεις ολα.ειναι και αυτο τα επαγγελματικα για το ΑΠΘ ειναι αυτα του πληροφορικου για την ΗΜΜΥ ενα σωρο (εξου και δημοφιλια της)για το ΠΑΜΑΚ και την ΑΣΣΟΕ κατω στην αθηνα του πληροφορικου και του οικονομολογου (προοκηρυξεις για θεσεις οικονομολογου στο δημοσιο δεν καλυπτει παντως). οποιος δεν ειναι σιγουρος τι θελει να επιλεξει καλυτερα να προσεγγισει σχολες οπως της ΗΜΜΥ ΕΜΠ που εχουν ενα ευρυτερο πεδιο με διαφορες κατευθυνσεις,αναλογως τι θα βρει καποιος ελκυστικο μεσα στην σχολη.δινουν και επαγγελματικα πολλα. η πληροφορικη ΠΑΜΑΚ δινει διπλα ειπαμε,καλυπτει δυο πεδια..ειναι σαφως ενδιαφερουσα σχολη. και η του ΑΠΘ ασχολειται με καθαρη πληροφορικη...δειτε προγραμματα σπουδων προσεγγιστε τις σχολες αυτες τις εγκαταστασεις,ψαξτε τα επαγγελματικα αλλα και αλλα θεματα που σας απασχολουν και επιλεξτε βασει του τι θελετε..απλα ειναι τα πραγματα σας χαιρετω
Dark_Sage Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Ένας ταπεινός IT architect, από ΤΕΙ Γρεβενών. με πόσα χρόνια εμπειρίας και που έχεις βαφτιστεί ΙΤ Arch?
headbanger Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) με πόσα χρόνια εμπειρίας και που έχεις βαφτιστεί ΙΤ Arch? EDIT Link removed. Linkedin profile πάει οφφ γιατί άρχισαν τα connect requests. Εδώ είσαι. Μην τρομάζεις. στα 25 μου πήρα θέση που πολλοί 40άρηδες τρώνες άκυρο πανηγυρικό Μαγκιά μου. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2014 από headbanger
YPARXOUNPOLLATADROMENA Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Βυσμα στο στρατο ο αποστολος
headbanger Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Βυσμα στο στρατο ο αποστολος οφφτοπικ, αν ήμουν βύσμα θα μουν δίπλα στο σπίτι μου. Αλλά έπρεπε να πάρουν και μερικά θύματα από τον βορρά να τα στείλουν σε ένα γαμωφυλάκιο στην Κάρπαθο. Και δεν είχα και $$ να πηγαίνω σπίτι οπώτε και τα οφφ μου τα έβγαζα στο παρατηρητήριο. Καλά ηταν όμως /οφφτοπικ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα