Προς το περιεχόμενο

Ubuntu και Firefox 3.5

ellhnac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σε ευχαριστω πολυ για την βοιθεια σου επειδη τωρα δεν ειμαι ομως στο ubuntu(τα βλεπω μικιρα τα γραματα στης σελιδες του firefox και για αυτο )

θα δοκιμασω εκεινα που ειπες και ελπιζω να τα καταφερω

επειδη εχω καποια προγραματα που ειναι σε tar.gz και θελω να το δω για αυτο

σε ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μπορεις να μας πεις ποια ειναι αυτα τα αλλα προγραμματα που εχεις σε .tar.gz και θες να κανεις εγκατασταση?

Ειμαι κατα 95% σιγουρος οτι θα τα βρεις και μεσα στο synaptic.

Γιατί αν το βάλεις το πρόγαμμα με το τρόπο που είπα τι θα γίνει θα χαλάσει η μανέστρα? Αρκετά προγράμματα τα έχω με αυτό τον τρόπο όπως το songbird ώστε να παίρνω και όποιες ενημερώσεις βγαίνουν.

Για το 3.5 που θέλεις το αρχείο είναι αυτό εδώ

http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.5.1&os=linux&lang=el

Αλλο ειναι το "παιρνω κατι που ειναι συμπιεσμενο, το κανω αποσυμπιεση σε ενα φακελο, ειναι ηδη ετοιμο εκτελεσιμο και το τρεχω ετσι επειδη δεν το εχει το repo" και αλλο το "βιαζομαι να εχω την τελευταια εκδοση του Χ προγραμματος και κανω ματσακονιες επειδη βαριεμαι να περιμενω μεχρι να μπει στο repo".

Και εγω εχω ετσι χυμα το secondlife.

Πριν λίγο έκανα τις ενημερώσεις που ήταν διαθέσιμες στον Update Manager και μέσα σε αυτές περιλαμβάνοταν και οι ενημερώσης του Firefox 3.5 . Παρόλο που εγκαταστάθηκαν ο Firefοx μου λέει πως είναι στην έκδοση 3.0.11. Έκανα restart αλλά τίποτα.

Πριν γίνουν διαθέσιμες οι ενημερώσεις από τον Update Manager, είχα εγκαταστήσει τα πακέτα από τον Synaptic, αλλά είχα το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Τι προτείνετε;

Δεν πρέπει να ήταν ενημέρωση για αναβάθμιση στον 3.5 αλλά για ενημέρωση για κενό ασφαλείας του 3 δλδ της έκδοσης που ήδη έχεις. Για να βάλεις την 3.5 θα πρέπει να την εγκαταστήσεις μέσω synaptic.

Εάν όχι, ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού που εμφανίζονται στο link:

http://ubuntumanual.org/posts/197/install-firefox-3-5-1-in-ubuntu-using-ubuntuzilla

:-)

Ευχαριστώ λύθηκε το πρόβλημά μου.

@check2fire: Το πακέτο 3.5 από Synaptic το είχα ήδη εγκαταστήσει αλλά πάλι δεν γίνοταν τίποτα.

@jim_p: Έκανα αυτό που μου είπες και μου έβγαλε πως είχα την ίδια έκδοση με αυτήν που αναφέρω παραπάνω.

• 2 μήνες μετά...

Να ρωτήξω εδώ γιατί δεν ξέρω που;

Γίνεται τον Firefox 3.5 να το γράφει Firefox 3.5 και όχι Shiretoko;

Μου βγάζει τον 3.0.χ σαν Firefox browser και τον Firefox 3.5.x σαν Shiretoko.

Γιατί;Πως αλλάζει;

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδια μας Νίκο;

plz όποιος ξέρει

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον firefox. Έχω το kubuntu 9.04 και όταν κατεβάζω κάτι δεν μπορώ να κάνω "Open with" γιατί δεν έχει κάποιο πρόγραμμα. Ας πούμε για παράδειγμα τα torrent. Πρέπει να τα αποθηκεύω και μετά να τα ανοίγω μέσω του ktorrent. Τα προγράμματα που εγκαθιστούνται στο kubuntu; Στα xp είναι στο program files, στο kubuntu δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Και γενικά θέλω να έχει και άλλα προγράμματα για να κάνω "Open with" στο firefox, όπως για παράδειγμα τα rar θέλω να τα κάνω "Open with"->Ark.

