Προς το περιεχόμενο

Mame for Mac (Mame OS X - Macmame)

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

icon.png

Μετά απο αρκετό πειραματισμό αυτές τις ημέρες είπα να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες και κάποιες απορίες μαζί σας.

Αποφάσισα λοιπόν οτι το μόνο που έχω κατα καιρούς όρεξη να παίξω στο macbook είναι παιχνίδια τύπου mame και scummvm.

Αφού τελείωσα επιτυχώς με το scummvm ξεκίνησα και την όλη ιστορία με τα mame.

Μετά απο λίγο googlaρισμά είδα οτι οι μόνες (Σχετικά) ενημερωμένες εκδόσεις είναι οι:

*Mame OS X

*Macmame

Οι τελευταίες εκδόσεις τους βρίσκονται στα αντίστοιχα site. Το macmame έχει σταματήσει την ανάπτυξη απο το 2006 ενώ το mame os x είναι μια έκδοση πίσω απο την σχετική win version... Μικρό το κακό...

Λοιπόόόόόόν....

Το Mame OS X έχει καλή παραμετροποίηση. Υπέραρκετή για το μέσο χρήστη και το interface του θυμίζει γενικά την win έκδοση. H λίστα είναι προφανώς πιο ανανεομένη και γενικά όλα καλά. Μεγάλο ατού σε σχέση με το macmame είναι οτι σου επιτρέπει να επιλέξεις τον φάκελο στον οποίο βρίκονται τα roms σε αντίθεση με το macmame το οποίο βλέπει roms μόνο απο ένα συγκεκριμένο φάκελο.

Αρνητικά... Ο ήχος δεν λέει να χαμηλώσει.. Όσο και να προσπάθησα και ενώ φαινομενικά χαμήλωνα τα db, ο ήχος παρέμενε full. Ακόμα δεν δίνεται η δυνατότητα για resize του κεντρικού παραθύρου με τη λίστα των παιχνιδιών. ΕΠΙΣΗΣ(που είναι και ο λόγος που άνοιξα το θέμα). Τα screenshots δεν τα δέχεται σαν απλές εικόνες αλλα πρέπει να υπάρχει φάκελος στον οποίο περιέχεται η εκάστοτε εικόνα.. Δηλαδή... Αν θέλω πχ screenshot απο το pacman θα πρέπει να έχω τον εξής φάκελο...

Library/application data/macosx/screenshots/pacman/pacman.png

Αυτό δεν συνηθίζεται σε καμία έκδοση του mame και έτσι τα image packs έχουν απλά χύμα screenshots μέσα. Το να κάτσω να κάνω manual ΤΟΣΟΥΣ φακέλους και να μεταφέρω μέσα μετά τα αντίστοιχα images.. ΔΕΝ παίζει..

Γι αυτό θα ήθελα την βοήθεια κάποιου που να νοιώθει απο applescript ώστε να κάνουμε ένα scriptάκι που να δημιουργεί φακέλους απο file names και μετά να μετακινεί τα αντίστοιχα files στους αντίστοιχους φακέλους. Νομίζω οτι είναι αρκετά απλό για κάποιον που ξέρει 5-10 πράγματα.. Εγώ προσπάθησα αλλα κάπου κάτι έχασα και δεν...

Δηλάδη απο το αρχείο pacman.png να δημιουργείται ο φάκελος pacman και μετά να μετακινείται το pacman.png μέσα στο φάκελο που έχει δημιουργηθεί.

Τώρα το macmame... Έχει κανονικά resize στη λίστα. Υποστηρίζει κανονικά screenshots και ο ήχος χαμηλώνει μια χαρά..

Αρνητικά: Η ελάχιστα μικρότερη παραμετροποίηση και το "όχι και πολύ mac" interface του. Επίσης το οτι έχει σταματήσει η ανάπτυξη σημαίνει οτι δεν έχει συμβατότητα με νέώτερους τίτλους. Τέλος η ανοησία οτι δημιουργεί φακέλους στο documents δημιουργώντας έναν πανικό που θυμίζει windows και δεν μπορείς να ορίσεις άλλους αλλα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα αρχεία στους φακέλους που αυτό ορίζει.

Στο σύνολο μου άρεσε πολύ περισσότερο το MAME OS X... Αν γίνει να βγεί άκρη με τα screenshots τότε είναι ότι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς σε mac σήμερα.

Αυτά τα όμορφα..

Τώρα για roms κτλ.. google.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...