nmtray2 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Κατ'αρχην, πιστευω οτι ειναι προβλημα της μητρικης γι'αυτο και το εβαλα εδω... Αν κανω λαθος, σορυ. Disclaimer : Ακολουθει μεγαλουτσικη ιστορια Εστησα ενα νεο υπολογιστη απο την αρχη με τα: Ecs A780GM-A Μητρικη (με την onboard καρτα γραφικων) 2χ2GB Geil AMD X2 7750 Απο την αρχη παρουσιασε προβλημα με τα γραφικα ( με την onboard) και μου εβγαζε το εξης: "vpu recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands". Η οθονη μαυριζε και επανερχοταν κι εβγαζε το μηνυμα, πολλες φορες μαυριζε και φαινοταν και κολλουσε, αλλες φορες πετουσε BSOD, αλλες φορες ρισετ (εκει που τρελαινοταν τελειως, ηταν οταν χρησιμοποιουσε καποια σελιδα στον Firefox java, πχ σε καποια σελιδα με παιχνιδια που εμπαινα) Επιστραφηκε στο Πλαισιο η μητρικη (εψαξα με το Hiren αν εχουν προβλημα οι μνημες και δε βρηκε τιποτα) κι ενω δεν βρηκαν εκει τιποτα, μου την αλλαξαν (προς τιμη τους). Mε τη νεα μητρικη τα ιδια ακριβως. Ε, υπεθεσα οτι αμα παρω καρτα γραφικων θα σταματησει το προβλημα. Αμ δε. Τα ιδια. Η καρτα ειναι η Asus ΕΑΗ 3450 και κανει τα ιδια ακριβως... Να προσθεσω οτι: 1) Εγινε φορματ και χρησιμοποιηθηκαν μονο αυθεντικα cd και το προβλημα δεν αλλαξε (μπας και ειχα κανα virus) 2) Αλλαχτηκε το τροφοδοτικο και εγινε φορματ και με το καινουργιο (μπας και φταιει η τροφοδοσια) 3) Αλλαχτηκε ο σκληρος και εγινε φορματ με τον νεο σκληρο (μπας και φταιει ο δισκος) Συνολικα δλδ, εχω κανει 6-7 φορματ. Τιποτα. Ναδα. Μεδεν. Καμμια ιδεα ρε παιδια γιατι δεν το βλεπω να τη βγαζει τη βδομαδα? Thanx για τις απαντησεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 99% θεμα θερμοκρασιας της καρτας γραφικων. Τωρα θα μου πεις και των 2?? Θα σου πω, πιθανον, αν ειναι και οι 2 Passive... Δοκιμασε να βαλεις ενα ανεμιστηρι να φυσαει προς τη ψυκτρα.
dark_banishing Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Εντελώς ενημερωτικά και εμένα άρχισε να μου το βγάζει αυτό σε ένα λαπτοπ και μια βδομάδα μετά άφησε πνεύμα η κάρτα γραφικών.
Sadman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Με ποιους drivers? Γιατί οι 9.6 μου πετούσαν στα 7 χ86 κάτι τέτοια και γύρισα στους 9.5...μήπως λέω γω τώρα....
grimpr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Πολύ πιθανόν πρόβλημα θερμοκρασίας, κακό airflow στο κουτί. VPU Recovers βγάζει μόνο στα XP. Προτιμότερη λύση να πετάξεις στα σκουπίδια τα XP μιας και είναι το χειρότερο λειτουργικό για τις cpu της AMD και ειδικά τους Phenom, και να περάσεις κατευθείαν σε Windows Vista 64bit λύνοντας πρώτα το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες στο κουτί.
nmtray2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Eυχαριστω για το ενδιαφερον... Το προβλημα δεν ειναι οι θερμοκρασιες γιατι το κουτι το εχω μονιμα τετοια εποχη με εναν μεγαλο ανεμιστηρα. Αλλα κοιταξα μηπως το speedfan πει τιποτα: Οι Θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες... Οι τασεις ειναι τελειως οφφ. Υπαρχει περιπτωση να ειναι σωστες? Το τροφοδοτικο ειναι καινουριο. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:13 ---------- Προτιμότερη λύση να πετάξεις στα σκουπίδια τα XP μιας και είναι το χειρότερο λειτουργικό για τις cpu της AMD και ειδικά τους Phenom, και να περάσεις κατευθείαν σε Windows Vista 64bit λύνοντας πρώτα το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες στο κουτί. ΧΡ θα εχω για λιγο καιρο ακομα μεχρι να βγουν τα 7.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Βαλε σε παρακαλω το Riva Tuner και εκει που εχει τα διαγραμματα πες μας τι λεει σχετικα με τις temps της vga ειδικα, γιατι το speedfan ειναι ολιγον τι μουφα. (δες τι τασεις λεει οτι δινει...)
