Προς το περιεχόμενο

Partition MacBook

JohnL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα ένα καινούριο Macbook Air και θέλω να του εγκαταστήσω Windows 7... Θέλω όμως να έχω 2 NTFS partitions, για να έχω ξεχωριστά τα Windows και τα αρχεία μου... Πώς μπορώ να το κάνω αυτό με τον ασφαλέστερο τρόπο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα ένα καινούριο Macbook Air και θέλω να του εγκαταστήσω Windows 7... Θέλω όμως να έχω 2 NTFS partitions, για να έχω ξεχωριστά τα Windows και τα αρχεία μου... Πώς μπορώ να το κάνω αυτό με τον ασφαλέστερο τρόπο?

Τα windows μπορεις να τα "φορεσεις" και με τα parallels (ο καλυτερος τροπος), και μπορεις να κανεις ενα partition, το οποιο θα φορμαρεις σε FAT32, για να φυλας τα αρχεια σου. Τα mac δεν γραφουν αλλα μονον διαβαζουν NTFS.

Το partitioning και φορμαρισμα γινεται μεσα απο το Applications >> Utilities >> Disc Utility.

Να ξερεις πως το partitioning στα mac μπορει να γινει "on the fly". Δηλαδη ανοιγεις το μηχανακι σου και κανεις ενα partition και συνεχιζεις να δουλευεις χωρις να εχεις χασει αρχεια η να κανεις επανεγκαταστασεις κλπ. Αρκει να υπαρχει χωρος.

Αν και εγω βλεπω αχρηστο το ξεχωριστο partition "για αρχεια".

Εαν βαλεις win με parallels τοτε το win τμημα θα λειτουργει με flexible τροπο.

Αυτο που ζητας εσυ ειναι σαν να θελεις να ξυσεις το αριστερο αυτι σου με το δεξι χερι πισω απο το ... κεφαλι !!!

Ξεκίνα το Boot Camp Assistant. Αυτό θα σου ζητήσει πόσο χώρο θέλεις να διαθέσεις για το windows partition. Δήλωσε του το συνολικό χώρο που θέλεις και για τα 2 NTFS partitions.

Αφού το κάνει θα σου ζητήσει να βάλεις το CD εγκατάστασης των Windows και θα κάνει επανεκκίνηση για να τα εγκαταστήσει.

Μέσα από την εγκατάσταση των Windows, όταν σου ζητήσουν σε ποιό partition θέλεις να τα εγκαταστήσεις, επέλεξε το μεγάλο NTFS partition, διέγραψε το και στη θέση του φτιάξε τα 2 που θέλεις.

Το κακό είναι ότι αν έχεις ήδη partitions στο δίσκο του Μάκη, τότε το BootCamp αρνήτε να εγκατασταθεί! Έτσι την πάτησα, γιατί έχω ένα partition για το λειτουργικό, κι άλλο ένα με το img του DVD εγκατάστασης και δεν με άφηνε να το βάλω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Το κακό είναι ο περιορισμός του FAT σε αρχεία μεγαλύτερα των 4gb τα οποία αρνείται να μεταφέρει/αντιγράψει.

Καλύτερα -για μένα- να μείνει σε HFS+ και NTFS με ένα μικρό προγραμματάκι σε Mac για να διαβάζει το Partition των Windows...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...