guido Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 βρε σάλτα που θα μου πεις και μέχρι που πάει ο καθένας. μαρέσει στο πιο πάνω post θίγεσαι που ο άλλος χαρακτηρίζει πως κάποιος έχει χαμηλά στανταρ.,και έχεις κάνει τις προσωπικές προσβολές ψωμοτύρι
DeadOrganPlayer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μην είσαι τόσο ευερέθιστος. Αν σε πρόσβαλε το αστείο με του Αιγύπτιους το παίρνω πίσω. Απλά ήταν ένα ακόμα παράδειγμα του πόσο αστεία επιχειρήματα μπορεί να βρει κάποιος για να πει οτι δε πήρε απαντήσεις.
guido Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 η διαφορά μας είναι πως ΕΓΩ ....και το τονίζω ΕΓΩ , δεν μίλησα προσβλητικά σε κανέναν για το τι πιστευει . Ουτε του είπα αυτα που λέει είναι αστεία ουτε τπτ. Μετά το τέλος του lost παίζει μέχρι σημερα να έχω σχολιάσει ΜΙΑ φορά μόνο. και έρχεσαι με "ταξινομείς" , μου προσάπτεις γενικά χαρακτηριστικά που θεωρείς έχει η "ομαδα" όσων δεν τους άρεσε το φινάλε , και πάνω σε αυτά με ειρωνεύεσαι, επειδή έσυ ξέρω γω έχεις τσακωθεί πριν με 4-5 όλο αυτο τον καιρό. αν ολα αυτα δεν είναι κάπως τι να πω...ισως μέχρι εκεί φτάνω
DeadOrganPlayer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δε σε ταξινομώ στους κακούς φαίνεσαι καλό παιδί. Απλά σχολίασα χιουμοριστικά το σχόλιο σου για τους Αιγυπτίους. Μη προσβάλεσαι πραγματικά δε το θέλω.
katergaris79 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 DeadOrganPlayer, αν δεν κάνω λάθος, ο konnak θεωρεί πως η σειρά έθεσε κάποια υψηλά στάνταρντς γεμίζοντας ελπίδες το κοινό για κάτι πολύ ανώτερο από αυτό που αποδείχτηκε οτι τελικά είναι. Οπότε αν αυτή η "απογοητευτική" κατάληξη ικανοποίησε κάποιους, τότε δεν είχαν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Έγω τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέει. Προσωπικά διαφωνώ και θα προσπαθήσω να δώσω ένα παράδειγμα. Θέτω ως δεδομένο οτι το φινάλε ήταν πατάτα οκ; Έχουμε λοιπόν την εθνική μας η οποία παίζει έναν αγώνα και είναι φοβερή. Δείχνει οτι παίζει βάση πλάνου και δημιουργεί εντυπώσεις οτι στο φινάλε θα έχει σκίσει τους αντιπάλους. Κάνει όμως μαλακίες στο τελευταίο 10λεπτο και τελικά χάνει. Απογοητεύει λοιπόν αυτούς που είχαν τα υψηλά στάνταρτς (που η ίδια η ομάδα δημιούργησε) και τελικά βλέπουμε οτι δεν απέδωσε το πλάνο που είχαν ώστε να τους οδηγήσει στη νίκη. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν έπαιξε καλά, ή οτι δεν πρόσφερε θέαμα τα πρώτα 80 λεπτά του αγώνα. Πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε οτι στην περίπτωση του Λοστ για κάποιους η όμαδα δεν έχασε αλλά κέρδισε. Όπως και να έχει πάντως και οι μεν και οι δε θα έπρεπε να υποστιρίζουν οτι "η όμαδα" έπαιξε καλά. Κι εδώ είναι που κολλάω, πώς ακυρώνεις ολόκληρο παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή (κατά τη γνώμη σου) στο τέλος χάσαμε;
DeadOrganPlayer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Katergaris δε συμφωνώ. Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε ο konnak έχει δίκιο. Το "χάσαμε αλλά παίξαμε καλά" είναι για τους losers, δε ταιριάζει σε μεγάλες ομάδες. Το θέμα είναι πως εγώ πιστεύω ότι δε χάσαμε. Κερδίσαμε αλλά όχι τόσο άνετα πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε στο 30ο λεπτό που προηγούμασταν 4-0. Στο τέλος τα χαλάσαμε λίγο και μειώσαν οι άλλοι αλλά πάλι νικήσαμε. Δεν υπάρχει μέση λύση παίξαμε καλά αλλά χάσαμε.
