Προς το περιεχόμενο

TERA: The Exiled Realm of Arborea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@At0m0

Είσαι υπερβολικά αρνητικός και κάθετος για το Tera και καλά κάνεις, γνώμη σου είναι, όμως χάνεις το οποιο δίκιο έχεις με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς.

Το Tera σίγουρα δεν είναι τέλειο, έχει αρνητικά, αλλά το ότι υπήρξε συνωστισμός στην closed beta για να σκοτώσεις ένα mob δεν είναι και τοσο φοβερό όσο το παρουσιάζεις.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και οι δύο απαντήσεις που πήρα είναι απλά δικαιολογίες, και δεν απαντάνε και τίποτα στην ουσία.

"Μη δίνεις σημασία στο Α, είναι λεπτομέρεια, μη δίνεις δημασία στο Β, είναι λεπτομέρεια, κ.λπ."

Τα MMO πλέον κρίνονται στην λεπτομέρεια και όχι στο πόσο μοιάζουν με κάποιο παλιό ΜΜΟ ή με βάση το πόσο καλά αναπαράγουν τα λάθη προηγούμενων MMO.

Η άποψη: "σκάσε και φάτο γιατί όλα τα ΜΜΟ έτσι ήταν μέχρι σήμερα και έτσι θα είναι και το Tera" δεν είναι αποδεκτή.

Υπάρχει ήδη τουλάχιστον ένα MMO που βρήκε την λύση για το tagging και τα queues, αλλά αυτό αφορά άλλο thread.

Αν σας αρέσει το Tera έτσι που είναι, καλώς, αγοράστε το, παίξτε το και ευχαριστηθείτε το.

Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει.

Το "tl:dr" ήταν πολύ αστείο.

απαντώντας στο ίδιο υφάκι, αν δεν σ'αρέσει το tera, υπάρχουν και άλλα thread για mmo, σίγουρα το τρολάρισμα σου δεν πρόκειται να μας λείψει. 'Οποιος έχει παίξει έστω και ελάχιστα κάποιο mmo γέλασε με τα γραφικά σχόλια σου περί queue και τα respawns, σαν να λέμε κατέβηκα κέντρο καθημερινή και είχε κίνηση ένα πράγμα, όπα μέγιστε, στιγμή να κάνουμε ολοι μια στην πάντα να περάσεις με το πάσο σου, για σένα (και μόνο) δουλεύουν όλοι λέμε..

Δημοσ.

Εγώ που έπαιξα στο peak του server όταν η queue ήταν πάνω από 30 λεπτά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα σε κάποιο quest γι αυτόν τον λόγο που αναφέρεις. Το μόνο quest που μου πήρε 5 λεπτά παραπάνω ήταν αυτό του mount, όπου έβρισκες ομάδες των 4 ατόμων να κάθονται στο spawn point αλλά και πάλι δεν άργησα να μαζέψω τα items.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί deal breaker για ένα παιχνίδι που βρίσκεται σε beta...

Εκτός αν δεν σε καλύπτει ο μηχανισμός και θα ήθελες π.χ να έχει 500 quest items κάτω ή κάποιον άλλο τρόπο ώστε να μην μαζεύεται κόσμος. Μετά θα έλεγες πολύ άδειο το παιχνίδι. Όπως και να έχει αν θες να κάνεις κάποιο suggestion στείλε email στην BlueHole με το feedback σου, το να γράφεις εδώ δεν έχει νόημα, δεν θα αλλάξει κάτι στο παιχνίδι.

Τέλος απλά δεν θέλω να θυμάμαι το τι συνέβη με το Burning Crusade του World of Warcraft παλαιότερα...(α και δεν ήταν beta αλλά final product)

Δημοσ.

Το μόνο quest που μου πήρε 5 λεπτά παραπάνω ήταν αυτό του mount, όπου έβρισκες ομάδες των 4 ατόμων να κάθονται στο spawn point αλλά και πάλι δεν άργησα να μαζέψω τα items.

Πάντως και για αυτό υπάρχει "κόλπο" που δεν το ξέρουν οι περισσότεροι. Αν φτιάξεις group τότε μπορουν όλοι μαζί να κάνουν loot το ίδιο item χωρίς να περιμένει ο ένας τον άλλο.

