BonJovi1000 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 το ειπα γιατι εχω δει οτι εσυ ενας nulscan και apoikos εχετε πολυ παραπανω βαθος!μπραβο παντως πολυ διαβασμα και χρονο εχετε! υγ κολλητος μου ειναι καθηγητης πληροφορικης σαν τιτλος αλλα δεν σκαμπαζει και πολλα..απλα δουλευει σε εταιρεια η μαλλον καθολου απλα..τι να κανουμε!εσας σας εκανα απο πανεπιστημιο και πανω συγνωμη για το οφ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 nske το option default να το αφήσω στις καταχωρήσεις του fstab ή αναιρεί τα options που αναφέρεις;Μπορώ να βρω ποιο γκρούπ options περιλαμβάνει; Το γράφει στη man page (man 8 mount): > defaults Use default options: rw, suid, dev, exec, auto, nouser, and async. Αν πάρουμε 1-1 αυτές τις επιλογές βλέπουμε ότι ούτως ή άλλως χρησιμοποιούνται by default, οπότε είναι πλεονασμός να υπάρχει το "defaults" στο fstab, -αλλά δε βλάπτει κι όλας. ΥΣ. Αν δηλώσουμε μαζί με την "defaults" κάποιο αντίθετο από αυτά που κάνει imply option, τότε το explicit option αναιρεί το implied. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 nske το option default να το αφήσω στις καταχωρήσεις του fstab ή αναιρεί τα options που αναφέρεις;Μπορώ να βρω ποιο γκρούπ options περιλαμβάνει; Η default συμπεριφορά του group mkfs προγραμμάτων ορίζεται στο /etc/mke2fs.conf αρχείο. Ρίξε μιά ματιά εκεί και στο section κάτω από το -O option του man mkfs.ext3 EDIT: Sorry, κατάλαβα ότι ζητάς την default συμπεριφορά του mkfs.... Πότε θα έρθουν αυτές οι διακοπές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 εγω το εχω ετσι noatime,noexec,nodev,noauto,user 0 0 πειραζει? για να αλλαξω το ονομα του δισκου δινω tune2fs -L name /dev/sde7 (ext4)?μηπως ειναι επικινδυνο? το περιεργο ειναι οτι το fdisk μου τον δειχνει ακομη HPFS/NTFS ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Όχι, είμαι ερασιτέχνης χρήστης ερασιτέχνης καθηγητης γειά σας κύριε Nullscan (καθηγητής, επίσης !) τυχερέ BonJovi1000 και οι υπόλοιποι εννοείται . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Καλημέρα gtroza! BonJovi, για να δουλέψει το formating και το renaming του partition πρέπει αυτό να μήν είναι mounted. Άλλωστε και το fdisk και το mkfs και το tune2fs σου το λένε οτι το partition χρησιμοποιείται και οι αλλαγές θα γίνουν στο επόμενο reboot. Για να το αποφύγεις αυτό, το κάνεις umount και κάνεις τη δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Καλημέρα σε όλους το περιεργο ειναι οτι το fdisk μου τον δειχνει ακομη HPFS/NTFS ! Το partition table είναι απλά ένας κωδικοποιημένος πίνακας με τα partitions του σκληρού δίσκου που βρίσκεται στα τελευταία bytes του MBR (το MBR καταλαμβάνει τα 512 πρώτα bytes του σκληρού δίσκου). Είναι ανεξάρτητος από το filesystem που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο partition. Απλά ορίζει που ξεκινάει και που τελειώνει κάθε partition και αναφέρει μια μη δεσμευτική ετικέτα για το τι filesystem φιλοξενεί, ώστε το λειτουργικό ή κάποιο πρόγραμμα να ξέρει σε ποια περιοχή θα βρει το filesystem και ποιον filesystem driver θα χρησιμοποιήσει. Μάλλον έχεις διαμορφώσει ένα ext4 filesystem πάνω σε ένα partition που είχε δημιουργηθεί με type 07 ("HPFS/NTFS"). Το κανονικό είναι να ορίσεις type 83 ("Linux") στο partition -αυτό μπορείς να το κάνεις με την fdisk/cfdisk. Αλλά και να μην το κάνεις δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων, εφόσον ο filesystem driver ορίζεται συγκεκριμένα όποτε πρόκειται να γίνει mount το filesystem. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 καλημέρα κκ καθηγητές! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 βεβαια δεν πρεπει να ειναι mounting αλλα γινεται να αλλαξω το label με γεματο τον δισκο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μάλλον έχεις διαμορφώσει ένα ext4 filesystem πάνω σε ένα partition που είχε δημιουργηθεί με type 07 ("HPFS/NTFS"). Το κανονικό είναι να ορίσεις type 83 ("Linux") στο partition -αυτό μπορείς να το κάνεις με την fdisk/cfdisk. Αλλά και να μην το κάνεις δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων, εφόσον ο filesystem driver ορίζεται συγκεκριμένα όποτε πρόκειται να γίνει mount το filesystem. αυτο μπορει να γινει με γεματο τον δισκο?η θα σβηστουν τα δεδομενα?την cfdisk δεν την εχω δουλεψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Η cfdisk κάνει τα βασικά της fdisk μέσα από ένα menu interface (curses). Αν απλά αλλάξεις το partition type (και δεν διαγράψεις π.χ. την καταχώρηση του partition ή τις πληροφορίες τοποθεσίας) δε θα έχεις πρόβλημα. Η fdisk τροποποιεί το partition table, είναι αδύνατο να σβήσει δεδομένα που βρίσκονται σε κάποιο partition. Όμως δίνει τη δυνατότητα να διαγράψεις ή να ορίσεις λάθος πληροφορίες στο Partition table, με αποτέλεσμα, αν π.χ. διαγράψεις την καταχώρηση κάποιου partition, αυτό να "εξαφανιστεί" και για να μπορείς να το ξαναδείς να πρέπει να την ξαναδημιουργήσεις. Ή αν ορίσεις λάθος πληροφορίες για την τοποθεσία του, τα δεδομένα του να μη μπορούν να βρεθούν -γιατί θα αναζητούνται σε λάθος σημείο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 πως πρεπει να ειναι η σωστη εντολη για να δωσω type 83? μπαινω με fdisk /dev/sde και δινω t πληκτρολογω 83 και βεβαια στο τελος w? και για το label? tune2fs -L name /dev/sde ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Ναι . . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 nske, δεν κοιμάσαι καθόλου ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.