DeadOrganPlayer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 http://eyemsick.blogspot.com/ Ας δούμε και μερικές απαντήσεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ωραίες οι απαντήσεις. Δείχνουν ότι για πολλά πράγματα υπήρχε σχέδιο και βγάζουν νόημα, έστω και αν δεν έδειξαν άμεσα τις προθέσεις τους. Καταλαβαίνω, βεβαίως, ότι αρκετά από αυτά είναι υποθέσεις του γράφοντος.
guido Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 σόρρυ αλλά λίγο που διάβασα οι "απαντήσεις" δεν είναι απλά και μόνο υποθέσεις , αλλά και ότι ναναι. Who built the four-toed statue? The Egyptians built the statue to honor the Island's protector. μαρέσει που αποδεικνύουν και ότι υπήρχε και σχέδιο. αν δεν είχε τελειώσει η σειρά θα είχαν νόημα τέτοιες απαντήσεις. τωρα που εχει τελειώσει πολύ απλά η απάντηση πχ στην παραπάνω ερώτηση είναι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. εντομεταξύ είναι και κάποια που εχουμε πάρει απαντήσεις που τα λέει και λάθος .πχ Who broke the circle of ash around Jacob's cabin? As explained previously, the Man in Black used Claire to break the ash circle. αν θυμάμαι καλά δεν έχει δείξει τον hurley να πέφτει κάτω έξω από την καμπίνα και να γεμίζει στάχτες;
konnak Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Πραγματικά ό,τι να 'ναι οι απαντήσεις. Δεν κολλάνε με όσα έχουμε δει, είναι far fetched ακόμα και σαν υποθέσεις μόνο, και τέλος οι περισσότερες είναι ντιπ για ντιπ ηλίθιες. Με τόσο χαμηλά στάνταρ δεν απορώ που άρεσε σε μερικούς το φινάλε.
katergaris79 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 guido αυτό με τον Χέρλυ που περιγράφεις δεν το είδαμε κάπου. Είδαμε όντως τον Χέρλυ να πέφτει όταν έτρεχε αλλά δεν είδαμε στάχτες κλπ. konnak όταν λες "Δεν κολλάνε με όσα έχουμε δει" σε ποιές απαντήσεις αναφέρεσαι; Προφανώς (για παράδειγμα) δεν είδαμε ποτέ ποιοί έφτιαξαν το άγαλμα και το ναό όμως μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι ήταν Αιγύπτιοι. Ούτε για την Κλαιρ μάθαμε για ποιό λόγο δεν έπρεπε να πει ο Λοκ οτι την είδε, βγάζει όμως νόημα η απάντηση που δίνει ο τύπος. Και φυσικά δεν ήταν αυτές οι απαντήσεις που δείχνουν οτι υπήρχε πλάνο πίσω από όλα (τα περισσότερα anyway)
guido Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 guido αυτό με τον Χέρλυ που περιγράφεις δεν το είδαμε κάπου. Είδαμε όντως τον Χέρλυ να πέφτει όταν έτρεχε αλλά δεν είδαμε στάχτες κλπ. Οντως δεν έδειξε στάχτες [ame]http://www.youtube.com/watch?v=GD8IMhgjtZk[/ame] , αλλά έχει σημασία; όταν έχει υπάρξει τέτοια σκηνή με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Hugo να σέρνεται εξω απο την καμπίνα , ποιο το νόημα να υπάρχουν "απαντήσεις-θεωρίες" του στυλ "ντάξει έβαλε ο καπνός την claire να πάει να σκουπίσει σε ένα σημείο" . (της πέταξε και δυο μανίκια πριν) τέσπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 σόρρυ αλλά λίγο που διάβασα οι "απαντήσεις" δεν είναι απλά και μόνο υποθέσεις , αλλά και ότι ναναι. Who built the four-toed statue? The Egyptians built the statue to honor the Island's protector. μαρέσει που αποδεικνύουν και ότι υπήρχε και σχέδιο. αν δεν είχε τελειώσει η σειρά θα είχαν νόημα τέτοιες απαντήσεις. τωρα που εχει τελειώσει πολύ απλά η απάντηση πχ στην παραπάνω ερώτηση είναι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. Κάνεις λάθος. Το ότι δεν σου έχει δείξει με σαφή τρόπο κάποια πράγματα, δε σημαίνει ότι δεν υπονοούνται ξεκάθαρα. Όσον αφορά τους Αιγύπτιους μπορείς να διαβάσεις στο παρακάτω link ορισμένα πράγματα Πηγή: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Egypt_in_Lost A large engraving in the back of The Temple appeared to depict the Egyptian God Anubis and the Monster.