konnak Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 @konnakΔεν είναι έτσι και το ξέρεις. Με ποιο δικαίωμα ορίζεις εσύ (ο οποιοσδήποτε εσύ) ότι ο άλλος έχει χαμηλά στάνταρντ επείδη του αρέσει το Lost. Σύμφωνοι, μερικά πράγματα είναι περισσότερο αντικειμενικά από υποκειμενικά, για παράδειγμα αν κάποιος σου πει ότι το ρετιρέ είναι μια απίστευτα ποιοτική σειρά και η Κατερινα Γιουλάκη θα έπρεπε να γύριζει ταινίες στο Hollywood μπορείς να πεις με ασφάλεια ότι έχει πολύ χαμηλά στάνταρντ. Στη περίπτωση του Lost όμως και από τη στιγμή που βλέπεις ότι η κοινή γνώμη είναι διχασμένη, δεν μπορείς να βάζεις ταμπέλες σε αυτούς που τους άρεσει. Αν οι μηδενιστηκές κριτικές του tzinou εσένα σε βοηθάνε δικαίωμά σου, το να θάβεις τα πάντα όμως είναι εξίσου τραγικό με το να αποθεώνεις τα πάντα. Μου θυμίζει το Γεωργίου που αν δε κράξει η εκπομπή του δε θα πάει καλά. Και καλά έχει άποψη αλλά αυτό που έχει καταφέρει είναι να γίνει γραφικός (ο Γεωργίου). Άρα λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι αν είναι κακό κάποιος να έχει χαμηλά στάνταρντ (που φυσικά δεν είναι) αλλά με ποιο δικαίωμα χαρακτηρίζεις έτσι κάποιον που του αρέσει η σειρά. Τι εννοείς δεν είναι έτσι; Το ότι να πω ότι ο άλλος έχει πιο χαμηλά στάνταρ δεν είναι προσβλητικό και υποτιμητικό; Αν πω δηλαδή αντ' αυτού ότι ο άλλος δεν είναι τόσο εκλεκτικός θα το δεχθείς; Αν δεις λίγο πιο προσεκτικά σε ποιους άρεσε και σε ποιους δεν άρεσε και συντάσσονται πάνω κάτω με τα γραφόμενά μου μετά το φινάλε, θα παρατηρήσεις ότι οι πιο πολλοί που δεν τους άρεσε έτειναν να ψειρίζουν πολύ τη σειρά, από την αρχή. Να είναι πιο αυστηροί με το αν κάποια πράγματα είναι δικαιολογημένα, αν κάποια άλλα είναι τραβηγμένα, αν κάποια άλλα δικαιολογούνται, αν κάποια άλλα είναι ασυνεπή, κτλ κτλ. Στην αντίπερα όχθη, έχω δει επιχειρήματα του στυλ "ε, εντάξει, μια σειρά είναι", "δεν είναι το νόημα της ζωής", "δεν θα κάτσουν να μας δώσουν και τις εξισώσεις του νησιού", "ε, προφανώς κάποια πράγματα τα κάνανε για την τηλεθέαση", "ε ναι, αυτό ούτε εμένα με καλύπτει, αλλά δεν πειράζει", κτλ. Δηλαδή, η διαφορά μας είναι ότι κάποιος δέχεται το "Γιατί δεν χρειάζεται πορεία; Γιατί πέθανε ο jacob" χωρίς περαιτέρω απάντηση, ενώ εγώ απαιτώ ένα δεύτερο "γιατί ο θάνατος του Jacob επηρεάζει την πορεία;" και δεν ζητώ μια απάντηση που να περιέχει εξισώσεις, αλλά προς Θεού μια λογικοφανή έστω απάντηση πέρα από το "γιατί έχουν αθηναϊκές πινακίδες". Αυτοί λοιπόν που πάνε κάθε ερώτηση σε ένα ή δύο γιατί παραπέρα ψειρίζουν περισσότερο τη σειρά. Είναι πιο απαιτητικοί. Είναι πιο