Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τους μηχανικούς.Για επαγγελματική αποκατάσταση, όχι. Η τουλάχιστον, δε διαφέρει από τις άλλες. Πάντως, σε ερευνητικά τα θέματα τα σπάει. Εναλλακτικά, σκέψου το καποδιστριακό, τη θεωρητική του κατεύθυνση (αν και πάει προς τα μαθηματικά).

Πάντως, όπου και να πας, για να βρεις δουλειά οι πιθανότητες είναι ίδιες.

I can confirm it. Φοιτητής στο 4ο έτος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδη απο το τμημα αυτο μπορω να βγω οικονομολογος; επελεξα το τμημα αυτο επειδη μου ειπαν οτι μπορω να βγω οικονομολογος γιατι κατα κυριο λογο αυτο με ενδιαφερει.. τη σχολη οικονομικων που θελω δεν την πιανω... ισχυει αυτο;

Δημοσ.

ceid τελείωσες afentiko? Γιατί οι καθηγητές μας λένε συνέχεια ότι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε αφού τελειώσατε αυτή τη σχολή ειναι να γίνετε εκπαιδευτικοί.... και δεν πηγαίνατε ένα ΤΕΙ πληροφορικής ή ΙΕΚ? :D

Δημοσ.
Δηλαδη απο το τμημα αυτο μπορω να βγω οικονομολογος; επελεξα το τμημα αυτο επειδη μου ειπαν οτι μπορω να βγω οικονομολογος γιατι κατα κυριο λογο αυτο με ενδιαφερει.. τη σχολη οικονομικων που θελω δεν την πιανω... ισχυει αυτο;

όχι, με την καμία. Ποιος το 'πε αυτό? Τυπικά, εσύ μπορεί να είσαι αστέρι στα οικονομικά, αλλά το πτυχίο σου θα είναι άλλο.

ceid τελείωσες afentiko? Γιατί οι καθηγητές μας λένε συνέχεια ότι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε αφού τελειώσατε αυτή τη σχολή ειναι να γίνετε εκπαιδευτικοί.... και δεν πηγαίνατε ένα ΤΕΙ πληροφορικής ή ΙΕΚ? :D

Οχι.Αλλά οι καθηγητές σου έχουν το εξής σκεπτικό. Αν είναι να ρίξεις τόσο διάβασμα, τουλάχιστον να αξίζει. Καλά, καθηγητής σε δημόσιο από ιέκ δε γίνεσαι (κακώς για μένα), αλλά πλέον το καθηγητιλίκι δύσκολα να το χτυπήσει κάποιος. Και αυτό γιατί, από το 90 μέχρι πριν 2-3 χρόνια διορίζαν αβέρτα. Ομως οι θέσεις κλείσαν κάποια στιγμή, επομένως πρέπει να περιμένετε να πάρουν σύνταξη οι πρώτοι. Από το 20-25 και βλέπουμε:mrgreen:

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπον ειμαι καινουρια στο blog.Ειμαι στη τριτη λυκειου και προσανατολιζομαι κι εγω για πληροφορικη.Ηθελα να ρωτήσω Βγαίνοντας απο το Πα.Μακ ως τι μπορει να δουλέψει κανεις και αντιστοιχα απο το Α.Π.Θ στα τμηματα πληροφορικής...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

για τα σχετικα με την εφαρμοσμενη πληροφορικη δες αυτο το site με αρκετα ορθογραφικα λαθη (απ τα παιδια προφανως) http://1kesyp-v.thess.sch.gr/4oGSAmpelokipon/MAC.htm ...και μπες και στο site της σχολης και δες το νεο προγραμμα σπουδων, γιατι αλλαξε...(π.χ παλια διδασκαν ως εισαγωγικη στον προγραμματισμο Α εξαμηνου την pascal,παπαλα η pascal τωρα διδασκουν την C στα πρωτακια του Α εξαμηνου,ή ξερω γω ειχε και ενα μαθημα οργανωση συστηματων που δεν εχει τωρα κτλ)

επισης τωρα οσον αφορα για δουλεια εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα απο τοτε που γραφτηκαν οσα γραφτηκαν στο πρωτο site το 2005..π.χ η κανουλα για διορισμους ως καθηγητης εχει κλεισει (ή τελος παντων εχει περιοριστει σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο)..ενω βγηκαν και αλλες σχολες πληροφορικης σαν μανιταρια σε ολη την ελλαδα απο τοτε με αποτελεσμα να αυξανεται ο ανταγωνισμος...