("Dead Is Dead"). Anubis is a jackal-headed god associated with death, mummification and the afterlife in Egyptian mythology. He is often depicted weighing the hearts of the deceased against a feather symbolic of the goddess Maat (goddess of truth and order) in "the hall of truth", where the dead are judged before the gods; souls who fail this judgment are fed to the monster Ammit. Anubis is also called He Who Keeps The Gates, guarding the boundary between the real world and the realms of the gods. Θέλεις να μου πεις ότι αυτό ήταν τυχαίο; Ή αυτά: The Four-toed statue depicts an Egyptian deity. It was confirmed to be Taweret, a deity of protection in pregnancy and childbirth, but also the demon-wife of Apep, the original god of evil. The Lighthouse seems similar in design to the Lighthouse of Alexandria, one of the Seven Wonders of the Classical World. Εγώ νομίζω ότι τα στοιχεία που δίνονται είναι επαρκέστατα για να δώσεις τις ερμηνείες σου. Το ότι δεν έβαλαν ένα χαρακτήρα να βγαίνει και να λέει στην κάμερα "ξέρετε καλοί μου τηλεθεατές, οι Αιγύπτιοι το έκαναν", δε σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία που δόθηκαν βρέθηκαν εκεί κατά τύχη. Αντιθέτως αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο. Και βέβαια η σειρά εξακολουθεί να αφήνει χώρο για ερμηνεία. Πραγματικά ό,τι να 'ναι οι απαντήσεις. Δεν κολλάνε με όσα έχουμε δει, είναι far fetched ακόμα και σαν υποθέσεις μόνο, και τέλος οι περισσότερες είναι ντιπ για ντιπ ηλίθιες. Με τόσο χαμηλά στάνταρ δεν απορώ που άρεσε σε μερικούς το φινάλε. Κι εγώ θα ήθελα κάποιο παράδειγμα, μιας και είναι και πολλά.
guido Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Κάνεις λάθος. Το ότι δεν σου έχει δείξει με σαφή τρόπο κάποια πράγματα, δε σημαίνει ότι δεν υπονοούνται ξεκάθαρα. Όσον αφορά τους Αιγύπτιους μπορείς να διαβάσεις στο παρακάτω link ορισμένα πράγματα Πηγή: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Egypt_in_Lost τώρα με το συμπάθιο νομίζεις μου λες κάτι που δεν ξέρω; θα πεταχτώ από την καρέκλα και θα πω "omfg είναι αιγυπτιακή θεότητα το άγαλμα!!πως δεν το ήξερα τόσο καιρό" Φυσικά δεν μου βγάλαν κάποιον στην μάπα να μου πει πως το έχτισαν Αιγύπτιοι. Γιατί πολύ θα ήθελα να δω μετά πως σκατά χώρεσαν , και πως βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι στο νησί . π.χ για την Σφίγγα "The Greeks believed that slave labour was used, but modern Egyptologists accept that it was built by many tens of thousands of skilled workers. They camped near the pyramids and worked for a salary or as a form of paying taxes until the construction was completed.[citation needed] Their cemeteries were discovered in 1990 by archaeologists Zahi Hawass and Mark Lehner. Verner posited that the labor was organized into a hierarchy, consisting of two gangs of 100,000 men, divided into five zaa or phyle of 20,000 men each, which may have been further divided according to the skills of the workers" Αλλά μάλλον το χτίσανε καμιά 10ρια Αιγύπτιοι που ήταν SPECIAL. Tι σκατά όλα οργανωμένα ήταν τελικά από την αρχή
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις πάντως: Δεν χρειάζονται 10,000 Αιγύπτιοι για να χτιστεί αυτό το άγαλμα. Η Σφίγγα είναι κάπως μεγαλύτερη. Το θέμα δεν είναι απλά ότι το άγαλμα είναι αιγυπτιακή θεότητα. Είναι συγκεκριμένη αιγυπτιακή θεότητα που έχει άμεση σχέση με τη μυθολογία του LOST. Και υπάρχει και το σκαλιστό κ.α. Τέλος πάντων, δε θέλω να μπω στην ιντερνετική διαδικασία "ξέρεις πόσα ξέρω εγώ για τους Αιγύπτιους και τους θεούς τους".