Για να βρεις που εινια το εκτελεσιμο μιας εφαρμογης χρησιμοποιεις το which, πχ

>[b]$ which proTV [/b]
/usr/local/bin/proTV
[b]$ which mplayer[/b]
/usr/bin/mplayer

Το κακο με τον ff ειναι οτι ακομα και να ορισεις με ποια εφαρμογη θα ανοιγει ενα συγκεκριμενο τυπο αρχειων, αυτος ισως να μην το θυμαται μεχρι την επομενη φορα που θα το ξαναχρειαστεις και θα σε ξαναρωτησει αν θες "Ανοιγμα με" ή "Αποθηκευση".

Ξερει κανεις πως γινεται να ανοιγει links τυπου mms://?

mms://radiofeeds1.mediabox.gr/deejay

Το καθε προγραμμα στο ubuntu εχει ενα και μοναδικο, και περα για περα user friendly, τροπο εγκαταστασης. Αυτος ειναι: Synaptic Pachage manager.

Οτι δεν ειναι σε αυτη τη λιστα, ειναι πχ κατεβασμενο απο το ιντερνετ σε .tar.gz, ΔΕΝ ειναι φτιαγμενο-πακεταρισμενο για τη διανομη σου και θα ταλαιπωρηθεις πολυ για να το εγκαταστησεις.

Δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο! Είναι γνωστή εξάλου η αντιπάθεια μου για τη λογική των Package Managers. Ειδικά όμως για την εγκατάσταση προγραμμάτων οπως Firefox, Java κ.α. προτείνω ανεπιφύλακτα να γίνεται μέσω των πιστοποιημένων πακέτων των δημιουργών, εφόσον υπάρχουν, παρά μέσω τρίτων (δηλαδή repositories διανομών).

Λοιπόν για Firefox 3.5 κατεβάζουμε το tarball από εδώ, και αποσυμπιέζουμε στο opt ή στο usr/local ή στο home.

Η δουλεια του package manager ειναι να σου εγκαταστησει μια εφαρμογη ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ της, αυτο και μονο αυτο. Το "σε ποιους φακελους θα πανε το εκτελεσιμο και τα παρελκομενα του" ειναι κατι που το αποφασιζει αυτος που εκανε το πακεταρισμα της εφαρμογης σε πακετο.

Φυσικα, το παραπανω εχει νοημα μονο οταν μιλαμε για εφαρμογες που περιεχονται ή προκειται να περιληφθουν στα repo της καθε διανομης.

Το "βαριεμαι να περιμενω να πακεταριστει και να περασει στο repo o ff, γιαυτο τον παιρνω απο το site του σε μορφη .tar.gz" εχει διαφορα απο το "το songbird/secondlife/qtcosmos/whatever δεν πακεταρεται για τη διανομη μου, αλλα αφου εχει ετοιμο εκτελεσιμο (= δεν θελει compile), κατεβαζω το tar.gz, το αποσυμπιεζω και το τρεχω απο εκει).

Και ο ff εχει δεκαδες επιλογες για compile, μερικες απο τις οποιες ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να ειναι ανενεργες σε ενα συστημα με linux, πχ autoupdate.

Την επομενη φορα on topic παρακαλω.

@jim_p

Μα ήμουν on-topic αφού εξήγησα στο φίλο που να βρεί αυτό που θέλει και πώς να το εγκαταστήσει, παρόλο που απαντούσα στο δικό σου σχόλιο. Εσύ όμως γιατί αρπάχτηκες; Αφού εσύ πήγες εκεί τη συζήτηση πρώτος.

Απαντώ στο τελευταίο σχόλιό σου.

Πρέπει να γίνεται γνωστό, σε όσους δεν ξέρουν, οτι μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα προγράμματα που εγκαθίστανται μέσω της διανομής. Επίσης κάθε release ενός προγράμματος αποτελεί και ένα σημείο αναφοράς. π.χ. το επίσημο binary του Firefox 3.5 από το mozilla.com περιέχει το πρόγραμμα μαζί με όλες τις εξαρτήσεις, σε συγκεκριμένη έκδοση, χωρίς αλλαγές από τρίτους, ενώ όλα έχουν γίνει compile με τις παραμέτρους και τον τρόπο εν τέλη που είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί του Firefox και όχι κάποιοι άλλοι.

Δες προηγούμενο σχόλιο περι Shiretoko. Μάθε επίσης οτι η συγκεκριμένη έκδοση έχει user-agent string: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.9.1) Gecko/20090701 Ubuntu/9.04 (jaunty) Shiretoko/3.5 κάτι που δημιουργεί πρόβλημα με sites που δεν το αναγνωρίζουν (π.χ. yahoo mail).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...