Dakonblackblade Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Παίδες έχω ένα παροπλισμένο μπάρμπεκιου και κάτι καρβουνα. Και λέω να χτυπήσω καμμιά μοσχαρίσια . Πως να τη ζητήσω στον χασάπη? Πως μπορώ να του πω να μου τις κάνει ''αργεντίνικες''? Και τέλος πόση ώρα και ποια διαδικασία προετοιμασίας και ψησίματος να επιλέξω για μια ζουμερή αργεντίνικη μοσχαρίσια μπριζόλα? Περιμένω κανένα μερακλή να μας δώσει τα φώτα του. Να κάνω ένα ακόμη βήμα προς την άνδρωση
Blondeamon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Άλειμα με λάδι και ρίγανη πριν τις ψήσεις, άναψε τα κάρβουνα και μην τις βάλεις πολύ κοντα στην φωτιά. Κοίταζες τες συνεχώς και γύρνα τες να μη αρπάξουν, πρέπει να έχεις και καλό κρέας για να βγεί νόστιμη.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Παίδες έχω ένα παροπλισμένο μπάρμπεκιου και κάτι καρβουνα. Και λέω να χτυπήσω καμμιά μοσχαρίσια . Πως να τη ζητήσω στον χασάπη? Πως μπορώ να του πω να μου τις κάνει ''αργεντίνικες''? Και τέλος πόση ώρα και ποια διαδικασία προετοιμασίας και ψησίματος να επιλέξω για μια ζουμερή αργεντίνικη μοσχαρίσια μπριζόλα? Περιμένω κανένα μερακλή να μας δώσει τα φώτα του. Να κάνω ένα ακόμη βήμα προς την άνδρωση Έχε λίγο υγρό λεμόνι εκεί κοντά να σβήνεις τα κάρβουνα όταν αρπάζουν από τα λίπη και έχε τις ψηλά. Τις θέλεις ψητές και όχι καπνιστές, γι' αυτό αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να ανάψεις μια καλή φωτιά και μη βιαστείς να τις ψήσεις αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι κάηκε και το τελευταίο προσάναμμα και ότι τα κάρβουνα πήραν φωτιά σωστά. Έχε εκεί κοντά κανένα μέσον να κάνεις αέρα. Το ψήσιμο είναι αναλόγως την ένταση της φωτιάς, ίσως γι' αυτόν τον λόγο κατ' επέκτασην το μέγεθος του μπάρμπεκιου και το είδος του κάρβουνου (ναι παίζει κι αυτό). Θα προτιμούσα μπριζόλες χωρίς αίματα για πολλούς γνωστούς λόγους γι' αυτό εξασκήσου και σε άλλες τεχνικές ψησίματος πριν με καλέσεις στην τελετή ενηλικίωσης.
foufoutios Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Άλειμα με λάδι και ρίγανη πριν τις ψήσεις, άναψε τα κάρβουνα και μην τις βάλεις πολύ κοντα στην φωτιά. Κοίταζες τες συνεχώς και γύρνα τες να μη αρπάξουν, πρέπει να έχεις και καλό κρέας για να βγεί νόστιμη. παντως απο οτι εχω ακουσει και απο προσωπικη εμπειρια πλεον αν γυρνας συνεχεια το κρεας, στεγνωνει και γινεται νια νια
frenzy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Ειδικά το μοσχάρι το γυρνάς μία φορά μόνο. Το ανοιχτό ροζ είναι το χρώμα που πρέπει να έχει το μοσχαρίσιο κρέας για να είσαι μέσα στο φάσμα όλων των προτιμήσεων και να μην είναι σόλα. Όσο εθίζεσαι στο μοσχάρι τόσο θα του σκουραίνεις το χρώμα. Αναλόγως το μέγεθος μετά είναι ο χρόνος και το ύψος. Για φιλετάκια διαμέτρου 10-15 cm χαμηλά κανένα τρίλεπτο το πολύ συνολικά (δύο λεπτά από τη μία, ένα από την άλλη) για τίποτα γομάρια πιο ψηλά κανένα δεκάλεπτο. Τις πρώτες φορές για να μάθεις κόβε κοντά στο κόκαλο να βλέπεις το χρώμα, αργότερα δεν θα κόβεις γιατί στεγνώνουν. Λάδι δεν βάζω, αλάτι στο τέλος, ρίγανη στο τέλος γιατί πικρίζει αν μαγειρευτεί. Αναλόγως τη μαρινάδα (ή την απουσία αυτής) βάζω λίγο βούτυρο να λιώσει ακριβώς πριν το βγάλω, ειδικά σε φιλετάκια, αλλά αυτά είναι γούστα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 To κέρατό μου, τι πρίζες είναι αυτές τέτοια ώρα; Και κάνει και ζέστη για φωτιές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 άντε να μπει ο Toufas να μας αποτελειώσει με photos...