guido Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Και υπάρχει και το σκαλιστό κ.α. Τέλος πάντων, δε θέλω να μπω στην ιντερνετική διαδικασία "ξέρεις πόσα ξέρω εγώ για τους Αιγύπτιους και τους θεούς τους". Καταρχήν άσε τα χαζά για ιντερνετικές διαδικασίες κτλ. Δεν νομίζω να σου πούλησα ιστορία πόσα ξέρω γω και βλακείες . Η ειρωνεία μου ήταν του στυλ "thx captain obvious" , γιατί πολύ απλά θεώρησες πως για να διαφωνεί ο άλλος με την απάντηση , οκ δεν έχει πάρει χαμπάρι καν τι είναι το άγαλμα κτλ και μου πετάς λινκς και κείμενα να ξεστραβωθώ . Θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις πάντως: Δεν χρειάζονται 10,000 Αιγύπτιοι για να χτιστεί αυτό το άγαλμα. Η Σφίγγα είναι κάπως μεγαλύτερη. οκ τώρα το έμαθα. ρε φίλε σοβαρά τι λες; σου ανέφερα ενδεικτικά πόσοι χρειάστηκαν για να χτίσουν την Σφίγγα. Σου ειπα είναι μικρότερο η μεγαλύτερο ή οτι θα χρειάζονταν οι ίδιοι; Και οταν ξεκινάς με στυλάκι "θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις" ποιος είναι αυτός που έχει ύφος πόσα ξέρω γω και τι θα σε μάθω πάλι; Μαρέσει δεν μπαίνεις καν στην λογική αυτή όπως προ ανέφερες lol επισης το wiki link λέει για 100.000 όχι 10.000 btw , ασχέτως αν ισχύει ή όχι Το θέμα δεν είναι απλά ότι το άγαλμα είναι αιγυπτιακή θεότητα. Είναι συγκεκριμένη αιγυπτιακή θεότητα που έχει άμεση σχέση με τη μυθολογία του LOST. με την μυθολογία του lost έχει προφανώς σχέση . αν δεν είχε δεν θα ήταν εκεί. το θέμα είναι πως η παρουσία του ειναι καθαρά συμβολική . δεν υπάρχει απάντηση ποιοι το χτίσανε. δεν το έχτισε κανείς σεναριακά . γιατί αν μπεις στην λογική σεναριακά το χτίσανε αυτοί, θα πρέπει να πεις και πως το χτίσανε και πόσοι ήταν κτλ.Δεν μιλάμε για μια καλύβα .Τα τελευταία δεν είναι αυτονόητα. Και οι ίδιοι οι δημιουργοί σίγουρα δεν έχουν την όλη ιστορία στο μυαλό τους και απλά έτυχε και δεν μας την είπαν ποτέ .Δεν υπάρχει ιστορία . Υπάρχει μόνο ότι συμβολίζει όπως λες και εσύ Με αυτήν την λογική λέω πως , δεν θεωρώ απάντηση , αυτό που διαβάσαμε παραπάνω στο Blog.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Απλά να αναφέρω ότι δε μιλούσα σοβαρά όταν έγραψα "θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις". Προφανώς και αστειευόμουν. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το επιχείρημά σου. Ο τύπος απαντάει ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το ποιος έχτισε το άγαλμα. Εσύ απαντάς ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι επειδή δε μας είπαν πως το χτίσανε και πόσοι ήταν (το οποίο δεν καταλαβαίνω που κολλάει με το ποιος το έχτισε). Τι σχέση έχει αυτό με το αν υπάρχει σχέδιο ή δεν υπάρχει; Αυτό φαίνεται από τους συμβολισμούς που περνάνε μέσα από το άγαλμα και από το ότι τα αιγυπτιακά είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία του νησιού, δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά. Το ότι δεν κάθισαν να πούνε την ιστορία του πως χτίστηκε το άγαλμα ή άλλες ιστορίες από το νησί, δε σημαίνει πως δεν είχαν στο μυαλό τους ένα background. Αντιθέτως το ότι τα στοιχεία που δίνουν ως background δένουν μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, υπάρχουν ήδη κάποιες ιστορίες που έχουν να κάνουν με τα όσα συνέβησαν τελικά στο νησί, δείχνει ότι κάπου ήθελαν να σε οδηγήσουν. Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες γιατί αυτό είναι το στυλ της σειράς. Θέλει να αφήσει χώρο για ερμηνεία. Πόσο δύσκολο δηλαδή θα ήταν να σου πούνε πιο συγκεκριμένα "αυτό έγινε τότε, με τόσους Αιγύπτιους και με την τάδε μέθοδο" κτλ κτλ; Αυτό, βέβαια, θα τράβαγε μπόλικα επεισόδια και θα χρειαζόταν και πολύ budget, που προφανώς δεν υπήρχε. Εκτός αν γινόταν γελοιωδώς. Τέλος πάντων, όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ, πολλά από αυτά είναι υποθέσεις, αλλά το γεγονός ότι οι υποθέσεις αυτές μπορούν να δώσουν ωραίες και δεμένες απαντήσεις, δείχνει ότι οι δημιουργοί έχουν σχέδιο. Δεν καταλαβαίνω που έχεις αντίρρηση σε αυτό. Μέχρι στιγμής το μόνο που διάβασα είναι "δε μας το δείξανε, άρα δεν ξέρουμε".
guido Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 για να το πω λίγο απλά και αστεία , η αντίρρηση μου ειναι στο οτι το άγαλμα δεν "χτίστηκε" ποτε. Απλά το "έβαλαν" εκεί και συμβολίζει ολα αυτα που σωστά λες κτλ κτλ κτλ δεν υπάρχει history πίσω από το άγαλμα , που να στέκει ,ούτε καν στο μυαλό των σεναριογράφων. Μόνο ο συμβολισμός του κτλ κτλ κτλ.
