VampireKiSS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Απ' ότι κατάλαβα εξηγεί ότι λόγω των μαϊμού προϊόντων που κυκλοφορούν βρέθηκαν κυνηγημένοι από επώνυμες φίρμες που καταγγέλουν και ζητούν να μην πωλούνται τα προϊόντα τους στο ebay. Μας ζητάει λοιπόν να ταχθούμε στο πλευρό τους για να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού(?) ώστε να τους βοηθήσει κι αυτή να απαλλαγούν από τα πλαστά(?) για να μην ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες τη στάση αυτή. Ή απλώς για να δείξουν την καλή θέληση ότι κοιτάξτε, τόσο εμείς όσο και οι χρήστες μας είμαστε ενάντια στα πλαστά και υπάρχει προθυμία να αποβάλλουμε οτιδήποτε μαϊμου υπάρχει στο ebay. Κατάλαβε κανείς κάτι άλλο?
proudqueen Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Εγω καταλαβα αυτο που ειπε παραπανω ο afentiko7 Δεν υπογραψα ακομη την petition αλλα θα το κανω
million_voices Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Oυσιαστικά λέει, πως κάποια εξυπνοπούλια, πουλάνε "λαθραία" προϊόντα. Πχ. έχεις εσύ ένα 360 αγορασμένο πρόσφατα. Το πήρες 300, το πουλάς 350 ευρώ. Ομως η ms, παίρνει 300 ευρώ (από εσένα) και όχι 600, που θα πρεπε να πάρει (από αυτόν που του το πούλησες). Οπότε, έχουμε διαφεύγοντα κέρδη. η ο συλλογισμος ειναι πολυ προχω η πρεπει να σκισω τα πτυχια μου και να ξαναπαω δημοτικο
mimidon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Ακόμη δεν υπέγραψα τίποτα, και δεν μου φαίνεται να το κάνω εύκολα. Το τι κινείται μέσα στο ebay είναι στο χέρι του χρήστη εάν θα το αγοράσει ή όχι. Μπανάνες υπάρχουν και στα μαγαζιά εκεί έξω. Εάν ένα προϊόν αποδειθχεί μαϊμού, ναι έχουμε απάτη, αλλά και πάλι καλυπτόμαστε από το paypal. Όπως και να έχει, μου φαίνεται δουλειά της ΕΕ για να σταματήσει η αγοραπωλησία μέσα από δημοπρασίες και να είναι πάλι ελεχγόμενη η διακίνηση μέσα από τα μαγαζιά...
proudqueen Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Απλα οι μεγαλες εταιριες χανουν χρηματα απο προιοντα που βρισκουμε φθηνοτερα στο e-bay και δεν θελουν να μεταπωλουνται εκει Δεν ειναι καποιος δυσκολος συλλογισμος (αν το εχω καταλαβει καλα )
million_voices Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Απλα οι μεγαλες εταιριες χανουν χρηματα απο προιοντα που βρισκουμε φθηνοτερα στο e-bay και δεν θελουν να μεταπωλουνται εκειΔεν ειναι καποιος δυσκολος συλλογισμος (αν το εχω καταλαβει καλα ) απο ποτε απαγορευεται να πουλας κατι μεταχειρο
mimidon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δεν απαγορεύεται.. Απλώς δεν αρέσει στις εταιρείες. Και αν κάτι δεν τους αρέσει, θα ψάξουν να βρουν τρόπους να περάσουν την πολιτική τους...
proudqueen Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Απο τωρα, τι να σου πω.. Αυτο λεει εδω παντως "The real aim of these brands is to block the sale of all their products on our site - regardless of whether such items are new or second-hand, genuine or fake"
StavrosD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μάλλον είναι phishing mail Στο στέλνωουν με ένα link, πατάς στο link, σε πηγαίνει σε μια σελίδα που μοιάζει καταπληκτικά με το ebay, σου ζητάει το username και password του ebay, του τα δίνεις και τέλος. Μετά ο άλλος μπορεί να κάνει ότι αγορά θέλει με τον λογαριασμό σου.
mimidon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μάλλον είναι phishing mailΣτο στέλνωουν με ένα link, πατάς στο link, σε πηγαίνει σε μια σελίδα που μοιάζει καταπληκτικά με το ebay, σου ζητάει το username και password του ebay, του τα δίνεις και τέλος. Μετά ο άλλος μπορεί να κάνει ότι αγορά θέλει με τον λογαριασμό σου. Μπορείς απλά να πας στο http://www.ebay.co.uk και να διαβάσεις τις ανακοινώσεις κάτω... Είναι πραγματικό link.
VampireKiSS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Oυσιαστικά λέει, πως κάποια εξυπνοπούλια, πουλάνε "λαθραία" προϊόντα. Πχ. έχεις εσύ ένα 360 αγορασμένο πρόσφατα. Το πήρες 300, το πουλάς 350 ευρώ. Ομως η ms, παίρνει 300 ευρώ (από εσένα) και όχι 600, που θα πρεπε να πάρει (από αυτόν που του το πούλησες). Οπότε, έχουμε διαφεύγοντα κέρδη. Από όπου κι αν προέρχεται ένα προϊόν, αν και εφ' όσων δεν είναι πλαστό η microsoft έχει πάρει τα χρήματά της αφού από αυτήν πουλήθηκε αρχικά. Το μόνο που χάνει η microsoft σ' αυτή την περίπτωση είναι έναν νέο πελάτη που βολεύεται με το μετάχειρο. Δεν έχει να κάνει με διαφυγόντα κέρδη αλλά με το δίκτυο εμπόρων που προφανώς θα της γκρινιάζουν.
Alxnks Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 εγω παλι το εχω λαβει και οπως ειπαν κι αλλα παιδια υπαρχει και επισημα στο site του ebay. οποτε καλο θα ειναι να λειψουν τα σχολια του ειδους 'ειναι σπαμ' 'ειναι φισινγκ' κτλ και να επικεντρωθουμε στο ιδιο το μηνυμα και τη σημασια αυτου.
afentiko7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Το μόνο που χάνει η microsoft σ' αυτή την περίπτωση είναι έναν νέο πελάτη που βολεύεται με το μετάχειρο. Επομένως, δικαιούται να κινηθεί νομικά. Γιατί ο πελάτης, αν δεν έβρισκε το 360 το μεταχειρισμένο, θα αγόραζε καινούργιο.
Alxnks Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Επομένως, δικαιούται να κινηθεί νομικά. Γιατί ο πελάτης, αν δεν έβρισκε το 360 το μεταχειρισμένο, θα αγόραζε καινούργιο. αν ειναι ετσι να κλεισουν και τα σαιτ με αγγελιες (οπου κι εκει πωλουνται και μεταχειρισμενα) και να κλεισουν και οι εφημεριδες-περιοδικα που ασχολουνται σχεδον εξ ολοκληρου με μεταχειρισμενα αλλα και εκεινες-εκεινα που εχουν μερικες σελιδες με παρομοιες καταχωρισεις...να τις αφαιρεσουν απο την υλη τους. να απαγορευτουν τα παζαρια οπου επισης πωλουνται μεταχειρισμενα. γενικα, να απαγορευτει η πωληση μεταχειρισμενων πραγματων; και η συναθροιση παραπανω απο δυο ατομων να θεωρειται υποπτη οτι εχει σκοπο πωληση μεταχειρισμενου προιοντος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.