we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Καλημέρα insomniacs, έχω τους πίνακες: MISTHOI(MISTHOS_MPAMPA,MISTHOS_MAMA) ESODA_TAM(POSO,ONOMA_TAMEIOY,MINAS) ESODA_TIMOL(POSO,HMEROMHNIA) θέλω να προσθέτω τα "κόκκινα" προφανώς για να υπολογίζω τα συνολικά έσοδα... Η sum δέχεται μόνο μία παράμετρο, έχετε καμιά ιδέα ;
mkalikan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Καλημερα . Δεν καταλαβαινω απολυτα τί θελεις να κανεις. Επισης αναφερεσαι 2 φορες στον πινακα esoda_tap αλλα χρησιμοποιεις διαφορετικες columns σε καθε περιπτωση, και αυτο μπερδευει τα πραγματα. Τελος παντων ισως το παρακατω σου κανει αν δωσεις ενα αλλο ονομα (π.χ. esoda_tam2) στον τελευταιο σου πινακα ωστε να μπορει να γινει διαχωρισμος στο query: select sum(a.misthos_mpampa)+sum(a.misthos_mama)+sum(b.poso)+sum(c.poso) from misthoi a, esoda_tam b,esoda_tam2 c Αν θελεις κατι διαφορετικο πες το για να δουμε τι μπορει να γινει.
we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Ωχ, σαχλαμάρα μου... Το διόρθωσα, για δες τώρα ! ΆΚΥΡΟ, το βρήκα τελικά.! Τώρα έχω άλλο πρόβλημα, σε αυτό το σημείο: ADOQuery8->SQL->Text="Select SUM(MISTHOI.MISTHOS_MPAMPA)+SUΜ (MISTHOI.MISTHOS_MAMAS)+SUM(ESODA_TAM.POSO)+SUM(ESODA_TIMOL.POSO) as salary FROM MISTHOI,ESODA_TAM,ESODA_TIMOL WHERE MINAS='DATEPART(MONTH,GETDATE())' "; ADOQuery8->ExecSQL(); ADOQuery8->Open(); ADOQuery8->FindFirst(); Label8->Caption=ADOQuery8->FieldValues["salary"]; μου πετάει error, Could not convert variant of type (Null) into type (String). Σε όλους τους πίνακες μου έχω τιμές (float είναι τα POSO) που είναι το λάθος ;;
gkastros Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Data εχεις στους πινακες??? Αντικατεστησε τα MISTHOI.MISTHOS_MPAMPA με ISNULL(MISTHOI.MISTHOS_MPAMPA,0) ktl και στο Label8->Caption=ADOQuery8->FieldValues["salary"]; βαλε ενα convert σε string
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.