Προς το περιεχόμενο

Ελαφρυ firewall

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aγαπητη νοσοκομα,

πρεπει να σε ενημερωσω για καποια πραγματα:

- Το αντικο δεν το ειχα εγκαταστησει. Εχω αλλο αντικο.

- Ελαφρυ μπορει να ειναι. Αλλα ειναι και ακαταλληλο για σερφαρισμα. Φρεναρει πολυ την περιηγηση σε sites οταν εχεις p2p.

- Oπως ειναι το μΤοrrent, θα μπορουσε να ειναι οποιοδηποτε αλλο παρομοιο προγραμμα.

- ΚΑΙ η εκδοση του Comodo pro ειναι free.

Δημοσ.

Υπάρχει μια γενική παρανόηση σε ό,τι αφορά τα firewall.

Το καλύτερο που μπορείς να έχεις είναι hardware και εάν αυτή τη στιγμή έχεις κάποιο ρούτερ, το οποίο ελέγχει τις πύλες που ανοίγει και κλείνει, τότε πιστεύω πως σου αρκεί ένα απλό που να ελέγχει τι βγαίνει.

Από εκεί και πέρα οποιοδήποτε άλλο το οποίο έχει και packet έλεγχο είναι βαρύ και πολλά που κυκλοφορούν αναποτελεσματικά.

Το θέμα είναι να υπάρχει κάτι το οποίο να δουλεύει χωρίς πολλές ενοχλήσεις και inputs από τον χρήστη.

Όλοι έχουμε το βασικό μυαλό να προσέχουμε τι σελίδες ανοίγουμε και τι κατεβάζουμε...

Μετά από όλα αυτά ,τα οποία δε θέλω να τα πάρετε σα να με θεωρώ γκουρού της ασφάλειας, θα πρότεινα κάτι ελαφρύ.Απ'όσα έχω δοκιμάσει, comodo, za, mcafee, pctools κα πολλάάά πάντα καταλήγω στο πιό απλό που το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει τι βγαίνει έξω.. To vista firewall control της sphinx.

Δημοσ.
Υπάρχει μια γενική παρανόηση σε ό,τι αφορά τα firewall.

Το καλύτερο που μπορείς να έχεις είναι hardware και εάν αυτή τη στιγμή έχεις κάποιο ρούτερ, το οποίο ελέγχει τις πύλες που ανοίγει και κλείνει, τότε πιστεύω πως σου αρκεί ένα απλό που να ελέγχει τι βγαίνει.

Από εκεί και πέρα οποιοδήποτε άλλο το οποίο έχει και packet έλεγχο είναι βαρύ και πολλά που κυκλοφορούν αναποτελεσματικά.

Το θέμα είναι να υπάρχει κάτι το οποίο να δουλεύει χωρίς πολλές ενοχλήσεις και inputs από τον χρήστη.

Όλοι έχουμε το βασικό μυαλό να προσέχουμε τι σελίδες ανοίγουμε και τι κατεβάζουμε...

Μετά από όλα αυτά ,τα οποία δε θέλω να τα πάρετε σα να με θεωρώ γκουρού της ασφάλειας, θα πρότεινα κάτι ελαφρύ.Απ'όσα έχω δοκιμάσει, comodo, za, mcafee, pctools κα πολλάάά πάντα καταλήγω στο πιό απλό που το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει τι βγαίνει έξω.. To vista firewall control της sphinx.

Άρα, Eset Nod32 Smart Security. Οι μόνοι οι οποίοι δεν το χρησιμοποιούν είναι εκείνοι που δεν το έχουν βάλει ακόμα. Βάλτε το να ξενοιάσετε όλοι παιδιά.:-)

Δημοσ.
Aγαπητη νοσοκομα,

πρεπει να σε ενημερωσω για καποια πραγματα:

- Το αντικο δεν το ειχα εγκαταστησει. Εχω αλλο αντικο.

- Ελαφρυ μπορει να ειναι. Αλλα ειναι και ακαταλληλο για σερφαρισμα. Φρεναρει πολυ την περιηγηση σε sites οταν εχεις p2p.

