DragonlordP Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Το φακέλωμα δε θα έρθει από το λειτουργικό, δεν είναι χαζοί αν αφήσουν να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα (που θα γίνει αν βγει τέτοια φήμη). Το φακέλωμα έρχεται μια χαρά από τις online εφαρμογές που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι, πχ gmail. Ένα δωρεάν λειτουργικό που θα τρέχει και στους φτηνότερους arm επεξεργαστές απλά θα φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο ίντερνετ (και περισσότερες ώρες, αφού θα μπορούν άτομα που δεν ενδιαφέρονταν να έχουν και νέτμπουκ αν κάνουν $100) και εκεί θα είναι το κέρδος της google με το chrome os.
elteo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 θα το δοκιμάσω με το καλό όταν βγει στο netbook μου. Γιατί στο desktop τα «παραθύρια» δεν βγαίνουν με τίποτα.
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 καλη φαση... 1.Τα προγραμματα που χρησιμοποιω για δουλεια(της sony,steinberg) θα δουλευουν..?Φυσικα οχι..Θα βγουν αξια αναντικαταστατα?μπααααα?Σε ποσο καιρο θα μεταγλωτισσουν αυτες οι εταιριες τα προγραμματα τους για το λειτουργικο αυτο..? 2.Cloud?Θελω να κανω ενα καινουργιο project και θα ειναι περιπου 10 gb και δεν θα ειναι στο pc μου??? 3?Κανα παιχνιδακι..? μπααα Βρηκαν και κακη εποχη να το ανακοινωσουν...
Radiatedsoul Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 tritonas00 οι υπολογιστές έχουν γίνει απαραίτητοι και σε άτομα που ΔΕΝ δουλεύουν πάνω σε αυτούς, έτσι δεν είναι; και όσο περνάνε τα χρόνια οι χρήστες που κάνουν κάποια εξειδικευμένη εργασεια με τον υπολογιστή τους αποτελούν μειοψηφία. μην γελειομαστε σήμερα πληοψηφια αποτελούν οι χρήστες που σερφαρουν, ανοίγουν facebook στέλνουν mail και όλα αυτά τα ψιλοπραγματα, έτσι δεν είναι βρε παιδιά; το πιθανότερο είναι να συνεχίσεις να δουλευεις πάνω στα windows , το chrome os δε νομίζω να έρχεται για επαγγελματική χρήση
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 tritonas00 οι υπολογιστές έχουν γίνει απαραίτητοι και σε άτομα που ΔΕΝ δουλεύουν πάνω σε αυτούς, έτσι δεν είναι; και όσο περνάνε τα χρόνια οι χρήστες που κάνουν κάποια εξειδικευμένη εργασεια με τον υπολογιστή τους αποτελούν μειοψηφία. μην γελειομαστε σήμερα πληοψηφια αποτελούν οι χρήστες που σερφαρουν, ανοίγουν facebook στέλνουν mail και όλα αυτά τα ψιλοπραγματα, έτσι δεν είναι βρε παιδιά; το πιθανότερο είναι να συνεχίσεις να δουλευεις πάνω στα windows , το chrome os δε νομίζω να έρχεται για επαγγελματική χρήση Aκριβως οπως τα ειπες φιλε..!Αλλα με αυτη τη λογικη και τα υπολοιπα λειτουργικα που κανουν και αυτα ανετα τις καθημερινες εργασιες εδω και χρονια...γιατι ακομα ειναι στο 1%..?