εκλεκτικοί. Hence, έχουν πιο υψηλά στάνταρ. Πώς ακριβώς αυτό είναι υποτιμητικό για τους υπόλοιπους;! Και πώς ακριβώς είναι ταμπέλα το να πω ότι κάποιοι έχουν πιο χαμηλά στάνταρ; Είναι αλήθεια, δε μπορεί να θες να με πείσεις ότι όλοι έχουμε τα ίδια στάνταρ όσον αφορά τις σειρές. Για τον tzino την έγραψα τη γνώμη μου και επιμένω. Είναι ο Δανίκας (η καλή του πλευρά τουλάχιστον) των σειρών στο Insomnia, και πραγματικά τα σχόλιά του ήταν πάντα πολύ χρήσιμα για μένα. Νομίζω ή αυτός ή ο Praetorian είναι υπεύθυνος με ένα-δύο ποστ του που άρχισα να βλέπω το Breaking Bad, το οποίο διάλεξα από πληθώρα σειρών που είχα στο δίσκο μου, και ανταμείφθηκα (η σειρά είναι εξαιρετική).
katergaris79 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Katergaris δε συμφωνώ. Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε ο konnak έχει δίκιο. Το "χάσαμε αλλά παίξαμε καλά" είναι για τους losers, δε ταιριάζει σε μεγάλες ομάδες. Το θέμα είναι πως εγώ πιστεύω ότι δε χάσαμε. Κερδίσαμε αλλά όχι τόσο άνετα πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε στο 30ο λεπτό που προηγούμασταν 4-0. Στο τέλος τα χαλάσαμε λίγο και μειώσαν οι άλλοι αλλά πάλι νικήσαμε.Δεν υπάρχει μέση λύση παίξαμε καλά αλλά χάσαμε. Δεν κατάλαβες μάλλον πώς το είπα. Όσοι θεωρούν οτι η όμαδα κέρδισε καλά κάνουν και το χαίρονται, όσοι θεωρούν οτι η ομάδα έχασε καλά κάνουν και δεν το χαίρονται, έπρεπε όμως να αναγνωρίσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ότι έπαιξε πάρα πολύ καλά. Καλύτερα τώρα;
konnak Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Θέτω ως δεδομένο οτι το φινάλε ήταν πατάτα οκ; Έχουμε λοιπόν την εθνική μας η οποία παίζει έναν αγώνα και είναι φοβερή. Δείχνει οτι παίζει βάση πλάνου και δημιουργεί εντυπώσεις οτι στο φινάλε θα έχει σκίσει τους αντιπάλους. Κάνει όμως μαλακίες στο τελευταίο 10λεπτο και τελικά χάνει. Απογοητεύει λοιπόν αυτούς που είχαν τα υψηλά στάνταρτς (που η ίδια η ομάδα δημιούργησε) και τελικά βλέπουμε οτι δεν απέδωσε το πλάνο που είχαν ώστε να τους οδηγήσει στη νίκη. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν έπαιξε καλά, ή οτι δεν πρόσφερε θέαμα τα πρώτα 80 λεπτά του αγώνα. Πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε οτι στην περίπτωση του Λοστ για κάποιους η όμαδα δεν έχασε αλλά κέρδισε. Όπως και να έχει πάντως και οι μεν και οι δε θα έπρεπε να υποστιρίζουν οτι "η όμαδα" έπαιξε καλά. Κι εδώ είναι που κολλάω, πώς ακυρώνεις ολόκληρο παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή (κατά τη γνώμη σου) στο τέλος χάσαμε; Να σου κάνω έναν παραλληλισμό; Έστω