Προς το περιεχόμενο

300W τροφοδοτικο αντεχει την 9500GT?

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.

Φιλος εχει ενα σχετικα παλιο PC που αποτελειται απο:

μονοπύρηνο επεξεργαστη στα 65W TDP και μια απλη micro ATX μητρικη με onboard vga.

Προσφατα εβαλε εναν δισκο στο 1,5TB.

Θα ηθελα να ρωτησω, το τροφοδοτικο που εχει (μαρκα μ'εκαψες, ALLIED :P ), το οποιο ομως ειναι σχετικα καινουριο, θα μπορει να αντεξει αναβαθμιση της καρτας γραφικων σε μια Nvidia 9500GT?

Το τροφοδοτικο ειναι 300W και δινει τα εξης ρευματα:

+5v 12A

+3,3v 20A

Combined +3,3 και +5v: 110W

Εχει δυο 12ρες γραμμες, η μεν +12v1 λεει οτι δινει 6Α και η δε +12v2 λεει 16Α.

Combined οι δυο αυτες γραμμες φτανουν τα 15Α.

Οι τιμες μου φαινονται λογικες για τα 300 ονομαστικα βατ του τροφοδοτικου.

Απ ο,τι διαβασα στο ιντερνετ, η 9500GT ρουφαει το μεγιστο 50W, δηλαδη μολις 4,2A, ενω παραλληλα δεν εχει καν PCI-E βισμα ρευματος.

Το ολο συστημα ειναι βεβαιο οτι δε καταναλωνει 300W (στα PSU calculators βγαινουν καπου 190-200W προτεινομενα PSU, με ~9Α στη +12v γραμμη combined). Το θεμα ειναι, θα μπορεσει να ανταπεξελθει στην 9500GT?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας :-)

Δημοσ.

Και εγω πιστευω πως θα την αντεξει.

Η λογικη λεει πως εχει πολλες πιθανοτητες να την αντεξει.

Αλλα μια δοκιμη καλυτερα, θα σε πεισει ;)

• Moderators
Δημοσ.

Μονο που το κουτι ειναι ειδικο HTPC και το τροφοδοτικο ειναι πιο μικρο απο τα κανονικα ATX σε μεγεθος, οποτε "αν δεν την αντεξει" και καει, we sat the boat!

Δημοσ.

Χμμμ...

Δεν ξερω, αν ειναι να παρεις τετοιο ρισκο καλυτερα να εισαι σιγουρος πως θα αντεξει την καρτα. Μη κανεις και καμια ζημια στο ΗΤPC του φιλου σου

Μονο που το κουτι ειναι ειδικο HTPC και το τροφοδοτικο ειναι πιο μικρο απο τα κανονικα ATX σε μεγεθος, οποτε "αν δεν την αντεξει" και καει, we sat the boat!

Καλο !!!!

Χαχαχαχαχα :lol::lol::lol:

• Moderators
Δημοσ.
Χμμμ...

Δεν ξερω, αν ειναι να παρεις τετοιο ρισκο καλυτερα να εισαι σιγουρος πως θα αντεξει την καρτα. Μη κανεις και καμια ζημια στο ΗΤPC του φιλου σου

Εμ γιαυτο σας ρωταω...

Καλο !!!!

Χαχαχαχαχα :lol::lol::lol:

Shut up or I will break you to wood :P

Δημοσ.

εχει γινει η αγορα της καρτας? αν θελει μονο ταινιες και κανενα "ελαφρυ" παιχνιδακι γιατι δεν βαζετε μια 4350 που θα την αντεξει σιγουρα μιας και δεν θελει καν προσθετη τροφοδοσια? και κανει και μονο 35 ευρω...

• Moderators
Δημοσ.

Βασικα την εχω ηδη καιρο τωρα στη ντουλαπα την 9500GT μου, οποτε ελεγα να του τη δωσω μπας και δει κανα full HD χωρις να κολλαει (μεσω Core AVC και CUDA).

4350 σε καμια περιπτωση παντως... Καλυτερα με την onboard αν ειναι ετσι :P

Δημοσ.

τη σηκωνει 100% μανννννννννννννννννννννννννννννννννννννννν

απο εμπειρια στα shuttle σου λεω πως ειχαν 250w mini psu και σηκωναν 6600gt και 7600gt ;)

Δημοσ.

να μπορουσα :P....htpc απο αυτα του πλαισιου...κουτακι turbo-x κλπ ξερεις....αν και μπορω να βαλω τροφοδοτικο με πατεντα αλλα μαλλον θα βραζει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...