Προς το περιεχόμενο

Πολλοι σκληροι μαζευτηκανε

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

λοιπον σημερα πηρα εναν σκληρο " WD6400AAKS " και τωρα οπως βλεπω εχουν μαζευτει 3 σκληροι.

Πλεον υπαρχoυν :

• Seagate 160GB Sata II
  • WD6400AAKS
  • WD 80GB IDE

Το ερωτημα μου τωρα ειναι το εξης.

Να βαλω μονο τον WD6400AAKS και να τον χωρισω σε 2-3 partitions και να ειναι ψιλογεματος ή να βαλω και το δευτερο ΗDD ( Seagate τον 160αρι ) για αποθηκευτικο χωρο ωστε ο ΑΑΚS να ειναι αδειος. Αν ειναι αδειος δεν τρεχει λιγο καλυτερα ??

Ο IDE σιγουρα θα μεινει λογικα απ'εξω.

Ποιος συνδυασμος ειναι καλυτερος για το συστημα ?? Ενας σκληρος ψιλογεματος , χωρισμενος σε partitions ή δυο σκληροι σε ενα pc ??

Εγω λεω να κρατησω μονο τον ΑΑΚS γιατι το ιδιο θα ειναι αλλα περιμενω και τις δικες σας αποψεις.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

απο οτι βλεπω απο ρευματα καλα πας....βαλε τους 2 και ασε τον μεγαλο free χωρις partition.....ομως αν το κανεις ετσι δεν τις θερμοκρασιες τους (αν δεν τους βαραει ανημηστηρας) και αν βαρανε 50ρες κρατα τον 1 με partition....

Δημοσ.
απο οτι βλεπω απο ρευματα καλα πας....βαλε τους 2 και ασε τον μεγαλο free χωρις partition.....ομως αν το κανεις ετσι δεν τις θερμοκρασιες τους (αν δεν τους βαραει ανημηστηρας) και αν βαρανε 50ρες κρατα τον 1 με partition....

Θα ειναι πιο γρηγορο το pc με το συνδιασμο αυτο λες ??

Με τις θερμοκρασιες δεν νομιζω να εχω προβλημα. Και πριν τον AAKS παλιοτερα 2 σκληρους ειχα.

πουλάς τον Seagate και τον WD IDE και αγοράζεις έναν 2ο 640gb... :P

Σωστο κι αυτο :-)

Χμμ..

Μη μου βαζεις ιδεες και για Raid τωρα. :devil::devil:

Δεν εχω και μητρικη για Raid αλλωστε :P

Δημοσ.

ε δεν νομιζω να εχεις εσθητη διαφορα και πολυ...+1 στην ιδεα του thresh κ μια ακομα ιδεα: καθαρισε τον 160 ριξε και ενα format και ασε μεσα μονο windows/linux τι χρησιμοποιεις τελος παντων και τα προγραμματα σου και χρησιμοποιησε τον AAKS για storage και games...δλδ στον 160 τα απολυτος απαρετητα...

Δημοσ.

Oχι και να βαλω το λειτουργικο στον 160αρη.

Στον AAKS θα παει το λειτουργικο σιγουρα επειδη ειναι λιγο πιο γρηγορος.

Το θεμα μου ειναι πως ενας φιλος μου που ειχε ενα σκληρο γεματο το pc πηγαινε λιγο αργα και μολις μετεφερε ολα τα αρχεια απο τον εσωτερικο σκληρο σε ενα εξωτερικο τοτε το pc αλαφρυνε λιγο και πηγαινε πιο γρηγορα μου ειπε.

Ισχυει στα αληθεια κατι τετοιο ?? Εγω πιστευω πως κατα ενα μικρο ποσοστο ναι.

Εσεις τι λετε ?

Δημοσ.

alexis ναι εχει μια λογικη γιατι η κεφαλη δεν θα ψαξει τοσα αρχεια οσα πριν για να βρει αυτο που θελει...επισης το ιδιο κανει και μια ανασυγκροτιση γιατι τα βαζει σε μια σειρα...

Δημοσ.
H p5k κάνει RAID...

Δεν κανει νομιζω. Εγω εχω την P5K/EPU.

Καποτε το ειχα ψαξει και νομιζω ειχα βρει πως δεν κανει.

Θα κοιταξω και στο manual αλλα δε νομιζω

alexis ναι εχει μια λογικη γιατι η κεφαλη δεν θα ψαξει τοσα αρχεια οσα πριν για να βρει αυτο που θελει...επισης το ιδιο κανει και μια ανασυγκροτιση γιατι τα βαζει σε μια σειρα...

Γι'αυτο λεω κι εγω. Μπας και βαλω τον 160αρη για αποθηκευση.

