Προς το περιεχόμενο

Netbooks

cave__man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To Acer Aspire ONE 751h-52Bk το έχει δει/ πάρει κανένας να μας πει εντυπώσεις?

Κατέβηκα σήμερα πεπεισμένος να πάρω Asus1000HE, αλλά είδα αυτό, που είχε 11άρα οθόνη (wide screen) και μου τράβηξε πολύ την προσοχή.

Είναι λεπτό, ελαφρύ και με τα μεγαλύτερα ίσως πλήκτρα της κατηγορίας. Η ανάλυσή του είναι 1366 x 768, σαφώς μεγαλύτερη από του Asus (1024 x 600). Επίσης η μπαταρία του "μπορεί" να φτάσει τις 8 ώρες (αν βέβαια είναι η "μεγάλη" έκδοση- αυτό δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα).

Το πρόβλημα είναι ότι η οθόνη είναι γυαλιστερή. Επίσης έχει σάπια κάμερα (0.3 MP), αλλά τώρα ποιος χέστηκε για την κάμερα. Επιπλέον ο επεξεργαστής του τι σόι πράμα είναι? Intel Atom Z520 στα 1.33 (σε σχέση με το Asus που έχει Ν280 στα 1.66)

Γενικά με τη γυαλιστερή οθόνη πιστεύετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα? Είναι αυτή η ίντσα παραπάνω ρε γαμώτο που σε αυτά τα μικρά σκατουλάκια κάνει τη διαφορά!

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλο ειναι απο χαρακτηριστικα,απλα εγω προσωπικα κολαω λιγο στην acer:rolleyes:δεν τις εχω και πολυ εμπιστοσυνη και στο αθλιο σερβις που εχει(εκτος αν σου πουν στο πλαισιο οτι το αναλαμβανουν 100% σε hardware)το πληκτρολογιο ειναι τελειο.οσο για την οθονη θα κανεις λιγους συμβιβασμους αν την δουλευεις εξω σε φως ημερας,λογω καθρεφτη

Δημοσ.

Λοιπόν, έψαξα λίγο για τον επεξεργαστή του και είδα ότι είναι από τους πιο αργούς της κατηγορίας. Τα φορητά με τον Ζ520 είναι πιο αργά σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες τους από τα υπόλοιπα.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο θα με επηρεάσει, όταν το πιο βαρύ που θα θέλω να κάνω είναι να έχω τον Firefox με Google Earth ταυτόχρονα ανοιχτά ας πούμε. Άντε να δω και καμιά ταινία στο τσακίρ κέφι...

Βασικά σε μια εβδομάδα φεύγω εξωτερικό για ένα μήνα και χρειάζομαι ένα υπολογιστή...

Δημοσ.
T

Γενικά με τη γυαλιστερή οθόνη πιστεύετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα? Είναι αυτή η ίντσα παραπάνω ρε γαμώτο που σε αυτά τα μικρά σκατουλάκια κάνει τη διαφορά!

Τα netbooks για εμένα πάσχουν περισσότερο στο ύψος της οθόνης, παρά στο πλάτος. Δεν πιστεύω ότι μία ίντσα θα παίξει τόσο ρόλο.

Άσε που ναι μεν έχει οριακά μεγαλύτερη οθόνη, αλλά έχει και αρκετά μεγαλύτερη ανάλυση, όταν ήδη η 1024Χ600 μου φαίνεται αρκετά αγχωτική.

Δημοσ.

Η ανάλυσή του είναι μια χαρά. Ουσιαστικά είναι ο λόγος που θέλω να το πάρω. Το είδα από κοντά και μου φάνηκε εντάξει. Το γεγονός όμως ότι είναι Acer (τα χάλια που διάβασα για την εγγύηση δηλαδή) συνδυασμένο με το ότι έχει και πολύ αργό επεξεργαστή, με βάζει σε μεγάλες αμφιβολίες. Είναι και το ότι φεύγω για εξωτερικό και είμαι σε μια ανασφαλή φάση και το τελευταίο που θέλω είναι τα τρέχω με την Acer. Για αυτό σκέφτομαι να καταλήξω στο 1000HE που είναι μάλλον πιο αξιόπιστο προϊόν.

Δεν κατάφερα όμως να δω το Asus! :cry: Στo Μόνο μαγαζί που το είχε, ήταν εντλώς λάθος σεταρισμένο και δε δούλευε τίποτα. Κάθομαι τώρα και ψάχνω λυσσαλέα στο YouTube να δω πώς παίζει...

Δημοσ.

