HighTech Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Γεια σας παιδια τι κανετε?Ειμαι τελειοφοιτος και θελω να με βοηθησετε στην επιλογη σχολης.Βασικα ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 εκτος αν εχει καποιος να μου προτεινει κατι αλλο. (11281 μορια).Οι σχολες που σκεφτομαι ειναι οι εξης.Αυτοματισμος ΤΕΙ Χαλκιδας, και Εφαρμοσμενης Πληροφορικης και Πολυμεσων Κρητης.
Blondeamon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Θα πρότεινα να πας Κρήτη, έχει καλές υποδομές.
SweeT_DreamS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Γεια σας παιδια τι κανετε?Ειμαι τελειοφοιτος και θελω να με βοηθησετε στην επιλογη σχολης.Βασικα ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 εκτος αν εχει καποιος να μου προτεινει κατι αλλο. (11281 μορια).Οι σχολες που σκεφτομαι ειναι οι εξης.Αυτοματισμος ΤΕΙ Χαλκιδας, και Εφαρμοσμενης Πληροφορικης και Πολυμεσων Κρητης. Κι εγώ το ίδιο θα πρότεινα...αλλά καλύτερα(2η φορά που το γράφω) να συζητήσεις με έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού πριν πάρεις την απόφασή σου. Καλά αποτελέσματα να έχεις...
afentiko7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Γεια σας παιδια τι κανετε?Ειμαι τελειοφοιτος και θελω να με βοηθησετε στην επιλογη σχολης.Βασικα ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 εκτος αν εχει καποιος να μου προτεινει κατι αλλο. (11281 μορια).Οι σχολες που σκεφτομαι ειναι οι εξης.Αυτοματισμος ΤΕΙ Χαλκιδας, και Εφαρμοσμενης Πληροφορικης και Πολυμεσων Κρητης. αν σ αρέσει να κάνεις ένα ρομπότ να κινείται και να βρίσκει διαδρομές πας στο 1. Αν σ αρέσουν τα δίκτυα και τα πισιά, πας στο 2.
HighTech Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 αν σ αρέσει να κάνεις ένα ρομπότ να κινείται και να βρίσκει διαδρομές πας στο 1. Αν σ αρέσουν τα δίκτυα και τα πισιά, πας στο 2. Βασικα σκεφτομουνα να κανω τον αυτοματισμο και μετα ενα μεταπτυχιακο με κατατακτηριες ως μηχανικος Η/Υ αλλα δεν ξερω αν ειναι πολυ εφικτο και κατα ποσο θα πετυχει.Και ακουσα και κατι αλλο ,οτι αν τελειωσω απο ΤΕΙ θα μπορω να δουλεψω σε κανα ΠΛΑΙΣΙΟ και τετοια και οχι ως Ελευθερος Επαγγελματιας η σε μια εταιρια.Ισχυει??? Ευχαριστω για την ανταποκριση σας.