Γενικά έχουν κάνει φοβερή δουλειά πάνω σε αυτόν τον τομέα. Προωθούν κατά πολύ το group play, μιας και θα τελειώσεις τέτοιου είδους quest πολύ πιο γρήγορα αν φτιάξεις group από το να προσπαθείς να κλέψεις από κάποιον άλλο ένα mob η ένα item, όπως συνηθίζετε σχεδόν σε όλα τα άλλα mmo.

Βέβαια ο συνδυασμός του ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν αυτούς τους μηχανισμούς και του ότι μιλάμε για beta με 1-2 server και τόσες χιλιάδες παίχτες, ε αυτό που έγινε στο βίντεο είναι αναμενόμενο να συμβεί.

Δημοσ.

@Flexz

Η απόψή σου δεν έχει καμία σημασία για εμένα.

Όπως φαίνεται παραπάνω, απαντάς "ότι να' ναι" χωρίς να προσέχεις τι λέει ο άλλος, ούτε καν οι πηγές του.

@telarin

Οι απαντήσεις σου είναι αναμασημένα κείμενα που μπορεί να τα διαβάσει κανείς σε όλα τα fun sites των περισσοτέρων games (όχι μόνο του Tera), ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Κατά τα άλλα είσαι πολύ προσβλητικός για να συζητήσω μαζί σου.

Δεν πρόκειται να απαντήσω στα όποια επόμενα σχόλιά σας.

@SlackulatoR

Aφού δεν σε ενόχλησε αυτή η κατάσταση, αυτό είναι καλό για εσένα.

Συνέχισε να απολαμβάνεις το παιχνίδι.

"γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί deal breaker"

Εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Δεν με αφορά.

"Εκτός αν δεν σε καλύπτει ο μηχανισμός"

Άσε με εμένα. Εγώ είμαι και καλά ένα troll του thread.

Ας δούμε τι έγινε στο video.

Μετά από ~6-7 λεπτά λέει "I can do this crap ΙRL, why am I doing it in a video game?"

Νομίζω τα λέει όλα για τον "μηχανισμό".

"... και θα ήθελες... Μετά θα έλεγες..."

Αυτά είναι δικές σου σκέψεις.

Καμία σχέση με εμένα και αυτά που σκέφτομαι/γράφω.

"το να γράφεις εδώ δεν έχει νόημα"

Πραγματικά δεν έχει νόημα.

Ένα video έκανα post γιατί, εκτός από ενοχλητικό, έδειχνε τόσο αστείο το ότι υπάρχουν ακόμα ουρές σε MMO του 2011/2012, και ξαφνικά εμφανίστηκαν post που έγραψαν ότι δεν μου αρέσει το παιχνίδι ότι είμαι troll και άλλα τέτοια φαιδρά.

Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν πρόκειται να συνεχίσω να απαντάω σε τέτοια posts.

Δημοσ.

Εντάξει δεν έχεις άδικο υπάρχουν ουρές εξαιτίας του ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που προσπαθούν να παίξουν σε μία beta στην οποία υπάρχουν 3 servers. Εμείς τι θες να κάνουμε; να κατέβουμε στο Σύνταγμα;

Δεν υπάρχει mmo/παιχνίδι ή εταιρία που να είναι τέλεια, ο καθένας συμβιβάζεται με αυτό που βρίσκει καλύτερο για τον ευατό του.

Εσύ όμως δεν έχω καταλάβει, σε ενδιαφέρει καθόλου το Tera; έπαιξες; ή δεν μπήκες καν στον κόπο λόγο του video;

Να σου πω για εμένα, όταν είδα σε video το viewing distance και τα mobs να εμφανίζονται/εξαφανίζονται έτσι με χάλασε αλλά τώρα που παίζω δεν με ενοχλεί. Βέβαια είναι κάτι που χρειάζεται βελτίωση, ελπίζω μόνο η μηχανή να μην έχει limiting σε αυτόν και σε παρόμοιους τομείς.

Δημοσ.

@Atomo έλεος δηλαδή. Αν δεν σου αρέσει το παιχνίδι μην χαλάς τουλάχιστον το thread ή την ζαχαρένια μας. Το καταλαβαίνω να γράφεις τα συν και τα πλην όπως όλος ο φυσιολογικός κόσμος αλλά αυτό που κάνεις δεν σέβεται καν το θέμα του thread.

