kwstas8es Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Καλημερα, Αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα στο παλιο μου μηχανημα απο τη στιγμη που φορτωσα τις default ρυθμισεις του bios. Εχω p3 866mhz αλλα μεσα στο Bios εμφανιζει 400Mhz. δοκιμασα και clear cmos αλλα τα ιδια... Ελπιζω πως ειναι απλα καποιο αδιαφορο bug αφου στην εκκινηση του η/υ στις γραμμες του dos δειχνει σωστα 866mhz. Με αφορμη τη διορθωση αυτου του προβληματος και καποιων αλλαγων που θελω να κανω ψαχνω πως να κανω αναβαθμιση του bios για την QDI advance 10b που εχω, μαλλον με Cd αφου το floppy drive δεν βλεπει τη δισκετα και τα usb(για στικακι) ειναι 1.1 Δυστυχως το forum της QDI δε φαινεται να λειτουργει. Για να κανω το boot cd δε νομιζω να εχω προβλημα αλλα αναρωτιεμαι για το bios update... Θα μπορω να το τρεξω απο το c ή θα πρεπει να μπει μεσα στο cd κι αυτο? Για το backup νομιζω πως το Cd της μητρικης ειναι αρκετο...? λιγη βοη8εια παρακαλω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Κατ αρχας καλωσηλθες! H μητρικη σου ειναι περιπου... 5 γενιες πισω. Δεν υποστηριζει USB 2.0 ουτε με αναβαθμιση BIOS. (Παρεμπιπτοντως, εχω μια Advance 10T! Qdi!). Βαλε το προγραμμα CPU-z (δωρεαν ειναι) για να δεις μεσα απο τα windows στα ποσα πραγματικα Mhz δουλευει ο επεξεργαστης. Απο κει και περα, αν θες ντε και καλα USB 2.0, υπαρχουν και καρτες PCI με ελεγκτες USB 2.0. Βεβαια δε ξερω κατα ποσο θα κανουν σε μια μητρικη 8 ετων (ΟΧΤΩ παρακαλω!), ενω δε ξερω και κατα ποσο μπορεις να εκμεταλλευτεις τις USB 2.0 θυρες με εναν τοσο αργο επεξεργαστη για τα σημερινα δεδομενα και με πιθανον καποιο παλιο σκληρο δισκο και αρα πολυ αργο επισης. Παντως εγω εχω τετοια καρτα PCI και την εχω βαλει στην Qdi Advance 10T μου, και σε πληροφορω οτι δουλευει όποτε θελει και επιλεκτικα με οποια συσκευη θελει. Επιφυλασσομαι ομως, μπορει να ειναι προβληματικη η καρτα. Σε καθε περιπτωση, αυτο το pc θεωρειται πλεον οχι απλα παλιο, αλλα μουσειακο ειδος και δε προτεινεται να δωσεις ουτε ενα ευρω για μια πιθανη αναβαθμιση του. Ιιιιισως αν εχεις καποιο σχετικα γρηγορο δισκο και θες να παρεις το ρισκο οτι ισως να μη δουλεψει η καρτα με τις USB θυρες, να αξιζει να δωσεις περιπου 10€ για μια τετοια καρτα. Εχε υποψη σου οτι με λιγα χρηματα (300 ευρω ας πουμε) φτιαχνεις τη σημερον ημερα ενα απειρως δυνατοτερο υπολογιστη.
kwstas8es Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου και καλως σας βρηκα! του εβαλα με λιγα χρηματα 160 g σκληρο και περιμενω τωρα να ερθει τσιπακι 500mb ram. το τρεχω με win2000 και για τις απαιτησεις που εχω απο αυτο ειμαι ευχαριστημενος. το CPU-Z ειναι αυτο που θα δοκιμασω κατευθειαν και σ'ευχαριστω. το usb2 δε με πολυενδιαφερει τουλαχιστον προς το παρον, απλα το ανεφερα για τυχον προταση flash drive οσο αφορα το bios update που μ'ενδιαφερει.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Ετσι πληροφοριακα, ποσο θα αγορασεις την 512ΜΒ ram? Μια καινουρια τεχνολογιας DDR2, μεγεθους 1GB, στα 800Mhz (και οχι 133 σαν αυτη που θα παρεις), κοστιζει παντως λιγο πανω απο 10 ευρω. Δες εδω. Ειμαι σιγουρος οτι την πολυ πιθανον μεταχειρισμενη 512ΜΒ SDRAM θα τη πληρωσεις πιο ακριβα κι ας εχει το μισο μεγεθος και πολυ μα παρα πολυ χαμηλοτερες επιδοσεις απο μια τυπικη σαν αυτη που σου εδειξα. Αυτο ηταν ενα πολυ απλο παραδειγμα και μονο για να καταλαβεις οτι δεν αξιζει να ριχνεις ουτε ενα ευρω σε τοσο παλια συστηματα. Με 300ευρω παντως παιρνεις διπυρηνο επεξεργαστη, 4GB ram και δισκο πολλαπλασιας χωρητικοτητας απο 160GB σε ενα νεο ολοκληρωμενο pc. Ειδικα απο ενα PIII 866 οι διαφορες σημερα ειναι χαοτικες. Δεν ξερω πως φαινεται σε εσενα ενας PIII 866, αλλα εγω τον Celeron 1,4Ghz που εχω στην Qdi μου στο τεταρτο pc τον βρισκω το λιγοτερο εκνευριστικα αργο μολις ανοιξω 2-3 προγραμματα μαζι. Φιλικα ολα αυτα, προσπαθω να σε "βαλω στο σωστο δρομο". Οι υπολογιστες εξελισσονται με ραγδαιο ρυθμο, γιαυτο και ολη η επιμονη μου. O νόμος του Moore λεει οτι καθε 2 χρονια η επεξεργαστικη ισχυς των υπολογιστων διπλασιαζεται. Φαντασου για ποση αυξηση μιλαμε απο εναν επεξεργαστη που παρουσιαστηκε το 1999... Αληθεια, πως και εχεις μεινει με τον ιδιο υπολογιστη απο τοτε? Μου φαινεται πραγματικα περιεργο. Οταν δοκιμασεις το προγραμμα πες μας. Bios update δε σου προτεινω να κανεις, μιας και ετσι κι αλλιως USB 2.0 δεν υποστηριζει αυτη η μητρικη, ουτε και θα υποστηριξει με BIOS update.
