Προς το περιεχόμενο

Lost: Η Μεγάλη Ανασκόπηση (spoilers ARE included)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@connak

Α, και χώρια που θυμάμαι ότι στο τέλος το νησί ήταν σαν την Μύκονο, όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε, χωρίς πορείες χωρίς τίποτα. Αλλά εκεί είναι που κάποιος μου είπε ότι έφταιγε το ότι... πέθανε ο Jacob. Ναι, η αλήθεια είναι ότι κολλάει με την χωροχρονική δίνη (έλεος, ο τύπος που το έγραψε δεν πρέπει να έχει κάνει καν βασική φυσική... Ούτε καν magnetic bubble ρε αδερφέ!

Επειδή εγώ το είπα, επίτρεψέ μου την παρέμβαση.

Καταρχάς, συγγνώμη που δεν έχω master στη φυσική. Ο τοίχος μου έχει πίνακες, τα πτυχία τα έχω στείλει στη γιαγιά μου να χαίρεται και είναι μπόλικα.

Παρόλα αυτά έχω κρατησει το απολυτήριο της πρώτης δημοτικού και μου επιτρέπει :

να μη με πιάνουν κορόιδο δύο τρεις αμερικανοί σεναριογράφοι (οι οποίοι όσο εσύ σκας, they laugh all the way to the bank ;) )

να μην περιμένω το νόημα της ζωής από την τηλεόραση

να διασκεδάζω (εδώ ανοίγουν λεξικό για την κυριολεξία της λέξης) με μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, υψηλής τηλεθέασης, από mainstream τηλεοπτικό δίκτυο και να μην προσπαθώ να το παίξω ψαγμένος ή να βρω πόσο ψαγμένοι είναι οι άλλοι κοινωνοί αυτού του γεγονότος.

Στο προκείμενο:

Όταν λέω οι απαντήσεις δεν κολλάνε πουθενά, εννοώ το ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός ή clue από τα επεισόδια που προβλήθηκαν, από τα podcast και από οτιδήποτε που έχουν πει οι σεναριογράφοι για τη σειρά που να οδηγεί στα εκάστοτε συμπεράσματα

στο τέλος το νησί ήταν σαν την Μύκονο, όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε, χωρίς πορείες χωρίς τίποτα. Στην αρχή λοιπόν το νησί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Ή ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Καθώς ρωτάς:

Εσείς πείτε μου συγκεκριμένα ποιο γεγονός ή clue μας οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα

Η απάντηση είναι ότι ΠΕΘΑΝΕ Ο JACOB. Σ' αρέσει ή όχι, μας καλύπτει ή όχι, που εμένα δε με καλύπτει πλήρως, πέθανε ο φύλακάς του νησιού και έγινε ξέφραγο αμπέλι. Η ερμηνεία πάντως στηρίζεται σε δεδομένα από τα επεισόδια και όχι σε μαστερ φυσικής ούτε σε φούσκες του Αϊνστάιν (που πολύ θα με ενδιέφερε η παράθεση από το επεισόδιο που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ξέχασα, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ)

• Απαντ. 556
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όταν λέω οι απαντήσεις δεν κολλάνε πουθενά, εννοώ το ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός ή clue από τα επεισόδια που προβλήθηκαν, από τα podcast και από οτιδήποτε που έχουν πει οι σεναριογράφοι για τη σειρά που να οδηγεί στα εκάστοτε συμπεράσματα του παραπάνω blogger. Συγκεκριμένα; Εσείς πείτε μου συγκεκριμένα ποιο γεγονός ή clue μας οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα:

Από που το συμπεραίνουμε αυτό; Τελείως υποθετικό, δεν έχει καμία βάση, συν του ότι το σύστημα ασφαλείας, ε, μάλλον δεν ίσχυε τελικά. Α, και ένα τέρας που καταβροχθίζει και σκοτώνει ανθρώπους θεώρησε απειλή έναν ημιθανή πιλότο που καλά καλά δε μπορούσε να κουνηθεί. Αλλά το σκότωσε και από ένστικτο. Αλλά ήταν και σύστημα ασφαλείας. Μάλιστα. Περιμένω που βασίστηκε η εν λόγω απάντηση, γιατί εμένα μου κάνει για αστήριχτη θεωρία και αβάσιμη υπόθεση κάποιου φαν να δικαιολογήσει αυτά που έβλεπε 6 χρόνια.

Ε; Τι; Που; Πως; Ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; Από που και ως που μπορεί κάποιος να συμπεράνει κάτι τέτοιο με ότι έχει δει στη σειρά; Ποτέ δεν είδαμε κάποιον να σέρνεται στο ναό για να... "βελτιωθεί" η οφθαλμαπάτη ενός νεκρού. Ο Κώστας το έκανε αυτό remotedly, όπως με την Άλεξ που ήταν θαμμένη. Πείτε μου λοιπόν, σε ποια ακριβώς clues ή σκηνές των επεισοδίων βασίζεται η εν λόγω απάντηση;

Προσπερνώ όλες τις απαντήσεις για τον Walt γιατί δεν είναι καν απαντήσεις. Είναι περίληψη των όσων (ανεξήγητων) είδαμε να κάνει, να βλέπει και να κάνει τους άλλους να κάνουν και να βλέπουν. Ο Walt είναι special. Ο Walt έχει δυνάμεις. Α, για κάτσε! Ο Walt είναι... Jedi! Ο Walt είναι ο Yoda the Black! Τι; Γελάτε; Δέστε απαντήσεις σχετικά με τον Walt λοιπόν:

Πάμε παρακάτω. Α, το αγαπημένο μου:

Πέρα από το ότι ο guido έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με αυτό, να θυμίσω ότι ιερογλυφικά είδαμε και στο χρονόμετρο του Hatch, μήπως το φτιάξανε και αυτό Αιγύπτιοι; Όχι, τον έφτιαξε η Ντάρμα. Οπότε δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Το "μα φυσικά το χτίσανε Αιγύπτιοι, αφού υπάρχουν τόσα ιερογλυφικά και είναι και Αιγυπτιακή θεότητα" ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ, είναι μια μαντεψιά που κάναμε όταν πρωτοείδαμε κιόλας το πόδι, και ειδικότερα στο φινάλε της 5ης που το δείχνει ολόκληρο. Αλλά μείναμε εκεί, δεν υπήρξε κανένα άλλο στοιχείο ή clue για κάτι παραπάνω. Οπότε είναι πάλι μια αυθαίρετη υπόθεση του blogger. Απάντηση δεν είναι.