Αν δεν σου αρέσει η πολυκοσμία των ΜΜΟ παίξε offline. Ξεκίνα μία βδομάδα αργότερα, και το starting area θα είναι σχεδόν άδειο. Stress Test κάνουν είπαμε οι άνθρωποι, το έχουν δηλώσει. Λες να έχουν 1 ή 2 servers για όλη την Δύση; (Παρεμπιπτόντως τα πήγε μια χαρά κατά την γνώμη μου). Ανατολίτικο fantasy mmo game είναι. Πρέπει δηλαδή να το εξηγήσουμε ένα προς ένα τι σημαίνει αυτό;

Dont feed the troll!

Δημοσ.

ρε μάγκες ξεκολάτε απ'το τρολάκι, άστε το να γυρίσει στην σπηλιά του, αρκετη τροφή του δώσαμε..

in other news, ελπίζω να βάλει κάνα rule στον pvp server γιατί έτσι χύμα όπως είναι τώρα θα πνιγούμε στο qq, θα μου πεις βέβαια ότι με cap 22 δεν είχαν και πολλά να κάνουν οπότε αναμενόμενο το ganking, αλλά να μην μπορείς να ξεμυτίσεις απ'την πόλη για να πάρεις το mount είναι κάπως, ειδικά όταν έχεις χρονικό όριο λόγω beta..

Δημοσ.

Τα παρακάτω δεν προσφέρουν καμία πληροφορία για το παιχνίδι αλλά για εμένα είναι σημαντικά.

Τα βάζω σε "spoiler" για να μην ενοχλήσω τους υπόλοιπους.

@Anxisfanis

Δεν γράφω πουθενά ότι δεν μου αρέσει το παιχνίδι.

Αυτό μου το προσάπτεται συνέχεια, χωρίς να το έχω γράψει.

Μου κολλήσατε μια ταμπέλα με το έτσι θέλω.

Δεν με ρωτήσατε καν !!

"αυτό που κάνεις δεν σέβεται καν το θέμα του thread."

- Το θέμα του thread είναι "TERA: The Exiled Realm of Arborea Action MMORPG " και όχι "Εδώ γράφουμε μόνο θετικά για το Tera, μην μας χαλάτε την ζαχαρένια μας". Αν ήμασταν σε καποιο fun based community forum θα καταλάβαινα/περίμενα αντίστοιχες αντιδράσεις.

- Δες και παρακάτω, δεν έκανα post "τα αρνητικά" του παιχνιδιού. Αν ήθελα να γράψω τα αρνητικά του παιχνιδιού θα ήθελα μια μέρα και φυσικά δεν θα το έκανα στο insomnia μιας και δεν έχει νόημα να το κάνω εδώ.

- Περί σεβασμού, σε παραπέμπω στον σεβασμό που έδειξαν οι συμφορουμήτες σε κάποιον που, NOMIZOYN, ότι έχει διαφορετική άποψη από αυτούς.

"Αν δεν σου αρέσει η πολυκοσμία των ΜΜΟ παίξε offline"

Και πάλι αυτό είναι κάτι που δεν το έχω γράψει εγώ.

Αν θέλετε να ανοίξετε τέτοιο θέμα συζήτησης εγώ δεν θα συμμετάσχω.

"Ξεκίνα μία βδομάδα αργότερα, και ..."

Αυτή είναι μια καλή συμβουλή για αυτούς που θα παίξουν το Tera (και οποιοδήποτε άλλο MMO με παρόμοιους μηχανισμούς)

Το post όμως που έκανα, δεν ήταν ούτε απορία, ούτε ερώτημα, ούτε παράπονο, ούτε θέμα για φιλολογική συζήτηση.

Ήταν/είναι μια διαπίστωση και μόνο.

Ο καθένας έχει την άποψη του για το αν αυτός ο μηχανισμός είναι αποδεκτός και πως θα τον αντιμετωπίσει.

Το να ονοματίζουν ως υπερβολικό και troll κάποιον ο οποίος απλά έδειξε ότι στην CB υπήρξαν ουρές και τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων gamer, είναι προσβλητικό.

Το θέμα είναι ότι:

- δεν έγραψα πουθενά ότι αυτό που έδειχνε το video θα συμβαίνει συνέχεια και παντού ή οτιδήποτε παρόμοιο.

- το "Opps hype killer/Ελεεινή κατάσταση" αφορούσε τους "καημένους" που έδειχνε το video την συγκεκριμένη στιγμή, οι οποίοι, από τα λεγόμενά τους αλλά και από τις πράξεις τους, δεν φαινόταν να διασκεδάζουν με την κατάσταση.