παντως το τμημα ειναι καλο

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είμαι και εγώ καινούργιος στο σάιτ... μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και αποφάσισα να εγραφώ...

Λοιπόν, έχω και εγώ περασει σε μία απο τις 2 σχολές και όπως και το άτομο που ξεκίνησε αυτό το θέμα έτσι και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα... Διάβασα τι γράψατε προηγουμένως και μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα..

Προσωπικά, από οτι έχω ακούσει,γνωρίζω και διάβασα εδώ, θα διαλέξω το Πα.Μακ.

Βέβαια μια δικιά σας γνώμη θα ήταν πάντοτε δεκτή.

ΥΣ. Έχω ακούσει ότι το Αριστοτέλειο ασχολείτε κυρίως με ανθρωπιστικές επιστήμες(φιλολογία,φιλοσοφία κτλ), αντιθέτως το Μακεδονίας με θετικές επιστήμες...Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Το Αριστοτέλειο καλύπτει ολο το φασμα των Επιστημων Ιατρική - Θετικες - Θεωρητικές επιστήμες κλπ. Το Μακεδονίας αντίθετα ειδικεύεται στα οικονομικά και νομιζω εχει σύνολο 5-6 τμηματα.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφερουν τα οικονομικά η γενικά οι επιχειρήσεις πανε ΕΦ πληροφορική (αυτη εχω τελιώσει). Σαν επίπεδο σχολης καθηγητών βιβλίων κτλ ειναι αριστη για τα ελληνικά δεδομένα.

Αν δεν θες καθόλου οικονομικά πανε πληροφορικη θεσσαλονίκης αλλα (χωρις παρεξήγηση απο όσους φοιτησαν στο παν θεσσαλονίκης) ορισμένες σχολές συμφωνα με φίλους που φοιτησαν εκεί, ειναι απαραδεκτες σε τετοιο βαθμό ωστε τα βιβλία τους να ειναι 15-20 χρόνια πίσω. Δεν ξερω συγκεκριμένα για την πληροφορικη , απλα ψαξτο πριν πας.

Α δεν ειναι τρολλ / flame thread αυτο να βοηθήσω θέλω οχι να προσβάλλω καποιον.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και εγώ σκεφτομαι να σπουδάσω πληροφορική και είμαι

ανάμεσα στο πανεπιστήμιο πληροφορικης της θεσσαλονίκης και στο πανεπιστήμιο της εφαρμοσμένης

πληροφορικής θεσσαλονίκης... αργότερα εγώ θέλω να δουλέψω ίσως σε κάποια εταιρία και αναρωτιόμουν

αν θα βοηθούσε καλύτερα να πάω σε ένα απο τα δύο.... επίσης είχα σκεφτεί να πάρω πτυχίο πληροφορικής,

και μήπως σπούδαζα και μετά διοίκηση επιχειρήσεων... αλλα έμαθα οτι για να σου μειωθούν τα χρόνια φοίτησης και για παράδειγμα να πάνε στα δυο χρόνια απο τέσσερα που είναι κανονικά μάλλον θέλει να υπάρχουν κοινά μαθήματα ανάμερα στα δύο τμήματα των σχολών και δεν νομίζω πως αυτό ισχύει στην περίπτωση της πληροφορικής και της διοίκησης επιχειρήσεων..... ακόμα πρέπει μάλλον να αναφέρω οτι δεν με ενδιαφέρει να σπουδάσω αμειγώς οικονομικά αλλά αυτά που διάβασα για το πανεπιστήμιο εφαρμοσμένης πληροφορικής που λέγατε οτι έχει μέσα και οικονομικά δεν μπορώ να πω οτι με εννόχλησε..... απλά δεν θέλω να εχω σαν επάγγελμα τα οικονομικά.... αυτό είναι που δεν θέλω..... και δεν ξέρω τι να κάνω τελικα......://

Δημοσ.