grimpr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Κανε αυτό που σου λέει ο Georgeman και συμπλήρωσε το και με το Everest. Επίσης, τι τροφοδοτικό και τι μοντέλο GEIL έχεις επανώ; Καλή σου τύχη με τα XP.
nmtray2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 To Everest δινει θερμοκρασια 43 βαθμους. Τo Riva μου εβγαζε μηνυμα λαθους οτι δεν υποστηριζει αυτους τους drivers. Τεσπα, μου φαινεται οτι η θερμοκρασια ειναι οκ... Μου εβγαλε κι ενα περιεργο οτι τα +3.3V ειναι στα 2.14. Να παιζει ρολο? To τροφοδοτικο ειναι Thermaltake 550W και οι μνημες ειναι οι Geil 2X2GB Black Dragon. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:04 ---------- Με ποιους drivers?Γιατί οι 9.6 μου πετούσαν στα 7 χ86 κάτι τέτοια και γύρισα στους 9.5...μήπως λέω γω τώρα.... To δοκιμασα... Τα ιδια.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Και το εβερεστ διαβαζει τη +3,3v στα 2,1? Στο bios τι λεει? Το Riva ας λεει οτι δεν υποστηριζει, πατα οκ και πηγαινε στη καρτελα με τα διαγραμματα! (δε το χω και προχειρο και ειμαι με την onboard τωρα)...
nmtray2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Και το εβερεστ διαβαζει τη +3,3v στα 2,1? Στο bios τι λεει? Το Riva ας λεει οτι δεν υποστηριζει, πατα οκ και πηγαινε στη καρτελα με τα διαγραμματα! (δε το χω και προχειρο και ειμαι με την onboard τωρα)... Στο Βιος εχει μονο τις τασεις του επεξεργαστη και της μνημης... Το Ριβα λεει οτι δεν υποστηριζει αυτους τους drivers και δεν μπορει να μου δωσει στοιχεια (βγαζει ελαχιστα). Τεσπα, το προβλημα εχει αρχισει και γινεται ανυποφορο γιατι παρουσιαζεται ακομα κι αν παω να μπω μεσα σε φακελλους. Ρισετ ή BSOD. Για να κανω εγκατασταση το Ριβα, μου βγηκε η πιστη. Ισαμε 6 ρισετ εκανα. Τεσπα, το παω στο Πλαισιο και μετα σε παπα για εξορκισμο. Thanx guys. Αμα βαλω καρτα nvidia μαλλον θα λυθει το προβλημα (αν δεν εχει προβλημα η μητρικη).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Η πλακα θα ειναι να συνεχιστει με την Nvidia! Αλλα ας μη μιλαω Παντως μερικα προβληματα ειναι πολυ κουλα στους υπολογιστες... κι οτι λες οτι εχουν εκλειψει, τσουπ εμφανιζονται!
nmtray2 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Η πλακα θα ειναι να συνεχιστει με την Nvidia! Αλλα ας μη μιλαω Δεν νομιζω. Tο προβλημα δημιουργειται οταν μπουν οι drivers. Μεχρι τοτε, τιποτα.
gega Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 απο οτι θυμαμαι ειχα μια ati 2600xt και μου εβγαζε αυτο το πτοβλημα και χωρις να σε πανικοβαλω η καρτα μετα απο κανα δυο μερες πηγε στον αποστολο Πετρο κ΄ Παυλο
SwAToNeR Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Είχα το ίδιο πρόβλημα με την Ati 4850 μου και ήταν καθαρά θέμα drivers. Βάλε ποιο καινούργιους ή πιο παλιούς. Μου έκανε ακριβώς το ίδιο είτε σε java είτε σε κάποιο game έβγαζε το ίδιο error και μετά έκανε restore μόνο του. Αν το αφήσεις λίγο επανέρχετε αλλά γίνεται σπαστικό γιατί μετά απο λίγο το ξανακάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.