Τρέμουν τα κόκαλα του Αϊνστάιν. Μάλιστα. Για πείτε μου τώρα. Ποιος και πότε υπονόησε κάτι τέτοιο, σε ποιο επεισόδιο ή πότε το ανέφεραν οι σεναριογράφοι. Α, και χώρια που θυμάμαι ότι στο τέλος το νησί ήταν σαν την Μύκονο, όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε, χωρίς πορείες χωρίς τίποτα. Αλλά εκεί είναι που κάποιος μου είπε ότι έφταιγε το ότι... πέθανε ο Jacob. Ναι, η αλήθεια είναι ότι κολλάει με την χωροχρονική δίνη (έλεος, ο τύπος που το έγραψε δεν πρέπει να έχει κάνει καν βασική φυσική... Ούτε καν magnetic bubble ρε αδερφέ!).

Εδώ το λέει και μόνος του ότι είναι δική του ερμηνεία και όχι απάντηση με βάση αυτά που έχουμε δει. Κάτι είναι και αυτό. Αν και ο Manuel μπορεί να διαφωνεί κιόλας.

Επειδή είναι πολλά και είναι σαν να κλέβεις εκκλησία και πραγματικά ήδη χάλασα πολύ χρόνο για αυτήν την ματαιότητα, παρακάτω βάζω όλες τις απαντήσεις που θεωρώ δεν έχουν καμία βάση, μπορεί ο Manuel ή κάποιος άλλος να μου πει συγκεκριμένα ποιος είναι ο συλλογισμός που οδηγεί από αυτά που είδαμε στη σειρά σε τέτοια τόσο συγκεκριμένα συμπεράσματα;

How did Locke and Eko escape the hatch implosion?

The release of exotic energy from the Swan anomaly teleported them to safety, just like the same energy teleported the '77ers back to the future.

Why can't women on the Island have babies and what does this have to do with anything?

Mother said the light at the heart of the Island was the Source of all life, death, and rebirth -- i.e., the life cycle. The Incident damaged a portion of the Source, disrupting this life cycle locally, which is why there were pregnancy problems on the Island. If the Man in Black had succeeded in destroying the Source completely, those pregnancy problems would have spread worldwide. (έλεος όμως)

Why was the supply drop menu hidden behind a game of computer chess?

Security to prevent the Hostiles from accessing it. (οι οποίοι όπως ξέρουμε ήταν πραγματικά ηλίθιοι, εδώ το κέρδισε ο Λοκ που εν τέλει ήταν από τους πιο ηλίθιους)

Who decided it was time to kill [DHARMA] in a Purge?

The Man in Black. Using dreams and visions, he tricked Ben into thinking that Jacob wanted DHARMA killed. Ben convinced the Others that DHARMA was a threat to the Source, triggering the Purge.

Why did Desmond have a false vision of Claire and Aaron leaving the Island on a helicopter?

Desmond's vision wasn't false -- what he saw was supposed to occur. The Man in Black changed the "picture on the box" of fate by claiming Claire, just as Desmond said his saving Charlie changed the identity of the parachutist from Penny to Naomi. (ναι μόνο που το claim - αν είχε σχέση - έγινε πολύ αργότερα)

Whose eye appeared in the cabin window?

It's left ambiguous. Jorge Garcia claims it was meant to be Hurley's eye, so perhaps the encounter foreshadows his ascension to Island protector. But my belief is that it was the Man in Black, whose consciousness became trapped in the Cabin during one of his ghostly projections. When the Cabin moved outside the ash circle, Smokey entered and reunited with the Man in Black, as symbolized by the change in Zombie Christian's outfit from formal to casual.

Who is the R.G. on Naomi's bracelet?

Regina from the freighter. She was probably Naomi's lesbian lover. (ελ ελ ελ ελ ελεοστ)

Why was there a 31 minute, 20 second difference between the time [of the arrival of h's rocket]

The rocket took the wrong bearing through the Island's spacetime barrier, creating a time distortion. The amount of time (1880 seconds) is actually an Easter Egg. Albert Einstein was born in 1880.

Why was Ben so surprised that they could kill Alex? What are the rules?

Ben and Widmore had an unwritten agreement that family was off limits in their war. This is different from the Rules set by the Island's protector, which prevent Candidates from killing each other. Obviously, if killing family members was against those Rules, Widmore would not have been able to change them.

If the smoke monster can't leave the Island and was Zombie Jack's-Dad, how does Jack's dad appear at a hospital in LA and on a freighter?

The Man in Black was able to project ghostly visions of himself from afar just like Walt could. That's why Christian's appearance to Jack was preceded by an alarm from a smoke detector -- it's an inside joke. (δηλαδή, Ερώτηση: Γιατί ο Κρίστιαν, προβολή του Κώστα, μπορεί και εμφανίζεται μακριά από το νησί; Απάντηση: Επειδή μπορεί και εμφανίζεται μακριά από το νησί! Dah!)

How did the monster get into Jacob's cabin?

The cabin was never Jacob's, or if it was, he abandoned it long ago. Through the aforementioned dreams and visions, the Man in Black tricked Ben into thinking it was still used by Jacob. Later, the Man in Black used Claire to break the ash circle so he could physically enter the cabin and impersonate Jacob when Locke came calling.

Why ask Locke not to tell anyone that he saw Claire in the cabin?

So no one would try to rescue her, disrupting the Man in Black's loophole plan.

Why don't the rules of time travel apply to Desmond?