Εγω παντως περυσι τελειωσα Πληροφορικη Παν/μιου Ιωαννινων.

Πριν ξεκινησω τις σπουδες μου, ημουν εξαιρετικα "πορωμενος" με το αντικειμενο. Ηθελα οπωσδηποτε πληροφορικη, δε με ενοιαζε τιποτε αλλο.

Τωρα, καποια χρονια μετα, ειμαι τελειως απογοητευμενος. Απο πρακτικη αποψη, δεν εμαθα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ που δεν ηξερα(ευτυχως ημουν αυτοδιδακτος σε αυτα). Hardware, δικτυωσεις και γενικως οτιηδποτε φανταζεστε πως θα το κανει ξερω γω ενας τεχνικος Η/Υ ΔΕΝ διδασκονται, κι αν διδασκονται φτανουν στο σημειο "η καρτα γραφικων ειναι αυτη" ---> εικονα + 2-3 επεξηγησεις. Επισης, ακομη και προγραμματιστες να θελετε να γινετε και παλι δε θα μαθετε σχεδον τιποτα. Τα παντα τα μαθαινεις εντελως επιφανειακα, με εξαιρεση την C και C++ στην οποια φτανεις αρκετα βαθια.

Απο κει και περα, οκ, πηρα γνωσεις fortran,java,html,xml,javascript κλπ αλλα τα απολυτως βασικα, οποτε πλεον δε θυμαμαι σχεδον τιποτα. Βασεις δεδομενων μια απο τα ιδια, εισαγωγη σε συστηματα βασεων, θεωρια πανω στη θεωρια και ξανα θεωρια και απο πραξη σε sql και ολοκληρωμενα συστηματα διαχειρισης βασεων τιποτα. Γενικως απο ΠΡΑΞΗ και ΕΞΑΣΚΗΣΗ πολυ λιγα πραγματα. Μονο στη Τεχνολογια Λογισμικου υπηρξε καποιο ενδιαφερον, μας ανατεθηκε σαν project η δημιουργια ενος προγραμματος-συστηματος διαχειρισης προσωπικου μιας επιχειρησης, οπου εκτος απο την θεωρια φυσικα, επρεπε ΜΟΝΟΙ μας να καθησουμε να βρουμε τα εργαλεια που απαιτουνται (πηγαμε σε visual C#). Μπορει να καναμε καποιες "τσατσιες" ωστε στην παρουσιαση του προγραμματος να πανε ολα καλα, αλλα σαν αποτελεσμα τουλαχιστον οπτικα, ηταν ωραιο και σου εδινε ετσι μια αισθηση "εφτιαξα το δικο μου προγραμμα" ξερω γω :P

Αντιθετα, απο τα 40+ μαθηματα του οδηγου σπουδων, τα μισα και πλεον ηταν μαθηματικα, προχωρημενα μαλιστα ενω οσα επιλογης φαινονταν ενδιαφεροντα(τεχνητη νοημοσυνη, ασυρματα δικτυα, κρυπτογραφηση κλπ) εν τελει κι εκεινα αγγιζαν και δεν ακουμπουσαν. Θεωρια, θεωρια, θεωρια.

Εν τελει, εχοντας τελειωσει και ψαχνοντας για δουλεια, νομιζω δε μπορω να δουλεψω πουθενα. Σαν προγραμματιστης μου ζητανε να εχω αριστες γνωσεις και εμπειρια ετων σε sql,joomla,javascript,xhtml και ενα σωρο web 2.0 τεχνολογιες που ουτε σαν αναφορα δεν τις ειδα στη σχολη και πρεπει να στρωσω κωλο να τις μαθω μονος μου(ασε που ειναι απειρες σε αριθμο, ενα σωρο γλωσσες, πλατφορμες, περιβαλλοντα, βασεις και καθε εταιρια εχει διαφορετικο). Σαν τεχνικος οκ μπορω αλλα οχι λογω της σχολης αλλα απο τα οσα εχω μαθει μονος μου. Σαν καθηγητης σε Λυκειο? Ας γελασω.... Θα μπορουσα ανετα βεβαια αλλα μπλεκεις με ΑΣΕΠ, χρειαζεσαι ΑΣΠΑΙΤΕ για παιδωγικη καταρτιση και τρεχα γυρευε. θα δωσω βεβαια αλλα δεν τρεφω ελπιδες.

