in_s0mn1a Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Εχω λαβει ενα email το οποιο ειναι σε δυτικη κωδικοποιηση και δν μπορω να το διαβασω! (Î Ï?όσεξε) Ξερει κανεις πως μπορω να το αλλαξω σε unicode?
alkisg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Το πρόβλημα έγινε επειδή κάποιο πρόγραμμα νόμισε ότι το utf8 ήταν windows-1252, και έτσι το ...ξαναμετέτρεψε σε utf8: > alkisg@alkis:~$ echo "Αυτό είναι μια δοκιμή" > test.txt alkisg@alkis:~$ iconv -f windows-1252 -t utf8 test.txt Αυτό είναι μια δοκιμή Επαναφορά μπορείς λοιπόν να κάνεις αν μετατρέψεις το κείμενο από utf8 σε windows-1252, και ανοίξεις το αποτέλεσμα ως utf8: > alkisg@alkis:~$ iconv -f windows-1252 -t utf8 test.txt > test2.txt alkisg@alkis:~$ cat test2.txt Αυτό είναι μια δοκιμή alkisg@alkis:~$ iconv -f utf8 -t windows-1252 test2.txt Αυτό είναι μια δοκιμή Βιβλιοθήκες μετατροπής κωδικοσελίδων υπάρχουν πολλές, π.χ. η iconv είναι αρκετά καλή και διαθέσιμη σε πολλές πλατφόρμες.
dhmak Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Γειά χαρά σε όλους, (βλέπωντας στην υπογραφή πολλών το είπα κ' εγώ να μπώ, να δώ τί είναι και μπαίνωντας, μου εμφανίζει χαρακτήρες που δέν μπορώ να διαβάσω. Όποιος διαβάσει το μήνυμά μου, ας μπεί κι αυτός να ελένξει άν κι αυτός βλέπει την σελίδα, όπως την βλέπω κ' εγώ. Θα ήθελα να ρωτήσω τί πρέπει να κάνω για να εμφανιστούν, αυτοί οι χαρακτήρες στα ελληνικά ;; (Η προβολή της σελίδας εκτός απο: Opera 10 με Windows XP SP3 GR έγινε και σε IE8 με Windows 7 Ultimate GR
C6WGMN Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό είναι λάθος του website, όχι δικό σου. Και εγώ λάθος τα βλέπω. Αν επικοινωνήσεις με τον AlexZzZ (ο web designer από ότι φαίνεται εδώ http://www.ootr.gr/index.php?option=com_contact&view=category&catid=12&Itemid=59), ίσως να το φτιάξει.
dhmak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορεί κάποιος να μου πεί γιατί μερικές φορές το όνομα του δικτύου αντί με Ελληνικούς χαρακτήρες εμφανίζεται σε άγνωστη μορφή χαρακτήρων ενώ άλλες φορές εμφανίζεται σωστά;; Ξέρει κανείς ποιά είναι η λύση (για να εμφανίζεται πάντα στα Ελληνικά) ;; Πώς μπορώ να το διορθώσω (το λειτουργικό είναι: Windows XP Pro SP3 GR) ;; Ευχαριστώ πολύ φίλε Directx για την απάντησή σου αλλα διστυχώς έχω επιλεγμένα τα Ελληνικά για μή Unicode προγράμματα και έχω τσεκαρισμένες και όλες τις μετατροπές κωδικοσελίδας
Directx Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Πήγαινε από το Control Panel->Regional and Language Options στο Advanced (τελευταίο) tab και δες αν το Language for non-Unicode programs είναι “Greek”. Αν δεν είναι επέλεξε το ώστε με αυτό τον τρόπο το Λ.Σ. να παρουσιάζει κάθε μη Unicode (δηλαδή ASCII) κείμενο με την ελληνική κωδικό σελίδα. Και δες αν διορθωθεί .. Υ.Γ. Δεν έχω Greek XP πρόχειρα αυτή την στιγμή για να σε καθοδηγήσω στα Ελληνικά
chrysa... Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σας, έχω ψάξει ατέλειωτες ώρες και επειδή δεν βρίσκω λύση είπα αν απευθυνθώ σε εσάς μήπως και με βοηθήσετε. Στα πλαίσια της διπλωματικής μου έφτιαξα ένα ερωτηματολόγιο στο ιντερνετ στην σελίδα http://freesurveytoday.com/ αλλα για κακή μου τύχη κάποιοι ενώ έλεγα μέσα η συμπλήρωση να γίνει με λατινικούς χατακτήρες το απάντησα με ελληνικούς και τώρα μου βγάζει ερωτηματικά. Δοκίμασα στον mozila προβολή-κωδικοποιηση χαρακτηρων-όλα αλλα τίποτα....καμια αλλαγή Εχεις κανεις ιδέα τι πρέπει να κάνω για να το διαβάσει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.