Exposure to the Island's exotic electromagnetism made him immune. (ανοσία; Τι είναι το time travel, ιλαρά;)

Who attacked Sayid at the hospital and why did he have Kate's address?

Again, Widmore. My guess is that he was killing the Oceanic 6 in an effort to keep Ben from returning to the Island. (μα τους βοηθούσε να γυρίσουν στο νησί! Μία έτσι, μία γιουβέτσι!)

Why was the smoke monster at the Temple? When did the Temple become an anti-smoke monster fortress?

Smokey was originally an automated security system under the Island protector's control. That's how Mother was able to massacre the Romans and fill the well. This relationship is symbolized by the relief carving underneath the Temple showing Anubis feeding souls of the unworthy to Smokey. But the Man in Black's merger with Smokey fundamentally altered this dynamic. Smokey went from being a subservient security system to a malevolent antagonist. After that transformation, the Island's protector no longer controlled Smokey, and the Temple became a refuge.

How does the pendulum predict the Island's movements? Who figured that out?

It's left ambiguous. When Eloise said the Island is always moving, I think she meant it orbits relative to the Earth. This orbit may be through higher dimensions, different energy states, or both. It periodically brings the Island into phase with the Earth like two strings vibrating in tune. During these "event windows," the Island is accessible. The pendulum models the Island's orbit, creating a phase portrait that enables predictions about where and when the next event window will occur. The "clever fellow" Ms. Hawking mentioned was one of the DHARMA scientists, presumably Gerald DeGroot.

Why do those returning to the Island need to recreate the circumstances of their first arrival?

To symbolize their leap of faith. It's not supposed to make rational sense.

How did Jack, Hurley and Kate get from that Ajira flight to the 70's, and why didn't Sun?

It was one of the "unpredictable" side effects that Ms. Hawking warned about if they failed to recreate the crash of Oceanic 815 exactly.

How did Ethan go from the DHARMA Initiative to a member of the Others?

He was a Candidate on one of Jacob's lists. Indeed, several DHARMA members joined the Others, including Tom and (possibly) Amy.

What's with all the hieroglyphics underneath the Temple?

They date from a time before Jacob and the Man in Black, when ancient Egyptians worshiped the Island's protector as Anubis, and Smokey as Amit. The Temple was later constructed on top of the Egyptian shrine to Anubis and Amit.

Why does Richard think he saw everyone in the 1977 DHARMA picture die?

Richard saw the mushroom cloud from the bomb and assumed the '77ers all died in the explosion. He didn't realize that energy from the Swan anomaly teleported them to the future a split second before blast.

Who broke the circle of ash around Jacob's cabin?

As explained previously, the Man in Black used Claire to break the ash circle.

Why can Jacob leave the Island but the smoke monster can't?

Smokey was originally an automated security system. By merging with Smokey, the Man in Black became subject to its programming, which prohibited him from doing certain things like leaving the Island and directly harming the Source.

What's the magic lighthouse about?

It was built by the Egyptians so the Island's protector could keep tabs on the Candidates via remote viewing. Symbolically, it underscores the Candidates' lifelong connection to the Island.

How was Dogen's simply being alive keeping the smoke monster out of the [Temple]?

Jacob imparted a little of his magic to Dogen, just as he did with Richard.

Where did Jacob and the smoke monster's mother come from? Where did Jacob and the smoke monster's OTHER mother come from?

Mother was part of a long line of sole Island protectors dating back to ancient times. Claudia was a Roman whose ship was brought to the Island and wrecked by Mother. (wtf?)

Who finished the magic wheel that combines "light and water" and when did it became frozen?

It's left ambiguous. My guess is that subsequent visitors from Rome (or perhaps Carthage) finished the work. It was frozen to help stabilize the Wheel. (ό,τι να ναι)

What is the nature of the light?

It's the Source of all creation, including the afterlife. The Source is so beyond our current understanding of physics that we can only comprehend it in mythological terms (πες ότι είναι μαγικό, άκου είναι πέρα από την παρούσα φυσική μας αντίληψη, βασικά είναι πέρα και από τα όρια της ανθρώπινης σεναριακής βλακείας και μη ευρηματικότητας - και κλισέ)

Magic wine...?

It's an allusion to the new wine of Gnosis. "Across the Sea" is an allegory for the Gnostic myth of Satan's creation (i.e., Sophia and Samael).

Why does that Tina Fey lady want the electromagnetic map of the Island?

To triangulate the location of the Source. (ναι γιατί είδαμε ότι την έψαχναν...)

Επαναλαμβάνω, κάποιοι έχετε πολύ χαμηλά στάνταρ και ικανοποιείστε πολύ εύκολα. Το ότι οι περισσότερες απαντήσεις, έστω και υποθέσεις, είναι ηλίθιες δεν θα το πάω παραπέρα γιατί είναι υποκειμενικό, και πάλι εξαρτάται από τα στάνταρ του καθενός.

Η τελευταία λέξη που γράφω για το Lost είναι αυτή.

Ο άνθρωπος που έγραψε τις απαντήσεις δεν είναι μέσα στους παραγωγούς του Lost, κάνει μια προσπάθεια να εξηγήσει όσα δεν έχουν απαντηθεί ξεκάθαρα στη σειρά. Το οτι λέει οτι το πτώμα του Κρίστιαν είναι κάτω απ' το ναό είναι το ίδιο αυθαίρετο με την ερώτηση "πού είναι το πτώμα του Κρίστιαν;" κι αυτό γιατί δεν έχει σημασία. Δηλαδή αν απαντούσε οτι "είναι σκαλωμένο στην κορυφή κάποιου δέντρου από τη στιγμή της πτώσης" θα είμασταν πιο ευχαριστημένοι;

Δε θέλω να πιάσω μία μία τις απαντήσεις που σχολιάζεις αφού όπως προείπα πολλές από τις απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές σύμφωνα με του καθενός την οπτική. Ο πιλότος ας πούμε μπορεί να "φαγώθηκε" επειδή θα διέκοπτε με κάποιον τρόπο τα σχέδια του Κώστα. Ο Γουίντμορ δεν ήθελε να σκοτώσει τους 6 αλλά να τους μαζέψει και να τους βάλει στην Ατζίρα σηκωτούς. Δεν ήταν ο Κώστας ως Κρίστιαν στο νοσοκομείο, αλλά ένα όραμα που είδε ο Τζακ που ήδη είχε αρχίσει να τα χάνει. Τη στάχτη δεν την έσπασε η Κλαιρ αλλά ο Χέρλυ πέφτοντας. Ο Ντες δεν είδε ποτέ το όραμα που περιέγραψε (είναι και το μόνο που δε μας έδειξαν να βλέπει), ήταν απλώς ένας τρόπος ώστε να κάνει τον Τσάρλυ να πάει στην αποστολή και τελικά να πεθάνει μιας και ήταν αναποφευκτο. Είναι τόσα πολλά που δεν έχει νόημα. Έχουμε όμως αρκετά στοιχεία ώστε να βγουν συμπεράσματα για το όλο στόρυ.

Θέλω να πω (για παράδειγμα)πως δε χρειάζεται να έχει κάποιος περισσότερα στοιχεία για να καταλάβει ποιός έφτιαξε το άγαλμα που τόσο αναφέρθηκε πριν. Είναι σα να μου λέτε οτι θα έχουμε ένα νέο Lost μετά από καιρό σε μια μισοκατεστραμένη Κρήτη και θα πρέπει να μας δείξουν μέσα στη μούρη οτι τα ερείπια που βλέπουμε γύρω γύρω στο νησί τα είχαν χτίσει Μίνωες. Πόσο απαραίτητο είναι και σε τί θα βοηθούσε τελικά στην εξέλιξη ή στην περαιτέρω κατανόηση του μύθου;;;

Δημοσ.
Δε θέλω να πιάσω μία μία τις απαντήσεις που σχολιάζεις αφού όπως προείπα πολλές από τις απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές σύμφωνα με του καθενός την οπτική. Ο πιλότος ας πούμε μπορεί να "φαγώθηκε" επειδή θα διέκοπτε με κάποιον τρόπο τα σχέδια του Κώστα. Ο Γουίντμορ δεν ήθελε να σκοτώσει τους 6 αλλά να τους μαζέψει και να τους βάλει στην Ατζίρα σηκωτούς. Δεν ήταν ο Κώστας ως Κρίστιαν στο νοσοκομείο, αλλά ένα όραμα που είδε ο Τζακ που ήδη είχε αρχίσει να τα χάνει. Τη στάχτη δεν την έσπασε η Κλαιρ αλλά ο Χέρλυ πέφτοντας. Ο Ντες δεν είδε ποτέ το όραμα που περιέγραψε (είναι και το μόνο που δε μας έδειξαν να βλέπει), ήταν απλώς ένας τρόπος ώστε να κάνει τον Τσάρλυ να πάει στην αποστολή και τελικά να πεθάνει μιας και ήταν αναποφευκτο.

Ε τότε ρε φίλε κατεργάρη γιατί το βλέπαμε το Λοστ? Δεν είχε νόημα να το βλέπαμε.

Έχουμε όμως αρκετά στοιχεία ώστε να βγουν συμπεράσματα για το όλο στόρυ.

Για το όλο στόρυ το οποίο εγώ στο γυρνάω μέσα σε μισή σεζόν. Και ιστοριούλα των 12 επεισοδίων έγινε σειρά 6 σεζόν. Γιατί?

Είναι τόσα πολλά που δεν έχει νόημα.

That's my (and Konnak's) point.

Δημοσ.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Αιγύπτιοι οποιασδήποτε χρονικής περιόδου. Πόσο μάλλον που είχαν να κάνουν και με τους υπολογιστές (ιερογλυφικά κτλ). Και σ' αυτό το σημείο απαντάω και στον konnak (επειδή το αναφέρει κάπου ότι "μήπως και τα ηλεκτρονικά τα έφτιαξαν οι Αιγύπτιοι;").

[..]

Α! Και τα "έλεος", "ότι να'ναι" και "Duh!" δεν είναι επιχειρήματα.

1ον) σου έχω νέα, την Καταπακτή και τα ηλεκτρονικά της τα έφτιαξε η Ντάρμα. Μόνο την 6η σεζόν είδες;

2ον) όχι, τα "έλεος", "ό,τι να'ναι" και "Duh!" δεν είναι επιχειρήματα, ούτε προορίζονταν ποτέ να είναι. Μάθε να διαβάζεις καλύτερα, μπορεί να βρεις και την κατακλείδα.

@connak

Επειδή εγώ το είπα, επίτρεψέ μου την παρέμβαση.

Καταρχάς, συγγνώμη που δεν έχω master στη φυσική. Ο τοίχος μου έχει πίνακες, τα πτυχία τα έχω στείλει στη γιαγιά μου να χαίρεται και είναι μπόλικα.

Παρόλα αυτά έχω κρατησει το απολυτήριο της πρώτης δημοτικού και μου επιτρέπει :

να μη με πιάνουν κορόιδο δύο τρεις αμερικανοί σεναριογράφοι (οι οποίοι όσο εσύ σκας, they laugh all the way to the bank ;) )

να μην περιμένω το νόημα της ζωής από την τηλεόραση

να διασκεδάζω (εδώ ανοίγουν λεξικό για την κυριολεξία της λέξης) με μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, υψηλής τηλεθέασης, από mainstream τηλεοπτικό δίκτυο και να μην προσπαθώ να το παίξω ψαγμένος ή να βρω πόσο ψαγμένοι είναι οι άλλοι κοινωνοί αυτού του γεγονότος.

Στο προκείμενο:

στο τέλος το νησί ήταν σαν την Μύκονο, όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε, χωρίς πορείες χωρίς τίποτα. Στην αρχή λοιπόν το νησί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Ή ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Καθώς ρωτάς:

Η απάντηση είναι ότι ΠΕΘΑΝΕ Ο JACOB. Σ' αρέσει ή όχι, μας καλύπτει ή όχι, που εμένα δε με καλύπτει πλήρως, πέθανε ο φύλακάς του νησιού και έγινε ξέφραγο αμπέλι. Η ερμηνεία πάντως στηρίζεται σε δεδομένα από τα επεισόδια και όχι σε μαστερ φυσικής ούτε σε φούσκες του Αϊνστάιν (που πολύ θα με ενδιέφερε η παράθεση από το επεισόδιο που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ξέχασα, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ)

Ε η απάντηση πέθανε ο Jacob δεν είναι απάντηση. Εγώ τουλάχιστον δε τη θεωρώ απάντηση, τη θεωρώ ηλιθιότητα όταν δίνεται σε σειρά για ενήλικες. Όπως και πολλές από τις καταλήξεις της σειράς εν τέλει. Το ξαναείπα, είναι θέμα στάνταρ. Δεν περίμενα το νόημα της ζωής από μια σειρά, αν και αυτό το ατυχές επιχείρημα το έχουμε ξανασυζητήσει παλαιότερα, βαριέμαι να ξαναναφέρομαι, πρέπει να έχει γίνει σχετική συζήτηση δυο και τρεις φορές. Μία λέξη κλειδί: "υπεράνω".

Ξαναγυρνάμε λοιπόν σε αυτό που είπα σε δυο γραμμές στο 1ο μου ποστ: αυτές οι "απαντήσεις" δεν είναι απαντήσεις αλλά υποθέσεις, τις περισσότερες από τις οποίες τις θεωρώ αστήριχτες (σε πράγματα που έχουμε δει στα επεισόδια), πολύ ευφάνταστες (θέλεις leap of faith για να τις δεχθείς) και ηλίθιες (όσον αφορά τουλάχιστον τα δικά μου στάνταρ - βλέπε "πέθανε ο Jacob"). Αυτά.

Δημοσ.
Γιατί τόσο κόλλημα; Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί ένα άγαλμα; Επίσης όταν λέμε οι Αιγύπτιοι, δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για τους αρχαίους Αιγύπτιους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Αιγύπτιοι οποιασδήποτε χρονικής περιόδου. Πόσο μάλλον που είχαν να κάνουν και με τους υπολογιστές (ιερογλυφικά κτλ). Και σ' αυτό το σημείο απαντάω και στον konnak (επειδή το αναφέρει κάπου ότι "μήπως και τα ηλεκτρονικά τα έφτιαξαν οι Αιγύπτιοι;").

Ναι, το είπαμε 30 φορές ότι τα πιο πολλά από αυτά είναι υποθέσεις. Δείχνουν, όμως, ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει μια ιστορία που να στέκει μια χαρά, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Από το πολύ λίγες εξαιρέσεις, μέχρι το "η σειρά είναι γεμάτη τρύπες με ερωτήματα που είναι αδύνατο να απαντιούνται" που προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιοι, είναι μέρα με νύχτα.

Α! Και τα "έλεος", "ότι να'ναι" και "Duh!" δεν είναι επιχειρήματα.

Βασικά στα λόγια μου έρχεσαι.

Όπως ακριβώς λες οτι θα μπορούσε να έχει χτιστεί από Αιγύπτιους οποιαδήποτε εποχή , έτσι ακριβώς θα μπορούσε να έχει χτιστεί και από τον οποιοδήποτε. H' παίζει copyright σαν την φέτα;

Για να μην το κουράζουμε, από την στιγμή που δεν έχει δείξει ,ούτε υπονοήσει τπτ για την κατασκευή του , δεν υπάρχει απάντηση.

Επίσης αυτό που λες πως "Δείχνουν, όμως, ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει μια ιστορία που να στέκει μια χαρά" , είναι ότι ακριβώς λέμε. Ιστορίες για κάθε ερώτηση μπορούν να φτιαχτούν πάρα πολλές που να στέκουν, επειδή ακριβώς δεν έχεις κανένα απολύτως στοιχείο από τα επεισόδια. Να σου φτιάξω μια ιστορία που να στέκει που να λέει πως το άγαλμα μεταφέρθηκε από μία Stargate και να δείχνει πως όλα ήταν προσχεδιασμένα από την αρχή ; :P

Δημοσ.
Ε τότε ρε φίλε κατεργάρη γιατί το βλέπαμε το Λοστ? Δεν είχε νόημα να το βλέπαμε.

Δεν είχε νόημα να το βλέπουμε επειδή κάποιες από τις απαντήσεις έμειναν αναπάντητες και πρέπει να ψάξει ο καθένας στα στοιχεία που έχουν πετάξει διάσπαρτα για να βγάλει κάποιο συμπέρασμα; Σόρυ αλλά διαφωνούμε. Αν τα 3 τελευταία επεισόδια ήταν full απαντήσεις (από το ποιός ήταν ο R.G. μέχρι το πώς ήρθε η "μάνα" στο νησί) θα λέγαμε αν μας άρεσε ή όχι και θα πηγαίναμε γι' άλλα. Το οτι ακόμα υπάρχουν τόσα ενεργά forums με θεωρίες και πιθανές απαντήσεις κάτι δείχνει...

Για το όλο στόρυ το οποίο εγώ στο γυρνάω μέσα σε μισή σεζόν. Και ιστοριούλα των 12 επεισοδίων έγινε σειρά 6 σεζόν. Γιατί?

Είδαμε την ιστορία των losties πριν το ατύχημα. Την ιστορία τους στο νησί. Κομμάτι της ιστορίας της Darhma. Κομμάτι της ιστορίας των others. Την ιστορία των 6. Το τέλος της ιστορίας τους στο νησί. Ακόμα και την ιστορία τους μετά το θάνατό τους. Πέρα απ' το τελευταίο όλα ήταν πολύ σημαντικά για το μύθο της σειράς, πώς θα τα χωρούσες σε 12 επεισόδια...απορώ!

That's my (and Konnak's) point.

