Προς το περιεχόμενο

3G router

eliask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Επειδή στο εξοχικό μου ο ΟΤΕ δεν έχει διαθέσιμες πόρτες και δεν γνωριζεί κανένας πότε θα κάνουν αναβάθμίση δουλεύω με προπληρωμένο 3g της wind. To mοdem συνδέεται με usb στο laptop αλλά επείδη υπάρχει και άλλο pc στο σπίτι και γενικά όλο και κάποιος άλλος θέλει να έχει internet μπορώ να βάλω κάποιο 3g router ? Εχω δεί 1-2 που κυκλοφορούν αλλά δεν ξέρω πως δουλεύουν. Συνδέω το modem(της wind) πάνω στο router( πρέπει να έχει αρα usb) και από εκει μοιράζεται το ιντερνετ ασύρματα ? Ξέρει κανένας να με καθοδηγήσει ?

Ευχαριστώ πολύ.!

Δημοσ.

αν ενωσεις τα 2 pc με καλωδιο cross τοτε μπορεις να δωσεις και στο αλλο pc.για 3g router λογικα θα ειναι ethernet οποτε θα παρουν και τα 2.δεν θυμαμε να εχω δει.στην πρωτη περιπτωση θα γινει κοινοχρηστη η συνδεση και δικτυο μεταξυ των δυο pc με καρφωτες Ip.θα μπαινει το ενα pc στο ιντερενετ και θα παιζει και το αλλο.το ενα pc θα ειναι μονιμα ανοιχτο.προσοχη με firewall κτλ.ics = internet connection sharing.

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως θέλω να εχω το router στο σταθερό pc kai να μπορώ να πέρνω ασυρματα και στο laptop και στο τηλεφωνο και σε άλλο pc etc etc , . Εχω δει αυτο: http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/3GMobileBroadband/MBR624GU.aspx

αλλά με προβληματίζει στο εαν παίζει με όλα τα modem ή υπάρχουν ασυμβατότητες και εαν υπάρχει κάπιο θέμα επειδή εχώ το προπληρωμένο πακέτο απόwind .

Κατι αντιστοιχό που δίνει η wind κοστιζεί 250 euros και είναι παραααα πολλά ! Αντιστοιχα που έχω δει οπως αυτό που λέω παραπάνω αλλά και ένα αλλο router 3g απο το priveshop πάνε κοντα στα 120-130.

Δημοσ.

δεν ξερω αν θα μπορουσες να περασεις win proxy και με καλωδιο δικτυου να δινεις σε ενα access point και το access point να δινει ασυρματα στα υπολοιπα.τωρα αν θα κανει αυτο το netgear κανεις δεν ξερει.λογικα πρεπει αφου ολα εχουν την λογικη ενος δικτυου username kai pass.αλλα στην πραξη....

Δημοσ.

Αν όλοι οι υπολογιστές έχουν ασύρματο δίκτυο:

βάζεις σε έναν το usb stick

φτιάχνεις ένα ασύρματο ad-hoc δίκτυο

ενεργοποιείς το ICS (Internet connection sharing) στον υπολογιστή με το usb stick και το ρυθμίζεις ώστε να συνδέονται ασύρματα οι άλλοι υπολογιστές με αυτόν.

Έτοιμος.

Το έχω δοκιμάσει, λειτουργεί.

Δημοσ.

Αρα στο σταθερό pc πρέπει να αγοράσω μια ασύρματη κάρτα μετά να συνδεσω το modem εκει και να κανώ την διαδικασία που λές ώστε να δώσω ασυρματο και στα υπολοιπα pc κινητα laptops etc etc ? .

Kαπου που θα μπορούσα να διαβάσω την διαδικασία ώστε να την κάνω έχει να μου προτεινει κάποιος ?

Επισης επειδη το σταθερό pc δεν έχει ασυρματη κάρτα τι προτεινετε να πάρω ?

Δημοσ.

μια καρτα ασυρματη πχ netgear.η αλλη λυση ειναι και αυτο που σου ειπα αλλα πιο δυσκολο.η αλλη λυση και πιο φτηνη ειναι με ενα switch και ολα τα pc με καλωδιο.πολλες επιλογες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...