Το πως μετέφρασε ο καθένας το post αποτελεί δική του ευθύνη και όχι δική μου.

Από εκεί και πέρα η προσπάθεια να δημιουργήσουν hate/rage εναντίον μου και να μου κολλήσουν το τίτλο "troll" για αυτό το post είναι απαράδεκτη.

Δημοσ.

Αυτός που είναι το τρόλ και ο να μη πω της υπόθεσης είσαι εσύ telarin όχι ο At0m0, εσύ δεν γράφεις τίποτα της προκοπής στις απαντήσεις σου, και πετάς ατάκες του στυλ "tl;dr" λες και είναι αστείο.

ο At0m0 μπορεί να έχει λίγο καυστικό τρόπο γραφής αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είναι ο hater των hater ώ hater. Είπε την άποψή του με επιχειρήματα και έχετε πέσει πάνω του και εκτός από βλακείες δεν λέτε τίποτα ουσιώδες σε αντίθεση με αυτόν.

Δεν τον ξέρω, δεν έχω ιδέα ποιος είναι αλλά δε γουστάρω να βλέπω να την πέφτουν σε κάποιον που λέει την άποψή του. Να έλεγες τίποτα ενδιαφέρον να πω οκ, αλλά ποστ του στύλ "tl;dr" "έφαγες ignore (who cares?" δεν προσφέρουν τίποτα.

Δημοσ.

@zeniath

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Διάβασε τα ποστ μου και πες μου αν γράφω με επιχειρήματα η όχι. Η απάντηση που πήρα πια ήταν?

@Flexz

Η απόψή σου δεν έχει καμία σημασία για εμένα.

Προφανώς ο φίλος At0m0 έχει αποφασίσει ότι το Τερα δεν είναι του γούστου του και καλά κάνει, δικαίωμα του. Όμως δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έρχεται εδώ μέσα και γράφει μόνο αρνητικά και είναι συνεχώς πνεύμα αντιλογίας σε ότι και αν του πεις.

Τι προσπαθεί να κάνει? Να πείσει τον εαυτό του ότι το παιχνίδι είναι μάπα? Να πείσει τους άλλους? Η απλά να προκαλέσει?

Και τέλος πάντων εγώ δεν είδα να χρησιμοποιεί και κανένα σοβαρό επιχείρημα για να υποστηρίξει ότι το παιχνίδι είναι μάπα...

Φυσικά δεν του απαγορεύει κάνεις να συμμετέχει στην συζήτηση για το Τερα, όμως αν θέλει να γίνετε σοβαρός διάλογος χωρίς τρολαρισμα θα πρέπει να προσέξει και αυτός λίγο.

Δημοσ.

Βρε παιδί μου και εγώ είπα την άποψή μου και δε μου άρεσε γενικά το Terra δε το τραβάω κιόλλα, αλλά όταν στον άλλο την πέφτουν και τον κράζουν από παντού λογικό είναι κ αυτός να το συνεχίζει.

Αλλά δε χρειάζεται κάθε thread να το κάνουμε fanboyZ/haterZ, ο καθένας λέει την άποψή του αν δε αρέσει δεν του την πέφτουμε να μην γίνει της Συρίας και χαθεί το νόημα.

Υ.Γ. Δε λέω ότι συμφωνώ μαζί του, το εναντίων, τα πράγματα που αναφέρει εμένα δε με πειράζουν σε MMO, το πρόβλημά μου ήταν το grinding εμένα που όμως το περίμενα έτσι κ αλλιώς

Υ.Γ. Δεν έχω πρόβλημα με τις δικές σου απαντήσεις ίσα ίσα που συμφωνώ

Δημοσ.

Απλά να αναφέρω πως χθες που έφτιαξα δεύτερο χαρακτήρα δεν υπήρχε άτομο στην starting area. Αυτό γιατί μπορείς να φτιάξεις μέχρι 2 χαρακτήρες στην cbt1. Επίσης δεν έκλεισαν τους server(τουλάχιστον τον pvp που έπαιζα εγώ) όπως έκαναν τις προηγούμενες μέρες. Τέλος απ'όσο γνωρίζω από το επόμενο beta phase δηλαδή cbt2 δεν θα τους κλείνουν καθόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...