η Εθνική και το Euro που πήρε. Έπαιξε καλά και κέρδισε αλλά και με αρκετή δόση τύχης. Την οποία τύχη τότε, και λόγω του ενθουσιασμού που επικρατούσε δεν τη βλέπαμε, και τα ρίχναμε όλα στον τεράστιο Δέλλα, τον φοβερό και τρομερό Νικοπολίδη, Καραγκούνη, Ρεχάγκελ, κτλ. Τελειώνει το Euro, το παίρνουμε, και έκτοτε το να παρακολουθείς τα ματς της Εθνικής είναι βασανιστήριο, οι μπάτσες πέφτουν σύννεφο, και παρά κάποιες εκλάμψεις (νίκες σε Τουρκία, Ουκρανία, προκρίσεις σε επόμενο Euro και Μουντιάλ) φαίνεται ότι ενώ υπάρχει η ίδια τακτική πάμε και τα μαζεύουμε, χάνουμε σε όλα τα παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων, έχουμε να βάλουμε γκολ σε τελικά από το 2004, παίζουμε χάλια και μας γιουχάρουνε, και τώρα πια έχουμε άλλα δυο παιχνίδια και μετά τέλος Ρεχάγκελ. Ε, τώρα νιώθω ότι μόλις είδαμε πχ. το Across the Sea και μένουν τα 2-3 τελευταία επεισόδια. Το ότι η Εθνική κάποτε πήρε Euro δεν με εμποδίζει από το να κρίνω τη συνολική εικόνα και πορεία της από το 2004 μέχρι σήμερα, και να διακρίνω πλέον, έχοντας την πλήρη εικόνα στο μυαλό μου, ότι τότε τελικά το αποτέλεσμα ίσως ήταν περισσότερο τύχη παρά ικανότητα και τακτική. Γιατί έκτοτε δεν έχω δικαιολογήσει αυτό το hype. Ε, σίγουρα τότε πέρασα καλά, αλλά δύσκολα θα αντέξω να ξαναδώ εκείνα τα παιχνίδια. Το ίδιο με το Lost. Και όπου "τύχη" βάλε "κανένα πλάνο". Όπου "εκλάμψεις" βάλε "cliffhangers". Όπου προκρίσεις βάλε "wtf φινάλε". lol, το πηδήξαμε τελείως.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δηλαδή ρε κonnak κάποιος που δεν ψυρίζει τη σειρά μεχρι αηδίας ή αποδέχεται ευκολότερα κάποιες εξηγήσεις για μια σειρά φαντασίας (γιατί φαντασίας είναι το Lost) έχει χαμηλά στανταρντ και δεν είναι εκλεκτικός??? Αν αυτά είναι τα κριτήρια για τα υψηλά στάνταρντ τότε να πάω πάσο. Εγώ πιστέυω ότι άλλα πρέπει να είναι τα κριτήρια για το αν είναι κανείς εκλεκτικός (όπως το τι συναισθήματα σου δημιουργεί η σειρά, το πόσο καλά αποδίδουν οι ηθοποιοί το ρόλο τους, αν η σκηνοθεσία είναι καλή, αν η ιστορία ενδιαφέρουσα κτλ.). Αυτά τα κριτήρια καθορίζουν τα στανταρντ. Πχ. κάποιος μπορεί να πεί "χεστηκα αν οι ηθοποιοι είναι ΓΤΠ ή αν ο σκηνοθέτης άχρηστος, εμένα με νοιάζει η ταινία να έχει αίμα. Αυτός δεν είναι εκλεκτικός. Εσύ στηρίζεις όλη την επιχειρηματολογία σου στο αν ο άλλος ψυρίζει τη σειρά και αν δέχεται κάποιες αναληθοφανεις εξηγήσεις. Αναρωτιέμαι αν το ίδιο κάνεις και για όλες τις ταινίες φαντασίας που βλέπεις. Πολύ αμφιβάλω. ---------- Προσθήκη στις 17:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:01 ---------- Δεν κατάλαβες μάλλον πώς το είπα. Όσοι θεωρούν οτι η όμαδα κέρδισε καλά κάνουν και το χαίρονται, όσοι θεωρούν οτι η ομάδα έχασε καλά κάνουν και δεν το χαίρονται, έπρεπε όμως να αναγνωρίσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ότι έπαιξε πάρα πολύ καλά. Καλύτερα τώρα; Καλύτερα