- Oπως ειναι το μΤοrrent, θα μπορουσε να ειναι οποιοδηποτε αλλο παρομοιο προγραμμα.

- ΚΑΙ η εκδοση του Comodo pro ειναι free.

Αγαπητό Οθονοστιγμιότυπο

τώρα κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας στο τίτλο σου "ελαφρύ firewall"

Εγώ νόμιζα τα p2p πάντα τραβάν την ταχύτητα οπό κάθε δραστηριότητα σχετική με το internet, και πάντα νόμιζα ότι θα πρέπει να θέτεις περιορισμούς κυρίως στο uploading μέσω των ιδίων των προγραμμάτων..

Το comodo pro απ' όσο ξέρω έχει τιμή (εκτός εάν έβαλες trial)

https://accounts.comodo.com/cfp/management/signup

http://personalfirewall.comodo.com/

http://personalfirewall.comodo.com/comodo-security-pro.html

.

Δημοσ.

Φιλη νοσοκομα,

σε διαβεβαιοω οτι το Comodo Pro ειναι free. Aυτο δεν το λεω μόνο εγω που το εβαλα αλλα το ειχα διαβασει και στο ιντερνετ πριν το βαλω. Μαλιστα, εχει 3 σταδια προστασιας, απλη, ενισχυμενη και super ενισχυμενη(ολα free):-)

30 μερες trial μου προτεινε μια προαιρετικη υπηρεσια, νομιζω ηταν για να εγγραφεις και να εχεις ιδιαιτερη αλλ/φια για συζητηση σε προβληματα.

Οσο για τα p2p που χρησιμοποιω χρονια, αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι με το ZA δεν εχεις προβλημα οταν σερφαρεις, με το Comodo ομως αργουσες απελπιστικα.

Δε νομιζω οτι το firewall παιζει καπου ρολο στις σελιδες που ανοιγουμε και κατεβαζουμε. Το firewall υποτιθεται οτι θα σε προστατευσει οταν δεχτεις μια επιθεση απο καποιον χακερ που θα προσπασθηγσει να μπει στο συστημα σου, ή απο καποιο προγραμμα που θα προσπαθησει να επεμβει και να σου αλλαξει παραμετρους, απο εξω προς τα μεσα ή απ τα μεσα προς τα εξω.

Οσο για το vista firewal που ανεφερες μετα, να (ξανα)πω oτι δεν εχω Vista.

Δημοσ.

Φίλε Οθονοστιγμιότυπο

Δηλαδή κατέβασες το comodo από τις παραπάνω ιστοσελίδες και έχεις Wi-Fi Protection δωρεάν;

Εάν είναι έτσι μπράβο ξανά στη comodo.

Πάντως για να μην βγω εκτός θέματος τα δύο firewall που θεωρώ πιο ελαφριά ,ως κατανάλωση πόρων, είναι το Zone Alarm και το Comodo. Από p2p όπως προανέφερα δεν ξέρω πολλά άρα...

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι το firewall παιζει καπου ρολο στις σελιδες που ανοιγουμε και κατεβαζουμε. Το firewall υποτιθεται οτι θα σε προστατευσει οταν δεχτεις μια επιθεση απο καποιον χακερ που θα προσπασθηγσει να μπει στο συστημα σου, ή απο καποιο προγραμμα που θα προσπαθησει να επεμβει και να σου αλλαξει παραμετρους, απο εξω προς τα μεσα ή απ τα μεσα προς τα εξω.

Οσο για το vista firewal που ανεφερες μετα, να (ξανα)πω oτι δεν εχω Vista.

Και όμως παίζει ρόλο. Εάν έχει stateful packet inspection (SPI) θέλει να πει πως ελέγχει κάθε πακέτο που έρχεται απ'εξω για αξιοπιστία, εάν η πηγή είναι αυτή απο την οποία ζητήθηκε και άλλα. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά είναι λογικό να υπάρχει μια (συνήθως) πολύ μικρή μείωση ειδικά στο ping.