konnak Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Όταν λέω οι απαντήσεις δεν κολλάνε πουθενά, εννοώ το ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός ή clue από τα επεισόδια που προβλήθηκαν, από τα podcast και από οτιδήποτε που έχουν πει οι σεναριογράφοι για τη σειρά που να οδηγεί στα εκάστοτε συμπεράσματα του παραπάνω blogger. Συγκεκριμένα; Εσείς πείτε μου συγκεκριμένα ποιο γεγονός ή clue μας οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα: Why did the monster kill the pilot?Instinct. The Monster was originally an automated security system, and visitors to the Island are a threat, particularly when they pop unexpectedly out of cockpit windows. Από που το συμπεραίνουμε αυτό; Τελείως υποθετικό, δεν έχει καμία βάση, συν του ότι το σύστημα ασφαλείας, ε, μάλλον δεν ίσχυε τελικά. Α, και ένα τέρας που καταβροχθίζει και σκοτώνει ανθρώπους θεώρησε απειλή έναν ημιθανή πιλότο που καλά καλά δε μπορούσε να κουνηθεί. Αλλά το σκότωσε και από ένστικτο. Αλλά ήταν και σύστημα ασφαλείας. Μάλιστα. Περιμένω που βασίστηκε η εν λόγω απάντηση, γιατί εμένα μου κάνει για αστήριχτη θεωρία και αβάσιμη υπόθεση κάποιου φαν να δικαιολογήσει αυτά που έβλεπε 6 χρόνια. Where is Christian Shepard's body if it's not in the casket?Somewhere under the Temple, where the Man in Black took it to enhance the illusion he was Christian resurrected. Ε; Τι; Που; Πως; Ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; Από που και ως που μπορεί κάποιος να συμπεράνει κάτι τέτοιο με ότι έχει δει στη σειρά; Ποτέ δεν είδαμε κάποιον να σέρνεται στο ναό για να... "βελτιωθεί" η οφθαλμαπάτη ενός νεκρού. Ο Κώστας το έκανε αυτό remotedly, όπως με την Άλεξ που ήταν θαμμένη. Πείτε μου λοιπόν, σε ποια ακριβώς clues ή σκηνές των επεισοδίων βασίζεται η εν λόγω απάντηση; Προσπερνώ όλες τις απαντήσεις για τον Walt γιατί δεν είναι καν απαντήσεις. Είναι περίληψη των όσων (ανεξήγητων) είδαμε να κάνει, να βλέπει και να κάνει τους άλλους να κάνουν και να βλέπουν. Ο Walt είναι special. Ο Walt έχει δυνάμεις. Α, για κάτσε! Ο Walt είναι... Jedi! Ο Walt είναι ο Yoda the Black! Τι; Γελάτε; Δέστε απαντήσεις σχετικά με τον Walt λοιπόν: Walt had a special connection to the Island. a limited ability to manifest his mind's eye. gave him certain powers One of Walt's special abilities is to see flashes of the future One of Walt's powers is the ability to project ghostly visions of himself from afar. Walt was able to interface mentally with the Swan computer. Ben forced Walt to communicate via the Pearl computer. Πάμε παρακάτω. Α, το αγαπημένο μου: Who built the four-toed statue?The Egyptians built the statue to honor the Island's protector. Πέρα από το ότι ο guido έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με αυτό, να θυμίσω ότι ιερογλυφικά είδαμε και στο χρονόμετρο του Hatch, μήπως το φτιάξανε και αυτό Αιγύπτιοι; Όχι, τον έφτιαξε η Ντάρμα. Οπότε δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Το "μα φυσικά το χτίσανε Αιγύπτιοι, αφού υπάρχουν τόσα ιερογλυφικά και είναι και Αιγυπτιακή θεότητα" ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ, είναι μια μαντεψιά που κάναμε όταν πρωτοείδαμε κιόλας το πόδι, και ειδικότερα στο φινάλε της 5ης που το δείχνει ολόκληρο. Αλλά μείναμε εκεί, δεν υπήρξε κανένα άλλο στοιχείο ή clue για κάτι παραπάνω. Οπότε είναι πάλι μια αυθαίρετη υπόθεση του blogger. Απάντηση δεν είναι. Why does only one specific bearing get you off the Island?Because spacetime around the Island is warped such that there is only one safe exit. Τρέμουν τα κόκαλα του Αϊνστάιν. Μάλιστα. Για πείτε μου τώρα. Ποιος και πότε υπονόησε κάτι τέτοιο, σε ποιο επεισόδιο ή πότε το ανέφεραν οι σεναριογράφοι. Α, και χώρια που θυμάμαι ότι στο τέλος το νησί ήταν σαν την Μύκονο, όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έβγαινε, χωρίς πορείες χωρίς τίποτα. Αλλά εκεί είναι που κάποιος μου είπε ότι έφταιγε το ότι... πέθανε ο Jacob. Ναι, η αλήθεια είναι ότι κολλάει με την χωροχρονική δίνη (έλεος, ο τύπος που το έγραψε δεν πρέπει να έχει