katergaris79 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Να σου κάνω έναν παραλληλισμό; Έστω η Εθνική και το Euro που πήρε. Έπαιξε καλά και κέρδισε αλλά και με αρκετή δόση τύχης. Την οποία τύχη τότε, και λόγω του ενθουσιασμού που επικρατούσε δεν τη βλέπαμε, και τα ρίχναμε όλα στον τεράστιο Δέλλα, τον φοβερό και τρομερό Νικοπολίδη, Καραγκούνη, Ρεχάγκελ, κτλ. Τελειώνει το Euro, το παίρνουμε, και έκτοτε το να παρακολουθείς τα ματς της Εθνικής είναι βασανιστήριο, οι μπάτσες πέφτουν σύννεφο, και παρά κάποιες εκλάμψεις (νίκες σε Τουρκία, Ουκρανία, προκρίσεις σε επόμενο Euro και Μουντιάλ) φαίνεται ότι ενώ υπάρχει η ίδια τακτική πάμε και τα μαζεύουμε, χάνουμε σε όλα τα παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων, έχουμε να βάλουμε γκολ σε τελικά από το 2004, παίζουμε χάλια και μας γιουχάρουνε, και τώρα πια έχουμε άλλα δυο παιχνίδια και μετά τέλος Ρεχάγκελ. Ε, τώρα νιώθω ότι μόλις είδαμε πχ. το Across the Sea και μένουν τα 2-3 τελευταία επεισόδια. Το ότι η Εθνική κάποτε πήρε Euro δεν με εμποδίζει από το να κρίνω τη συνολική εικόνα και πορεία της από το 2004 μέχρι σήμερα, και να διακρίνω πλέον, έχοντας την πλήρη εικόνα στο μυαλό μου, ότι τότε τελικά το αποτέλεσμα ίσως ήταν περισσότερο τύχη παρά ικανότητα και τακτική. Γιατί έκτοτε δεν έχω δικαιολογήσει αυτό το hype. Ε, σίγουρα τότε πέρασα καλά, αλλά δύσκολα θα αντέξω να ξαναδώ εκείνα τα παιχνίδια. Το ίδιο με το Lost. Και όπου "τύχη" βάλε "κανένα πλάνο". Όπου "εκλάμψεις" βάλε "cliffhangers". Όπου προκρίσεις βάλε "wtf φινάλε". lol, το πηδήξαμε τελείως. :-D:-D:-D:-D Επομένως έχει να κάνει με το ΠΟΥ τέλειωσε το όνειρο για το καθένα. Και χαίρομαι που λες οτι τότε πέρασες καλά γιατί αυτό δείχνει οτι η σειρά ως ένα βάθμο πέτυχε το στόχο της. Μπορεί κάποιους να τους διασκέδασε μέχρι και το φινάλε, μπορεί κάποιους μέχρι το "Across the sea" μπορεί κάποιους μέχρι το φινάλε του 5ου κύκλου. Θα διαφωνήσω όμως με τον τελευταίο παραλληλισμό σου. Με τύχη μπορεί να πετύχεις 1 ίσως και 2 γκολ, δεν κρατάς όμως για τόσα χρόνια τόσα εκατομμύρια κόσμου με τύχη(=χωρίς πλάνο). Τα cliffhangers και τα wtf φινάλε ήταν μέρος του πλάνου. Το συγκεκριμένο κομμάτι το έπαιξαν πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και οι υψηλές απαιτήσεις που λέγαμε.
