Προς το περιεχόμενο

Πώς θα απεγκαταστήσω τον VLC media player 0.9.9 portable ?

Kostaskouk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω Windows XP ελληνικά.

Θέλησα να χρησιμοποιήσω τον VLC media player 0.9.9 portable, αλλά διαπίστωσα ότι - αν και portable - το πρόγραμμα έκανε κανονική εγκατάσταση, δεν φαίνεται πουθενά στο μενού "Εναρξη", και δημιούργησε ένα φάκελο και στο Program Files.

Όταν λοιπόν θέλησα να το απεγκαταστήσω, διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα δεν το "βλέπει" ούτε η "Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων" των Windows, ούτε άλλα προγράμματα απεγκατάστασης, όπως π.χ. το Revo Uninstaller.

Έχει λοιπόν "κατσικωθεί" για τα καλά. Γνωρίζει κανείς με ποιόν τρόπο θα το ξεφορτωθώ?

(ώστε να μην εμφανίζεται ούτε στον φάκελο Program Files, αλλά ούτε και όταν κάνω δεξιό κλικ πάνω σε κάποιο αρχείο media).

Δημοσ.

αφού είναι portal δεν γίνετε να εγκαταστάθηκε όπως τα αλλα προγρματα, στο istaller ποιο φάκελο επίλεξες για να κάνει extrack??

Δημοσ.
αφού είναι portal δεν γίνετε να εγκαταστάθηκε όπως τα αλλα προγρματα, στο istaller ποιο φάκελο επίλεξες για να κάνει extrack??

Και όμως εγκαταστάθηκε...

Κατά την εκτέλεση, ζήτησε να του ορίσω φάκελο εγκατάστασης. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έτσι του πρότεινα το: Programe Files.

Και η ερώτηση παραμένει: Πώς το ξεφορτώνομαι ?

Δημοσ.
Και όμως εγκαταστάθηκε...

Κατά την εκτέλεση, ζήτησε να του ορίσω φάκελο εγκατάστασης. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έτσι του πρότεινα το: Programe Files.

Και η ερώτηση παραμένει: Πώς το ξεφορτώνομαι ?

ρε φιλε το portable το λέει η λέξη φορητό δηλαδή για να το βάλεις στο usb είναι όχι στο hard drive, απλός κανε delete το φάκελο μετά πήγαινε control panel / προγράμματα/ προεπιλεγμένα προγράμματα / όρισε τα δικά σας προεπιλεγμένα προγράμματα και βάλε άλλον player (αν και μετά από διαγραφή του "γακελου" και restart να μην σου fgeni με δεξί κλικ)

Δημοσ.
ρε φιλε το portal το λέει η λέξη φορητό δηλαδή για να το βάλεις στο usb είναι όχι στο hard drive, απλός κανε delete το φάκελο μετά πήγαινε control panel / προγράμματα/ προεπιλεγμένα προγράμματα / όρισε τα δικά σας προεπιλεγμένα προγράμματα και βάλε άλλον player (αν και μετά από διαγραφή του "γακελου" και restart να μην σου fgeni με δεξί κλικ)

Σε ευχαριστώ πολύ.

1. Σίγουρα είναι πολύ λογικό να γίνει εγκατάσταση σ' ένα φλασάκι και όχι στον σκληρό δίσκο. Όμως οι γνώσεις μου δεν είναι τόσο πολλές, γι' αυτό και την πάτησα... Θα το ξέρω όμως για μιαν επόμενη φορά.

2. Είναι ασφαλές για τα windows να σβήσω "έτσι στεγνά" τον φάκελο του VLC από τον program files ? Δεν θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ?

3. Αυτό που μου λες μετά, να πάω στο : control panel / προγράμματα/ προεπιλεγμένα προγράμματα / όρισε τα δικά σας προεπιλεγμένα προγράμματα, δεν μπόρεσα να το βρω (στο control panel των windows XP).

Δεν ξέρω αν μπορείς να με βοηθήσεις και σ' αυτό το τελευταίο βήμα.

Πάντως και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πολύ.

1. Σίγουρα είναι πολύ λογικό να γίνει εγκατάσταση σ' ένα φλασάκι και όχι στον σκληρό δίσκο. Όμως οι γνώσεις μου δεν είναι τόσο πολλές, γι' αυτό και την πάτησα... Θα το ξέρω όμως για μιαν επόμενη φορά.

2. Είναι ασφαλές για τα windows να σβήσω "έτσι στεγνά" τον φάκελο του VLC από τον program files ? Δεν θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ?

3. Αυτό που μου λες μετά, να πάω στο : control panel / προγράμματα/ προεπιλεγμένα προγράμματα / όρισε τα δικά σας προεπιλεγμένα προγράμματα, δεν μπόρεσα να το βρω (στο control panel των windows XP).

Δεν ξέρω αν μπορείς να με βοηθήσεις και σ' αυτό το τελευταίο βήμα.

Πάντως και πάλι ευχαριστώ.

1. θα μάθεις :-)

2. το exe του vlc κάνει extrack τα αρχεία του vlc τώρα αν το έκανες στο program file δε νομίζω να έχει διαφορα από ότι αν το έκανες extrack αλλου άρα το σβήνεις κανονικά (έκανα extrack στο c, μετά έσβησα το φάκελο και κανένα πρόβλημα)(αν θες περίμενε να απάντηση άλλος αλλα μάλλον το ίδιο με εμενα θα σου πει)

3. αυτό μπορεί να μην χρειαστεί να το κανεις

το vlc το κανονικό δεν το έχεις ε? μονο το portal έκανες extrack στο program file

Δημοσ.

Οπως στα λεει ο δημητρης ειναι, αυτη η εγκατασταση που κανει το portable ειναι στην ουσια αποσυμπιεση των αρχειων που χρειαζεται για να τρεξει, δεν εγκαθιστα κατι στο συστημα σου. Οποτε οταν δεν το θες αλλο απλα σβηνεις τον φακελο με τα αρχεια οπου κι αν ειναι αυτος, εσυ ετυχε να του πεις να το κανει στον program files, εγω το χα κανει στην επιφανεια εργασιας.

Δημοσ.
Οπως στα λεει ο δημητρης ειναι, αυτη η εγκατασταση που κανει το portable ειναι στην ουσια αποσυμπιεση των αρχειων που χρειαζεται για να τρεξει, δεν εγκαθιστα κατι στο συστημα σου. Οποτε οταν δεν το θες αλλο απλα σβηνεις τον φακελο με τα αρχεια οπου κι αν ειναι αυτος, εσυ ετυχε να του πεις να το κανει στον program files, εγω το χα κανει στην επιφανεια εργασιας.

Εντάξει. Ευχαριστώ. Έσβησα τον φάκελο με τη βοήθεια του προγράμματος move on boot (για να είμαι πιό σίγουρος). Το κανονικό πρόγραμμα του VLC το έχω, και το εγκατέστησα ήδη (γιατί υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σ' αυτό και το χαζό-portable)

Δημοσ.
Δημητρη όχι portal αλλα portable :P

εμμμ μπερδεύτηκα τες τελευταίες μέρες ασχολούμαι πολύ με το psp :rolleyes:

Εντάξει. Ευχαριστώ. Έσβησα τον φάκελο με τη βοήθεια του προγράμματος move on boot (για να είμαι πιό σίγουρος). Το κανονικό πρόγραμμα του VLC το έχω, και το εγκατέστησα ήδη (γιατί υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σ' αυτό και το χαζό-portable)

τότε το δεξί κλικ που κανεις το vlc σου βγάζει όχι το vlc portable :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...