SpyrosR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 καλη φαση... 1.Τα προγραμματα που χρησιμοποιω για δουλεια(της sony,steinberg) θα δουλευουν..?Φυσικα οχι..Θα βγουν αξια αναντικαταστατα?μπααααα?Σε ποσο καιρο θα μεταγλωτισσουν αυτες οι εταιριες τα προγραμματα τους για το λειτουργικο αυτο..? 2.Cloud?Θελω να κανω ενα καινουργιο project και θα ειναι περιπου 10 gb και δεν θα ειναι στο pc μου??? 3?Κανα παιχνιδακι..? μπααα Βασικά η Google πιστεύεις δε τα έχει σκεφτεί αυτά; Δύο σκέψεις μπορώ να κάνω: 1ον - η διανομή της να μην απευθύνεται σε 'επαγγελματίες', αλλά να προορίζεται αποκλειστικά για office χρήση ή netbooks. Εκέι δε παίζεις με Nuendo... 2ον - να υπολογίζει αύξηση του Linux market share από την κίνησή της και τις εταιρείες να βγάζουν software γι αυτό. Άλλωστε η Google είχε χρηματοδοτήσει το Wine για να το κάνουν 100% συμβατό με το Photoshop CS2 αν θυμάσαι.
Radiatedsoul Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 γιατί υπάρχουν παρά πολλές διανομες Linux επικρατεί ένα χάος, κανείς σοβαρός δεν επενδύει όταν επικρατεί τέτοια κατάσταση. με αποτέλεσμα αν δε σε στηρίξει κανείς να μένεις καταδικασμένος στο 0%. η google θα βγάλει την στάνταρ διανομή, πάνω της όλοι οι σοβαροί θα επενδύσουν και θα στηρίξουν. ένα θα πω και κλεινω, φαντασου ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες google να είναι διαθεσημες ΜΟΝΟ μέσα από το chrome os. πως σου φενεται;
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Βασικά η Google πιστεύεις δε τα έχει σκεφτεί αυτά; Δύο σκέψεις μπορώ να κάνω: 1ον - η διανομή της να μην απευθύνεται σε 'επαγγελματίες', αλλά να προορίζεται αποκλειστικά για office χρήση ή netbooks. Καλα σιγουρα εκει θα απευθυνεται...δεν το συζηταμε... Αν ειναι και ελαφρυ ...παιζει να το δοκιμασω στο laptop μου.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:28 ---------- γιατί υπάρχουν παρά πολλές διανομες Linux επικρατεί ένα χάος, κανείς σοβαρός δεν επενδύει όταν επικρατεί τέτοια κατάσταση. με αποτέλεσμα αν δε σε στηρίξει κανείς να μένεις καταδικασμένος στο 0%. η google θα βγάλει την στάνταρ διανομή, πάνω της όλοι οι σοβαροί θα επενδύσουν και θα στηρίξουν. ένα θα πω και κλεινω, φαντασου ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες google να είναι διαθεσημες ΜΟΝΟ μέσα από το chrome os. πως σου φενεται; Καθολου ασχημο για τον μεσο χρηστη.!
SpyrosR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 ένα θα πω και κλεινω, φαντασου ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες google να είναι διαθεσημες ΜΟΝΟ μέσα από το chrome os. πως σου φενεται; Baaad. Δε θα το τολμήσει γιατί θα χάσει 1000%. Σκέψου το απλά: Αν βγει και πει (παράδειγμα) πως πλέον το Gmail θα διατίθεται μόνο σε χρήστες Windows... τι είναι πιο πιθανό να κάνω; Να αλλάξω το OS και όλα τα προγράμματά μου, ή το webmail μου; γιατί υπάρχουν παρά πολλές διανομες Linux επικρατεί ένα χάος Μία είναι η διανομή... Αν ειναι και ελαφρυ ...παιζει να το δοκιμασω στο laptop μου.. Αυτό με τον K6 στα 450; Δε παίζει!