"Είναι τόσα πολλά που δεν έχει νόημα" έγραψα, αναφερόμενος στις πολλές ερωτήσεις που θα μπορούσαν να είναι απαντηθούν με πολλούς τρόπους, ώστε να μην μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά οτι ξέρει 100% την απάντηση. Ποιό το νόημα λοιπόν να πούμε οτι δεν έχουμε στοιχεία οτι η Κλαιρ δεν έσπασε τον κύκλο της στάχτης (κι ας ξέρουμε οτι βοηθούσε τον Κώστα), αφού κάποιος άλλος μπορεί να πει (και ήδη είπε) ότι το έκανε ο Χέρλυ. Το ίδιο με τον Ντες, το ίδιο με τον Έκο, το ίδιο με τον πιλότο κλπ. κλπ. κλπ.

Δημοσ.
Πέρα απ' το τελευταίο όλα ήταν πολύ σημαντικά για το μύθο της σειράς, πώς θα τα χωρούσες σε 12 επεισόδια...απορώ!

Ευκολο ,θα έκοβε τις σκηνές με τις βόλτες στο δάσος :P

Κοίτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο οτι κάποια μείναν αναπάντητα που λες .Αλλά οτι τελικά τα περισσότερα δεν είχαν σημασία καν να μας τα δείχνουν τόσες season. 'Άλλο να μείνεις με την απορία για κάτι , και άλλο να συνειδητοποιήσεις πως ήταν τελικό ανούσιο και δεν ειχε τελικά καμία σημασία .

Δημοσ.
Δεν είχε νόημα να το βλέπαμε επειδή κάποιες από τις απαντήσεις έμειναν αναπάντητες και πρέπει να ψάξει ο καθένας στα στοιχεία που έχουν πετάξει διάσπαρτα για να βγάλει κάποιο συμπέρασμα;

Γιατί τα βλέπεις τα πράγματα μόνο όπως βολεύουν εσένα?

Πρώτον: είναι λάθος να λες ''επειδή κάποιες απαντήσεις έμειναν αναπάντητες'' γιατί αυτό υποδηλώνει έμμεσα ότι οι περισσότερες απαντήσεις απαντήθηκαν. Λάθος. ΚΑΠΟΙΕΣ απαντήσεις λοιπόν απαντήθηκαν. Η πληθώρα αυτών έμεινε ανέγγιχτη.

Δεύτερον: λές ''να ψάξει ο καθένας στο στοιχεία που έχουν πεαξει διάσπαρτα.'' Θα διαφωνήσω. Αν πιάσεις τους ίδιους του σεναριογράφους και τους βάλεις τον ορό της αλήθειας να σου πουν τι πραγματικά συμβαίνει στο Λοστ, θα σου πουν ''Δεν ξέρουμε.'' Τα διάσπαρτα στοιχεία κολλάνε σε χίλιες δύο θεωρίες που χωλάινουν σε κάποια άλλα στοιχεία και τελικά αν πας να φτιάξεις μια ενιαία θεωρία θα σου βγει ο μπομπ ο σφουγγαρκάκης απ'τις τρύπες.

Σόρυ αλλά διαφωνούμε. Αν τα 3 τελευταία επεισόδια ήταν full απαντήσεις (από το ποιός ήταν ο R.G. μέχρι το πώς ήρθε η "μάνα" στο νησί) θα λέγαμε αν μας άρεσε ή όχι και θα πηγαίναμε γι' άλλα. Το οτι ακόμα υπάρχουν τόσα ενεργά forums με θεωρίες και πιθανές απαντήσεις κάτι δείχνει...

Πρέπει να παραδεχτείς ότι κάποιοι (θα σε ταράξω αν σου πω οι περισσότεροι;) βλέπαν το Λοστ για να μάθουν τι σκατά γίνεται. Τα ερωτήματα ήταν αυτά που τους κρατούσαν. Π.χ:

Είδαμε την ιστορία των losties πριν το ατύχημα.

Απο ένα σημείο και μετά άρχισα να πηδάω τις σκηνές των flash back. Αν θέλω να δω Ατίθασα Νιάτα, βάζω την Νετ. Άσε που τα Ατίθασα σε κρατάν περισσότερο.

Κομμάτι της ιστορίας της Darhma.

Που μέχρι και τώρα τελικά δεν μπορείς να μου απαντήσεις τι είναι η Ντάρμα και τι ακριβώς έκανε στο νησί. Ναι σύμφωνοι ΜΙΑ εταιρία απο τις χιλιάδες εταιρίες που χρησιμοποιούν οι αμερικάνοι συγγραφείς στις ιστορίες τους η οποία κάαατι έκανε, το οποίο δικαιολογεί και πολικές αρκούδες στο νησί... Ohhh... Ακούω τον Πάτρικ να έρχεται.

Πέρα απ' το τελευταίο όλα ήταν πολύ σημαντικά για το μύθο της σειράς, πώς θα τα χωρούσες σε 12 επεισόδια...απορώ!

Απλό. Πρώτη σεζόν. Βγάζεις τα flash back/Santa barbara. 2-3-4-5 έξω όλες. Έκτη σεζόν. έξω τα πρώτα 6 επεισόδια με τον Μάο τσε τούνγκ και τον Λένον... και έτοιμο το Λοστ. Όλα τα υπόλοιπα που πέταξα είναι αναπάντητες ερωτήσεις.

Δημοσ.
Ευκολο ,θα έκοβε τις σκηνές με τις βόλτες στο δάσος :P

Κοίτα το πρόβλημα δεν είναι τόσο οτι κάποια μείναν αναπάντητα που λες .Αλλά οτι τελικά τα περισσότερα δεν είχαν σημασία καν να μας τα δείχνουν.