κάνει καν βασική φυσική... Ούτε καν magnetic bubble ρε αδερφέ!). Who was Libby's previous husband who gave her a boat to give to Desmond?Her husband was David. It's left ambiguous, but my interpretation is that Hurley's "imaginary" friend Dave was actually the ghost of David. Εδώ το λέει και μόνος του ότι είναι δική του ερμηνεία και όχι απάντηση με βάση αυτά που έχουμε δει. Κάτι είναι και αυτό. Αν και ο Manuel μπορεί να διαφωνεί κιόλας. Επειδή είναι πολλά και είναι σαν να κλέβεις εκκλησία και πραγματικά ήδη χάλασα πολύ χρόνο για αυτήν την ματαιότητα, παρακάτω βάζω όλες τις απαντήσεις που θεωρώ δεν έχουν καμία βάση, μπορεί ο Manuel ή κάποιος άλλος να μου πει συγκεκριμένα ποιος είναι ο συλλογισμός που οδηγεί από αυτά που είδαμε στη σειρά σε τέτοια τόσο συγκεκριμένα συμπεράσματα; How did Locke and Eko escape the hatch implosion?The release of exotic energy from the Swan anomaly teleported them to safety, just like the same energy teleported the '77ers back to the future. Why can't women on the Island have babies and what does this have to do with anything? Mother said the light at the heart of the Island was the Source of all life, death, and rebirth -- i.e., the life cycle. The Incident damaged a portion of the Source, disrupting this life cycle locally, which is why there were pregnancy problems on the Island. If the Man in Black had succeeded in destroying the Source completely, those pregnancy problems would have spread worldwide. (έλεος όμως) Why was the supply drop menu hidden behind a game of computer chess? Security to prevent the Hostiles from accessing it. (οι οποίοι όπως ξέρουμε ήταν πραγματικά ηλίθιοι, εδώ το κέρδισε ο Λοκ που εν τέλει ήταν από τους πιο ηλίθιους) Who decided it was time to kill [DHARMA] in a Purge? The Man in Black. Using dreams and visions, he tricked Ben into thinking that Jacob wanted DHARMA killed. Ben convinced the Others that DHARMA was a threat to the Source, triggering the Purge. Why did Desmond have a false vision of Claire and Aaron leaving the Island on a helicopter? Desmond's vision wasn't false -- what he saw was supposed to occur. The Man in Black changed the "picture on the box" of fate by claiming Claire, just as Desmond said his saving Charlie changed the identity of the parachutist from Penny to Naomi. (ναι μόνο που το claim - αν είχε σχέση - έγινε πολύ αργότερα) Whose eye appeared in the cabin window? It's left ambiguous. Jorge Garcia claims it was meant to be Hurley's eye, so perhaps the encounter foreshadows his ascension to Island protector. But my belief is that it was the Man in Black, whose consciousness became trapped in the Cabin during one of his ghostly projections. When the Cabin moved outside the ash circle, Smokey entered and reunited with the Man in Black, as symbolized by the change in Zombie Christian's outfit from formal to casual. Who is the R.G. on Naomi's bracelet? Regina from the freighter. She was probably Naomi's lesbian lover. (ελ ελ ελ ελ ελεοστ) Why was there a 31 minute, 20 second difference between the time [of the arrival of h's rocket] The rocket took the wrong bearing through the Island's spacetime barrier, creating a time distortion. The amount of time (1880 seconds) is actually an Easter Egg. Albert Einstein was born in 1880. Why was Ben so surprised that they could kill Alex? What are the rules? Ben and Widmore had an unwritten agreement that family was off limits in their war. This is different from the Rules set by the Island's protector, which prevent Candidates from killing each other. Obviously, if killing family members was against those Rules, Widmore would not have been able to change them. If the smoke monster can't leave the Island and was Zombie Jack's-Dad, how does Jack's dad appear at a hospital in LA and on a freighter? The Man in Black was able to project ghostly visions of himself from afar just like Walt could. That's why Christian's appearance to Jack was preceded by an alarm from a smoke detector -- it's an