Toufas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 χαχα, εχω μερες να μαγειρεψω σπιτι και μου χει λειψει απιστευτα παντως το να ειναι κατι νιανια και overcooked δεν γινεται. θα εχει χασει ολα τα υγρα του και θα ειναι σαν σολα. medium για μενα, και παντα αναλογα τι μπριζολα ειναι.
insomniaK Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 1. Το μοσχάρι τρώγεται με το αιματάκι του. 2. Σε μεγάλη ποσότητα. 3. Είμαι νηστικός από εχθές το βράδυ.
smilefreeware Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ''αργεντίνικες'' Πριν χρόνια είχα πάει κάπου στον Μαραθώνα που είχε μπριζόλες Αργεντινής. Εκανα παραγγελία , πήγαινα για καφέ στη λίμνη και μετά από 1-2 ώρες δεν θυμάμια ακριβώς επέστρεφα για φαί. Είχε σύστημα που στην αρχή τις μπριζόλες τις έψηνε μισό μέτρο ψηλά, αργότερα τις κατέβαζε λίγο λίγο μέχρι να τις φέρει σε λογικό ύψος να πάρουν χρώμα. Η μπριζόλα ήταν πολύ μαλακή με ζουμί και την σέρβιρε σε ξύλο στρογγυλό με λούκι στην άκρη ώστε να μην τρέχουν τα ζουμιά κάτω. Το κρέας ήταν πολύ νόστιμο ώστε πήγαινες για να φας κρέας και άντε και κανένα χόρτο, όχι ψωμιά , τηγανητά διάφορα κλπ.
frenzy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Είχε σύστημα που στην αρχή τις μπριζόλες τις έψηνε μισό μέτρο ψηλά, αργότερα τις κατέβαζε λίγο λίγο μέχρι να τις φέρει σε λογικό ύψος να πάρουν χρώμα. Λογικά ανάποδα θα το έκανε γιατί αλλιώς θα στέγνωναν. Από χαμηλά-ψηλά δηλαδή.
aledjo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ''αργεντίνικες'' Πριν χρόνια είχα πάει κάπου στον Μαραθώνα που είχε μπριζόλες Αργεντινής. Εκανα παραγγελία , πήγαινα για καφέ στη λίμνη και μετά από 1-2 ώρες δεν θυμάμια ακριβώς επέστρεφα για φαί. Είχε σύστημα που στην αρχή τις μπριζόλες τις έψηνε μισό μέτρο ψηλά, αργότερα τις κατέβαζε λίγο λίγο μέχρι να τις φέρει σε λογικό ύψος να πάρουν χρώμα. Η μπριζόλα ήταν πολύ μαλακή με ζουμί και την σέρβιρε σε ξύλο στρογγυλό με λούκι στην άκρη ώστε να μην τρέχουν τα ζουμιά κάτω. Το κρέας ήταν πολύ νόστιμο ώστε πήγαινες για να φας κρέας και άντε και κανένα χόρτο, όχι ψωμιά , τηγανητά διάφορα κλπ. ξερω που λες... εχω παει και εχω φαει με παρεα. btw στο στενακι, στη κατηφορα, στο τελους το δρομου και δεξια, ειναι απομερο μερος καταλληλο για .....
smilefreeware Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 @aledjo Τώρα νομίζω έχει και άλλα μαγαζιά. Αυτό που λέω είχε έξω από το μαγαζί ένα σκεπασμένο χώρο ανοιχτό από τη μια πλευρά και στην άλλη είχε ψησταριά σε όλο τον τοίχο. Πάνω από τα κάρβουνα υπήρχαν κάτι σχάρες που ανεβοκατέβαιναν. @frenzy Με προβλημάτισες με αυτό που λες αν και νομίζω ότι ξεκίναγε από ψηλά.
frenzy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 @frenzy Με προβλημάτισες με αυτό που λες αν και νομίζω ότι ξεκίναγε από ψηλά. Λέω τι μου φαίνεται λογικό. Αν βάλεις το κρέας στο μισό μέτρο θα βράσει από μέσα προς τα έξω, θα τρέξουν όλα τα ζουμιά και μέχρι να το κατεβάσεις θα έχει στεγνώσει τελείως. Αν το βάλεις χαμηλά στην αρχή θα κάνει κρούστα, θα κρατήσει τους χυμούς μέσα και το ανεβάζει μετά για να μη του καεί απ' έξω μεν, να ψηθεί καλύτερα μέσα λόγω όγκου δε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.