Προς το περιεχόμενο

Ανέβασμα στροφών στο fan του επεξεργαστή HELP

papajohn87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

speedfan για αρχή...αν και προσωπικά θα προσπαθούσα με ένα fan controller.Βάζεις τις στροφές όσο θές και όταν το θές.

Δημοσ.
Βασικά θέλω να ανεβάσω τις στροφές του fan πάνω από το κανονικό όριο για παράδειγμα να τo πάω το fan 4000rpm

Μπες στο bios αποκλείεται να μην έχει να ανεβάσεις τις στροφές...

Δημοσ.

Αφού ο ανεμιστήρας της ψύκτρας είναι rated@2800 rpm ± 10 %,πώς θα πάει παραπάνω;Δέν σε καλύπτει η απόδοσή της;

Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι overvolting του ανεμιστήρα στα 14~15~16V+.

Στην καλύτερη περίπτωση δέν θα γίνει απολύτως τίποτα,στην χειρότερη θα κάψεις το ανεμιστηράκι μιας ακριβής ψύκτρας (αν οχι και τίποτ'αλλο) και τρέχα γύρευε μετά.

Γνώμη μου;Πούλα την για να μειώσεις το κόστος και πάρε μια καλύτερη πχ Thermalright Ultra 120/Scythe Muhen 2/Xigmatek 1283

Δημοσ.

Δε λέω πως δε με καλύπτει...Αλλά θα ήθελα να ρίξω την θερμοκρασία κι άλλο αν γινετε...τώρα με overclock τον Q9400 από τα 2,66 στα 3,00 με το test που έκανα για κανένα 7ωρο με το prime95 μου κρατάει σταθερή θερμοκρασία στους 54-56 βαθμούς.

Δημοσ.

Αν οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι σε full load,είναι αρκετά καλά με την συγκεκριμένη ψύκτρα.Είναι γεγονός οτι το καλοκαίρι ταλαιπωρεί το hradware μας και βλέπουμε στην καλύτερη αύξηση +10C σε cpu/vga,πράγμα απολύτως φυσιολογικό αν στο δωμάτιο έχεις πλέον ~30C, εν αντιθέσει με τον Γενάρη που είχες ~20C.

Αν όπως είπες σε καλύπτει στην παρούσα κατάσταση,δεν βλέπω τον λόγο να την αλλάξεις ή να κάνεις αλχημείες.Αν θέλεις να πάς τον επεξεργαστή πιο ψηλά τότε να συζητήσουμε για άλλες ψύκτρες,για πατέντες ή γιατι όχι και για υδρόψυξη...

Τέλος σκέψου και τον παράγοντα θόρυβο!Τα 35 dBA@2800σ.α.λ θεωρώ οτι είναι ήδη "πολλά" (για τα αυτιά μου τουλάχιστον),φαντάσου πώς θα κάνει ο ανεμιστήρας στις 400σ.α.λ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=uBWMMvP8_jg]1[/ame]

Δημοσ.

Ευχαριστώ Tenshi. Οι θερμοκρασίες που σου ανέφερα είναι σε Full load.

Αλλά με τρώει λίγο τώρα τελευταία το θέμα υδρόψυξη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...