guido Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 ρε κάντε τους παραλληλισμούς με την Εθνική της Αιγύπτου τουλάχιστον , να είναι πιο ontopic
konnak Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δηλαδή ρε κonnak κάποιος που δεν ψυρίζει τη σειρά μεχρι αηδίας ή αποδέχεται ευκολότερα κάποιες εξηγήσεις για μια σειρά φαντασίας (γιατί φαντασίας είναι το Lost) έχει χαμηλά στανταρντ και δεν είναι εκλεκτικός??? Έχει σίγουρα χαμηλότερα στάνταρ από μένα. Αυτό μπορεί όμως να μην είναι κακό γι' αυτόν, κάποιος (εσύ) μπορεί να πει ότι αυτός διασκεδάζει πιο εύκολα και εγώ είμαι γεροπαράξενος, κάποιος άλλος (Sellers) ότι αυτός δεν είναι εκλεκτικός και εγώ ψάχνω τη σειρά σε βάθος. Γι' αυτό και δεν βγαίνει ποτέ άκρη σε αυτά τα νήματα όταν η σειρά έχει διχάσει το κοινό της και το έχει χωρίσει σε δύο παρατάξεις. Δεν είναι τυχαίο που σε διαφορετικές σειρές οι επικριτές συνήθως είναι πάλι στο στρατόπεδο των επικριτών και οι υπέρμαχοι της... "τηλεοπτικής αδείας" και του "μια σειρά δεν περιέχει το νόημα της ζωής" παραμένουν υπέρμαχοι σε άλλες σειρές: αν πάντα είσαι πιο δεκτικός στο τι δείχνει μια σειρά επειδή σε διασκεδάζει, θα ικανοποιηθείς πιο εύκολα από εμένα ή τον tzino. Επειδή εγώ είμαι πιο αυστηρός (βάζω άλλη λέξη επειδή οι λέξεις "εκλεκτικός" και "χαμηλά στάνταρ" σου χτυπάνε άσχημα) ως προς το πόσο suspension of disbelief απαιτεί από εμένα σαν σκεπτόμενο θεατή η εκάστοτε σειρά. Εσύ είσαι λιγότερο, και μεγειά σου με χαρά σου. Δε μπορεί να διαφωνείς και σε αυτό, γιατί είναι προφανές ότι δεν είσαι τόσο αυστηρός, όταν δέχεσαι απαντήσεις πρώτου επιπέδου που εμένα δε με ικανοποιούν και ζητάω περαιτέρω εξηγήσεις σε δεύτερο επίπεδο. Αν αυτά είναι τα κριτήρια για τα υψηλά στάνταρντ τότε να πάω πάσο. Εγώ πιστέυω ότι άλλα πρέπει να είναι τα κριτήρια για το αν είναι κανείς εκλεκτικός Πάμε: όπως το τι συναισθήματα σου δημιουργεί η σειρά Δεν μου αρκεί προσωπικά. Υπάρχουν πάρα πολλές σειρές που βγάζουν πολλά συναισθήματα. Από μια σειρά μυστηρίου δεν είναι το πρώτο που με ενδιαφέρει. το πόσο καλά αποδίδουν οι ηθοποιοί το ρόλο τους Απαραίτητο, αλλά όχι και τόσο απόλυτο. Πέρα από δύο ερμηνείες πραγματικά πολύ καλές οι υπόλοιποι από ένα σημείο και μετά δεν έκαναν και κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα πολύ καλύτερες από τα πρώτα επεισόδια του Persons Unknown πχ. που είναι σε παρόμοιο στυλ και οι ηθοποιοί είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Αλλά δες και το Breaking Bad. Δες και το Dexter. Και μετά έλα πες μου πόσο καλός ήταν ο Terry O'Queen ή ο Michael Emerson. Δεν είναι τυχαίο που οι πρωταγωνιστές των δύο παραπάνω σειρών τους έχουν πάρει όλα τα βραβεία ερμηνειών στα Emmy. Οπότε καταλήγω στο απαραίτητο, αλλά όχι και τόσο σπάνιο. Σειρές με ερμηνείες υπάρχουν πάρα πολλές. αν η σκηνοθεσία είναι καλή Δε μου αρκεί. Φυσικά βοηθάει, αλλά ποτέ δεν είδα σειρά μόνο και μόνο επειδή ήταν καλογυρισμένη, αν το στόρι δεν με εμπνέει. Και έτσι πάμε στο... αν η ιστορία ενδιαφέρουσα κτλ.). Εδώ λοιπόν είναι όλο το ζουμί του Lost, μπορεί να το άφησες για το τέλος αλλά ξέρεις ότι είναι αυτό που έκανε το Lost αυτό που ήταν. Ε εκεί λοιπόν είναι και το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής μου (και μας) και το σημείο στο οποίο εσύ είσαι πιο δεκτικός και ικανοποιείσαι πιο εύκολα. Ως εκ τούτου, από εκεί πηγάζει όλη μου η συλλογιστική για τα στάνταρ. Εσένα σου αρκεί μια πηγή με μαγικό φως για να κάνει την ιστορία ενδιαφέρουσα. Εμένα αρκούσε για να κάνει την ιστορία ηλίθια. Περίμενα κάτι βαθύτερο, κάτι καλύτερο, κάτι εξυπνότερο, κάτι ανατρεπτικότερο, κάτι εντυπωσιακό, κάτι συνδετικό, κάτι πιο λογικοφανές. Αυτά τα κριτήρια καθορίζουν τα στανταρντ. Πχ. κάποιος μπορεί να πεί "χεστηκα αν οι ηθοποιοι είναι ΓΤΠ ή αν ο σκηνοθέτης άχρηστος, εμένα με νοιάζει η ταινία να έχει αίμα. Αυτός δεν είναι εκλεκτικός. Για άνθρωπο που εξανίσταται για το ότι βάζω ταμπέλες, έβαλες πολλές ο ίδιος, δε νομίζεις; Εσύ στηρίζεις όλη την επιχειρηματολογία σου στο αν ο άλλος ψυρίζει τη σειρά και αν δέχεται κάποιες αναληθοφανεις εξηγήσεις. Αναρωτιέμαι αν το ίδιο κάνεις και για όλες τις ταινίες φαντασίας που βλέπεις. Πολύ αμφιβάλω. Ναι, γιατί η ιστορία ήταν το βασικό ατού και ο κράχτης του Lost. Η σειρά δεν είναι φαντασίας από την αρχή. Για 5 σεζόν είναι 90% επιστημονικής φαντασίας. Δεν το λέω εγώ. Οι σεναριογράφοι το λέγανε και το δείχνανε. Εγώ ό,τι μου δείχνανε έβλεπα. Και ό,τι λέγανε στα podcast. Το αν στο τέλος δεν τους έβγαινε έτσι αχταρμά που το είχανε κάνει και καταφύγανε σε μαγικά κρασιά και φωτεινά νερά και σε μια τάπα που άμα βγει χαλάει το νησί, είναι αποτυχία τους και κωλοτούμπα τους. Ας έδειχνε ξωτικά και άγιο φως από την αρχή και θα σου λεγα πόσοι θα είχατε μείνει να το συζητάτε τώρα.