inside joke. (δηλαδή, Ερώτηση: Γιατί ο Κρίστιαν, προβολή του Κώστα, μπορεί και εμφανίζεται μακριά από το νησί; Απάντηση: Επειδή μπορεί και εμφανίζεται μακριά από το νησί! Dah!) How did the monster get into Jacob's cabin? The cabin was never Jacob's, or if it was, he abandoned it long ago. Through the aforementioned dreams and visions, the Man in Black tricked Ben into thinking it was still used by Jacob. Later, the Man in Black used Claire to break the ash circle so he could physically enter the cabin and impersonate Jacob when Locke came calling. Why ask Locke not to tell anyone that he saw Claire in the cabin? So no one would try to rescue her, disrupting the Man in Black's loophole plan. Why don't the rules of time travel apply to Desmond? Exposure to the Island's exotic electromagnetism made him immune. (ανοσία; Τι είναι το time travel, ιλαρά Who attacked Sayid at the hospital and why did he have Kate's address? Again, Widmore. My guess is that he was killing the Oceanic 6 in an effort to keep Ben from returning to the Island. (μα τους βοηθούσε να γυρίσουν στο νησί! Μία έτσι, μία γιουβέτσι!) Why was the smoke monster at the Temple? When did the Temple become an anti-smoke monster fortress? Smokey was originally an automated security system under the Island protector's control. That's how Mother was able to massacre the Romans and fill the well. This relationship is symbolized by the relief carving underneath the Temple showing Anubis feeding souls of the unworthy to Smokey. But the Man in Black's merger with Smokey fundamentally altered this dynamic. Smokey went from being a subservient security system to a malevolent antagonist. After that transformation, the Island's protector no longer controlled Smokey, and the Temple became a refuge. How does the pendulum predict the Island's movements? Who figured that out? It's left ambiguous. When Eloise said the Island is always moving, I think she meant it orbits relative to the Earth. This orbit may be through higher dimensions, different energy states, or both. It periodically brings the Island into phase with the Earth like two strings vibrating in tune. During these "event windows," the Island is accessible. The pendulum models the Island's orbit, creating a phase portrait that enables predictions about where and when the next event window will occur. The "clever fellow" Ms. Hawking mentioned was one of the DHARMA scientists, presumably Gerald DeGroot. Why do those returning to the Island need to recreate the circumstances of their first arrival? To symbolize their leap of faith. It's not supposed to make rational sense. How did Jack, Hurley and Kate get from that Ajira flight to the 70's, and why didn't Sun? It was one of the "unpredictable" side effects that Ms. Hawking warned about if they failed to recreate the crash of Oceanic 815 exactly. How did Ethan go from the DHARMA Initiative to a member of the Others? He was a Candidate on one of Jacob's lists. Indeed, several DHARMA members joined the Others, including Tom and (possibly) Amy. What's with all the hieroglyphics underneath the Temple? They date from a time before Jacob and the Man in Black, when ancient Egyptians worshiped the Island's protector as Anubis, and Smokey as Amit. The Temple was later constructed on top of the Egyptian shrine to Anubis and Amit. Why does Richard think he saw everyone in the 1977 DHARMA picture die? Richard saw the mushroom cloud from the bomb and assumed the '77ers all died in the explosion. He didn't realize that energy from the Swan anomaly teleported them to the future a split second before blast. Who broke the circle of ash around Jacob's cabin? As explained previously, the Man in Black used Claire to break the ash circle. Why can Jacob leave the Island but the smoke monster can't? Smokey was originally an automated security system. By merging with Smokey, the Man in Black became subject to its programming, which prohibited him from doing certain things like