Κοίτα, αυτό με τις βόλτες στο δάσος χωράει κουβέντα. Συμφωνώ οτι υπήρξαν σκηνές που θα μπορούσαν να είναι πιο μαζεμένες αλλά νομίζω οτι το "κόβω τις βόλτες στο δάσος" είναι αφοριστικό. Βρήκαν πολλά (πρόσωπα, πράγματα, κτήρια, καταπακτές) σ' αυτές τις...βόλτες. Ειπώθηκαν πάρα πολλά και σημαντικά για τους χαρακτήρες, τα μυστήρια, τις σχέσεις τους. Από τη στιγμή που το σκηνικό είναι ένα τροπικό νησί, πού έπρεπε να δούμε οτι κινούνται; Μόνο στην παραλία, στις σπηλιές και στο Dharmaville;

Στο δεύτερο μέρος του μηνύματός σου έχω να απαντήσω πως μιλάμε για μια σειρά που στηρίχτηκε σε cliffhangers. Πολλά γεγονότα που τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικά παρουσιάστηκαν σα να αφορούν στο τέλος του κόσμου (κυριολέκτικά μερικές φορές :lol::lol::lol:) Αυτός όμως ήταν τελικά και ο λόγος που μας κάρφωσαν στις οθόνες μας γιατί το έπαιξαν πολύ καλά το παιχνίδι. Και ήξεραν οτι μπορεί να βάλουν μια σκηνή με ένα βραχιόλι που δεν έχει καμία σημασία (hello, ένα βραχιολάκι είναι παιδιά) και την επόμενη μέρα το ίντερνετ να πάρει φωτιά για τη σημασία του βραχιολιού. Αυτό το προκάλεσαν οι φανς, οι παραγωγοί απλώς είδαν πως πάει το θέμα και πετούσαν τυράκια τρίβοντας τα χέρια τους.

(Σόρυ, πάλι έκθεση έγραψα)

Δημοσ.
Ήταν που είχες γράψει την τελευταία σου κουβέντα εσύ. Πονηρούλη...

Ε μα ο άλλος λέει έφτιαξαν οι Αιγύπτιοι το χρονόμετρο στην καταπακτή, να το αφήσω να πέσει κάτω; Ή το ότι πλέον δε χρειάζεται πορεία επειδή πέθανε ο Jacob... Ε, εντάξει, επίσης έπεσε το αεροπλάνο γιατί έκλασε ο Κώστας.

Στο δεύτερο μέρος του μηνύματός σου έχω να απαντήσω πως μιλάμε για μια σειρά που στηρίχτηκε σε cliffhangers. Πολλά γεγονότα που τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικά παρουσιάστηκαν σα να αφορούν στο τέλος του κόσμου (κυριολέκτικά μερικές φορές :lol::lol::lol:) Αυτός όμως ήταν τελικά και ο λόγος που μας κάρφωσαν στις οθόνες μας γιατί το έπαιξαν πολύ καλά το παιχνίδι. Και ήξεραν οτι μπορεί να βάλουν μια σκηνή με ένα βραχιόλι που δεν έχει καμία σημασία (hello, ένα βραχιολάκι είναι παιδιά) και την επόμενη μέρα το ίντερνετ να πάρει φωτιά για τη σημασία του βραχιολιού. Αυτό το προκάλεσαν οι φανς, οι παραγωγοί απλώς είδαν πως πάει το θέμα και πετούσαν τυράκια τρίβοντας τα χέρια τους.

Ε μα ρε κατεργάρη, το ίδιο λέμε. Εμένα αυτού του είδους η απάτη δεν μου άρεσε, ότι ρίχναν ανούσια εν τέλει και άσχετα cliffhangers για να κρατήσουν το κοινό της σειράς από σεζόν σε σεζόν, χωρίς όλα όσα λένε και το hype να δικαιολογηθεί ποτέ, για να σκάσει σαν μια φούσκα στο τέλος των 6 χρόνων. Λες μέσες άκρες αυτό που είπα και εγώ νωρίτερα, έπαιξαν το παιχνίδι με τα μεγάλα φινάλε που γινόταν πάντα κάτι κοσμοϊστορικό, εν τέλει για να ανανεώσουν την τηλεθέαση και όχι επειδή εντασσόταν σε κάποιο σεναριακό πλάνο. Και όχι μόνο τα φινάλε βέβαια, κάθε μικρή λεπτομέρεια από όλες τις σεζόν που υποτίθεται ότι ήταν πολύ σύμπτωση για να είναι σύμπτωση, μετά άλλες συσχετίσεις, μετά αριθμοί, μπλα μπλα μπλα, και εν τέλει μόνο το 10% όλων αυτών ήταν χρήσιμη πληροφορία που θα χρησιμοποιούσα αν ήθελα να εξηγήσω σε κάποιον τι έγινε στο Lost, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δημοσ.
Γιατί τα βλέπεις τα πράγματα μόνο όπως βολεύουν εσένα?

Πρώτον: είναι λάθος να λες ''επειδή κάποιες απαντήσεις έμειναν αναπάντητες'' γιατί αυτό υποδηλώνει έμμεσα ότι οι περισσότερες απαντήσεις απαντήθηκαν. Λάθος. ΚΑΠΟΙΕΣ απαντήσεις λοιπόν απαντήθηκαν. Η πληθώρα αυτών έμεινε ανέγγιχτη.

Δε θα συμφωνήσω. Τα περισσότερα μυστήρια του βασικού μύθου απαντήθηκαν. Μπορεί να μη μάθαμε τί έγιναν οι υπόλοιποι others αλλά τα κύρια τα μάθαμε. Δεν ξέρω αν παρακολουθούσες το topic των μυστηρίων από τη lostpedia αλλά τελικά είναι κατα 99.9% πράσινο (και δεν είναι θεωρίες, είναι απαντήσεις που δώθηκαν μέσα στη σειρά)

Δεύτερον: λές ''να ψάξει ο καθένας στο στοιχεία που έχουν πεαξει διάσπαρτα.'' Θα διαφωνήσω. Αν πιάσεις τους ίδιους του σεναριογράφους και τους βάλεις τον ορό της αλήθειας να σου πουν τι πραγματικά συμβαίνει στο Λοστ, θα σου πουν ''Δεν ξέρουμε.'' Τα διάσπαρτα στοιχεία κολλάνε σε χίλιες δύο θεωρίες που χωλάινουν σε κάποια άλλα στοιχεία και τελικά αν πας να φτιάξεις μια ενιαία θεωρία θα σου βγει ο μπομπ ο σφουγγαρκάκης απ'τις τρύπες.

