Προς το περιεχόμενο

RAID, άλλο ένα πρόβλημα....

mxpert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω στο σύστημα 3 δίσκους....

ο 3ος δεν ανήκει σε RAID....οι 2 πρώτοι σε RAID 1...

το Ubuntu 9.04 είναι εγκατεστημένο στον 3ο

γιατί στον ?!#!##$$#!#$??!!! δεν βλέπει κανέναν από τους άλλους δυο δίσκους ?

δεν θα έπρεπε να τους εμφανίζει και τους 2 ? ....με τα partitions διπλά ???

:mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημείωση: αν πρόκειται για onboard Intel ICH controller, δεν είναι hardware raid αλλά software ("fake-raid", όπως και όλοι οι onboard controllers των desktop motherboards) και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το dmraid για να δεις τα υπάρχοντα arrays.

Ένα howto για ubuntu εδώ.

Αν πάλι έχεις όντως hardware raid controller και όλοι οι δίσκοι είναι συνδεδεμένοι πάνω του, τότε είναι όντως περίεργο: αν φαίνεται ο ένας δίσκος λογικά θα έπρεπε να φαίνεται και το array, αφού ο controller το παρουσιάζει στο λειτουργικό σαν ένα συνηθισμένο δίσκο.

Σημείωση: αν πρόκειται για onboard Intel ICH controller, δεν είναι hardware raid αλλά software ("fake-raid", όπως και όλοι οι onboard controllers των desktop motherboards) και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το dmraid για να δεις τα υπάρχοντα arrays.

Ένα howto για ubuntu εδώ.

Αν πάλι έχεις όντως hardware raid controller και όλοι οι δίσκοι είναι συνδεδεμένοι πάνω του, τότε είναι όντως περίεργο: αν φαίνεται ο ένας δίσκος λογικά θα έπρεπε να φαίνεται και το array, αφού ο controller το παρουσιάζει στο λειτουργικό σαν ένα συνηθισμένο δίσκο.

(δεν έχω γυρίσει ακόμα σπίτι να το τσεκάρω....)

...αν είναι software raid (πολύ πιθανό), δέχομαι να μην βγάζει το array,

αλλά σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν φαίνονται τα partitions διπλά ???

το how-to που αναφέρεις το έχω υπόψη μου, ...δεν θέλω όμως να "φιξάρω" το array για να εγκαταστήσω το ubuntu πάνω σε αυτό....θέλω απλώς να το διαβάζει.....έστω σε read-only mode !

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:46 ----------

Την καρτα raid την βλεπει κανονικα στο lspci?

Φορτωνει το αναλογο module απο μονο του η θελει να το φορτωσεις με το χερι?

>lspci -k

δεν πιάνω μία....:rolleyes:

(...και ας ασχολούμε 4-5 χρόνια με το άθλημα...:-D)

Το lspci σκετο σου δειχνει την γνωστη λιστα με τις συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο εσωτερικο του υπολογιστη (καρτες δικτυου, ηχου, γραφικων κλπ).

Εκει μεσα θα πρεπει να βλεπεις και την raid καρτα σου.

Το "lspci -k" σου δειχνει, κατω απο την καθε συσκευη, και το αναλογο module που εχει φορτωθει ωστε αυτη η συσκευη να δουλευει.

Το raid της μητρικης δεν ειναι αυτο? Θες να ενεργοποιησω το achi και το raid στη δικη μου (gigabyte p35 ds3r) για να σε πεισω οτι εχω το ιδιο?

Αρα ειναι software raid. Με

>sudo fdisk -l

βλεπεις οτι εχεις 3 σκληρους και οχι 2?

@nske

Εχεις καταλαβει λαθος το στησιμο. Ειναι 2 δισκοι, με windows λογικα, σε raid που δεν φαινονται, και ενας τριτος με ubuntu.

Κατάλαβα ότι θέλει απλά να δει κάποια υπάρχοντα arrays που δημιούργησε μέσω του fakeraid, απλά υπέθεσα ότι ένα τόσο μεγάλο howto θα εξηγεί αναλυτικά και αυτό.

Τελικά δεν εξηγεί τόσο αναλυτικά το συγκεκριμένο σημείο, αλλά πιστεύω το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό που γράφει στο κεφάλαιο 3.4:

Τρέχοντας:

># sudo dmraid -ay

τα arrays πρέπει να εμφανιστούν στο /dev/mapper (εφόσον είναι φορτωμένος ο driver -που πιθανότατα θα είναι)

Αν δεν συμβεί αυτό:

https://help.ubuntu.com/community/FakeRaidDebug

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...