kwstas8es Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 ρε παιδια οκ! ειστε τελειως κατανοητοι! Σωστα αυτα που λετε, εμενα ομως με πατε αλλου! Εχω 2 συγχρονους η/υ και 1 laptop απο την προηγουμενη βδομαδα(8 ωρες αυτονομια!), χωρια τα "μουσειακα" 866 και 286(συναισ8ηματικοι λογοι). εδωσα περιπου 7eur για τη μνημη και 24eur για το δισκο, συνολο 31eur (απο e-bay)και οπως ξαναειπα ειμαι ικανοποιημενος για τις απαιτησεις που εχω απο αυτον. το Bios update με ενδιαφερει για την περιπτωση που η ram που περιμενω δεν αναγνωριζεται. παρ'ολαυτα ευχαριστω για την βοηθεια...
BaNcU Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Όχι , απλά ο GeorgeMan λέει για πόσο βρίσκουμε πιά τέτοιου είδους μνήμες. Π.χ οι DDR1 είναι πιο ακριβές από τις DDR2.
JIMBOAthens Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα mobo για P3 υποστήριζαν SDRam και όχι DDR1...
BaNcU Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Το παράδειγμα ήταν εντελώς τυχαίο ( δεν έχω πιάσει ποτέ στη ζωή μου P3 ) ! .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Φυσικα και SDRAM υποστηριζαν, δεν εκανε κανεις λογο να βαλει DDR2. Απλα συγκριση εκανα. Αλλα οκ, νομιζα οτι χρησιμοποιουσες ακομα αυτο το κονσερβοκουτι φιλε κωστα για κύριο Pc και πηγα να παθω ενα μικρο εκγεφαλικο, γιαυτο Τελικα στα 866 ειναι?
kwstas8es Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 8α μπορεσω να το δοκιμασω αργοτερα γιατι ειμαι σε αλλο μερος... καπου ειδα επισης οτι παιζουν ρολο και καποια jumperakia και αυτο δεν το ηξερα. τελος παντων, θα το κοιταξω μαλλον το βραδυ και θα επανελθω. Σιγουρα ελπιζω να μη χρειαστει να δοκιμασω το update γιατι με βλεπω να ανοιγω αλλες δουλειες!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Jumpers μονο αν δεν δουλευει σωστα. Αλλα... τοσα χρονια δεν το ειχες καταλαβει?
alexis333 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Το παράδειγμα ήταν εντελώς τυχαίο ( δεν έχω πιάσει ποτέ στη ζωή μου P3 ) ! . Σε πληροφορω πως οι Ρ3 αν θυμαμαι καλα κουμπωναν στο συστημα οπως τωρα οι καρτες γραφικων. Δηλαδη σε υποδοχη επεκτασης που ηταν ειδικα για τον επεξεργαστη Kαι εχω δει και με τα ματια μου Ρ3 . Μιλαμε για αλλη τεχνολογια :p Κατι τετοιο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Εχω καμια 10ρια τετοιους. Οι PIII απο 1Ghz και πανω δεν εβγαιναν σε σλοτ, παρα μονο σε σοκετ. Αντιθετως, ΟΛΟΙ οι PII ηταν σε Slot σαν αυτο στη πικ. Καιαυτο γιατι ειχαν την cache μνημη σε ξεχωριστα τσιπ, στη μιση ταχυτητα απο αυτη του επεξεργαστη. Πυρηνες Katmai οι PIII, Mendocino οι PII.
Karnov Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Προσωπικά έχω κρατήσει εναν PIII-1Ghz με 500 MB SDRAM.. Δουλεύει σε Win98SE άψογα εδω και 6 χρόνια. Φυσικά το μηχάνημα δεν έχει φρεσκαριστεί με format όλα αυτά τα χρόνια. Σκυλί στην δουλειά. Κάποια στιγμή θα τον σετάρω με WinXP για να δω πως τα παει, αλλά ακόμα βαριέμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.