thumpi-chan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 πριν κανα μήνα άρχισε να με πονάει το γόνατο μου τελειως ξαφνικα...πάω μετά απο κανα δυο βδομαδες στο γιατρο μου λεει εχεις χονδροπαθεια της επιγονατιδας θα κανεις κατι ασκησεις να γυμνασεις τους μηρους και σε ενα μήνα θα σαι μια χαρά! το προβλημά μου όμως είναι ότι απ ό,τι διαβασα στο net ειναι καποιοι που το χουν χρονια το πρβλημα...κ εχουν κανει εγχειρισεις και τετοια και παλι δεν ειναι απολυτως καλα...και αναρωτιέμαι εγω μονο με τις ασκησεις θα μαι ενταξει? επίσης επειδη περπαταω πολυ σχετικα σε καθημερινη βαση...γνωρίζει κανείς αν αυτο επιβαρύνει την καταστασή μου? αν είχε κανείς σχετική εμπειρία θα το εκτιμούσα αν τη μοιραζόταν
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 αυτη η πάθηση τί ειναι ? μηπως είναι ενας πόνος που εμφανίζεται όταν εχεις το πόδι σου ακίνητο πολύ ώρα? πχ στο γραφείο η στο κρεββάτι ?
leftermann Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 ξεκίνα με ένα πρόγραμμα ασκήσεων για το πόδι σου, με έμφαση στον τετρακέφαλο και κυρίως τον έσω πλατύ, και διατάσεων, κυρίως των οπίσθιων μηριαίων και του γαστροκνήμιου. Λογικά μετά από μερικές εβδομάδες συστηματικής άσκησης θα είσαι καλά ή τουλάχιστον καλύτερα. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η διάγνωση της χονδροπάθειας επιγονατίδας είναι σωστή. Το πολύ περπάτημα ίσως και να επιβαρύνει. Κυρίως αν βαδίζεις σε ανηφόρα. Καλό είναι να το περιορίσεις αν είναι δυνατόν. Αν και καλός δείκτης είναι το πως αισθάνεσαι εσύ: Αν μετά το περπάτημα αισθάνεσαι χειρότερα, σημαίνει ότι καλό είναι να το κόψεις (το περπάτημα)...
afentiko7 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Κόψε την μπάλα, για λίγο καιρό. Και μετά ξανατσέκαρε.
mitsikas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δυστυχώς ο χόνδρος δεν έχει αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια να μην μπορεί να πάρει θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για την θρέψη του μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Κατα συνέπεια όταν καταστραφεί, είναι πολύ δύσκολη η αυτοίασή του και το πρόβλημα αυτό θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Για αυτό που είπε ο γιατρός σου, συγγνώμη αλλά σε ένα μήνα κανένας χόνδρος δεν αναπλάθεται από μόνος του, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν το επιτρέπει η φυσιολογία του. Δυστυχώς ο χόνδρος στο γόνατο καταστρέφεται σιγά σιγά χωρίς να δίνει σημάδια, παρά μόνο όταν φτάσει σε εκείνο το σημείο όπου αρχίζει πλέον να υπάρχει επαφή οστού με οστό, οπότε και πλέον είναι αργά. Συνήθως αν η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή που να θέλει χειρουργείο, γίνονται κάποιες ενέσεις τοπικά μέσα στο γόνατο που βελτιώνουν αρκετά την κατάσταση, αλλά δεν είναι μόνιμη και οριστική λύση. Βοηθούν επίσης οι ισομετρικές ασκήσεις γονάτου (Isometric knee exercises), δηλαδή αυτές που δεν έχουμε λύγισμα του γονάτου ώστε το μήκος του μυός να παραμένει σταθερό κατά την άσκηση της δύναμης.
darksoho33 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 mitsika συμφωνω μαζι σου απλα πιστευω πως αν δεν ασχολειται επαγγελματικα το παιδι μια τετοια εγχειρηση ειναι ιδιαιτερα ακριβη. πολλοι συστηνουν φακελακια που τα ανακατευεις στο νερο και ειναι η πιο οικονομικη λυση εναντια στο χονδρο. αλλα και παλι δεν πιστευω οτι κανουν δουλεια. απο οσο γνωριζω πρεπει να παρουν δειγμα του χονδρου σου να το στειλουν γερμανια για καλλιεργεια. Επειτα με ενεσεις οπως ανεφερες τοπικα ''χτιζουν τον χονδρο''
Elenimou Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 πριν κανα μήνα άρχισε να με πονάει το γόνατο μου τελειως ξαφνικα...πάω μετά απο κανα δυο βδομαδες στο γιατρο μου λεει εχεις χονδροπαθεια της επιγονατιδας θα κανεις κατι ασκησεις να γυμνασεις τους μηρους και σε ενα μήνα θα σαι μια χαρά! το προβλημά μου όμως είναι ότι απ ό,τι διαβασα στο net ειναι καποιοι που το χουν χρονια το πρβλημα...κ εχουν κανει εγχειρισεις και τετοια και παλι δεν ειναι απολυτως καλα...και αναρωτιέμαι εγω μονο με τις ασκησεις θα μαι ενταξει? επίσης επειδη περπαταω πολυ σχετικα σε καθημερινη βαση...γνωρίζει κανείς αν αυτο επιβαρύνει την καταστασή μου? αν είχε κανείς σχετική εμπειρία θα το εκτιμούσα αν τη μοιραζόταν Καλημέρα, Επειδή έχω και γω χονδροπάθεια, παραθέτω τις μέχρι τώρα γνώσεις μου για το θέμα. Με τις ασκήσεις, για ενδυνάμωση των τετρακέφαλων, δεν διορθώνεται το πρόβλημα απλά σταματάμε να πονάμε. Για θεραπεία (χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρη για το αν επανέρχεται ποτέ ο χόνδρος στην αρχική του κατάσταση)έχουμε είτε την εγχείριση, είτε τις ενέσεις είτε κάποια φαρμακευτική αγωγή (η οποία παίρνει και τον περισσότερο χρόνο). Έχω δοκιμάσει τις ασκήσεις και τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά, απλά είμαι υπό σκέψη για να μπω σε φαρμακευτική αγωγή. Ελπίζω να βοήθησα
we_will_rise Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 To είχα πάθει πριν 3-4 χρόνια κι εγώ... Εγώ το είχα παρατηρήσει στο σινεμά. Όταν σηκωνόμουν δλδ μετά την ταινία πονούσε απίστευτα (όχι ότι δεν μπορούσα να το πατήσω αλλά πονούσε πολύ). Πήγα στον ορθοπαιδικό και μου είπε να αγορασω μια μικρή μπαλίτσα (απ'αυτές τις λαστιχένιες που έχουν τα παιδάκια), να την βάλω κάτω από το γόνατο και να το "ανοιγοκλείνω" καμιά 15 φορές... Το έκανα για καμια βδομάδα και μετά το παράτησα τελικά πέρασε, μάλλον μόνο του..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.