Αλλα μαλλον θα κρατησω μονο τον ΑΑΚS χωρισμενο σε partition για λειτουργικο και αποθηκευση

Δημοσ.

Aποφασισα τι θα κανω.

Θα κρατησω τον ΑΑΚS μοναχο του σε 2 partitions (ενα για αποθηκευση και ενα για λειτουργικο )

Αν μου γεμισει βαζω και τον 160αρη για επιπλεον χωρο.

Για καμποσο καιρο ολο αυτο βεβαια γιατι αργοτερα ( μετα απο πολυ καιρο ) θα παρω εναν SSD για το λειτουργικο και ο ΑΑKS θα μεινει για αποθηκευτικο χωρο μονο.:devil:

Btw, βλεπω εδω πολλους να προτεινουν σε μελοντικους Η/Υ αγοραστες να προτεινουν μεσα στη συνθεση και SSD. Δεν μπορω να βλεπω αλλο να προτεινουν κατι φθηνους SSD (πχ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1271393&page=2&category=1000000373&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEE2D54AD9490151DFEF0046CA054D462D38216C60D11164CF4507728930DB1FFE3A028C4A00EE943D1DF6424D23E6CA48E33EFC8EF217D75ACBAEBC3758F4DB880E606DDE8CBAF310F75F0620F5ED36C1DEBB9C7E6FBE8C31AE2329F7A8AE91E6E3FEFC65AC72AE1DE1B43E517C822766D725807B8CE538EE )

με read 90mb/s και write 70 mb/s :-(

Αν ειναι να ξοδεψει καποιος λεφτα για ssd καλυτερα να περιμενει λιγο να πεσουν οι τιμες ή να παρει καποιον με μεγαλυτερα read / write.

Εκτος κι αν κανω λαθος και ειναι τοσο καλος ο παραπανω ssd που παραθετω

Δημοσ.

πολλοί δίσκοι δεν είναι 3....

έχουμε και λέμε

lacie 320 external 3.5" porsche design

lacie 160 external 2.5"

120 gb western ide

300 gb western ide/external

250 gb seagate sata2

80 gb western sata

αλλά λόγω του φρέσκου 1terra western μόλις τακτοποιηθώ θα δείτε κάποιους στις αγγελίες...

θα κρατήσω 250 σατα2 συστημα και αποθήκη το τερρα...

κι ένα φλασάκι 16αρι ή 32 και τέλος....

σωστός alexi για τους ssd...υπομονή θέλει ακόμα....

Δημοσ.

alexis333 μπωρείς να πάρεις μία εξοτερική θήκη για τον IDE σου και να συνδέετε με USB,E-sata,Ethernet κτλ... ή των πουλάς. όσο για τους άλλους 2 στη θέση σου θα έβαζα τον 160άρι για το λειτουργικό και τον 400άρι για data, έτσι το έχω κι εγώ, πίστεψέμε, ο 160άρις φτάνει και περισεύει για ένα λειτουργικό και χορίς να μπλεχτείς με partitions κτλ ;)

Δημοσ.

@blacksuede Μηπως ειναι πιο γρηγορος ο 1Tb ( ελαχιστα) ?

Για να βαλεις το λειτουργικο εκει λεω.

Για τους SSD πιστευω πως αφου πιανουν ταχυτητες εως και ''Ανάγνωσης=270mb/s και Εγγραφης = 200 Mb/s '' γιατι να δωσοει καποιος τοσα λεφτα για '' 90mb/s και 70mb/s'' αντιστοιχα ?

Τουλαχιστον ας παρει καποιον με γρηγορες ταχυτητες αναγνωσης.

alexis333 μπωρείς να πάρεις μία εξοτερική θήκη για τον IDE σου και να συνδέετε με USB,E-sata,Ethernet κτλ... ή των πουλάς. όσο για τους άλλους 2 στη θέση σου θα έβαζα τον 160άρι για το λειτουργικό και τον 400άρι για data, έτσι το έχω κι εγώ, πίστεψέμε, ο 160άρις φτάνει και περισεύει για ένα λειτουργικό και χορίς να μπλεχτείς με partitions κτλ ;)

Σε ευχαριστω για τις προτασεις σου.:-)

Θα το σκεφτω

• Super Moderators
Δημοσ.

στους SSD την μεγάλη διαφορά για το λειτουργικό την κάνει το χαμηλό access time όχι τόσο οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής...

Δημοσ.
στους SSD την μεγάλη διαφορά για το λειτουργικό την κάνει το χαμηλό access time όχι τόσο οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής...

Οκ. Καταλαβα .

Δηλαδη δεν ειναι κατι που πρεπει να πολυκοιταμε πριν παρουμε εναν SSD οι ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης τελικα ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...