leaving the Island and directly harming the Source. What's the magic lighthouse about? It was built by the Egyptians so the Island's protector could keep tabs on the Candidates via remote viewing. Symbolically, it underscores the Candidates' lifelong connection to the Island. How was Dogen's simply being alive keeping the smoke monster out of the [Temple]? Jacob imparted a little of his magic to Dogen, just as he did with Richard. Where did Jacob and the smoke monster's mother come from? Where did Jacob and the smoke monster's OTHER mother come from? Mother was part of a long line of sole Island protectors dating back to ancient times. Claudia was a Roman whose ship was brought to the Island and wrecked by Mother. (wtf?) Who finished the magic wheel that combines "light and water" and when did it became frozen? It's left ambiguous. My guess is that subsequent visitors from Rome (or perhaps Carthage) finished the work. It was frozen to help stabilize the Wheel. (ό,τι να ναι) What is the nature of the light? It's the Source of all creation, including the afterlife. The Source is so beyond our current understanding of physics that we can only comprehend it in mythological terms (πες ότι είναι μαγικό, άκου είναι πέρα από την παρούσα φυσική μας αντίληψη, βασικά είναι πέρα και από τα όρια της ανθρώπινης σεναριακής βλακείας και μη ευρηματικότητας - και κλισέ) Magic wine...? It's an allusion to the new wine of Gnosis. "Across the Sea" is an allegory for the Gnostic myth of Satan's creation (i.e., Sophia and Samael). Why does that Tina Fey lady want the electromagnetic map of the Island? To triangulate the location of the Source. (ναι γιατί είδαμε ότι την έψαχναν...) Επαναλαμβάνω, κάποιοι έχετε πολύ χαμηλά στάνταρ και ικανοποιείστε πολύ εύκολα. Το ότι οι περισσότερες απαντήσεις, έστω και υποθέσεις, είναι ηλίθιες δεν θα το πάω παραπέρα γιατί είναι υποκειμενικό, και πάλι εξαρτάται από τα στάνταρ του καθενός. Η τελευταία λέξη που γράφω για το Lost είναι αυτή.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 δεν υπάρχει history πίσω από το άγαλμα , που να στέκει Γιατί τόσο κόλλημα; Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί ένα άγαλμα; Επίσης όταν λέμε οι Αιγύπτιοι, δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για τους αρχαίους Αιγύπτιους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι Αιγύπτιοι οποιασδήποτε χρονικής περιόδου. Πόσο μάλλον που είχαν να κάνουν και με τους υπολογιστές (ιερογλυφικά κτλ). Και σ' αυτό το σημείο απαντάω και στον konnak (επειδή το αναφέρει κάπου ότι "μήπως και τα ηλεκτρονικά τα έφτιαξαν οι Αιγύπτιοι;"). Ναι, το είπαμε 30 φορές ότι τα πιο πολλά από αυτά είναι υποθέσεις. Δείχνουν, όμως, ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει μια ιστορία που να στέκει μια χαρά, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Από το πολύ λίγες εξαιρέσεις, μέχρι το "η σειρά είναι γεμάτη τρύπες με ερωτήματα που είναι αδύνατο να απαντιούνται" που προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιοι, είναι μέρα με νύχτα. Α! Και τα "έλεος", "ότι να'ναι" και "Duh!" δεν είναι επιχειρήματα.
paris.gr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Μετά την πρώτη απογοήτευση από την εξέλιξη και το τέλος του Lost έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ το μεγαλείο της σειράς. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ το μεγαλείο της σαν μια σειρά μυστυρίου αλλά σαν μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές ever και μάλιστα από αυτές που χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να καταλάβεις το αστείο αλλά μόλις το καταλάβεις δεν μπορείς να σταματήσεις να γελάς (από την τσαντίλα σου). Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω όλα έχουν να κάνουν με τα στανταρ του καθενός. Εγώ βασιζόμενος στις πρώτες σεζόν και στα λόγια των παραγωγών είχα πολύ υψηλά στάνταρ. Τελικά πήρα ένα @. Απορώ αν υπάρχει άνθρωπος διατεθιμένος να το ξαναδεί. Ευτυχώς που τελειώσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.