Εδώ θα ήθελα κάποια παραδείγματα αν γίνεται. Δεν ξέρω ποιές απαντήσεις έχεις διαβάσει αλλά πάρα πολλοί έχουν δώσει τόσο καλές απαντήσεις που συμπληρώνουν το μύθο 100%.

Πρέπει να παραδεχτείς ότι κάποιοι (θα σε ταράξω αν σου πω οι περισσότεροι;) βλέπαν το Λοστ για να μάθουν τι σκατά γίνεται. Τα ερωτήματα ήταν αυτά που τους κρατούσαν. Π.χ:

Απο ένα σημείο και μετά άρχισα να πηδάω τις σκηνές των flash back. Αν θέλω να δω Ατίθασα Νιάτα, βάζω την Νετ. Άσε που τα Ατίθασα σε κρατάν περισσότερο.

Που μέχρι και τώρα τελικά δεν μπορείς να μου απαντήσεις τι είναι η Ντάρμα και τι ακριβώς έκανε στο νησί. Ναι σύμφωνοι ΜΙΑ εταιρία απο τις χιλιάδες εταιρίες που χρησιμοποιούν οι αμερικάνοι συγγραφείς στις ιστορίες τους η οποία κάαατι έκανε, το οποίο δικαιολογεί και πολικές αρκούδες στο νησί... Ohhh... Ακούω τον Πάτρικ να έρχεται.

Απλό. Πρώτη σεζόν. Βγάζεις τα flash back/Santa barbara. 2-3-4-5 έξω όλες. Έκτη σεζόν. έξω τα πρώτα 6 επεισόδια με τον Μάο τσε τούνγκ και τον Λένον... και έτοιμο το Λοστ. Όλα τα υπόλοιπα που πέταξα είναι αναπάντητες ερωτήσεις.

Αν πηδούσες τις σκηνές των flashbacks δυστυχώς έχεις χάσει ένα τεράστιο κομμάτι του Λόστ. Η ιστορία τους μέχρι το νησί δεν μπήκε για να γεμίσει τηλεοπτικό χρόνο, μας έδινε να καταλάβουμε γιατί ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση στο νησί. Πράγματα που τους είχαν συβεί στο παρελθόν τους επηρρέαζαν ώστε να αντιδράσουν με τον τρόπο που αντιδρούσαν.

Η Dharma ναι, ήταν μια εταιρία που προσπαθούσε να εκμεταλευτεί τις μοναδικές ιδιότητες του νησιού. Γιατί μας απασχόλησε τόσο και είδαμε time travels κλπ.; μα γιατί οι Losties ήταν αυτοί που τελικά προκάλεσαν το Incident. Δε βλέπαμε απλώς την ιστορία της Dharma, την εξέλιξη της ιστορίας των Losties βλέπαμε που μοιραία βρήκαν στο δρόμο τους (μέσω timetravel) τη Dharma.

Όσο για τις αναπάντητες 2-3-4 και 5 σεζόν, ρίξε μια ματιά στο Link που έδωσα παραπάνω, θα ανακαλύψεις πολλά για το Λοστ.

Δημοσ.
θα ανακαλύψεις πολλά για το Λοστ.

Θα πάω να τα πω και στους σεναριογράφους μετά. :P

Φιλικά όλα τούτα ε...

Δημοσ.
Κοίτα, αυτό με τις βόλτες στο δάσος χωράει κουβέντα. Συμφωνώ οτι υπήρξαν σκηνές που θα μπορούσαν να είναι πιο μαζεμένες αλλά νομίζω οτι το "κόβω τις βόλτες στο δάσος" είναι αφοριστικό. Βρήκαν πολλά (πρόσωπα, πράγματα, κτήρια, καταπακτές) σ' αυτές τις...βόλτες. Ειπώθηκαν πάρα πολλά και σημαντικά για τους χαρακτήρες, τα μυστήρια, τις σχέσεις τους. Από τη στιγμή που το σκηνικό είναι ένα τροπικό νησί, πού έπρεπε να δούμε οτι κινούνται; Μόνο στην παραλία, στις σπηλιές και στο Dharmaville;

όσον αφορά το πρώτο , το πήρες κυριολεκτικά αυτό που απάντησα. γιαυτό και έβαλα και :P στο τέλος εξάλλου .

στο δευτερο ότι έγραψε και ο κοννακ , μην γράφω τα ίδια πάνω κάτω και κουράζουμε.

Δημοσ.

Συνεχίζεις να μου την λες, ενώ για την ταμπακέρα τίποτα.

Εσείς πείτε μου συγκεκριμένα ποιο γεγονός ή clue μας οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα

Η απάντηση και αυτό που άλλαξε είναι ότι ΠΕΘΑΝΕ Ο JACOB. Σ' αρέσει ή όχι, μας καλύπτει ή όχι, που εμένα δε με καλύπτει πλήρως, πέθανε ο φύλακάς του νησιού και έγινε ξέφραγο αμπέλι. Η ερμηνεία πάντως στηρίζεται σε δεδομένα από τα επεισόδια και όχι σε μαστερ φυσικής ούτε σε φούσκες του Αϊνστάιν (που πολύ θα με ενδιέφερε η παράθεση από το επεισόδιο που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ξέχασα, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ)

Τα επιχειρήματά σου:

(έλεος, ο τύπος που το έγραψε δεν πρέπει να έχει κάνει καν βασική φυσική... Ούτε καν magnetic bubble ρε αδερφέ!).

Τρέμουν τα κόκαλα του Αϊνστάιν

Εγώ τουλάχιστον δε τη θεωρώ απάντηση

τη θεωρώ ηλιθιότητα

Μία λέξη κλειδί: "υπεράνω"

τα δικά μου στάνταρ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...