εγω θα σου ελεγα να παρεις το asus αν ειναι διαλεξεις μεταξυ των 2,το μονο που δεν μου αρεσει στο asus ειναι το βαρος και το οτι τα εικονιδια στην επιφανεια εργασια ειναι λιγο μεγαλα:rolleyes:

Δημοσ.
εγω θα σου ελεγα να παρεις το asus αν ειναι διαλεξεις μεταξυ των 2,το μονο που δεν μου αρεσει στο asus ειναι το βαρος και το οτι τα εικονιδια στην επιφανεια εργασια ειναι λιγο μεγαλα:rolleyes:

Καλά, το Asus είναι σε όλα καλύτερο, εκτός από οθόνη και ανάλυση. Και όμως, φοβάμαι μην το μετανιώσω για την οθόνη και την ανάλυση...

Δημοσ.
Καλά, το Asus είναι σε όλα καλύτερο, εκτός από οθόνη και ανάλυση. Και όμως, φοβάμαι μην το μετανιώσω για την οθόνη και την ανάλυση...

Είμαι διακοπές και βρήκα ένα ανοιχτό wi-fi και surfαρω από το Asus 1000 HE.

Αν ο φόβος σου είναι η οθόνη, δεν παίζει να το μετανιώσεις. Σε ότι περιβάλλον το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, ενώ ξεχνάω και να το φορτίζω.

Κι εγώ για ελαφρές καταστάσεις το πήρα. Λίγο word, λίγο browing και κανένα παιχνιδάκι, τύπου braid και FM.

Τέλος, επειδή βασανιζόμουν αρκετό καιρό στο θέμα της επιλογής, να σου πώ ότι το μόνο που θα επέλεγα αντ' αυτού είναι το Samsung NC 10, κι αυτό λόγω εμφάνισης (έχει και καλύτερες θερμοκρασίες το Samsung, αλλά ποιός χέστηκε, σαμπώς θα το clockάρεις?)

Απλώς δεν θέλησα να μπλέξω με την παντελή έλλειψη service της samsung στην Ελλάδα.

Τέλος το βάρος είναι αμελητέο. Λίγο πιο βαρύ απ' ότι το περίμενα, αλλά στη τσάντα που το μεταφέρω δεν το καταλαβαίνω καν. ;)

Δημοσ.
δεν νομιζω να σε χαλασει η οθονη,βασικα μου αρεσει που ειναι και ματ κιολας,μακαρι να ειχε ματ και το λενοβο μου
Δημοσ.
δεν νομιζω να σε χαλασει η οθονη,βασικα μου αρεσει που ειναι και ματ κιολας,μακαρι να ειχε ματ και το λενοβο μου

Μακαρι να ηταν glare το asus 1000h που εχω......ειδα σημερα στο πλαισιο το καινουργιο netbook της acer με την glare οθοναρα 11,6 ιντσες και το full sized πληκτρολογιο και ζηλεψα πολυ :cry: Και καλη αυτονομια θεωρητικα εως 8 ωρες. Μονη παραφωνια ισως ο z520 στα 1,33 - οταν μπορω στο asus με το utility eeectl να τρεχω με ασφαλεια στα 1,8.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παίδες! Αν και μου άρεσε η 11άρα οθόνη και η ανάλυση του Acer, μάλλον συγκλίνω στο Asus για όλα τα υπόλοιπα στα οποία υπερέχει και αφού μου λέει και ο Ερωδιός πως δεν παίζει πρόβλημα με το μέγεθος της οθόνης.

Μάλλον τη Δευτέρα πάω για αγορά/ παραγγελία, οπότε μέχρι τότε είμαι ανοιχτός σε απόψεις...

Δημοσ.
δεν νομιζω να μην μπορει να μπει μεγαλυτερος,δεν βλεπω καποιο λογο,εχουν πει πολλοι οτι εβαλαν,και εγω την αλλη βδομαδα θα περασω εναν 320αρι

Από την αρχή μεγάλο δίσκο ? Γιατί να πρέπει να κάνουμε εγχείριση για να βάλουμε ένα δίσκο αξιοπρεπή, Ένας 160 είναι πια ξεπερασμένος και πες ότι το έβγαλες, μετά σου είναι άχρηστος. Ένας 500gb κάνει μόνο 100~140 ευρώ.

Κάπου διάβασα ότι οι εταιρίες αγοράζουν τους 10άρηδες μόλις 15 ευρώ και για αυτό είναι τα netbooks τόοοοοοσο φθηνά.

Δημοσ.
τωρα εγω παλι που δεν την εχω σε καμμια υποληψη την acer ειμαι λαθος; μπορει...

Δες το απο κοντα και θα καταλαβεις. Αν δεν ειχα το asus θα το επαιρνα στα σιγουρα - τρελαθηκα με την οθονη και το πληκτρολογιο.

Δημοσ.
Δες το απο κοντα και θα καταλαβεις. Αν δεν ειχα το asus θα το επαιρνα στα σιγουρα - τρελαθηκα με την οθονη και το πληκτρολογιο.

Εντάξει, το πληκτρολόγιο δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, εκτός και αν τα δάκτυλά σου είναι τεράστια και έχεις πραγματικό πρόβλημα. Η οθόνη όμως είναι ωραία (εκτός από το καθρέπτισμα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...