DrLo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Και ακουσα και κατι αλλο ,οτι αν τελειωσω απο ΤΕΙ θα μπορω να δουλεψω σε κανα ΠΛΑΙΣΙΟ και τετοια και οχι ως Ελευθερος Επαγγελματιας η σε μια εταιρια.Ισχυει??? Όχι βέβαια, μπορείς να δουλέψεις όπου θες, ή καλύτερα "όπου σε πέρνει". Ανάλογα με το πόσο καλός είσαι, με το πόσο θα κυνηγήσεις την δουλειά σου ή με τον ποιόν ξέρεις (ναι παίζει και αυτό) μπορείς να δουλέψεις σε δουλειές πολύ καλύτερες φυσικά από το Πλαίσιο (τουλάχιστον στις θέσεις πωλητή, τεχνικού κλπ). Οι βιομηχανικοί αυτοματισμοί έχουν πολλές εφαρμογές. Μπορεί φυσικά να ξεκινάς "ένα βήμα πίσω" από έναν απόφοιτο ΑΕΙ αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι καταστροφή. Στο εργοτάξιο που δουλεύω πχ αυτή τη στιγμή υπάρχει "μηχανικός" από ΤΕΙ αυτοματισμών και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ασχολείται με κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον, έχει προοπτική ως καριέρα και σίγουρα έχει καλύτέρες απολαβές από αυτές που θα είχε στο Πλαίσιο. Χωρίς να ξέρω το επίπεδο των συγκεκριμένων τμημάτων προσωπικά θα διάλεγα μια σχολή "Αυτοματισμούς" από "Πολυμέσα" γιατί είναι πιο κοντά στη δουλειά του μηχανικού, ανεγέρτη βιομηχανικών συστημάτων. Βέβαια εξαρτάται ξαναλέω από το πόσο καλά είναι τα τμήματα και τι πραγματικά σου αρέσει. Η αλήθεια είναι πάντως ότι το "ΤΕΙ Χαλκίδας" ανεξάρτητα από το πόσο καλό μπορεί να είναι δεν ακούγεται καλά σε κάποιον που δεν γνωρίζει το τμήμα (πχ σε εμένα) και ο οποίος μπορεί να είναι αυτός τον οποίο καποια στιγμή θα πρέπει να τον πείσεις να σε προσλάβει/συνεργαστεί μαζί σου. Το άλλο τμήμα στη Κρήτη είναι και αυτό ΤΕΙ ?
kostikasre Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ΤΕΙ Αυτοματισμού χωρίς δεύτερη σκέψη φίλε μου!
Deponakias Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Και εγω φιλε αυτοματισμου σκεφτομουν αλλα πειραια ομως επειδη εγραψα 11750 λογικα θα παω χαλκιδα...(σχεδον σιγουρο ) Αλλα την φοβαμαι πολυ καθως περσυ επεσε 1700 μορια και φετος δεν ξερω ποσο θα ανεβει.. Απο την αλλη σκεφτομαι οτι εχω 1000 μορια περιθωριο τι να κανουμε θα δουμε..
chris2060 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 καλα ο ενας λεει τει αυτοματισμου ο αλλος εφαρμοσμενη lol περισσοτερο μπερδευτηκε ο ανθρωπος... Εγω πιστευω σχολη αυτοματισμου ειναι πολυ πιο δυσκολο απ οτι μια εφαρμοσμενη πληροφορικη. Τουλαχιστον αυτοματισμος τει θεσσαλονικης ειναι αρκετα ζορικη σχολη. Γιατι δεν ριχνεις μια ματια στο προγραμμα σπουδων της καθε σχολης να δεις και τι μαθηματα κανουν?...?
afentiko7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ... Γιατί, όλοι οι απόφοιτοι πληροφορικής, δουλεύουν στο πλαίσιο? Μη λέμε, ότι θέλουμε.
HighTech Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Γιατί, όλοι οι απόφοιτοι πληροφορικής, δουλεύουν στο πλαίσιο? Μη λέμε, ότι θέλουμε. Και εμενα μου φανηκε κουλο!!!Δεν μου απαντησε κανεις ομως για το μεταπτυχιακο .Εχω δει τα μαθηματα και στις 2 και γενικα σε οσες περναω και μου αρεσουν ολα, ο,τι εχει σχεση με τεχνολογια πληροφορικη κτλ. Μαλλον προς Χαλκιδα κλεινω.Deponakias δεν νομιζω να ανεβει ρε συ τοσο πολυ θα ειμαστε και συμφοιτητες??? Τεσπα αν θα μπορουσε καποιος να μου πει και για το μεταπτυχιακο... Σας ευχαριστω.
afentiko7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Μεταπτυχιακό, ξέχνα το. Κατατακτήριες παίζει, αλλά πρόσεξε, το να ξανακάνεις τα ίδια μαθήματα, δεν είναι ότι καλύτερο
afentiko7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Και μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις. Yπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα. Και στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, είναι πιο εύκολα τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.