Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ετοιμάζομαι και εγώ να μπω στο πανεπιστίμιο. Ξέρω ότι θέλω να σπουδάσω

πληροφορική αλλά μου έχουν πεί ότι η σχολή εφαρμοσμένης πληροφορικής είναι καλύτερη απ'ότι η σχολή πληροφορικής.

Με μια έρευνα που έκανα στις σελίδες τους δεν κατάλαβα και πολλά. Αλλα μου άρεσε η σχολή πληροφορικής, γιατι όμως όλοι μου λένε να πάω στην εφαρμοσμένη πληροφορική?

Ποιες οι διαφορές? Απ'οτι είδα στι σελίδα της σχολής εφαρμοσμένης πληροφορικής ασχολούνται πιο πολύ με τα οικονομικά,κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αλλα μου άρεσε η σχολή πληροφορικής, γιατι όμως όλοι μου λένε να πάω στην εφαρμοσμένη πληροφορική?

Όταν λες όλοι τι εννοείς; άτομα που είναι σε κάποια από τις 2 σχολές ή διάφοροι που τα ξέρουν όλα; Για να διαλέξεις σωστά θα πρέπει να βρεις 1-2 απόφοιτους της κάθε σχολής ή έστω φοιτητές που είναι εκεί για κάποια χρόνια και να συζητήσεις μαζί τους.

Δημοσ.

Είμαι απόφοιτος της εφαρμοσμένης.

Αναφέρεσαι στο Πα.Μακ;

Αν ναι, τότε να έχεις υπόψη σου πως είναι καταρχήν οικονομικό πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα σπουδών σου θα έχει πολλά μαθήματα οικονομικών.

Αυτό σου επιτρέπει επίσης ένταξη κ στο Οικονομικό Επιμελητήριο τη Ελλάδας.

Δηλαδή θα έχεις πάντα δικάιωμα να ανοίξεις μέχρι κ ένα Λογιστικό Γραφείο πχ..

Ξέρω απόφοιτους του τμήματος που στη πορεία τους προέκυψαν περιπτώσεις που εκμεταλλέυτηκαν ΚΑΙ αυτή τη πλευρά των σπουδών τους, αφού είδαν πως εν τέλει δεν τους εξέφραζε κ τόσο η πληροφορική ως επάγγελμα.

Θέλω να σου πω, πως σου αφήνει κ ένα παραθυράκι αυτή η σχολή.

Αν είσαι πλήρως αποφασισμένος πως η πληροφορική είναι αυτό που σου ταιριάζει κ δεν σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο, κ ούτε πρόκειται ποτέ να σε ενδιαφέρει διάλεξε την "καθαρή" πληροφορική.

Δημοσ.

Η πληροφορική του αριστοτελείου πανεπιστημίου θεσσαλονίκης σου δίνει τις βάσεις της επιστήμης που καλείται πληροφορική,με τη δυνατότητα απο 6ο εξάμηνο και μετά να ειδικευτείς μερικώς σ'ένα απο του κλάδους της επιστήμης αυτής(Πληροφοριακά Συστήματα/Δίκτυα-Επικοινωνίες-Αρχιτεκτονική Συστημάτων/Ψηφιακά Μέσα/Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση).Η εφαρμοσμένη πληροφόρικη ασχολείται με προγραμματισμό και οικονομικά.Σου μαθαίνει βασικα τη χρήση της πληροφορικής σε θέματας διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων,δημιουργίας εφαρμογών(διαδικτιακών,λογιστικών κτλ)και θέματα σύγχρονης οικονομίας(στατιστικές,οικονομικες αναλύσεις κτλ).Το καλό της πρώτης είναι οτι σου δίνει ένα γενικό πτυχιο,και μετά μπορείς να εξιδικευτείς οπου θές,ακόμα και στην εφαρμοσμένη πληροφορική.Το καλό του 2ου είναι οτι αποτελεί ενα οικονομικό τμήμα αλλα παρέχει και εξιδιεκυμένες γνώσεις πληροφορικής,συνδιάζωντας τα δύο απαραίτητα γνωστικά αντικείμενα της σύγχρονης αγοράς εργασίας;)

Δημοσ.

λοιπον ειμαι 4ο ετος εφαρμοσμενης πληροφορικης. Η σχολη εχει σχεδον μισα μισα τα μαθηματα πληροφορικης-οικονομικων. Ασχολειται στην αρχη πιο πολυ με προγραμματισμο καθως εχουμε διδαχτει pascal, c, c++, visual basic, java και πακετα οπως matlab, maple spss Κλπ. Αν θελεις κανεις και fortran(δεν ειναι υποχρεωτικο).

Απο την αλλη τα οικονομικα δεν ειναι και πολυ δυσκολα. Υπαρχουν παντα τα μαθηματα επιλογης οπου αν σου αρεσει η καθαρη πληροφορικη μπορεις αντι να επιλεξεις οικονομικης φυσεως να επιλεγεις μαθηματα του τυπου: παραλληλη επεξεργασια, κατανεμημενα συστηματα, δικτυα, linux, 3d animation, τεχνιτη νοημοσυνη κλπ κλπ που εχουν να κανουν με πληροφορικη. Αυτο ειναι στο χερι σου.