gamanos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 @konnak: ΦΙΛΟΙ εννοείται, γιατί αν δε σε θεωρούσα σοβαρό δε θα έμπαινα σε αντιπαράθεση μαζί σου και γιατί η ζωή είναι εκτός της μικρής οθόνης (για μένα είναι εντός της μεγάλης, λόγω δουλειάς, αλλά άλλο θέμα ) Και επειδή παρέθεσες τεκμηριωμένα την άποψή σου (και όχι σχολιασμό), η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει: Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι οι σεναριογράφοι πιθανότατα δεν είχαν ιδέα (γιατί αν είχαν θα υπήρχαν στοιχεία στη σειρά που να στηρίζουν μια τέτοια τραβηγμένη υπόθεση). Ειδικά δε αν σκεφτείς ότι όλες αυτές οι "απαντήσεις" δεν συνδυάζονται μεταξύ τους, είναι ανεξάρτητη η μία από την άλλη, δεν υπάρχει δηλαδή ΕΝΙΑΙΟ πλάνο θεώρησης της σειράς και εξήγησής της, καταλαβαίνεις ότι το πιο πιθανό είναι να μην υπήρξαν ποτέ στο μυαλό αυτών που το έγραψαν Κοίτα λοιπόν τι γίνεται: για κάτι που δεν είχαν ιδέα πού το πάνε, με βάση αυτά που έδειξαν μόνο ως προς την προσβασιμότητα του νησιού, έχουμε δύο απαντήσεις, την ας πούμε δική σου, την ψευδοεπιστημονική (στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής σειράς), που είναι η αφορμή να ξαναψάξω το casimir effect και την ας πούμε δική μου, η ψευδοπροφητική, που λέει ότι το νησί φυλασσόταν από τον guardian του και μόλις πέθανε χάθηκε η προστασία του και επήλθε η "αποκάλυψή" του, ίσως και ως μέρος ενός ευρύτερου masterplan για την διαδοχή του jacob. (αρκεί τουλάχιστον να συμφωνούμε οτι βάσει όσων έδειξαν, η ερμηνεία μου διαφέρει από το "έκλασε ο Κώστας" ) Ε, λοιπόν αυτό είναι το LOST. Ένα μείγμα ψευδοεπιστήμης και ψευδοθρησκείας, ένα λίγο απ' όλα με αγάπη, live together die alone και 4 8 15 16 23 42 ΜΑΖΙ!!! Οι "ποιητές", όπως και εσύ και εγώ, δουλεύουν για τα φράγκα, το ξανακάναν στο ALIAS και θα το ξανακάνουν στην επόμενη σειρά, ότι θέλαν και μπορούσαν και τους άφησαν να πουν το είπαν, τα υπόλοιπα προέκυψαν από το hype στο Internet, η οποία τους εξύψωσε σε άλλο επίπεδο από το πραγματικό και τους βοήθησε ή τους κατάντησε να δημιουργήσουν αυτό το new age αθρησκευτίκ mιx με new age στοιχεία, μπολιασμένα με πολλές παραφυάδες των πιο σύγχρονων νεοθεωριών των μαθηματικών και της φυσικής. Αυτό το παλάντζο φταίει για τις υπερβολικές προσδοκίες, αυτό το παλάντζο φταίει για το διχασμό. (Με έκανες να διαβάζομαι σαν τον Φραγκούλη του MAD :mrgreen: )
DeadOrganPlayer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 LOLLLLLL!!! Μήπως είσαι όντως ο Φραγκούλης??? Έλα παραδέξου το δε πειράζει!!! @Konnak Fair enough;) Έτσι όπως το λες είναι. Απλά για την ιστορία και μόνο εγω σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι το Lost ήταν άψογο, ίσα ισα ειναι πολλά τα σημεία που με χάλασαν. Απλα δε πιστεύω στην ισοπέδωση γι αυτο και φαίνομαι θερμός υποστηρικτής του. Δε δέχομαι ρε πούστη μου ότι η σειρά ήταν άθλια όπως λέτε...ναι όντως οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες...αλλά έστω κι ετσί θεωρώ ότι είναι μια πολύ αξιόλογη σειρά. off topic (αλλά συνδυαστικά μπορεί να θεωρηθεί και on topic): Δηλαδή το τέλος του Eternal Sunshine που τελικά τους αποκαλύπτουν την αλήθεια και ακούνε τις κασέτες δε σε ξενέρωσε λίγο?? Εμένα ναι (τουλάχσιτον το τέλειο φινάλε στο μυαλό μου θα ήταν διαφορετικο) αλλά δε παύει να παραμένει στο τοπ 3 ταινίων μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.