Πίστεψε με εάν κάποιος "χάκερ" (δε μου αρέσει αυτή η λέξη) προσπαθήσει να μπεί στο συστημα σου και τον εμποδίσει το software firewall σου τότε μάλλον απλά νομίζει πως είναι "χακερ".

Το μόνο που μπορεί να κάνει το firewall (software) είναι να εμποδίσει ένα κακόβουλο λογισμικό να επικοινωνήσει με το νετ, αλλά και εκεί υπάρχει τρόπος.

Πιό πολύ το έχουμε για να εμποδίζουμε προγράμματα να καλούν σπίτι αφού τα περισσότερα που έχουμε είναι σπασμένα.

Κοιτάξτε λίγο στο νετ κ θα δείτε πως τα soft firewall υπάρχουν πιο πολύ γι αυτή τη χρήση και για να δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Εάν θες να είσαι ασφαλής πάρε ενα hardware firewall, ακόμα και ένα router κάνει, βάλε ένα καλό antivirus και ένα απλό firewall.

Το πιό σημαντικό είναι να ξέρεις σε τι σελίδες μπαίνεις.

Δημοσ.
Φίλε Οθονοστιγμιότυπο

Δηλαδή κατέβασες το comodo από τις παραπάνω ιστοσελίδες και έχεις Wi-Fi Protection δωρεάν;

Εάν είναι έτσι μπράβο ξανά στη comodo.

Πάντως για να μην βγω εκτός θέματος τα δύο firewall που θεωρώ πιο ελαφριά ,ως κατανάλωση πόρων, είναι το Zone Alarm και το Comodo. Από p2p όπως προανέφερα δεν ξέρω πολλά άρα...

Αγαπητη νοσοκομα μου,

(αδελφη και νοσοκομα δε με γιατρεψες ακομα, που λεει και ο Λακης με τα Ψηλα Ρεβερ, και πιο κατω συνεχιζει "πονηρα συμπτωματα, κατω απ'τα παπλωματα...")

λοιπον, τωρα που ανοιξα τις σελιδες που μου εβαλες απ το επισημο site βλεπω oτι δεν το εχoυν free! Δε καταλάβαινω τι εγινε, μπας και απο χτες το εβαλα εγω αλλαξαν γνωμη και το εβαλαν με χρεωση?... Παντως free μπορεις να το βρεις κι εδω

http://download.cnet.com/Comodo-Firewall-Pro/3000-10435_4-10775568.html

Και όμως παίζει ρόλο. Εάν έχει stateful packet inspection (SPI) θέλει να πει πως ελέγχει κάθε πακέτο που έρχεται απ'εξω για αξιοπιστία, εάν η πηγή είναι αυτή απο την οποία ζητήθηκε και άλλα. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά είναι λογικό να υπάρχει μια (συνήθως) πολύ μικρή μείωση ειδικά στο ping.

Πίστεψε με εάν κάποιος "χάκερ" (δε μου αρέσει αυτή η λέξη) προσπαθήσει να μπεί στο συστημα σου και τον εμποδίσει το software firewall σου τότε μάλλον απλά νομίζει πως είναι "χακερ".

Το μόνο που μπορεί να κάνει το firewall (software) είναι να εμποδίσει ένα κακόβουλο λογισμικό να επικοινωνήσει με το νετ, αλλά και εκεί υπάρχει τρόπος.

Πιό πολύ το έχουμε για να εμποδίζουμε προγράμματα να καλούν σπίτι αφού τα περισσότερα που έχουμε είναι σπασμένα.

Κοιτάξτε λίγο στο νετ κ θα δείτε πως τα soft firewall υπάρχουν πιο πολύ γι αυτή τη χρήση και για να δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Εάν θες να είσαι ασφαλής πάρε ενα hardware firewall, ακόμα και ένα router κάνει, βάλε ένα καλό antivirus και ένα απλό firewall.

Το πιό σημαντικό είναι να ξέρεις σε τι σελίδες μπαίνεις.

Η αληθεια ειναι οτι δεν πολυκαταλαβα και πολλα απ το post σου:o

Οποτε, θα αναφερθω σε οτι καταλαβα.

