smilefreeware Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Γι΄αυτό είπα ότι με προβλημάτισες. Επειδή έχω μια κάποια ηλικία και έχω ψήσει αρκετές φορές στη ζωή μου με διάφορους τρόπους. * Το καλύτερο που έχω φάει είναι φωτιά με ξερά ξύλα από ευκάλυπτο και αφού γίνουν κάρβουνα πετάς τις χοιρινές και γλύφεις και τα δάκτυλά σου. * Τις χοιρινές πάντως τις γυρίζω πολλές φορές χωρίς πρόβλημα να χάσω τα ζουμιά τους. (Εκτός αν το κρέας δεν είναι καλό) * Και ένα τελευταίο. Αν καίνε πολύ τα κάρβουνα και παίρνει συνέχεια φωτιά από τα λίπη ρίχνουμε λίγη στάχτη.
Toufas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 το καλο χοιρινο με το μετριο/κακο χοιρινο δεν εχουν τοση μεγαλη διαφορα οσο εχει το καλο μοσχαρι με το μετριο/κακο μοσχαρι.
georgemarios Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 just for the record, η ταβερνα που αναφερθηκε πιο πανω στο μαραθωνα, ειναι το Argentina και βρισκεται στο καλεντζι Μην κλικαρετε αν πεινατε
Toufas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ειναι οτι νανε κοπη στην φωτο ομως. μονο μπριζολα δεν ειναι παντως....
insomniaK Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Σταυλίσια στην ταβέρνα ο "Διόνυσος" στο Μεσαίο Καρλόβασι, πάνω στην πλατεία. Όποιοι πάτε για διακοπές στη Σάμο, έχετε τουλάχιστον ένα γεύμα εκεί.
rotten crusader Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Σταυλίσια στην ταβέρνα ο "Διόνυσος" στο Μεσαίο Καρλόβασι, πάνω στην πλατεία. Όποιοι πάτε για διακοπές στη Σάμο, έχετε τουλάχιστον ένα γεύμα εκεί. +1 (και το γωνιακό απέναντι απο το διόνυσο...καλο είναι
De@th L0rd Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 just for the record, η ταβερνα που αναφερθηκε πιο πανω στο μαραθωνα, ειναι το Argentina και βρισκεται στο καλεντζιΜην κλικαρετε αν πεινατε Αυτό μου θυμίζει βόδι και είναι γομαρίσια και όχι μοσχαρίσια :p. Τη τσάκιζα ευχαρίστως με συνοδία κάποιου καλού (κόκκινου) κρασιού
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Σταυλίσια στην ταβέρνα ο "Διόνυσος" στο Μεσαίο Καρλόβασι, πάνω στην πλατεία. Όποιοι πάτε για διακοπές στη Σάμο, έχετε τουλάχιστον ένα γεύμα εκεί. Και ένας άλλος τύπος δίπλα στο 649 με 4 κατοστάρικα έφτιαχνε μερίδες για γαϊδάρους, φοβερό κρέας. Οι ουγκαντέζοι είναι από τους λίγους νησιώτες που δεν αποπειράθηκαν να με δηλητηριάσουν και το σαμιώτικο είναι πολύ φαρμακευτικό προϊόν.
SeKoS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Τίποτα σαν ένα καλό στέκι. Απο όσο ξέρω πρέπει να υπάρχει μια διαδηκασία συτέματος του κρέατος. Μία με δύο βδομάδες στην ψύξη (και όχι κατάψυξη) δηλαδή κάτω απο 4 °C με κάποιο τρόπο πρέπει να κρατάς την υγρασία υψηλά (50-75%) . Δες αυτό: http://www.extension.umn.edu/distribution/nutrition/DJ5968.html και δες εδω http://www.howtogrillsteak.com/ For most consumers, aging beef 7 to 10 days will result in acceptable tenderness, desirable flavor and modest weight loss of the carcass. Carcasses with little or no fat cover should not be aged beyond 3 to 5 days. Πρόσεχε γιατι χαλάνε εύκολα.
smilefreeware Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Αυτές τις μπριζόλες το Argentina νομίζω τις έφερνε από Αργεντινή.
georgemarios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 χωρις να ειμαι σιγουρος 100%, τις φερνει απο ολλανδια, αλλα ειναι αργεντικου τυπου (ρατσας??). Οι τυποι που το εχουν ηταν ελληνες της διασπορας στην αργεντινη, εκαναν φραγκα και εγκατασταθηκαν πλεον εδω εδω και αρκετα χρονια...... Το μαγαζι παντως φαινεται σαν μια μεγαλη χασαποταβερνα...
tsipouro Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Ρε παιδιά.. έλεος.. ΔΕΝ είναι αίμα ο κόκκινος ζωμός του medium κρέατος.. Αν τρώτε έξω ξεροψημένες μοσχαρίσιες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ψιλομπαγιάτικες. Βοηθάτε τον σεφ να ξεφορτωθεί τα παλιότερα κομμάτια. Αν ζητήσεις medium, εκεί κάνει μπαμ. Αν έχει τα ζουμιά του το κρέας, είναι φρέσκο Κ κάτι ακόμη. Η ρίγανη στο κρέας, πριν αυτό ψηθεί, το πικρίζει. Προτιμήστε θυμάρι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.