Αλλοι τα βρισκουν σκουρα με την πληροφορικη και προτιμουν τα οικονομικα επιλεγοντας τα. Το καλο ειναι οτι σου δινετε περιθωριο να επιλεγεις τα μαθηματα που θελεις αναλογα με την κλιση σου. Οι περισσοτεροι απ οτι βλεπω προτιμουν τα οικονομικα γιατι ειναι σαφως πιο ευκολα. Τα πιο ενδιαφεροντα ομως ειναι τα της πληροφορικης και αυτοι που τα επιλεγουν μαθαινουν πραγματικα κατι.

Οσο για το αριστοτελειο εχω ακουσει οτι εχει αρκετα μαθηματα του στυλ μαθηματικα-φυσικη που αυτα στο Πα.Μακ δεν θα τα δεις(εκτος απο κατι αρκετα ευκολα μαθηματικα που λογικο ειναι να υπαρχουν εξαλλου η πληροφορικη στηριζεται στα μαθηματικα.

ps: Η αληθεια ειναι οτι to site δεν λεει και πολλα. Εδω μπορεις να δεις ολα τα μαθηματα, επιλογης και μη. http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Mathimata&file=index&tmima=6&categorymenu=2

Τελος, οσον αφορα το κεντρο πληροφορικης μας πιστευω ειναι πολυ καλο και συγχρονο. Μπορεις οποτε θελεις να πας να ριξεις μια ματια. Μια βολτα σε καθε πανεπιστημιο θα βοηθουσε για να επιλεξεις αυτο που θελεις γιατι το περιβαλλον ειναι και αυτο σημαντικος παραγοντας.

Δημοσ.
Ασχολειται στην αρχη πιο πολυ με προγραμματισμο καθως εχουμε διδαχτει pascal, c, c++, visual basic, java και πακετα οπως matlab, maple spss Κλπ. Αν θελεις κανεις και fortran(δεν ειναι υποχρεωτικο).

Cobol, δεν έχει? :lol::lol:

Τεσπα, επειδή μαθήτρια μου, είχε αυτό το δίλημμα, της είπα να δηλώσει πρώτα, τμήματα καθαρά πληροφορικής (δεν έπιανε ηλεκτρολόγους), και μετά αν δει ότι της αρέσει κάτι άλλο, ας κάνει ένα μαστεράκι. Γιατί ούτε, οικονομικά μαθαίνεις, από αυτές τις σχολές (σε σχέση με ένα μάστερ), ενώ έχεις λιγότερες (θεωρητικές, είναι η αλήθεια), γνώσεις πληροφορικής.

Δημοσ.

Μιας και απο τα ποστ σου έχω καταλάβει οτι διαθέτεις καλή επαγγελματική κατάσταση,μπορείς να μου πείς απο ποιό τμήμα αποφοίτησες γιατι με ενδιαφέρει αυτή τη περίοδο να βρώ ένα καλό τμήμα με προοπτικές?{σκέφτομαι κατακτήριες}

Δημοσ.
Μιας και απο τα ποστ σου έχω καταλάβει οτι διαθέτεις καλή επαγγελματική κατάσταση,μπορείς να μου πείς απο ποιό τμήμα αποφοίτησες γιατι με ενδιαφέρει αυτή τη περίοδο να βρώ ένα καλό τμήμα με προοπτικές?{σκέφτομαι κατακτήριες}

Εξαρτάται, τι εννοείς καλή. Πάντως, στην πρώτη μου δουλειά, είχα ένα απόφοιτο ιέκ για προϊστάμενο. Γενικά, τα μαθήματα της σχολής, είναι άχρηστα για την μετέπειτα πορεία σου. Απλά, σου μαθαίνουν πως να σκέφτεσαι.

Πάντως, αν θες ακαδημαϊκή καριέρα, χτύπα την πληροφορική της πάτρας.

Δημοσ.
Πληροφορική πάτρας εννοείς τους μηχανικούς η/υ και πληροφορικής?Είναι όντως τόσο καλή όσο ακούγεται,εσύ αυτή τελίωσες?

Τους μηχανικούς.Για επαγγελματική αποκατάσταση, όχι. Η τουλάχιστον, δε διαφέρει από τις άλλες. Πάντως, σε ερευνητικά τα θέματα τα σπάει. Εναλλακτικά, σκέψου το καποδιστριακό, τη θεωρητική του κατεύθυνση (αν και πάει προς τα μαθηματικά).

Πάντως, όπου και να πας, για να βρεις δουλειά οι πιθανότητες είναι ίδιες.

Δημοσ.

Αληθεια τι ποσοστο ατομων απο τις σχολες πληροφορικης της ελλαδας γινονται ενεργοι προγραμματιστες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...