Radiatedsoul Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Αν βγει και πει (παράδειγμα) πως πλέον το Gmail θα διατίθεται μόνο σε χρήστες Windows... τι είναι πιο πιθανό να κάνω; Να αλλάξω το OS και όλα τα προγράμματά μου, ή το webmail μου; αν πει όμως ότι το google search θα είναι πλέον διαθέσιμο μόνο στο chrome os τι θα συμβεί; και αν κάνει την διαστημική κίνηση και αγοράσει το facebook και πει ότι και το facebook διαθέσιμο ΜΟΝΟ στο chrome os! αυτομάτως 60% παγκοσμίως βάζουν chrome os και κλάμα η Microsoft
Dimitris1948 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 αν πει όμως ότι το google search θα είναι πλέον διαθέσιμο μόνο στο chrome os τι θα συμβεί; και αν κάνει την διαστημική κίνηση και αγοράσει το facebook και πει ότι και το facebook διαθέσιμο ΜΟΝΟ στο chrome os! αυτομάτως 60% παγκοσμίως βάζουν chrome os και κλάμα η Microsoft δεν νομίζω να σκέφτε η google να κάνει τέτοιο πράγμα
SpyrosR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 και αν κάνει την διαστημική κίνηση και αγοράσει το facebook και πει ότι και το facebook διαθέσιμο ΜΟΝΟ στο chrome os!αυτομάτως 60% παγκοσμίως βάζουν chrome os και κλάμα η Microsoft Αυτομάτως πεθαίνει το Facebook, και οι χρήστες μεταπηδούν στο επόμενο social networking site. Μη παίρνεις δείγμα χρηστών από εδώ μέσα που όλοι έχουμε μια Χ σχέση με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Ο μέσος χρήστης αν του πεις "λειτουργικό" δε ξέρει καν τι σημαίνει, όχι να ξέρει πως υπάρχουν και άλλα πλην των Windows. Πόσο μάλλον να μπορεί (ή να θέλει) να το αλλάξει κιόλας...
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Αυτό με τον K6 στα 450; Δε παίζει! lol οχι σε αυτον!!Στο αλλο θεριο-τερας laptop μου με pentium 4 στα 1.7! που φυσικα αυτη τη στιγμη εχει debian.. Μία είναι η διανομή... Aυτα ειναι αυτονοητα..!
callahan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 και επειδή μπήκε κατευθείαν στην κεντρική σελίδα... δεν ξέρω αν θα είναι πράγματι έτσι το μέλλον, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η κατεύθυνση... Δεν είσαι μόνος. Τελευταία έκθεση της Gartner λέει ότι οι περισσότερες εταιρίες δεν προτίθενται να επεκτείνουν τα επόμενα χρόνια τις cloud computing υπηρεσίες. Επιπλέον, περιστατικά όπως η υποκλοπή δεδομένων (twitter) και άλλα παλαιότερα (google docs) ενισχύουν τις ανησυχίες. Είμαι γενικά υπέρ των υπηρεσιών cloud computing, αλλά ας μην ξεχνάμε πως περα από τους απλούς χρήστες, το πιο περιζήτητο κομμάτι της αγοράς είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Απ' όσο παρακολουθώ τις εξελίξεις, αυτό που παρουσιάζεται ως καλύτερη λύση είναι τα λεγόμενα internal ή hybrid clouds, όπου μέρος των υπηρεσιών/πληροφοριών (το πιο κρίσιμο) της εταιρίας θα παραμένει σε ιδιόκτητους servers. H IBM ποντάρει σε αυτά παρέχοντας τέτοιες pre-configured λύσεις.
Alfamoto Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δυο εκδοχές βλέπω πάντως εγώ… Μια είναι τα μπαρμπούτσαλα πολύ πιθανόν δλδ να μην πετύχει και πολλά η Google καθώς τα Windows δεν είναι απλά ένα λειτουργικό αλλά ένα καθεστώς πλέον που έχει τοποθετηθεί μετά από πολλά χρόνια και μίζες και δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη ή με ένα καινούριο λειτουργικό όσο καλό και αν γίνει. Από την άλλη καθώς η Google είναι και πολλά δις δολάρια αν σκιστεί στις διαφημίσεις και τις μίζες και περάσει σωστά το προϊόν στην αγορά ακόμα και πατάτα να είναι αυτό τότε θα μπορούσε να πάρει καλό market share… Θα δείξει…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα