Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση ψύκτρας επεξεργαστή

pinball_elf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αλλάξω την ψύκτρα ενός επεξεργαστή Intel Core 2 Duo γιατί είναι πολυ θορυβώδης. Η ερώτηση μου είναι η εξής: χρειάζεται να αντικαταστήσω και την θερμοαγώγημη πάστα που που έχω ήδη περάσει, και αν ναί πώς?. Αν όχι τότε θα κάνει καλή δουλειά η καινούρια ψύκτρα που θα εγκαταστήσω πανω στην παλιά και ξεραμένη θερμοαγώγημη πάστα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Αν δεν έχω υποβάλει στο σωστό section, παρακαλώ κάποιον moderator να το βάλει στο σωστό.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι χρειαζεται αντικατασταση η παστα. Τη καθαριζεις προσεκτικα με καποιο μεσο (εγω χρησιμοποιω νωτισμενο με οινοπνευμα χαρτι και για τις λεπτομερειες νωτισμενη με οινοπνευμα μπατονετα), κι επειτα τοποθετεις ΛΙΓΗ ποσοτητα απο καινουρια παστα. πριν κουμπωσεις τη νεα ψυκτρα.

Υποψην, για socket 775 υπαρχουν 2 ειδων ψυκτρες ως προς το κουμπωμα.

1) Με κλιπ οπως οι stock. Στα συν: δε χρειαζεται να αφαιρεσεις τη μητρικη για να τις βαλεις. Στα μειον: Πιθανα να μη κουμπωσουν καλα, ισως να ασκουν και επικινδυνα μεγαλη πιεση στη μητρικη.

2) Με backplate. Στα συν: πολυ σταθερη στερεωση, η μητρικη δε στραβωνει/ζοριζεται. Στα μειον: Πρεπει να αφαιρεθει η μητρικη για να μπει το backplate.

Δημοσ.

Όπως είπε κ ο GeorgeMan... Καλό είναι να αφαιρέσεις την παλιά πάστα με λίγο χαρτί και οινόπνευμα. Μετά υπάρχουν 2 (πιο γνωστοί) τρόποι για να απλώσεις την καινούργια.

1. Βάζεις στο κέντρο του επεξεργαστή ένα "ρεβύθι" πάστας και κουμπώνεις την ψύκτρα.

2. Βάζεις λίγη σε μία γωνία και με μία κάρτα (πχ πιστωτική) την απλώνεις όσο μπορείς πιο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της cpu.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...