Προς το περιεχόμενο

Πως να αναγνωρίσει το Bios τον Wd Sata-2

chrism4111

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια μητρική την DFI-SIS 661FX. Μόλις αγόρασα τον υπολογιστή μου είχε σκληρό με δίαυλο IDE στα 80Gb..

Πρόσφατα όμως αγόρασα έναν σκληρό δίσκο ο οποίος είναι διαύλου Sata-2.

Το OS που χρησιμοποιώ είναι Windows Xp sp3.

Το πρόβλημα είναι ότι ο σκληρός IDE τα ψιλό έπαιξε και μου κάνει κόλπα (εεε τόσα χρόνια είναι και αυτός ) Και λέω να εγκαταστήσω τα Windows στον WD που ειναι είδη διαμορφωμένος σε συστημα αρχειων NTFS.

Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να τον βρω απο το BIOS ετσι ωστε οταν βάζω το CD των Windows να μου αναγνωρίσει το δίσκο και ετσι να μπορέσω και να των διαχωρίσω αλλά και να εγκαταστήσω πάνω σε κάποιο διαμέρισμά του τo λειτουργικό.

Καθώς επίσης και πιο σημαντικό απ'ολα να κάνω εκκίνηση του συστήματος από αυτόν.

Δημοσ.

Κανένας ρε παιδια... Δεν γνωρίζει τι πρεπει να κάνω?

Καποιος μου είπε να πατησω F6 οταν κανω εκκινηση το CD των WindowsXp

και να βαλω την δισκετα που μου παρειχε η μητρική. Ολα καλα ολα ωραια αλλα ενα στοιχειο δεν μπορει να εγγκατασταθει το IDEproperty.dll οπου χωρις αυτο (μωρε ολοκληρωνεται η εγγατασταση) αλλα μετα οταν παει να μπει στο λειτουργικο κανει φορτωσει για 1 με 2 δευτερολεπτα και κανει επανεκκινηση ξερει κανεις τίποτα???

Ευχαριστω για οποια βοηθεια....

Δημοσ.
Κανένας ρε παιδια... Δεν γνωρίζει τι πρεπει να κάνω?

Καποιος μου είπε να πατησω F6 οταν κανω εκκινηση το CD των WindowsXp

και να βαλω την δισκετα που μου παρειχε η μητρική. Ολα καλα ολα ωραια αλλα ενα στοιχειο δεν μπορει να εγγκατασταθει το IDEproperty.dll οπου χωρις αυτο (μωρε ολοκληρωνεται η εγγατασταση) αλλα μετα οταν παει να μπει στο λειτουργικο κανει φορτωσει για 1 με 2 δευτερολεπτα και κανει επανεκκινηση ξερει κανεις τίποτα???

Ευχαριστω για οποια βοηθεια....

Τελικα εγγατεστησα τα WindowsXpHomeEdition Στον Sata αλλα το θεμα παει αλλου στον αλλον σκληρο εχω Windows Xp Home Edition παλι.

Τωρα το προβλημα ειναι οτι οταν απενεργοποιω τον IDE σκληρο δισκο δεν bootarei απο πουθενα. Το ΒΙΟς δεν βρισκει τον Sata και η μονη ελπιδα να μπουταρει ειναι απο τους Boot loader διαφορων λειτουργικων . Τωρα αν εγγαταστησω Ubuntu ston IDE λετε να εχω προβλημα εκκνησης στον SATA . Δηλ θα μου βρισκει το λειτουργικο ο Βοοτ loader των LInux???οπως γινετε τωρα με τα Windows.?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...