Razor-manolis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Για σε ολους σας!! Έχω ενα προβληματακι με το λαπτοπ μου και θελω αν μπορειτε να μου βρειτε μια λυση.. Λοιπον εκει που καθομαι ωραια και καλα στο μσν ή ψαχνω στο γκουγκλ, ξαφνικα η οθονη του, κλεινει... αλλα οταν το σινδεσω με εϊτσ.ντι.μι.άι σε μια αλλη οθονη δουλευει μια χαρα και οταν το πιασει μετα απο κανενα 20άλεπτο και μπολικα ρισταρτ δουλευει παλι κανονικα με την δικια του οθονη.. μηπως ξερετε τι μπορει να φτεει; να σημειωσω οτι σημερα το πρωι το εκανα ενα ωραιο φορματ και του ξαναέβαλα τα βιστα
Razor-manolis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 ενα λαπτοπ με: Intel Core 2 DUO T7500 2,2 2gb μνημη NVIDIA GeForce 8600M GS 2xHDD WD 160gb αυτο εδω: http://www.mastercare.gr/products/H_Y_Fujitsu_Siemens_Amilo_XI_2528-968-16.html (λιγο οφ.. εγω 900ευρα το πηρα.. οχι 1600 που γραφει εκει)
carib Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μπορεί να είναι το inverter ή το backlight ή η κάρτα γραφικών. Αν δεν υπήρχε το τρίτο ενδεχόμενο θα σου έλεγα να περιμένεις μέχρι να μην ανάβει καθόλου....Δυστυχώς οι 8600 στα Amilo παρουσίασαν προβλήματα και ένα από τα πρώτα συμπτώματα είναι αυτό που περιγράφεις.
Razor-manolis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 ευχαριστω για την απαντηση! αλλα αν με διαφοτιζες λιγο με το τι ειναι "inverter" και το "backlight":X ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:30 ---------- http://www.laptoprepair101.com/laptop/2007/01/31/replace-screen-inverter-fix-backlight/ μολις διαβασα αυτο.. και λεω μιπως να αποριπταμε το inverter γιατι εμενα οταν κλεινει η οθονη ειναι πισα.. σκοταδια
carib Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Backlight ειναι η λάμπα που βρίσκεται μέσα στην οθόνη και βγάζει το φως. Inverter είναι μία πλακέτα που βρίσκεται κάτω από την οθόνη και ανεβάζει υψηλή τάση για να ανάψει το backlight. Το inverter αλλάζει εύκολα. Το backlight όχι....αν πας σε αντιπροσωπεία και θέλει backlight θα σου πουν αλλαγή οθόνης. Η κάρτα γραφικών είναι το χειρότερο ενδεχόμενο γιατί όσο το χρησιμοποιείς στην κατάσταση αυτή τόσο μειώνονται οι πιθανότητες επισκευής.
Razor-manolis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 αν χαλασει η NVIDIA μετα θα μπορει να δουλευει με τιν καρτα της mobo?? ("καρτα της mobo".. σωστα το ειπα ή λεω τα δικα μου??)
carib Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Αν η οθόνη δεν δείχνει τίποτα ακόμη και αν ρίξεις φως επάνω τότε μένει μόνο η κάρτα γραφικών ή άλλο πρόβλημα στο mainboard. Ποια κάρτα της mobo? Δεν γνωρίζω κάποιο laptop με δεύτερη κάρτα γραφικών....Αν χαλάσει η nvidia τότε δεν δουλεύει καθόλου.
Razor-manolis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δηλαδη αμα σβισω τους drivers της 8600 μετα δεν θα διχνει τιποτα???
Razor-manolis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 παιδια ευχαριστω.. αλλα νομιζω οτι το εφτιαξα. κατεβασα τους drivers της καρτας γραφικων απο το site της fujitsu και μεχρι στιγμης δουλευει μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.