Τα ειπα λιγο ασυναρτητα, αλλα ετσι μου βγηκαν. Τωρα που ειμαι στην αγορα εργασιας, εχω φαει τεραστια απογοητευση με την σχολη, μια τρυπα στο νερο, καλυτερα να πηγαινα δασκαλος τοτε που προλαβαινα κιολας, ολοι οι φιλοι/φιλες που ημασταν μαζι εχουν διοριστει.

Δημοσ.

Εγώ σαν απόφοιτος της Πληροφορικής ΑΠΘ, θα σου πω πως όπου και να πας, απαιτείται πολλή προσπάθεια και από μέρους σου. Η σχολή θα σου δώσει μόνο τις βάσεις ώστε να μπορείς να μάθεις νέα πράγματα. Πάντως συγκεκριμένα για το τμήμα μου, οφείλω να σου πω ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, κυρίως σε αίθουσες και πολλή ανοργανωσιά. Τώρα προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό και γίνονται κάποιες κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση, όπως καθιέρωση προόδων για όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα στη μέση του εξαμήνου. Το πρόβλημα με τις αίθουσες πάντως είναι πολύ ενοχλητικό.

Για το ΠΑΜΑΚ δεν έχω και την καλύτερη άποψη για το επίπεδο των αποφοίτων, αλλά μπορεί να έτυχε να γνώρισα εγώ λάθος άτομα. Εννοείται ότι αν ασχοληθείς και έχεις όρεξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα και νομίζω ότι είναι και πιο εύκολη σαν σχολή. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα να φύγεις από Θεσσαλονίκη, κοίτα οπωσδήποτε και Επιστήμη Υπολογιστών στο Ηράκλειο και το πολυτεχνείο στην Πάτρα. Πάρε και μια έρευνα που έχει γίνει για τα τμήματα Πληροφορικής και ΗΜΜΥ στην Ελλάδα με βάση τα papers και τα citations.

http://inf-server.inf.uth.gr/~dkatsar/papers/PCI08kmm.pdf

Δημοσ.

εγώ βασικά μένω αθήνα, αθήνα αν θέλω μπορώ να περάσω και μετά θεσσαλονίκη επειδή και εκεί εχουμε σπίτι και θα είναι εύκολο... οπότε ότι έχετε και απο αθήνα να προτείνεται πείτε... απλά έτυχε να αναφέρω αυτές επειδή αυτές σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό...... προγραμματίστρια θα μου άρεσε πολύ να βγώ αλλά δεν ξέρω απο ποιά σχολή και διάβασα και αυτά που λέγανε πριν για το πανεπιστήμιο πληροφορικής θεσσαλονίκης και το πανεπιστήμιο εφαρμοσμένης παλι στην θεσσαλονίκη και μου φάνηκε ενδιαφέρον.... δεν θέλω πχ να βγώ απο μετσόβιο μηχανικός... δεν μαρέσει... θα λεγα πως σαν ιδέα πάντα θα μου άρεσε πολυ να γίνω προγραμματήστρια.....

βασικά θα ήθελα να δουλέψω σε κάποια εταιρία σε γραφείο σοβαρα και με αυτά που ακούω για τα πανεπηστήμμια της πληροφορικής πιστεύω οτι θα ήταν ίσως καλύτερα να παω διοίκηση επιχειρήσεων.... εγω τρελαίνομαι για γραφείο χαρτια δουλειές μέσα σε εταιρία....... και δεν βλέπω να μπορεί να γίνει αυτό με την πληροφορική...... :confused:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...