Τα firewall δε νομιζω να κανουν κατι σχετικα με τα σπασμενα προγραμματα που εχουμε. Συνηθως αυτα ειναι σπασμενα γι αυτον ακριβως το λογο, να μην χρειαζεται να υπαρχει επικοινωνια με το νετ.

Τελικα λες οτι για σοβαρη προστασια απο χακερς πρεπει να παρουμε hardware firewall και να το χρησιμοποιυμε μαζι με το software firewall? Ομως ο σοβαρος χακερ δεν θα το παρακαμψει και αυτο?

Οταν λες router, εννοεις τα routers που χρησιμοποιουμε για τη adsl συνδεση μας?

Eξυπακουεται οτι θα βαλουμε ενα "καλό" antivirus (το καλο σε εισαγωγικα γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε ποιο ειναι πραγματικα καλό) αλλα βεβαια το antivirus ειναι διαφορετικο απο το firewall.

Δημοσ.
Αγαπητη νοσοκομα μου,

(αδελφη και νοσοκομα δε με γιατρεψες ακομα, που λεει και ο Λακης με τα Ψηλα Ρεβερ, και πιο κατω συνεχιζει "πονηρα συμπτωματα, κατω απ'τα παπλωματα...")

λοιπον, τωρα που ανοιξα τις σελιδες που μου εβαλες απ το επισημο site βλεπω oτι δεν το εχoυν free! Δε καταλάβαινω τι εγινε, μπας και απο χτες το εβαλα εγω αλλαξαν γνωμη και το εβαλαν με χρεωση?... Παντως free μπορεις να το βρεις κι εδω

http://download.cnet.com/Comodo-Firewall-Pro/3000-10435_4-10775568.html

Αγαπητέ Οθονοστιγμιότυπο

προσπαθώ μεταφράζοντας τόση ώρα το δικό σου nikname να σου πω ότι δεν είμαι γυναίκα. Άσε το nik όπως είναι ..

Άρα ξέχνα τους πονηρούς στοίχους κάτω από τα σεντόνια... (Το nurse δεν έχει συγκεκριμένο γένος στα αγγλικά).

Ρε γαμώτο τόση κουβέντα έγινε στο προφίλ μου για αυτό.

Πάντως μετά το zone alarm το χάος. Εάν δεν είχα 64bit vista δεν θα τα άλλαζα.

Δημοσ.

Τελικα αποφασισα να ξαναβαλω την ZA suite με την προσθηκη του Spyware Doctor.

Ισως ηταν επειδη ειχα καταργησει το antispyware, ο λογος που μολυνθηκα 2 φορες το τελευταιο διαστημα.

Oσο για τη νοσοκομα(για να μη φευγουμε και απ το θεμα μας:mrgreen:), μαλλον δεν τη λεει ο Λακης, να και οι στιχοι

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=14025

Δημοσ.

Comodo κ αν θες για παρα πολυ ελαφρυ το Jetico...

Τουλαχιστον στην εκδοση 1 εγω το Jetico ειχα κ ηταν κ πολυ καλο αλλα κ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ!!!

Δημοσ.

Να ρωτήσω, το firewall υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν είναι outdated? Εννοώ οκ τα antivirus χάνουν τα virus databases updates, αλλά έχω το πλήρες McAfee Security Center αυθεντικό και έχει λήξει από πέρυσι..

Πρέπει να αλλάξω κάτι ή συνεχίζω να προστατεύομαι ουσιαστικά?

Δημοσ.
Να ρωτήσω, το firewall υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν είναι outdated? Εννοώ οκ τα antivirus χάνουν τα virus databases updates, αλλά έχω το πλήρες McAfee Security Center αυθεντικό και έχει λήξει από πέρυσι..

Πρέπει να αλλάξω κάτι ή συνεχίζω να προστατεύομαι ουσιαστικά?

Προστατευεσαι απο τις επιθεσεις που υπηρχαν οταν ελειξε το προγραμμα, αν βγηκε καποια καινουργια θα περασει απροβληματιστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...